29/6/10

Το Ισραήλ εξασκήθηκε με τους ελληνικούς S-300


Ενώ τα δυτικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται τις τελευταίες εβδομάδες με το θέμα της απώλειας του Ισραήλ του μόνου μουσουλμανικού του συμμάχου στη Μέση Ανατολή, η Ιερουσαλήμ ήταν απασχολημένη με την απόκτηση ενός νέου στρατηγικού εταίρου - η Ελλάδα, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ με πολλά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή , είναι πρόθυμη να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε η Τουρκία και να επενδύσει σε ισχυρότερους στρατιωτικούς δεσμούς και σε μια στενή συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το DEBKA από την Αθήνα και την Ιερουσαλήμ, αυτή η εξέλιξη δεν είχε τόσο προγραμματιστεί στην Ιερουσαλήμ, καθώς ξεκίνησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πολλές εβραϊκές και ισραηλινές επαφές του με φίλους και επιχειρηματίες, ορισμένοι από τους οποίους κατέχουν υψηλές πολιτικές θέσεις στο Ισραήλ. Είδε μια ευκαιρία για την Αθήνα να ενταχθεί στο κενό της θέσης που άφησε η Άγκυρα και να μετατρέψει τους παρόντες διπλωματικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς και μυστικούς δεσμούς σε μια ακμάζουσα στρατηγική συμμαχία, επωφελής για τις δύο πλευρές, όπως ήταν στο παρελθόν οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Παπανδρέου αναμένει ότι η συμμαχία αυτή θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη δεινή οικονομική κατάσταση, εκτός από την επιτάχυνση της αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος, βοηθώντας την να μετατραπεί στο χριστιανικό στήριγμα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στη Νότια Ευρώπη - στη θέση του μουσουλμανικού τουρκικού στρατού.

Το παραπάνω δεν είναι το αποτέλεσμα της ρήξης του Ισραήλ με την Τουρκία ή της σύγκρουσης στο τουρκικό Mavi Marmara στις 31 Μαΐου μεταξύ ισραηλινών κομάντος και φιλοπαλαιστινιακών τούρκων ακτιβιστών. Η προσέγγγιση μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ εξελίσσεται εδώ και αρκετό καιρό. Το 2008 επετράπη σε 100 ισραηλινά F-15 και F-16 να διέλθουν από τον ελληνικό εναέριο χώρο της Μεσογείου για την άσκηση μεγάλων πτήσεων και δραστηριοτήτων ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει.

Η απόσταση μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, με επιστροφή, είναι 1.900 χιλιόμετρα, πανομοιότυπη με την απόσταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Η ελληνική πλευρά άλλαξε πολιτική, παρέχοντας στα πληρώματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα προηγμένα αντιεροπορικά S-300 PMU1 για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τους επετράπη να ασκήσουν αποστολές βομβαρδισμούς κατά της εν λόγω πυροβολαρχίες, για την περίπτωση που η Μόσχα αποφάσιζε να πουλήσει το σύστημα στο Ιράν και τη Συρία.

Η σοβαρή οικονομική κρίση εκδηλώθηκε στην Ελλάδα φέτος, ενισχύοντας τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ. Ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέρασαν πολλούς μήνες συζητώντας εάν πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα ή και όχι, ο κ. Παπανδρέου στράφηκε στους εβραϊκούς οικονομικούς τιτάνες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να βοηθήσουν να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία να μην καταρρεύσει.

Η νέα στρατηγική συμμαχία έχει συνεπάγει άμεσα οφέλη για το Ισραήλ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισε να αποκλείσει πολλά βασικά λιμάνια της Μεσογείου εκτός των ορίων της προετοιμασίας μιας σειράς πλοίων για την αντιπαράθεση με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ στο θέμα του αποκλεισμού της Γάζας. Έκανε προσωπική έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες του Λιβάνου, της Κύπρου και της Μάλτας για το θέμα του ελλιμενισμού και του ανεφοδιασμού των σκαφών, πριν την αναχώρηση για την Γάζα.

