27/6/10

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ:Η εκμετάλλευση ενός αγώνα

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Ησυζήτηση αφορούσε την κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ και την επίδραση της στο αμερικανικό πολιτικό κατεστημένο. Το βασικό συμπέρασμα ήταν ότι η τουρκική κυβέρνηση υπό τον Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το δράμα των Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα για τους δικούς της στρατηγικούς στόχους.

Υπήρχαν, όπως και οι δύσπιστοι, αυτοί που επιμένουν να παραμένουν ρομαντικοί για έναν κόσμο που έχει ήδη αλλάξει, που άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα χωρών με αποτέλεσμα να καταπατούνται τα δικαιώματα των λαών.

Μίλησε τελευταίος ο σοφός της παρέας: «Ελπίζω», είπε, «να μην απογοητευθείτε όταν πληροφορηθείτε τα πραγματικά γεγονότα». Αναφερόταν βασικά στους ισχυρισμούς τωνΙσραηλινών που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Αμερικανών βουλευτών ότι στο πλοίο Μαρμαρά επέβαιναν πολίτες τουρκικής καταγωγής που έχουν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ασχετα από συμπάθειες και αντιπάθειες, πρόκειται για μία φοβερή καταγγελία που δημιουργεί προβληματισμό αλλά και αναγκάζει τον ανεξάρτητο παρατηρητή να θυμώνει με τα πολιτικά παιγνίδια της Τουρκίας που γίνονται στη βάση της υλοποίησης του δόγματος του Αχμέτ Νταβούτογλου, αυτού του υπερτιμημένου Τούρκου καθηγητή που ελάχιστα εκτιμάται στη χώρα του, αλλά αποθεώνεται στην Ελλάδα και την Κύπρο με τρόπο που προκαλεί φόβο στον απλό πολίτη.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στα πλοία της ειρήνης ήσαν άνθρωποι με ευαισθησίες για τον συνάνθρωπό τους, οι οποίοι πιστεύουν πολύ σωστά ότι πρέπει να τερματιστεί ο απαράδεκτος και φονικός αποκλεισμός της Γάζας. Λόγω του αποκλεισμού πεθαίνουν καθημερινά παιδιά που δεν έχουν ευθύνη για τις πράξεις των μεγάλων, πεθαίνουν άνθρωποι από πείνα και συντελείται μία αδικαιολόγητη μίνι, θα την χαρακτηρίσω προς το παρόν, γενοκτονία.

Αυτή την πολύ λυπηρή κατάσταση εκμεταλλεύεται ο πλημμυρισμένος από αλλαζονεία Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος για να επιβάλει την χώρα του ως την «υπερδύναμη» της περιοχής μας δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, δεν υπολογίζει ανθρώπινες ζωές, ενώ συνεχίζει να προκαλεί στη Μεσόγειο η οποία σίγουρα θα περάσει ένα ανήσυχο καλοκαίρι. Είναι ανεύθυνος ο πολιτικός ηγέτης -στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ταγίπ Ερντογάν- που δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να ηγηθεί της επόμενης ειρηνικής προσπάθειας των ακτιβιστών διότι με τον τρόπο αυτό αμαυρώνει τον αγώνα τους, τον εκμεταλλεύεται και στο τέλος τον καταστρέφει.

Από την εκλογή του Ερντογάν, πριν από οκτώ χρόνια, στην Ελλάδα και στην Κύπρο παρατηρήθηκε «ερντογολαγνεία» -εσχάτως οι δουλοπρεπείς θιασώτες του προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είναι έτοιμος να αποσύρει τον κατοχικό στρατό από την Κύπρο. Πρόκειται για το απόλυτο ψέμα. Αρχικά βοήθησαν στην ανάδειξή του και οι αφελείς «κατασκευαστές» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής οι οποίοι δεν υποπτεύθηκαν καν την ατζέντα του Τούρκου ισλαμιστή ηγέτη. Και για τόσα χρόνια τον βοήθησαν να υλοποιήσει αρκετούς εκ των σχεδιασμών του όπως αποκαλύφθηκε εσχάτως οι βασικοί του στόχοι που παραμένουν όνειρα είναι η εξαφάνιση του Ισραήλ και
ο απόλυτος έλεγχος της Κύπρου και του Αιγαίου.

Οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου παραμένουν απαθείς θεατές στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν τέτοια ανικανότητα στην πρόβλεψη των αλλαγών και στην αντιμετώπιση των νέων δεδομένων. Σε μία στιγμή που οι Αμερικανοί αναζητούν εναγωνίως αποκούμπι για να αντιμετωπίσουν την άνευ προηγουμένου επίθεση των ισλαμιστών του Ερντογάν, η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν πνιγεί στην ανάλυση από υπουργούς και διπλωμάτες που δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στη χώρα τους, πόσο μάλλον στον κόσμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε ότι στηρίζει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, «που κάνει ειλικρινείς και επίπονες προσπάθειες στις διαπραγματεύσεις». Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται η συνεχής πίεση προς την τουρκική πλευρά να συμβάλει στην ουσιαστική προώθηση μιας λύσης μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου» και τόνισε ότι «πάντα υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα της Κύπρου είναι καταρχήν ένα πρόβλημα κατοχής». Πάντως, το αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, που υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, δεν τερμάτιζε την τουρκική κατοχή... Αντίθετα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. ___Μίλησε τελευταίος ο σοφός της παρέας: «Ελπίζω», είπε, «να μην απογοητευθείτε όταν πληροφορηθείτε τα πραγματικά γεγονότα». Αναφερόταν βασικά στους ισχυρισμούς τωνΙσραηλινών που δημοσιοποιήθηκαν μέσω Αμερικανών βουλευτών ότι στο πλοίο Μαρμαρά επέβαιναν πολίτες τουρκικής καταγωγής που έχουν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις.___

    Το κερασάκι στην τούρτα της παραπληροφόρησης:
    "Αμερικανοί Βουλευτές";
    Που βρεθηκανε αυτοι;
    http://www.kalami.net/2010/omogeneia/bilirakis_jun10.html
    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    Διαβάστε κι εδώ:
    ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ : ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
    Γράφει ο *Αμφικτύων
    Για τρίτο μήνα ρέει το ‘αίμα’ από τα σπλάχνα της Γης, όταν την ξεκοίλιασαν τα γεωτρύπανα της BP. Και το εφιαλτικότερο είναι ότι ουδείς γνωρίζει πότε θα σταματήσει αυτός ο περιβαλλοντικός εφιάλτης . Ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά τον Απρίλιο, όταν το τρυπάνι της BP τρύπησε, τον φλοιό ενός ηφαιστείου, και συνεχίζεται η ροή του πετρελαίου και των τοξικών αερίων ως σήμερα , χωρίς κανείς να είναι εις θέσιν να μας πει πόσο θα διαρκέσει αυτή η οικολογική καταστροφή. Η μόλυνση του Κόλπου του Μεξικού των γύρω ακτών , των δέλτα των ποταμίων και η καταστροφή των παράκτιων δραστηριοτήτων του ανθρώπου είναι ολοκληρωτική. Εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου , αερίων (μεθανίου) και τοξικών απορρυπαντικών που χρησιμοποιούν για την διάλυση της πετρελαιοκηλίδας κάνουν ένα θανατηφόρο μείγμα, που αργά αλλά σταθερά πλήττει τη ζωή των ανθρώπων των πέριξ περιοχών . Σε λίγο θα μεταβληθεί σε νεκρά θάλασσα για την αλιεία και ναυσιπλοΐα. Με την πρώτη βροχή στη Λουιζιάνα έβρεξε νερό με πετρέλαιο . Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονούνται για αλλεργίες , αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο φόβος γίνεται εντονότερος μήπως το μείγμα περάσει στην τροφική αλυσίδα, οπότε η ζωή των κατοίκων των γύρω περιοχών θα γίνει σωστός εφιάλτης. Δεν είναι η πρώτη μεγάλη καταστροφή που γνώρισε η Γη:
    Όλο το κομμάτι στο παρακάτω λινκ.
    http://amphiktyon.blogspot.com/2010/06/blog-post_27.html


    Πυθία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σχόλιο της Πυθίας δεν αποκλείει την ορθότητα του άρθρου του κ. Ιγνατίου.
    Και η Εβραϊκη αυτοκρατορία και δολιότητα του Τούρκου πρωθυπουργού είναι επικίνδυνες για την ανθρωπότητα.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαθήματα επαγωγής μας κάνεις περιτεμημένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.