29/6/10

«ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ένα τουρκικό CN-235 πραγματοποίησε πτήση μέσα στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό άκρο. Ενέργεια που εκτιμήθηκε ως έλεγχος της στρατιωτικής κινητοποίησης από ελληνικής πλευράς.
Ένα τουρκικό CN-235 πραγματοποίησε πτήση μέσα στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό άκρο. Ενέργεια που εκτιμήθηκε ως έλεγχος της στρατιωτικής κινητοποίησης από ελληνικής πλευράς.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ
Τουρκικά πολεμικά πλοία
«ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ» ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Τουρκικά πλοία «περικύκλωσαν» την Κρήτη και με αεροπορική συνδρομή πραγματοποίησαν δύο ασκήσεις ανατολικά και δυτικά του νησιού. Η ολοκλήρωση των γυμνασίων σήμανε «λήξη συναγερμού» για μονάδες των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο τουρκικών προκλήσεων και ήταν σε ετοιμότητα.
Τελικώς, οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες ασκήσεις στα «πλευρά» της Κρήτης από πολεμικά πλοία της Άγκυρας συνοδεύτηκαν από τη συνήθη αεροπορική δραστηριότητα με παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή της Δωδεκανήσου και μία «βόλτα» στο νότιο Αιγαίο ενός τουρκικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας CN-235. Σημειώνεται πάντως και καταγράφεται πώς οι δύο ασκήσεις έγιναν εν μέσω μορατόριουμ που ισχύει για τους θερινούς μήνες και έχει σκοπό την αποτροπή της έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Οι δύο ασκήσεις των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων έγιναν, η μία 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κρήτης και στα όρια των FIR Αθηνών και Μάλτας και η δεύτερη 150 χιλιόμετρα ανατολικά του ελληνικού νησιού και νοτιοδυτικά της Ρόδου. Στην πρώτη έλαβαν μέρος οι τέσσερις φρεγάτες που συμμετείχαν και στην άσκηση δυτικά της Κεφαλονιάς, συνεπικουρούμενες από ένα υποβρύχιο και έχοντας τη συνοδεία του πετρελαιοφόρου. Τα πλοία της Άγκυρας προχώρησαν σε βολές επιφανείας.
Στη δεύτερη άσκηση που αφορούσε σε έρευνα και διάσωση ανατολικά της Κρήτης συμμετείχαν δύο φρεγάτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τα ελικόπτερα που έφεραν και 6 μαχητικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από τη βάση του «Ντάλαμαν» και ήταν οπλισμένα. Τα μαχητικά της Άγκυρας σημείωσαν παράβαση του FIR Αθηνών και πιθανότατα παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου, αφού πέρασαν στα Δωδεκάνησα. Την ίδια στιγμή ένα τουρκικό CN-235 πραγματοποίησε πτήση μέσα στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό άκρο. Ενέργεια που εκτιμήθηκε ως έλεγχος της στρατιωτικής κινητοποίησης από ελληνικής πλευράς.
Πάντως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας ήταν σε ετοιμότητα, με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των τουρκικών, ενώ με εντολή της ηγεσίας δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας «Σούπερ Πούμα» μεταστάθμευσαν στην Κρήτη με σκοπό να παρέμβουν σε περίπτωση που οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούσαν επεισόδιο έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Αθηνών.
Ο τουρκικός στολίσκος ο οποίος πλέει εδώ και ένα μήνα στη Μεσόγειο, επισκεπτόμενος λιμένες χωρών προς επίδειξη ναυτικής ισχύος και σημαίας (είχε ελλιμενισθεί και στις αλβανικές βάσεις του Δυρραχίου και της Αυλώνας) έβαλε πλώρη για την Τρίπολη, ενώ οι άλλες δύο φρεγάτες που ασκήθηκαν στη δεσμευμένη περιοχή ανατολικά της Κρήτης επέστρεψαν στην βάση του Ακσαζ, όπου είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν και οι υπόλοιπες τέσσερις μαζί με το πετρελαιοφόρο στις 5 Ιουλίου.
DIPLOMATIA

9 σχόλια:

  1. ''Την ίδια στιγμή ένα τουρκικό CN-235 πραγματοποίησε πτήση μέσα στο FIR Αθηνών και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό άκρο. Ενέργεια που εκτιμήθηκε ως έλεγχος της στρατιωτικής κινητοποίησης από ελληνικής πλευράς.....''
    βαφτιζουν το ψαρι κρεας οι κοτες του γεεθα, καλα δεν υπαρχουν αξιωματικοι με αρ...ια να αντισταθουν στην ξεφτιλα? μονο να δινουν αδεια για παρτυ στον τιμημενο ΑΒΕΡΩΦ και εκθεσεις εσωρουχων στο πολεμικο μουσειο ξερουν (http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/06/o-k.html)? Κριμα δεν υπαρχει τιποτα ορθιο σ αυτη την χωρα οποτε οι μογγολοι κανουν ενεργειες ανυψωσης του ηθικου τους σε βαρος της μπανανιας καθως οι κουρδοι με αστεια μεσα τους εχουν κανει να περπατανε σκυφτοι μεσα στην χωρα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επόμενη ασκηση θα φτάσουν Πάτρα...
    Πώς τα 'χουμε κάνει έτσι που να πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την τρομερή τεχνολογία μας θα τους διώξουμε, τι τους θέλουμε τους Εβραίους, ε, Τζίμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "It is only a question of when, not if, the Europeans pull the plug on Athens — which most likely will be at the first opportunity, when Greece does not present a systemic risk to the rest of Europe. At that point, without access to international capital or more bailout money, Greece could face a total collapse of political control and social violence not seen since the military junta of the 1970s. Greece, therefore, finds itself in a very unfamiliar situation. For the first time since the 1820s, it is truly alone."

    Απο μεγαλο και πολυ εγκυρο Think Tank σε χθεσινη δημοσιευση.Περιερχομαστε στην σφαιρα επιρροης της Τουρκιας ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 30 Ιουνίου 2010 12:26 π.μ.
    Με την τρομερή τεχνολογία μας θα τους διώξουμε, τι τους θέλουμε τους Εβραίους, ε, Τζίμη;
    ----------------
    Κοπελιά, το ότι δεν τους διώχνουμε οφείλεται στο ότι οι πολιτικοί μας είναι κότες και όχι επειδή δεν έχουμε τα μέσα (δηλαδή στρατό, αεροπορία, ναυτικό κλπ)!
    Τα οποία θα μας διαθέσουν οι ...Ισραηλινοί!!!
    Εκτός και εάν έχουν βρει κανά νέο μηχάνημα που θα τους κάνει ...''ξου ρε'' και θα φύγουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιλαμβανομαι εναν ερποντα χαβαλε
    να διατρεχει το blogs.Η ενημερωση
    η παρουσα ξεκιναει με την "περικυκλωση της Κρητης"και καποιοι αρχιζουν παλι να αλληθοριζουν στα βιωματικα τους θεματα και να μη σχολιαζουν το κυριως αναφερομενο θεμα.Εμφανιστηκε
    παλι το θεμα για δημοψηφισμα στην Κρητη οταν το 2012 θα ληγει καποια ημερομηνια συμφωνιας παλαιας και κατι τετοια.Υπαρχουν και αλλα επικινδυνα στοιχεια σε αυτο το θεμα
    που αν ξεκινησει συζητηση θα αναφερθουν.Υπαρχουν και 3 μητροπολητες της Κρητης που ζητησαν
    σαν 2η υπηκοοτητα την Τουρκικη για να διεκδικησουν λενε το Πατριαρχειο
    και δεν συμμαζευονται.Νομιζω οτι
    θα ξαναζευτουμε συντομα σαν τα γαιδουρια και τοτε να δουμε πιος
    θα εχει διαθεση για χαβαλε ετσι για να περναει την ωρα του.Αξιοι της μοιρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην επόμενη αναχαίτηση χρησιμοποιείστε κανά πολυβόλο, ρίξτε καμιά προειδοποιητική βρε, αδελφέ και βλέπεις για πότε ηρεμούν οι τούρκοι.
    Αν σε κάθε αναχαίτηση χρησιμοποιούσαμε πυρά οι παραβιάσεις θα ήταν 95% κάτω. Τότε να δεις οικονομία στα καύσιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //Εμφανιστηκε
    παλι το θεμα για δημοψηφισμα στην Κρητη οταν το 2012 θα ληγει καποια ημερομηνια συμφωνιας παλαιας και κατι τετοια//

    Στην συνθηκη του Βουκουρεστιου-1913- με την οποια εληξε ο Β'Βαλκανικός πόλεμος και ενωθηκε η Κρητη με την μανα Ελλαδα δεν αναφερεται πουθενα τετοια συμφωνια.Απλουστατα προκειται για εναν αστικο μυθο ο οποιος εκπορευεται και διαδιδεται απο συγκεκριμενα κεντρα με πολυ συγκεκριμενα συμφεροντα.Θεωρω τουλαχιστον αφελές να τον επαναλαμβανουμε απο αυτο το ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι πιτσιρικάδες από Ηράκλειο φορούσαν στην 5ήμερη μπλουζάκια
    με την εθνική σημαία ...της Κρήτης, αλλά μόλις έπεσαν οι πρώτες σφαλιάρες, τις έβγαλαν και τις πέταξαν!!!
    Αυτό ήταν και το τέλος του Κρητικού ...Αυτονομιστικού Κινήματος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.