Παράλληλα εργάστηκε στο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες, με τους ηγέτες της ΕΕ, όπως και με τον ειδικό απεσταλμένο πρώην Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, όπως και με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου, για το άνοιγμα των σημείων διέλευσης στη Γάζα για προϊόντα προς τους αμάχους, διατηρώντας παράλληλα το ναυτικό αποκλεισμό στη θέση του. Η επιρροή του κ.Παπανδρέου υπήρξε καθοριστική για την απόκτηση της σιωπηρής αποδοχή της ΕΕ για τη συμφωνία.

Συνέβαλε επίσης σημαντικά στο να πείσει την ηγεσία του Λιβάνου, μέσω των δεσμών του με τους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας και των εκτεταμένων επενδύσεων τους στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως και ζήτησε εμπιστευτικά από την ηγεσία της Κύπρου και της Μάλτας, να κλείσουν τα λιμάνια τους για τα σκάφη με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας.

Οι τούρκοι στρατηγοί έχουν θορυβηθεί από τους εκκολαπτόμενους στρατηγικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ιερουσαλήμ και στην Αθήνα, προειδοποιώντας τον Πρωθυπουργό τους, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα ωφεληθούν από την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων, και σύντομα θα ξεπεράσουν την Τουρκία στο τεχνολογικό επίπεδο.

Ο Ερντογάν έχει επίσης ειδοποιηθεί ότι μια ισραηλινο-ελληνική συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών θα μπορούσε να έχει αρνητικά αποτελέσματα για τα τουρκικά συμφέροντα και τα σχέδια στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή του Καυκάσου.

Αυτές οι προειδοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να ανασταλούν ορισμένες από τις προφανείς κινήσεις του Ερντογάν κατά του Ισραήλ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παραιτηθεί από τις πολιτική του σε σχέση με το Ισραήλ. Προς το παρόν, ψάχνει για έναν τρόπο να ξεφύγει από την εξελισσόμενη ελληνο-ισραηλινή συνεργασία.
http://fox2e-mag.blogspot.com/2010/06/blog-post_8622.html

24 σχόλια:

  1. Ο συντακτης του αρθρου ειναι τουλαχιστον αφελης.....καλο ειναι να δει αυτο http://www.anixneuseis.gr/?p=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καυκάσιε, έχω πολλές επιφυλάξεις για την ανάρτηση και είδικά για τη δεινότητα του πρωθυπουργού που εμφανίζεται από τα λεγόμενα λίγο πολύ ως νέος Κίσσινγκερ της περιοχής. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, εκτός εάν κάποιοι προσπαθούν να αποδώσουν εκ των υστέρων καταστάσεις στον ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἔτσι πρέπει νὰ εἶναι οἱ καλὲς συμμαχίες. Ὅτι πάρουμε ἐκείνη τὴν στιγμή, διότι ἀργότερα ἡ «καλὴ» συμμαχία μπορεῖ νὰ μὴν ὑπάρχη, χωρὶς κατ' ἀνάγκην νὰ εἶναι κακό, ἁπλῶς οἱ δρόμοι τῶν «καλῶν» συμμάχων χώρισαν.
    Γιὰ ἐμένα στὴν ἐξωτερικὴ πολιτική, οἱ μόνες καλὲς συμμαχίες εἶναι αὐτὲς στὶς ὁποίες οἱ δύο σύμμαχοι (ἰδίως ὅταν ὁ ἕνας εῖναι ἡ Ἑλλὰς) βγαίνουν κερδισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Σωτήρη δεν θα διαφωνήσω.Γνωριζόμαστε πολύ καλά πιά.

    Η αναδημοσίευση δεν συνεπάγεται και υιοθέτηση απλά αποτελεί πεδίο ανταλαλγής απόψεων και μέσα απο την δημιουργική κριτική προσσεγγίζουμε την αλήθεια στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

    Για αυτό και θεωρώ ως πηγή εξέλιξης τον σχολιασμό των παραθέσεων και κινητήριο μοχλό της εξέλιξης του ιστολογίου του σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Καυκάσιε,

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου..η δύναμη του infognwmwnpolitics είναι οι σχολιαστές. Μέσα από τις τύχον διαφωνίες μας προχωράμε μπροστά. Μοχλός εξέλιξης του ιστολογίου όπως το είπες.
    Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη "κόντρα" μας για το θέμα της Κρήτης! Θυμάσαι? Φοιτητής vs Καυκάσιου και όποιος αντέξει! αχαχαχα.
    Καυκάσιε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

    Φιλικά,
    Γιώργος φοιτητής Γεωπονίας

    ΥΓ: Μην φοβάσαι το Ποντιακό λόμπι :)
    Οι Μικρασιάτες είναι εδώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντε πάλι με το Debka.......

