29/6/10

Οδός αδιεξόδου...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Arkas3_%CE%A7%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BB%CE%AD%CF%82_%CF%80%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82.jpg
της Ελίνας Γαληνού
Η κοινωνία μουδιασμένη από τα αλύπητα χτυπήματα που δέχεται καθημερινά, σχεδόν δεν πιστεύει αυτό που βιώνει. Μοιάζει με εφιάλτη αλλά συμβαίνει στ΄αλήθεια...Ο κόσμος βλέπει τα εισοδήματά του να συρρικνώνονται μέρα με τη μέρα, ενώ τα χρήματα λιώνουν στα χέρια του όπως η ζάχαρη στον καφέ. "Και ακόμα να φανταστείτε ότι το έργο μόλις άρχισε..." υποστηρίζουν μερικοί. "Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για μερικά ακόμα χρόνια"...
Με δυό λόγια, έχουμε εγκωβιστεί για τα καλά και ποιός ξέρει πώς και εάν θα την βγάλουμε καθαρή. Μάλλον για καθαρή αποκλείεται, όσον αφορά τη μικρομεσαία τάξη. Μόνο κάποιοι σουπερπρονομιούχοι θα βγούν αλώβητοι, γιατί αυτών η κατάσταση τους επιτρέπει να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Ηδη από το περασμένο φθινόπωρο, οι καταθέσεις τρανταχτών ποσών, φεύγουν συλλήβδην για Ελβετία, Κύπρο και ...εξωτικούς παραδείσους. Ακούσατε να ενοχλήθηκε κανένας απ΄αυτούς; Η νομίζουμε ότι όλες οι ατασθαλίες αφορούν τους εμπλεκόμενους με τα σκάνδαλα της Ζήμενς και του Βατοπεδίου; Μακάρι να ήταν μόνο αυτά...
Οι πλούσιοι διεθνιστές, θα συνεχίσουν να διαβιούν ανενόχλητοι βασιζόμενοι στην αρχή τους κατά την οποία "πάσα γή και πατρίδα.." Τα θύματα της ιστορίας αυτής, είναι οι ντόπιοι νοικοκυραίοι που σε λίγο καιρό, δεν θα μπορούν ούτε τα σπίτια τους να συντηρήσουν, ούτε τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Με το "έτσι θέλω" η κυβέρνηση τους κόβει τουλάχιστον το 30% του εισοδήματός τους, και τους επισείει παράλληλα την απειλή "ότι έπονται ίσως και πολύ σκληρότερα μέτρα". Και στέρηση και φόβος δηλαδή. Σας θυμίζει αυτό τίποτα σχετικό για στρατηγικές ποδηγέτησης λαών;
Οταν τον Δεκέμβριο του 1989 ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τσαουσέσκου δικαζόταν στο έκτακτο στρατοδικείο, του απήγγειλαν "Καταδικάζεστε ότι εξαθλιώσατε έναν ολόκληρο λαό και φυλακίσατε το πνεύμα του..." Η ίδια συνταγή είχε εφαρμοστεί και τότε, στέρηση και φόβος, αλλά είδαμε πού κατέληξε. Εστω, οι ηγέτες μας ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όποτε έρθει η ώρα του δικού τους απολογισμού. Δικό τους το πρόβλημα.
Εμείς ο απλός λαός, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε αντ΄αυτών για τις συμφωνίες με την τρόικα, ούτε να αλλάξουμε τα μυαλά τους. Φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο φτάνει η φωνή μας στα αυτιά τους. Ισως φτάνει αλλά την αγνοούν, θα μου πείτε. Ο πρωθυπουργός με αλεπάλληλα ταξίδια, αποφεύγει να αντικρύσει τη σκληρή πραγματικότητα που μας επέβαλε. Αποφεύγει να αντικρύσει "αυτόν τον υπέροχο λαό" στα μάτια για να μην ακούσει αυτό που φοβάται "Ας αφήσουμε τα λεφτά που λέγατε ότι υπάρχουν. Την ελπίδα ζωής όμως, γιατί μας τη στερήσατε; Τα όνειρα των παιδιών μας, γιατί τα κάνατε θρίψαλα;"
Είναι πλέον σαφές, αν όχι πασιφανές ότι η Ελλάδα, δεν καταδιώκεται αυτή τη στιγμή μόνο και μόνο επειδή χρωστάει.΄ Από καταβολής του νέου ελληνικού έθνους χρωστούσε, το έχουμε πεί αυτό. Η χώρα μας, έχει γίνει στόχος αλλοτρίων συμφερόντων και η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη την καταστροφή της. Οσοι από μας διαθέτουμε πρακτική σκέψη όμως-και δεν είμαστε λίγοι- παραδεχόμαστε τα σφάλματά μας και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ομως απορούμε παράλληλα, γιατί οι ηγέτες μας δεν επέλεξαν άλλες λύσεις που θα μπορούσαν οπωσδήποτε. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και έμπειροι αναλυτές, οικονομολόγοι, ιστορικοί από άλλες χώρες της ΕΕ που παραδέχονται ανοιχτά "ότι η Ελλάδα έχει διαλέξει λάθος δρόμο για την έξοδό της από την κρίση" Υπήρχε η λύση αναδιάθρωσης του χρέους, που θα οδηγούσε στην επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής του. Υπήρχε η λύση προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό και από ομογενείς μας, με παροχή επενδυτικών κινήτρων. Στην μεταπολεμική εποχή, για να ενισχυθεί η εκβιομηχάνιση, θεσπίστηκε ο νόμος του αφορολόγητου των κερδών των βιομηχανιών, αρκεί τα κέρδη να επενδύονται πάλι στη βιομηχανία. Τώρα θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο και με τις επενδύσεις. Αντί αυτών όμως, οι ιθύνοντές μας επέλεξαν τον δρόμο της φραγής για τη ροή της οικονομίας και τη λύση του ξεπουλήματος ευτελίζοντας την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Δηλαδή, μας σύρουν στην οδό αδιεξόδου...

