27/6/10

Το Πεκίνο συνεχίζει την ενεργειακή συνεργασία με το Ιράν

Η Κίνα φαίνεται να μη πτοείται από τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν και εκφράζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επιθυμία της να συνεχίσει την συνεργασία της με την Τεχεράνη ειδικά στον ενεργειακό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα η Κίνα ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου τα οποία υπάρχουν στο κοίτασμα του Νόρθ Πάρς στον Κόλπο.

Τόσο η κινεζική κυβέρνηση, όσο και η CNOOC καθώς και η πρεσβεία στην Τεχεράνη εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην συνέχιση της συνεργασίας η οποία σκοπό έχει να μεταφέρει φυσικό αέριο του Ιράν στην Κίνα.

Το Πεκίνο τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει τους δεσμούς του με τις χώρες της κεντρικής και νότιας Ασίας, όπως για παράδειγμα με το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Καζακστάν και το Πακιστάν σε μία προσπάθεια να ελέγξει μία περιοχή σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξή του αφού είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες.

Από την πλευρά της ηΤεχεράνη έχει υπογράψει συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων και με την Τουρκία με σκοπό την πλήρη ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Σάουθ Πάρς.
defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.