    Ρε παιδιά αυτοί είναι κατι σαν τις ειδήσεις του Star.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αρα οι μαγκες Ισραηλινοι εκαναν "τζαμπα" εκπαιδευση εναντια σε οπλικα συστηματα αεραμυνας παρομοια με αυτα που εχει ή θα αποκτησει το Ιραν.
    Να γιατι η Ελληνιτσα ηταν χρησιμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μία στρατιωτική συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ μπορεί να δώσει πρόσβαση στην ελληνική πλευρά σε τεχνολογίες που μέχρι πρόσφατα μόνο η Τουρκία είχε και να ανατρέψει την ανισσοροπία δυνάμεων που έχει δημιουργιθεί κατά της Ελλάδος σε Αιγαίο και Κύπρο.Επίσης από κοινού ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια Ελλάδος- Ισραήλ μπορούν να αποτελέσουν τον αντίποδα-απάντηση στις όλο και πιό συχνές βόλτες επίδειξης στρατιωτικής δυνάμης και ισχύος των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο . Μετά την κατάλυψη του Ιράκ από τις ΗΠΑ τα συμφέροντα του Ισραήλ αποκλείνουν όλο και περισσότερο από αυτά της Τουρκίας και οι δύο αυτές χώρες από σύμμαχες έχουν μετατραπεί σε σκληρούς ανταγωνιστές στην περιοχή των Κούρδων και της Μ . Ανατολής ενώ η καχυποψία και η αλληλουπονόμευση σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλοματικό επίπεδο μεταξύ τους δείχνει να έχει παγιωθεί.
    Μία συμμαχία Ελλάδος-Ισραήλ μπορεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί και να δώσει ασύγκριτα πλεονεκτίματα στην ελληνική πλευρά στην αντιμετώπιση του νεοοθωμανικού ιμπεριαλισμού της Τουρκίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μία στρατιωτική συμμαχία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ μπορεί να δώσει πρόσβαση στην ελληνική πλευρά σε τεχνολογίες που μέχρι πρόσφατα μόνο η Τουρκία είχε και να ανατρέψει την ανισσοροπία δυνάμεων που έχει δημιουργιθεί κατά της Ελλάδος σε Αιγαίο και Κύπρο.Επίσης από κοινού ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια Ελλάδος- Ισραήλ μπορούν να αποτελέσουν τον αντίποδα-απάντηση στις όλο και πιό συχνές βόλτες επίδειξης στρατιωτικής δυνάμης και ισχύος των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο . Μετά την κατάλυψη του Ιράκ από τις ΗΠΑ τα συμφέροντα του Ισραήλ αποκλείνουν όλο και περισσότερο από αυτά της Τουρκίας και οι δύο αυτές χώρες από σύμμαχες έχουν μετατραπεί σε σκληρούς ανταγωνιστές στην περιοχή των Κούρδων και της Μ . Ανατολής ενώ η καχυποψία και η αλληλουπονόμευση σε στρατιωτικό, πολιτικό και διπλοματικό επίπεδο μεταξύ τους δείχνει να έχει παγιωθεί.
    Μία συμμαχία Ελλάδος-Ισραήλ μπορεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί και να δώσει ασύγκριτα πλεονεκτίματα στην ελληνική πλευρά στην αντιμετώπιση του νεοοθωμανικού ιμπεριαλισμού της Τουρκίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μακάρι να γίνονταν έστω το 10% από όλα αυτά... μακάρι αλλά μούφα είναι..

    URAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα τοσο κοροιδα ειμαστε?? Οι ισραϊλινοί ασκήθηκαν έναντι ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ S-300, αύριο που θα τα ξαναβρούν με την Τουρκία (αν τα χάλασαν πραγματικά και δεν είναι ένα καλοστημενο θεατρο με σκηνοθέτη τον Ομπάμα)θα δώσουν την εμπειρία τους στους τούρκους.Ή νομίζετε ότι δεν έχουν και οι ίδιοι οι ισραϊλινοί βλεψεις σε ελληνικές περιοχές για εναλλακτικη τους εγκατάσταση?
    Οι καιροι είναι πονηροί...
    (και αυτός που έγραψε το παραπάνω άρθρο επίσης "πονηρός" μου φαίνεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ με τον ydrokeros.
    Η τουρκία είναι Ισλαμική χώρα ότι και να της κάνουν Ισραηλινοί και Αμερικανοί.
    Τώρα μάλιστα που κατάφεραν να παντρέψουν Ισλάμ και στρατοκρατία, αισθάνονται ότι θα αναβιώσουν την οθωμανική τους αυτοκρατορία εκ νέου.
    Τι ήξεραν οι τούρκοι από στρατιωτική τεχνολογία αιχμής;
    Τι ήξεραν οι τούρκοι από μοντέρνες τακτικές πολέμου;
    Ποιος του ξύπνησε;
    Οι Αμερικανοί και οι Ισραηλίτες.
    Αμερική και Ισραήλ, έχουν τεράστιες ευθύνες που έθρεψαν το ανίατο και υδροκέφαλο τουρκικό (μόρφωμα) κράτος και τον στρατό του.
    Με απλά λόγια την πάτησαν ξανά και πολύ άσχημα.
    Η μόνη τους λύση και ελπίδα, είναι η Ελλάδα και φυσικά οι Κούρδοι.
    Ας δείξουν με τις πράξεις τους μεταμέλεια,(ενισχύοντας γρήγορα και δυνατά την Ελλάδα) αλλιώς, όντως όλα είναι παραμύθια (Ισλαμικά) της Χαλιμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ ydrokeros
    //...Κοινά ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια στην Κύπρο και στο Αιγαίο θα κόψουν την φόρα που έχουν πάρει οι παραβιάσεις και η συνεχείς παρουσία των Τούρκων στο Αιγαίο και στην Κύπρο ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν στρατοτεχνολογικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά που μέχρι πρόσφατα δεν είχε.//...
    -----------------
    Για τα ''στρατοτεχνολογικά πλεονεκτήματα'' να συμφωνήσω αφού ...δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο από την οποία μπορούμε να τα αποκτήσουμε.
    Αλλά στο θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, τι θα κάνουν οι Ισραηλινοί; Θα στείλουν τόσα πολλά αεροπλάνα τους να πετάνε εκεί, ώστε να μη ...χωράνε τα τούρκικα;
    Ή οι πολιτικοί μας θα αποκτήσουν ξαφνικά το θάρρος, από την παρουσία των Ισραηλινών, ώστε να δώσουν εντολές στους χειριστές μας να τα ...ρίχνουν;
    Ή οι Ισραηλινοί χειριστές θα αναλάβουν να κάνουν την ...βρώμικη δουλειά την οποία δεν ξέρουν να κάνουν -άμα λάχει- οι δικοί μας;

    Το παρόν πολιτικό προσωπικό ελληνόφωνων, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί απλούστερα ζητήματα (Οικονομίας, Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, πάταξης της διαφθοράς κλπ).
    Πώς θα διαχειριστεί θέματα μείζονος εθνικής σημασίας όπως είναι η Ασφάλεια και η Άμυνα;
    Χλωμό το βλέπω!
    Το μόνο που θα καταφέρουν είναι μετά, αφού θα έχουν βοηθήσει το Ισραήλ να τα ξαναβρεί με την ...ναζιάρα Τουρκία, να μας κυνηγούν όλοι μαζί.
    Τούρκοι, Ισραηλινοί, Άραβες.
    Δεν ξέρω μήπως και η...Μάλτα ακόμα!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eπειδή γράφονται και ακούγονται πολλά εγώ μέχρι να δω ουσιαστικές κινήσεις από την πλευρά του Ισραήλ υπερ της Πατρίδασ μας δεν πιστεύω τίποτα και όλα αυτά που λέγονται τα θεωρώ όνειρα θερινής νυχτός μέχρι να αποδειχτούν,εδώ θα μπορούσε να μας βοηθήσει με τις γνώσεις του και τις επαφές του ο ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Κύριος ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ και να μας γράψει κάτι πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ας μην υποτιμούμε το γεγονός ότι πολές φορές και μόνο με τη διάδοση μιας πληροφορίας(αληθής ή μή) τα αποτελέσματα σε κάποιους τομείς μπορεί να είναι πολύ σημαντικά.

