27/6/10

To Ηθικό των Τούρκων στρατιωτών στο Κουρδιστάν


O ιστότοπος internethaber.com έχει αναρτήσει video το οποίο καταγράφει την περιπολία Τούρκων στρατιωτών στις αγροτικές περιοχές της πόλης Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι και αναφέρεται τόσο στο υψηλό ηθικό των τούρκων στρατιωτών το οποίο και φαίνεται και στα πρόσωπα τους αλλά και στον υψηλού επιπέδου εξοπλισμό που φέρουν.Πρίν απο λίγες ώρες όμως,Κούρδοι Μαχητές του PKK επιτέθηκαν με ρουκέτες στο συγκρότημα κατοικιών της ίδιας πόλης (Γιουκσέκοβα) όπου διαμένουν οι αξιωματικοί και το προσωπικό του αστυνομικού σταθμού με τις οικογένειες τους.

11 σχόλια:

  1. Είναι γελοίοι και καταδιακασμένοι..
    Οι νέοι στρατιώτες που φαίνονται στο video, είναι καταφανώς στερημένοι απο στέρεη ιδεολογική βάση για να τα βάλλουν με τους Κούρδους Αντάρτες.
    Με τα κεφάλια μπουκωμένα με τα ισλαμοκεμαλικά σκατά περί Τουρκικού έθνους, που κανείς τους δεν πολυπιστεύει, και πάνω απ' όλα κανείς τους δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να σκοτωθεί γι αυτά, το παιχνίδι είναι απο χέρι χαμένο σε στρατιωτικό επίπεδο..
    Ο Τουρκικός στρατός, όταν δεν έχει σαν κίνητρο το πλιάτσικο και τους βιασμούς, πάντα ηττάται.
    Ο φόβος του αξιωματικού δεν μπορεί να κρατήσει το ήθικό ενός στρατού ψηλά...
    Μόνο τα πρόσωπα των Κουρδισών ανταρτισσών να δεί κανείς, καταλαβαίνει την αίσθηση του δίκιου και την αποφασή τους να πολεμήσουν.
    Αυτά τα παιδάκια στο βίντεο, με το ζόρι κρύβουν την αμηχανία και τον φόβο τους...
    Τό χουν χάσει το παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γιώργο να προσθέσω στα όσα σωστά αναφέρεις ότι η καθημερινότητα διαψεύδει οικτρά την τουρκική προπαγάνδα.

    Ομως το παράπονο μου είναι μεγάλο.

    Μόλις πρίν λίγες μέρες ένας απο τους μεγαλύτερους ιστότοπους που ειδικεύεται σε αμυντικά θέματα αρχισε να αναφέρεται στο Κουρδικό πρακτορείο Ειδήσεων Firatnews.com.

    Οσοι καλύπτουν το ΚΟΥΡΔΙΚΌ ΖΉΤΗΜΑ και Το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης να ξέρουν οτι είναι φερέφωνα της τουρκικής προπαγάνδας τόσο του τουρκικού κράτους αλλά και του τουρκικού παρακράτους,καθαρά και ξάστερα.

    Και αυτό το σχόλιο μου αφορά και βαριά ονόματα των οποίων άρθρα και αναλύσεις έχουμε αναρτήσει στο Infognomon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε σεις που παει αυτος με το μακο μπλουζακι? εκδρομη με τους προσκοπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω ότι είναι ωραίο στημένο προπαγανδιστικό βίντεο των τούρκικων ενόπλων δυνάμεων. Φυσικά από πάνω τους πετάει ένα η δυο ελικόπτερα για προστασία, συν από πίσω τους τομα μπραντλει η μ13 τουρκικής μετατροπής. Αυτό αν δείχνει ότι χουν των έλεγχο της περιοχής είναι φυσικά για γέλια. Δεν πιστεύω ότι είναι κομάντος (μάλλον Στρατιώτες μηχανοκίνητης μονάδας) , αν θα ήταν, τότε στα βουνά μέσα ψάχνοντας για Κουρδους μαχητές, και όχι για τα μάτια του κόσμου στον Δρόμο περιπολώντας.
    Ακομα και τα καλύτερα τους κομάντο δεν είναι αήττητα, όλα είναι θέμα τακτικής, ήθους, δικαίου, εξοπλισμού και αποφασιστικότητας μεχρι θανάτου. Αυτά τα στοιχεία τα έχουν οι Κουρδοι και για αυτό Θα επικρατήσουν.

    Θρακιώτης
    Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι απλά προπαγάνδα,συγκεκριμένα για πολύ χαμηλού επιπέδου νοημοσύνη άτομα.

    Μήπως έχει κανείς ακριβή αριθμό νεκρών Τούρκων στρατιωτών απο την αρχή του έτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να ξεφύγουμε όμως από το άλλο άκρο ότι όλοι τους είναι μπουνταλάδες, προτείνω σκληρή εκπαίδευση και στους δικούς μας Στρατιώτες ώστε να αντιμετωπισουμε τους καλύτερους τους και όχι τα παιδιά που είδαμε στο Βίντεο του Σκαλ περιπολώντας στον Δρόμο δείτε και τα Βίντεο που ακολουθούν, διοτι αυτή θα προοριστούν για εμάς Ελλάδα και όχι στο Κουρδιστάν.
    Φυσικά και εδώ πέφτει προπαγάνδα, σαν τα καπνογόνα, εκπαιδεύονται και σε ρώσικο εξοπλισμό (καλασνικοφ, αντιαρματικα)

    http://www.youtube.com/watch?v=BDIY-C3FhI8&NR=1

    http://www.youtube.com/watch?v=5tvA3LbZuSo&NR=1

    Θρακιώτης
    Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλίθιο προπαγανδιστικό βιντεάκι θα τους γλεντήσουν καλά οι Κούρδοι.

