27/6/10

12 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας υπέστησαν βασανιστήρια

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/212666.jpg
Tα βασανιστήρια στην Τουρκία εντάσσονται στις παραδοσιακές τέχνες των στελεχών του στρατού και των αρχών ασφαλείας με συνένοχο το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την πλειοψηφία της κοινωνίας

Ο καθηγητής Βελί Λόκ (Prof. Dr. Veli Lök) δήλωσε ότι μεταξύ του 1990 και του 2009 τα άτομα που κατέφυγαν στα κέντρα θεραπείας και αποκατάστασης του ιδρύματος THİV ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια.
Στις 26 Ιουνίου 2010, με την ευκαιρία της Ημέρας Αλληλεγγύης στα Άτομα που Υπέστησαν Βασανισμό, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις TİHV, TOHAV και İHD διοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα Dr. Sevinç Özgüner του Ιατρικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης με θέμα "Η τεκμηρίωση των βασανιστηρίων".
Στην εισαγωγική του ομιλία, ο καθηγητής Βελί Λόκ δήλωσε ότι στο πραξικόπημα της 12 Σεπτεμβρίου 1980 βασανίστηκαν ένα εκατομμύριο άτομα στην Τουρκία, ενώ από το 1990 μέχρι το 2009 συνολικά 12 εκατομμύρια άτομα υπέστησαν βασανιστήρια και κατέφυγαν στα Κέντρα Θεραπείας και Αποκατάστασης του ιδρύματος THİV.
Ο καθηγητής Λοκ επίσης ανέφερε ότι τα κατά τόπους ιατρικά επιμελητήρια έδιναν πιστοποιητικά κατάστασης της υγείας των βασανισθέντων, αφού "οι επίσημες εκθέσεις ήταν αναξιόπιστες λόγω του φόβου της πολιτικής εξουσίας, λόγω εκούσιας διαστρέβλωσης και λόγω της ανάμειξης των αστυνομικών αρχών".
Επίσης ο καθηγητής Λοκ σημείωσε ότι τα άτομα που βασανίστηκαν με φάλαγγα έχουν επιπτώσεις ακόμα και 25 χρόνια μετά το βασανισμό τους. Συγκεκριμένα είπε: "Τα άτομα που υπέστησαν τέτοιου είδους βασανιστήρια έχουν τραυματικά συμπτώματα στο σώμα τους για πολλά πολλά χρόνια. Ελπίζω ότι το ίδρυμά μας μετά από λίγα χρόνια θα κλείσει, αφού θα έχουν εξαλειφθεί και τα βασανιστήρια".
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι εκθέσεις των ιδρυμάτων THİV, İHD και TOHAV για τα άτομα που βασανίστηκαν το 2009. Με βάση την ενοποιημένη έκθεση το 2009 κατέφυγαν στα ιδρύματα 459 άτομα, από τα οποία υπέστησαν βασανιστήρια τα 259. Τους πρώτους πέντε μήνες του έτους 2010 145 άτομα κατήγγειλαν ότι υπέστησαν βασανιστήρια, ενώ 3 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από τις αστυνομικές αρχές. Τέλος, ασκήθηκαν διώξεις εναντίον 2032 αστυνομικούς για παράβαση του Ποινικού Κώδικα, από τους οποίους τιμωρήθηκαν οι 20, ενώ 1362 απαλλάχθηκαν με βουλεύματα.
Για όσους θελήσουν να ψάξουν αν βρίσκεται ανάμεσα στις ανθρωπιστικές οργανώσεις η οργάνωση του Μαβί Μαρμαρα ΙΗΗ, τους πληροφορούμε ότι η ογάνωση αυτή δεν είναι ανάμεσα στις οργανώσεις που στηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, ούτε ανάμεσα στις οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στα εκατομμύρια θύματα της κρατικής τρομοκρατίας. Αν θέλουν μάλιστα να την κατατάξουν κάπου, μάλλον θα πρέπει να την κατατάξουν στις οργανώσεις που συντάσσονται με το κράτος και επικροτούν τα βασανιστήρια, παρά το αντίθετο.
Αυτά για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Πηγή: ANF NEWS AGENCY