4 σχόλια:

  1. Φαντάσου σενάριο.....

    Δημοτικές εκλογές & περιφερειακές... όχι βουλευτικές,

    Ο λαός κατεβαίνει να ψηφίσει αγανακτισμένος απο τα σκληρά μέτρα που του έχουν καταστρέψει την ζωή του, και αρκετά αναίσθητος στο τρόμο που καθημερινά θα του παρουσιάζουν τα media για την επόμενη ημέρα και την στήριξη των κυβερνητικών κομμάτων που θα τον βγάλει απο την "κρίση".

    Ωστόσο δεν χαμπαριάζει, αλλά αντίθετα αποφασίζει να ψηφίσει τους υποψήφιους που στηρίζουν τα κόμματα της αριστεράς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ. έτσι για αντίδραση.

    σκηνικό μέσα στα γραφεία των κυβερνητικών (εντός και εκτός ελλάδος): "όλοι τρέχουν πανικοβλητοι για να δούν τι συμβαίνει, τι έγινε και τι έχει να γίνει"

    Για να γίνει αυτό:

    Πρώτον πρέπει όταν ψηφίσουμε να μην μας τρομάξουν πάλι με τις βαρύγδουπες μακακίες που ακούμε συνεχώς, αλλά να τους τρομάξουμε εμείς.

    Δεύτερον, τα κόμματα της αριστεράς να βρούν σωστούς και σημαντικούς ανθρώπους που θα στελεχώσουν τις θέσεις των υποψηφίων ώστε να τους εμπιστευτεί ο κόσμος, και όχι απλά πολύχρονα κομματικά στελέχη τα οποία έχουν αρρωστήσει απο το καρκίνο του συστήματος.

    Τρίτον, να βρούν τρόπους ώστε να αναγκάζουν τα κανάλια να τους παίζουν, και όχι το τουμπεκί που γίνεται τώρα.

