30/6/10

Βαίνουμε προς εκτουρκισμό της Ευρώπης

Ποινή φυλάκισης 3 ετών στον Κούρδο που πέταξε παπούτσι κατά του Ερντογάν
Από δικαστήριο της Σεβίλλης

Ένας Κούρδος συριακής καταγωγής καταδικάστηκε την Τετάρτη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών επειδή το Φεβρουάριο είχε πετάξει ένα παπούτσι εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Σεβίλλης (νότια Ισπανία), υπήρξε επίσης εναλλακτική επιλογή για απέλαση του κατηγορουμένου από το ισπανικό έδαφος, μια πρόταση που απέρριψε το δικαστήριο επειδή ο κατηγορούμενος εξέφρασε φόβους για αντίποινα, εάν απελαύνονταν στη Συρία.
Ο Χοκμάν Τζόμα, που κρατείτο προσωρινά μετά το περιστατικό, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «επίθεσης κατά της διεθνούς κοινότητας» και πέραν της ποινής φυλάκισης του επιβλήθηκε και πρόστιμο 408 ευρώ.
Ο 27χρονος Κούρδος συνελήφθη στις 22 Φεβρουαρίου όταν πέταξε ένα παπούτσι εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού τη στιγμή που αυτός εξερχόταν από το δημαρχείο της Σεβίλλης όπου του απονεμήθηκε μία τιμητική διάκριση.
Κατά τη διάρκεια της δίκης του υποστήριξε ότι ποτέ δεν είχε την πρόθεση να τραυματίσει τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά να «προσελκύσει την προσοχή» για την κατάσταση της κουρδικής μειονότητας στην Τουρκία.
ΝΕΑ

9 σχόλια:

  1. Ο εκτουρκισμός της Ευρώπης απο που προκύπτει στο εν λόγω άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ισπανική δικαιοσύνη εκδικείται στο π΄ροσωπο του Κούρδου τους δικούς της 'τρομοκράτες' τους Βάσκους.
    Ο τίλτος δικαιολογείται από το γεγονός ότι η δικαιοσύνη τιμωρεί με πολιτικούς όρους τον Κούρδο.
    Τρια χρόνια είναι υπερβολικά πολλά για ένα παπούτσι.
    Ο ιρακινός που έριξε το παπούτσι στον Μπους δεν τιμωρήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ. Πάντως πιστεύω πως έπρεπε να τιμωρηθεί,δεν είναι δυνατόν να πετάς παπούτσια σε πρωθυπουργούς ξένων χωρών και να μη τιμωρείσαι,βέβαια όχι και με τρία χρόνια,έχεις δίκιο σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμωρηθηκε επειδη δεν τον πετυχε !!! Αλλος ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στὸν Κίκο: Δὲν θὰ πετοῦσες τὰ ὑποδήματά σου στὸν γενοκτόνο καγκελάριο τῆς αὐτοκρατορίας (Reichskanzler Hilter) Χίτλερ (1933-1945); Ἢ στὸν προγενέστερο γενοκτόνο Μουσταφὰ Κεμάλ Ἀτατούρκ; Πάντος, ἡ Γερμανία τῆς Βαϊμάρης (1918-1933) εἶχε ἀθωώσει τοὺς Ἀρμένιους πατριώτες γιὰ τὸν θάνατο τῶν τούρκων ἀξιωματούχων στὴν Γερμανία ὡς ἔνδειξι διαμαρτυρίας κατὰ τῆς γενοκτονίας τῶν Ἀρμενίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρούμογλου άν και όσοι επιθυμούν (σίγουρα πολοί) να πετάξουν παπούτσι στον Ερντογάν μπορούν να το κάνουν στη χώρα τους και όχι σε μια χώρα που τους φιλοξενεί,και ακολούθως να αναλάβουν και τις ευθύνες των πράξεών τους.

    Όσο για αυτά που γράφεις περί γενοκτονίας συμφωνώ και είμαι υπέρ του δίκαιου αγώνα των Κούρδων,αλλά ταυτόχρονα δεν ξεχνάω και το ρόλο των Κούρδων στη γενοκτονία των Ποντίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα είναι ότι αν εγώ πήγαινα στην Ισπανία και ένας άγνωστος μου πέταγε ένα παπούτσι, ποια θα ήταν η ποινή του; Ούτε που θα τον συλλάμβαναν!
    Άρα υπάρχει κατ'αρχάς θέμα ισοδικίας και ισονομίας και σε δεύτερο επίπεδο εφαρμογή άδικου νόμου (αν υπάρχει νόμος. Εκτός αν η ρίψη υποδήματος θεωρείται απόπειρα δολοφονίας).

    Η περίπτωση των Βάσκων και των Κούρδων είναι παρόμοια: Είμαι 100% ότι αν οι αντίστοιχες κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν αυτούς τους πολίτες ισότιμα με όλους τους πολίτες τότε δε θα υπήρχε θέμα αυτονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 30 Ιουνίου 2010 8:14 μ.μ.
    Γιατί ήταν γενοκτόνος ο Χίτλερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ K. Ρούμογλου

    >Δὲν θὰ πετοῦσες τὰ ὑποδήματά σου στὸν γενοκτόνο καγκελάριο τῆς αὐτοκρατορίας...<

    Εγώ, πάντως, όχι. Εκτός κι αν τα ξανάπαιρνα πίσω. Ξέρεις πόσο κάνει ένα ζευγάρι παπούτσια σήμερα; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.