30/6/10

Πολιτικές αναταράξεις από ηλεκτρονικό μήνυμα του ΑΚΕΛ

Πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε ένα μήνυμα από τη γραμματέα του γγ του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, που έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το μήνυμα, που κατά το ΑΚΕΛ στάλθηκε στις εφημερίδες από λάθος, ενημέρωνε τον γενικό γραμματέα του κόμματος για επαφές και αιτήματα πολιτών.

Για "πρακτική του ρουσφετιού που θα έπρεπε να είχε ξεπερασθεί και για φαινόμενα περασμένων δεκαετιών", έκανε λόγο ο ΔΗΣΥ. Ο βουλευτής και Επίτροπος Θεσμών του ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας το θέμα που προέκυψε με το ηλεκτρονικό μήνυμα του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι όχι μόνο οι πρακτικές αυτές συνεχίζονται αλλά επιβεβαιώνουν τη διάχυτη εντύπωση ότι "βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη οργανωμένη εκστρατεία κομματικής άλωσης της κρατικής μηχανής και ότι τα περί δίκαιης κοινωνίας του Δημήτρη Χριστόφια δεν ήταν παρά ένα κακόγουστο αστείο".

Κατηγόρησε επίσης το ΑΚΕΛ για εισαγωγή ρουσφετιού νέου τύπου, μέσω του οποίου "επιχειρεί να κρατήσει δεσμευμένο στη συγκυβέρνηση το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρό του". Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης μίλησε για "υποκρισία που περιττεύει". Θέλω να υπενθυμίσω, είπε, ότι το ΑΚΕΛ "έδινε μαθήματα ηθικής στα υπόλοιπα κόμματα και παρουσιαζόταν ως το αμόλυντο κόμμα". Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η ΕΔΕΚ δεν έχει ούτε και δέχεται τέτοια μηνύματα και κάλεσε όλους να αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης δήλωσε άγνοια για το μήνυμα και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει. Δεν πρέπει να προκαλούν ιδιαίτερη έκπληξη οι αποκαλύψεις σημειωμάτων του κυβερνώντος κόμματος που αφορούν αιτήματα για διευκολύνσεις και παρεμβάσεις σε προσλήψεις στη δημόσια υπηρεσία, δηλώνει η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία, έκανε λόγο για ποινικά αδικήματα και ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα. "Το βόλεμα των ημετέρων έχει καταντήσει εμμονή της παρούσας διακυβέρνησης επί της οποίας η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια έχουν δοξαστεί', δήλωσε ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Νεόφυτος Χρυσοχός.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, εξέφρασε λύπη γιατί όπως είπε, επιχειρείται για προφανείς λόγους, να δοθούν διαστάσεις στο θέμα που προέκυψε με την αποστολή, κατά λάθος, με ηλεκτρονικό μήνυμα, εσωτερικού εγγράφου από το κόμμα, προς όλα τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι καθημερινά φτάνουν σε όλα τα κόμματα αιτήματα πολιτών. Το θέμα ανέφερε, είναι τι κάνεις εσύ. "Αισθάνομαι, ότι πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας", είπε και πρόσθεσε ότι λυπάται, "γιατί παίρνουμε διαζύγιο με τη λογική".

Ο κ. Κυπριανού διερωτήθηκε, αν θα πρέπει τα κόμματα να κρίνονται στη βάση όσων λέει κάποιος, ο οποίος τηλεφωνεί και λέει κάποια πράγματα". Περιμένετε, πρόσθεσε, να δείτε τί θα γίνει και μετά να κρίνετε.
ΕΞΠΡΕΣΣ

2 σχόλια:

  1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Δίκαιη Λύση-Δίκαιη Κοινωνία-Δίκαιο Ρουσφέτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά λάθος ή συντροφικό μαχαίρωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.