7 σχόλια:

  1. Να τα δουνε οσοι θελουν να φερουν τους Τουρκους στην Θρακη....αλλοι αυτοι κοπτονται μονο για τους μεταναστες παντα εις βαρος των Ελληνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτισμός έτσι; Ωραία πράγματα.
    Εμείς όμως εκεί ...ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ήταν πάντοτε ο τουρκικός.....πολιτισμός, κι αυτός θα παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TO GIORGO TI LEI GIA OLA AFTA?EGO PAKISTANO TORA EDO ELADA PERIMENO APO GIORGO PAPADREOU VALI HERI TOYRKO MH KANEI AFTA TA PRAGMATA GIATI EMEIS ISLAM AGAPAME TO KOSMO OLO.MIPOS ESEIS LETE PSEMATA TO KOSMO GIATI TOYRKOS KALOS ANTROPOS KAI EMAS VOEITHOUN NA PERASOUME EDO ELADA KAI MAS DINOYN ENA KOMATI PSOMI NA FAME KAI DIAVAZOUME MAZI TO KORANI TI NA PO?
    ORGANOSI MABI MARMARA KALOI ANTROPOI VOITHOUN EMAS PERASOUME EDO ELADA MAS DINOUN KAI LEFTA NA MI KSANA PEITE TIPOTA GIA AYTA TA PAIDIA.AAA POLI KALA PAIDIA.TO KAKO EINAI OTI TOYS ARESEI NA TRONE KAI ENA XERI KSILO POTE POTE.SAS HERETO TORA KAI LEFTERIA STO KOYRDISTAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Προκρούστης είχε μέτρο το κρεβάτι και αν περίσσευαν τα πόδια τα έκοβε ή δεν έφθαναν στην άκρη τα εξάρθρωνε. Στην Τουρκία τα έχουν περάσει τα μέτρα ασφαλιστικά, κλπ τώρα η κυβέρνησή τους πουλάει μεχρι τα ποτάμια τους!!!!

    Στην Δανία σε άνεργη από το Βιετνάμ κρατική υπηρεσία την παρέπεμψε για εργασία σε πορνείο, όταν παραπονέθηκε, της είπαν ότι θα της κόψουν το επίδομα ανεργίας!!!

    Στη Ισπανία με 20% ανεργία το λιγότερο, τα συνδικάτα πρότειναν απεργία για 19 Σεπτέμβρη.

    Σε μας η άρχουσα τάξη νομίζει ότι πέρασαν ή θα περάσουν τα μέτρα όπως τα δείχνουν τα ΜΜΕ δηλαδή ο Προκρούστης κόβει σαλάμι τα δικαιώματα ακρωτηριάζοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα,. Μιλάμε ότι έχει να γίνει πολύ μεγάλη απρόβλεπτη πλάκα αύριο, απο τα 10 εκατομμύρια που αρχίσανε ευγενικά να θυμώνουν.

    ΕΦΗΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ύψιστη συνεισφορά στην ανθρωπότητα σ΄όλο της το μεγαλείο?
    Αυτός είναι ο διαχρονικός Τουρκομογγολικός πολιτισμός.
    Καιρός είναι το 0,4% του Τουρκομογγολολάγνου πλυθυσμού της Θράκης να πάει εκεί για να συνεχίσει την αναβάθμιση του πολιτισμού της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι χουντικοί καί ο Παπαδόπουλος είναι προσκοπάκια συγκρινόμενοι με το τουρκικό κράτος.

    Καί όμως αυτοί πού καταδικάζουν τόν Παπαδόπουλο είναι οι πρώτοι φίλοι καί υποστηρικτές του κεμαλικού κράτους με τίς χιλιάδες ανεξιχνίαστες δολοφόνιες. Ενα παραδειγμα ο Φυντανίδης καί η Ελευθεροτυπία. Πώς εξηγείται αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.