    Προσωπικά θα προτιμούσα να κρατήσουμε πολύ ευδιάκριτες αποστάσεις απο το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως παραγγείλουν και οι Ισραηλινοί τους S-300 διότι θυμάμαι τότε που ο Σαντάμης έστελενε τους SCUD στο Ισραήλ και αλλού, οι Πάτριοτ βαράγανε στον γάμο του καραγκιόζη. Από αναχαίτιση ΜΗΔΕΝ!!!
    Ένας μόνο SCUD που έπεσε σε στρατώνα, σκότωσε πάνω από 120 Αμερικανούς !
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγά μην έκανε όλα αυτά ο Τζέφρι. Τον έχει κανείς ικανό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας γινουμε λιγο πιο ρεαλιστες και ας μη αρνηθουμε νεες συμμαχιες.
    ο εχθρος του εχθρου μας ειναι ο καλυτερος φιλος μας...και οχι μονο
    αυτο αλλα καιπολλα... αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. sterg, σωστό αυτό που λες, επιβεβαιωμένο εκατομμυρια φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά αφορά κανονικούς ανθρώπους, όχι γιουσουφάκια, όχι προσβεβλημένους από το σύνδρομο της στοκχόλμης. Τα γιουσουφάκια δεν αλλάζουν ποτέ... μόνο αν τα πάρει βίαια κανείς από την αγκαλιά του ενός επιβήτορα αποδέχονται ξανά παθητικά την νέα κατάσταση... Ήγουν, δεν υπάρχει σωτηρία... το βλέπεις και από τις αντιδράσεις εδώ... περιμένουν να βρέξει ο Αλλαχ σε μια νύχτα τεχνολογία και αοφασιστικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι έγινε ρε παιδιά (και κοπελιές, σύμφωνα με το τζίμη); Βγήκε καινούρια μόδα στην πασαρέλα; Όποιοι δεν γουστάρουν συμμαχίες με το Ισραήλ είναι φιλότουρκοι; Και γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά πριν τα σπάσει το Ισραήλ με την Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κοπελιά είσαι και φαίνεσαι!! Ως προς το "κοπελιές" λεω να σοβαρευτουμε λιγάκι...
    Και απο που βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν τα λέγαμε πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 1:14 πμ,
    1) Ο τζίμης επιμένει ότι κάποια σχόλια προέρχονται από κοπελιές, πως το αποκλείεις εσύ;
    2) Πολλές φορές, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, λέγονται τα σοβαρότερα πράγματα.
    3) Σχόλια του τύπου: "όποιος δεν είναι φιλοισραηλινός είναι φιλότουρκος" εμφανίστηκαν εδώ ύστερα από τη ρήξη Ισραήλ - Τουρκίας. Όσο τα είχαν καλά αυτοί οι δύο, προφανώς δεν υπήρχε ανάγκη να εμφανίζονται τέτοια σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. απιστευτα αυτα που περιεχονται στο σχολιο του καυκασιου
    καλα, τα πιστευει αυτα που λεει?
    "ευκαιρια να καλυφθει το κενο που αφησε η Τουρκια", η επιδιωκομενη "ακμαζουσα συμμαχια" ,η "επιταχυνση της αναβαθμισης των ενοπλων δυναμεων της Ελλαδας"
    αλλα αυτο το "θορυβημενοι Τουρκοι στρατηγοι απο τον εκκολαπτομενο στρατηγικο δεσμο Ελλαδας Ισραηλ" και το "Ο Ερντογαν ψαχνει τροπο να ξεφυγει απο την εξελισσομενη Ελληνοισραηλινη συνεργασια" !!!!!!
    τι να πει κανεις ? τα εχει κανει απανω του ο Ερντογαν με την μεγαλοφυη εξωτερικη πολιτικη της Ελλαδας !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ας τα δουμε ομως πιο συγκεκριμενα τα μεγαλα ωφελη της "εκκολαπτομενης στρατηγικης ελληνοισραηλινης συνεργασιας"
    οπως λεει λοιπον ο καυκασιος στο σχολιο του¨
    "Το 2008 επετράπη σε 100 ισραηλινά F-15 και F-16 να διέλθουν από τον ελληνικό εναέριο χώρο της Μεσογείου για την άσκηση μεγάλων πτήσεων και δραστηριοτήτων ανεφοδιασμού με καύσιμα εν πτήσει."