    Αλλά ας κοιτάμε και τα δικά μας χάλια για να γίνουμε καλύτεροι όχι να χλευάζουμε μόνο με τα χάλια των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. `αναφέρεται τόσο στο υψηλό ηθικό των τούρκων στρατιωτών το οποίο και φαίνεται και στα πρόσωπα τους`

    Δεν γνωρίζω ποιός κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα και με ποιά μεθοδολογία.

    ¨Οποιος έχει βασικές γνώσεις ψυχοφυσιογνωμίας παρατηρεί ότι κανείς απο τους ΤΚ ΜΤΣ δεν χαμογελά και ότι απαντούν μονολεκτικά ή με μια πρόταση στα ψαρέυτικά του ΤΚ ΔΓ.

    Οι Μεχμετσίκ φαίνονται μάλλον αγχωμένοι (βλ φοβισμένοι) άν και χαλαροί. Δεν προκύπτει απο πουθενά ότι έχουν καλό ηθικό ούτε είναι δυνατόν κατά τη γνώμη μου να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα για το ηθικό τους απο το συγκεκριμένο βιντεάκι.

    ¨Αλλες παρατηρήσεις:

    -Ο χειριστής του πολυβόλου φέρει την ταινία δεμένη στο όπλο του με τρόπο αντικανονικό.

    -Ορισμένοι ΜΤΣ κρατούν τα όπλα τους με τρόπο μη ασφαλή.

    -Το συγκεκριμένο βίντεο ΔΕΝ αποτελεί διαφήφιση του ΤΚΚ και μάλλον θα κατέβει συντόμως και με συνοιπτικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=M4lD-ZGe0nk

    Παρατηρήστε στο βιντεάκι πάνω ποιός είναι ο σωστός και ασφαλής τρόπος του να κρατά κάποιος ένα όπλο προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

    Ο τρόπος που κρατούσαν οι ΜΤΣ τα δικά τους φανερώνει έλλειψη εκπαίδευσης και ερασιτεχνισμό.

    Σε όποιους θυμίζουν κάτι οι ΜΤΣ και ο τρόπος που φέρουν τα όπλα τους, ναι όντως η ομοιότητα δεν είναι τυχαία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι φταίνε κι αυτά τα κακόμοιρα τα παιδιά; Δυστυχώς αυτά δεν έχουν βύσμα να πάνε στον Έβρο ή στο Αιγαίο και τα στέλνουν σαν πρόβατα επί σφαγή. Πάνε να πληρώσουν αμαρτίες άλλων, αυτών που υπέγραφαν τη συνθήκη της Λωζάνης και δημιουργούσαν το τουρκικό έθνος-έκτρωμα. Κρίμα γι'αυτά και τις οικογένειές τους και κυρίως κρίμα για τους αμάχους Κούρδους που θα σκοτώθουν από τα πυρά του Τουκικού κατοχικού στρατού. Ελπίζω να ξυπνήσουν κάποια μέρα και να δουν τη ματαιότητα αυτού του πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το βιβλίο του Μεχμέτ - Οι στρατιώτες που πολέμησαν στη νοτιοανατολική Τουρκία αφηγούνται

    Εκδόσεις Κατάρτι
    Ματερ Ναντιρέ
    μτφ Ηλίας Κολοβός,Φράγκω Καράογλαν

    Το βιβλίο της Ναντιρέ Ματέρ συγκροτούν οι μαρτυρίες των έφεδρων στρατιωτών που υπηρέτησαν τη θητεία τους στον πόλεμο εναντίον των κούρδων ανταρτών, κατά την περίοδο 1984-1998. Οι αφηγήσεις τους αποτυπώνουν ανάγλυφα τον παραλογισμό και τη βία που κυριαρχούν στις εμπόλεμες περιοχές, σφραγίζουν τις ζωές των ανθρώπων και εξαπλώνονται σε ολόκληρη την κοινωνία. Οι ένστολοι μαχητές, που αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο συχνά παρά τη θέλησή τους, πολεμούν τον εχθρό, τρομοκρατούν τους πολίτες των περιοχών στις οποίες κινούνται, ενώ και οι ίδιοι είναι τρομοκρατημένοι. Γι' αυτό μετά το τέλος της θητείας τους και την επανένταξη στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αυτοί οι άνθρωποι με δυσκολία κατορθώνουν να ελέγξουν τη συσσωρευμένη βία, εκδηλώνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, χάνουν το έλεγχο των λόγων και των πράξεών τους και συχνά φτάνουν στα άκρα.
    Μέσα από τις εμπειρίες που καταθέτουν ο πόλεμος αυτός φωτίζεται από τη δική τους οπτική γωνιά, και αναδύονται η προσωπικότητα, τα αισθήματα, οι νοοτροπίες αλλά και οι αξίες του περιβάλλοντος στο οποίο έζησαν, μεγάλωσαν και ανήκουν. Ο λόγος τους είναι συγκλονιστικός στη μονότονη επανάληψη της βίας και του παραλογισμού της καθημερινότητας που βίωσαν, σφραγίζεται από τη μοναδικότητα της υποκειμενικής πρόσληψης, αλλά και της ανάκλησης των βιωμάτων τους, τα οποία λεκτικοποιούν σε ρέουσα αφήγηση, με μεγάλες σιωπές, πόνο και πολλή οργή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.