    Τέταρτον, όλο το διάστημα πριν τις εκλογές δεν απαντάμε σε γκάλοπ, ούτε κάν σε ερωτήσεις γενικού ενδιαφέροντος διότι πριν τις εκλογές αν ξέρουν αποτέλεσμα να ξέρετε ότι θα βρούμε τρόπους με διάφορα γεγονότα να τρομάξουν το λαό για να τους εμπιστευτεί και πάλι.



    Τι γίνεται μετά, η κυβέρνηση πανικόβλητη θα αρχίσει να διαλύεται αφού το κομματικά της στελέχη στις περιφέρειες θα έχουν χάσει τη μασαδούρα. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα αρχίσει να γίνεται έντονα φιλολαϊκή γιατί τα ψεύτικα γκάλοπ δεν θα μπορούν να αποκρούσουν τα αληθινά αποτελέσματα των δημοτικών και έτσι θα πρέπει το σύστημα να κερδίσει ξανά την εμπιστοσυνη των ψηφοφόρων.

    Όταν θα ξεκινήσει αυτό, σκάνδαλα θα βγούν στην επιφάνεια για τη κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αρχίσει να παίζει ξανά απο τα media, προκειμένου σαν μαγνήτης να προσελκύει τους αηδιασμένους ψηφοφόρους.

    Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο της φανταστικής αυτής ιστορίας, να μην τσιμπήσει για άλλη μια φορά ο λαός.



    και ένα ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:" Γίνεται αρκετά πιο φιλολαίκή, γιατί θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές ΚΚΕ' και όχι ΛΑΟΣ,ΝΔ,και άλλα καινούργια κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι οι "αρθρογράφοι" ξεχνάνε (κυρίως λόγω βλακείας, σκόπιμα λόγω εξυπηρέτησης διαφόρων ανά περίπτωση συμφερόντων, εύκολης αναμάσησης, τρομολαγνίας που φέρνει αναγνώστες και θεατές κλπ) σε όλα τα δήθεν οργισμένα άρθρα τους τις παρακάτω βασικές παραμέτρους της υπόθεσης :

    Ι. ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    (1) κανένας δεν θα έρθει να επενδύσει στην χώρα όταν βλέπει ότι δεν είμαστε κράτος : οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν δουλεύουν (λευκή απεργία) ή κάνουν με την ΓΣΕΕ απεργία ή έχουν αναρωτική άδεια ή θέλουν φακελάκι ή απαιτούνται 3.000 υπογραφές (και τα σχετικά φάκελα και οι αντίστοιχοι μήνες) για να προχωρήσει κάτι κλπ κλπ

    (2) Κανένας δεν θα έρθει στην χώρα που το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και οι λοιποί μηδενικοί κάνουν ότι γουστάρουν σε όποια εταιρεία γουστάρουν, κλείνουν λιμάνια, στήνουν απεργίες, γράφουν τους νόμους στις κοχονες τους και φυσικά η κυβέρνηση φοβάται να βάλει την αστυνομία να έρθει να εφαρμόσει τον νόμο

    ΙΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    (1) Τα ταμεία είναι άδεια και στο τέλος του τρέχοντα μήνα κάποιος πρέπει να βρεί λεφτά να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς των Δημ Υπαλλήλων. Αυτά τα χρήματα δεν σχετίζονται με την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν σχετίζονται με τα λεφτά αποπληρωμής του χρέους. Είναι άλλα.
    Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα ; Θα πάρουμε τις καταθέσεις του Βαρδινογιάννη ή θα δώσουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ (κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει άτομο στο ΕΣΥ που δεν χρηματιστηκε)
    (2) Έκατομύρια Ελληνες φοροδιαφέυγουν. Δεν είναι οι φόροι του Βαρδινογιάννη ή του Μυλωνά ή του Κόκκαλη. Είναι οι φόροι των δεκάδων χιλιάδων ταξιτζήδων, των εκατοντάδων χιλιάδων ιατρών, δικηγόρων και λοιπών "επαγγελματιών". Δεν φταίει η βιομηχανία για το χρέος του ΕΣΥ. Φταίναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ που τα επιαναν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
    (3) Οι εφοριακοί που ποτέ δεν έλεγξαν - φυσικά ουτε τον εαυτό τους
    (4) οι χιλιάδες συμβασιούχοι που υποστηρίζουμε (και πληρώνουμε τους μισθούς τους χωρίς να τους χρειαζόμαστε!!)
    (5) ....

    ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
    (1) Για ποιο ξεπούλημα μιλάμε ; της Ολυμπιακής; του ΟΣΕ ; του ΤΡΑΜ ; ή των λοιπών απίστευτων οργανισμών που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ να συνέλθουν από το πλιάτσικο των εργαζομένων και που μας πηδάνε κάθε προυπολογισμό. Θα έπρεπε να τις έχουμε χαρίσει ήδη για να γλυτώσουμε τα 3 εκατ. ευρώ την ημέρα από τον κάθε ΟΣΕ.
    ....

    Βαρέθηκα.
    Μπορώ να σας προσθέσω μια σειρά από πράγματα ακόμα. Επιχειρήματα σε άρθρα και λόγους του στυλ "οι ιθύνοντες επέλεξαν τον δρόμο της φραγής ..." κλπ κλπ ακούγονται κυρίως σαν αχρηστες ανούσιες πιπιλισμένες λέξεις ή φράσεις (ξύλινη γλώσσα).

    Αυτοί που φωνάζουν είναι οι υπεύθυνοι
    - τα λαμόγια που έπαιρναν σύνταξη στα 40 και τους πληρώναμε εμείς
    - τα λαμόγια που δεν πλήρωναν και δεν πληρώνουν φόρους (συμπεριλαμβανομένων των εστιατόρων καφετζήδων, περιπτερούχων και λοιπών συμπαθών τάξεων)
    - τα λαμόγια που δεν δούλευαν και δεν δουλεύουν (συνδικαλες !!!!!!) και τον μισθό των οποίων πληρώνουμε !!!!!!
    - τα λαμόγια που λυμαίνονται τα κλειστά επαγγέλματα
    - τα λαμόγια που δεν κάνουν την δουλειά τους (εφορίες, πολεοδομίες δήμοι κλπ κλπ κλπ κλπ)

    ΑΥΤΑ.

    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ δεν έιναι βιομήχανοι, ΔΝΤ, κακοί τραπεζίτες και συνομώτες πολιτικοί.
    Είναι 2-3 εκατομύρια ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ανώνυμο 8.29 π.μ
    Μπορείτε να έχετε όποιες απόψεις θέλετε. Ομως ο δικός σας επιθετικός τρόπος χαρακτηρισμών σας για τους αρθρογράφους, δεν νομίζω ότι είναι πειστικός.
    Επειτα, έχετε συμπεριλαβει στο σχόλιό σας πολλά πράγματα, ανακατεμμένα χωρίς λογικό ειρμό. Οπότε ακόμα και αν έχετε δίκιο σε μερικά απ΄αυτά, δεν προβάλεται αποτελεσματικά.
    Ευχαριστώ για την προσοχή σας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς σχολιαστή 1.20μμ
    Σωστά και εύστοχα περιγράφετε το γνωστό σενάριο "Ερχονται οι μεν, μας απογοητεύουν, έρχονται οι δε κάνουν τους καλούς κλπ..." Και όντως το θέμα είναι να μην τσιμπήσει πάλι ο λαός. Ομως πολλές φορές φτάσαμε παραμονές εκλογών και ακούγαμε "εγώ δεν θα ψηφίσω κανέναν, όλοι ίδιοι είναι". Πώς γίνεται όμως να ενδίδουν την τελευταία στιγμή; Μήπως κάποιοι έχουν μάθει τα κουμπιά του; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.