30/6/10

Άρχισαν οι δοκιμές του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defence-point.gr οι δοκιμές αποδοχής του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ άρχισαν την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Το υποβρύχιο το πρωί της ημέρας απέπλευσε από το Κίελο με προορισμό τη Νορβηγία όπου και θα διεξαχθούν οι δοκιμές κατάδυσης σε μεγάλο βάθος. Μάλιστα νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 29 Ιουνίου, έγινε η πρώτη δοκιμαστική κατάδυση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 4 Ιουλίου με την επιστροφή του υποβρυχίου στο Κίελο στα ναυπηγεία της HDW. Μεταξύ των δοκιμασιών που θα γίνουν περιλαμβάνονται καταδύσεις και δοκιμή ευστάθειας. Σε όλες τις περιπτώσεις θα πραγματοποιηθεί πλήρης λειτουργικός έλεγχος όλων των συστημάτων και υποσυστημάτων του υποβρυχίου ώστε να διακριβωθεί η πλήρης ικανοποίηση των προβλεπομένων στη σύμβαση.

Στο πρόγραμμα των δοκιμών περιλαμβάνεται και ο έλεγχος της κλίσης σε ανάδυση υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (η παρουσίαση κλίσης που αρχικά έφθανε τις 53 μοίρες ήταν από τα κύρια προβλήματα που οδήγησαν τις ελληνικές αρχές στη μη αποδοχή του υποβρυχίου). Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό η συγκεκριμένη δοκιμή προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί κατά τον πλου προς και από τη Νορβηγία.

Όμως η εκτέλεση της δεν στάθηκε δυνατή κατά τον πλου προς τη Νορβηγία καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις του κέντρου δοκιμών WTD 71 της BWB (Ομοσπονδιακού Γραφείου Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών) στο Eckernförde για απομαγνητισμό. Τις δοκιμές του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ παρακολουθούν τρεις αξιωματικοί του ΠΝ, δύο που επιβαίνουν επί του υποβρυχίου και ένας επί του πλοίου ασφαλείας.
defence-point.gr

7 σχόλια:

  1. 1. Το πρόγραμμα των δοκιμών (sea trials) το έχει καταρτήσει η κατασκευάστρια ή έχει εκπονηθεί από κοινού με τους αρμόδιους αξιωματικούς του ΠΝ; Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής εκτέλεσής του, τι προβλέπεται; Επιστροφή στις... καλένδες;

    2. Υπάρχει κάποιο πιστοποιημένο σύστημα καταγραφής δεδομένων κατά τη διάρκεια των δοκιμών όπως συμβαίνει π.χ. με τα εμπορικά πλοία στα οποία συμμετέχει ανεξάρτητος εκπρόσωπος του νηογνώμονα που έχει αναλάβει την παρακολούθηση του νεότευκτου πλοίου; Τα πολεμικά σκάφη δυστυχώς δεν παρακολουθούνται από νηογνώμονες για διάφορους λόγους, με σημαντικότερο όλων την αδυναμία κατάταξής τους σε "κλάσεις" (κάθε πολεμικό ναυτικό έχει τις δικές του προδιαγραφές-κάνει τις δικές του τροποποιήσεις ακόμα και σε πλοία ιδίου τύπου, συνεπώς η ομοιοτυπία και η καθιέρωση τυποποίησης πάει περίπατο...)

    3. Ας δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία. Καλοτάξιδο.

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που θα το παραλάβουμε να φωνλαξουμε τη Τζούλια και όλα τα βύσματα του ναυτικού να κάνουμε κανα παρτάκι. Καλή ευκαιρία ε ? Καραγκιόζηδες... Να φωνάξουμε και κανά Τούρκο αν προλαβαίνει να βρει χρόνο από τις έρευνες στη Σαμοθράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξη δικά μας και έξη δικά τους. Ε ρε στόλο υποβρυχίων που θα έχει η Οθωμανική αυτοκρατορία. Και λέγεται ότι θα μας προσλαμβάνουν και μούτσους... πω πω χαρά... θα λαδώσει το εντεράκι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεύει ότι θα το επανδρώσουν με ότι λοξούς υπάρχουν στο ναυτικό για να μη τους πειράζει που είναι κι αυτό λοξό και γέρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΑΧΑ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΙΕΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΕς ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χεστηκαμε και το ....υποβρυχιο γερνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνώνυμε @6:50 να είσαι καλά,μου έφτιαξες την διάθεση!
    Το υποβρύχιο γέρνει,ας ελπίσουμε οτι θα επιπλέει!
    Για κάθε ενδεχόμενο,η Τζούλια σέρνει καράβι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.