30/6/10

Καταφύγιο κατά της λογοκρισίας στο Internet στήνουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα

Παρίσι: Προστασία και ανωνυμία σε αντιρρησίες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες τους θα παρέχει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Σε αυτό το ηλεκτρονικό καταφύγιο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τρόπους να παρακάμπτουν τη λογοκρισία στο Internet, πώς θα μπορούν να διατηρούν την ανωνυμία και τις επικοινωνίες τους ασφαλείς από τρίτους.ο καταφύγιο θα παρέχει δωρεάν σύνδεση υψηλής ταχύτητας και email σε όσους το χρησιμοποιούν ενώ θα είναι διαθέσιμο από όλο τον κόσμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.

Για την ώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιούν από την έδρα των RSF στο Παρίσι Σταδιακά, στο μέλλον, θα λειτουργήσει και ειδική ιστοσελίδα για το σκοπό αυτό.

Είναι μία δέσμευση της οργάνωσης απέναντι σε όσους χρειάζονται τη προστασία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι RSF, σε καιρούς όπου «το φιλτράρισμα στο Internet και η παρακολούθηση διαδίδονται όλο και περισσότερο».

Επισημαίνεται ακόμη ο αυξανόμενος αριθμός φυλακίσεων ανθρώπων που εξέφρασαν δικτυακά την άποψή τους σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ. Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται συνολικά σε 120 όσοι έχουν φυλακιστεί για αυτή τη δραστηριότητά τους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Το Ψυχαρησταν σε αγαστη συνεργασια με τα εβραιοΜΜΕ της "πολιτισμενης Δυσης" μας "ενημερωνει":

  "Επισημαίνεται ακόμη ο αυξανόμενος αριθμός φυλακίσεων ανθρώπων που εξέφρασαν δικτυακά την άποψή τους σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ".
  Ξεχασες την Συρια, τη Βορεια Κορεα την Λιβυη, την Βενεζουελα, τον Λιβανο, την Χαμας και τον Καστρο ρε.
  Για τους πολιτισμενους εβραιο-ΗΠΑνθρωπους τσιμουδια.

  http://original.antiwar.com/justin/2010/06/20/kill-the-kill-switch/

  Θα σου κοψουν το χαρτι Ψυχαρη και δεν θαχεις που να γραφης την προπαγανδα σου.


  Omadeon
  Ανατολικη Ιερουσαλημ
  κατεχομενη απο εβεριαους γενοκτονους Παλαιστινη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.