    απορια - καλα, το κερδος για την Ελλαδα ποιο ητανε? μπορουμε να το μαθουμε εστω και τωρα?
    "Η ελληνική πλευρά άλλαξε πολιτική, παρέχοντας στα πληρώματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τα προηγμένα αντιεροπορικά S-300 PMU1 για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τους επετράπη να ασκήσουν αποστολές βομβαρδισμούς κατά της εν λόγω πυροβολαρχίες"
    απορια - η Ελλαδα τι κερδισε ? μπορουνε να μας πουνε κατι συγκεκριμενο?
    "Η νέα στρατηγική συμμαχία έχει συνεπάγει άμεσα οφέλη για το Ισραήλ."
    συμφωνοι , για την Ελλαδα ομως ποια ειναι ?
    "Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποφάσισε να αποκλείσει πολλά βασικά λιμάνια της Μεσογείου εκτός των ορίων της προετοιμασίας μιας σειράς πλοίων για την αντιπαράθεση με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ στο θέμα του αποκλεισμού της Γάζας. Έκανε προσωπική έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες του Λιβάνου, της Κύπρου και της Μάλτας για το θέμα του ελλιμενισμού και του ανεφοδιασμού των σκαφών, πριν την αναχώρηση για την Γάζα."
    οκ το καταλαβαμε και αυτο , ικανοποιησαμε πληρως τα ισραηλινα συμφεροντα, εμεις τι κερδισαμε?
    "Παράλληλα εργάστηκε στο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες, με τους ηγέτες της ΕΕ, όπως και με τον ειδικό απεσταλμένο πρώην Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, όπως και με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου, για το άνοιγμα των σημείων διέλευσης στη Γάζα για προϊόντα προς τους αμάχους, διατηρώντας παράλληλα το ναυτικό αποκλεισμό στη θέση του."
    εξυπηρετησαμε δηλαδη τον στρατηγικο στοχο του Ισραηλ να μην αμφισβητηθει ο ναυτικος αποκλεισμος της Γαζας, και εξυπηρετησαμε και τους Παλαιστινιους με το συντομο ανοιγμα καποιων σημειων μεχρι φυσικα να επανελθη ταχυτατα το προηγουμενο καθεστως αποκλεισμου αφου φυσικα τον πληρη ελεγχο εχουν οι Ισραηλινοι.Και παλι το ερωτημα ειναι η Ελλαδα τι κερδισε συγκεκριμενα?
    " Συνέβαλε επίσης σημαντικά στο να πείσει την ηγεσία του Λιβάνου, μέσω των δεσμών του με τους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας και των εκτεταμένων επενδύσεων τους στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, όπως και ζήτησε εμπιστευτικά από την ηγεσία της Κύπρου και της Μάλτας, να κλείσουν τα λιμάνια τους για τα σκάφη με προορισμό την Λωρίδα της Γάζας."
    φυσικα ζηταμε και παλι απο ολους τους γειτονες του Ισραηλ να ειναι καλα παιδια και να μην ενοχλουν το Ισραηλ που ...κοντευει να γινη ... στρατηγικος μας συμμαχος,

    απο ολο το σχολιο του καυκασιου καταλαβαμε οτι το Ισραηλ EIXE ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ωφελη. ΕΝΑ πραγμα δεν βλεπω.Ποιο ηταν το κερδος για την Ελλαδα? Αλλα νομιζω οτι οι εμπνευστες αυτης της εξωτ. πολιτικης δεν μπορει παρα να ειναι παρομοιοι με αυτους της κατασκευης του σχεδιου Αναν, δηλαδη οπως ελεγε και ο Τασος Παπαδοπουλος η αλλη πλευρα ( τουρκοι και τουρκοκυπριοι) παιρνουν αυτα που θελουν τωρα (κρατος ενταξη συγκυριαρχια) ενω η ελληνικη πλευρα θα επαιρνε τα ανταλλαγματα (αν και οποτε) στο μελλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.