29/6/10

Δέκα Ρώσοι «πράκτορες» συνελήφθησαν στις ΗΠΑ

http://tstar.gr/cms/folder/products/kgb_big.jpg
Δέκα άτομα που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της ρωσικής κυβέρνησης συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Και στους δέκα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνωμοσία, ενεργώντας ως κατάσκοποι ξένης κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο αδίκημα αντιστοιχεί σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνων.
Ακόμη ένας θεωρείται ύποπτος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σε άλλους εννιά απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψή τους ύστερα από πολυετείς έρευνες.
Σύμφωνα με πηγές πρόκειται για: ένα ζευγάρι με τα ψευδώνυμα Ρίτσαρντ και Σύνθια Μέρφι, που συνελήφθησαν στο Μοντκλέρ, μια γυναίκα ονόματι Βίκυ Παλάεζ και έναν άνδρα, γνωστό και ως "Χουάν Λαζάρο, που συνελήφθησαν στο Γιόνκερς, που συνελήφθησαν στο Μοντκλέρ και την Άνα Τσάπμαν που συνελήφθη στο Μανχάταν, Άλλοι τρεις, ο Μιχαήλ Σεμένκο και ένα ζευγάρι γνωστό ως "Μάικλ Ζοτολι" και "Πατρίτσια Μιλς", τους οποίους οι αρχές συνέλαβαν στα σπίτια τους στο Άρλινγκτον και άλλους δύο, αποκαλούμενους "Ντοναλντ Χάουαρντ Χιθφιλντ" και Τρέισι Λι Αν Φόλεϊ", που συνελήφθησαν στη Βοστόνη. Ο ενδέκατος, ύποπτος ονομάζεται " Κρίστοφερ Ρ Μέτσος".
ENET

11 σχόλια:

  1. Συνταξιοδοτείται ο ΜακΚρίσταλ Εκτύπωση E-mail
    29-06-2010 09:36:25

    ImageΤην πρόθεσή του να συνταξιοδοτηθεί ανακοίνωσε ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, μετά την απαλλαγή του από τη διοίκηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    Ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, τον οποίο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απάλλαξε από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των δηλώσεών του στο περιοδικό «Rolling Stone» που εξόργισαν τον Λευκό Οίκο «πληροφόρησε τον στρατό πως προτίθεται να συνταξιοδοτηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

    Η συνταξιοδότηση του Μακ Κρίσταλ, που ηγείτο των αμερικανικών και νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν για έναν χρόνο, ήταν αναμενόμενη εξέλιξη έπειτα από τα ειρωνικά σχόλια που είχε κάνει για τον αμερικανό πρόεδρο και τους πολιτικούς του συμβούλους.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!.......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκίνησαν οι δοκιμές των αεροσκαφών στο ινδικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya Εκτύπωση E-mail
    28-06-2010 14:57:41

    Ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από Ρώσους στρατιωτικούς ειδικούς της εταιρείας MiG καθώς και μηχανικούς πρόκειται να εξετάσει κατά πόσο το υπό ναυπήγηση ινδικό αεροπλανοφόρο Vikramaditya είναι έτοιμο για να ξεκινήσουν οι πτητικές δοκιμές των αεροσκαφών MiG-29K τα οποία προβλέπεται να επιχειρούν από το πλοίο.

    Ήδη έχει παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία ένα ομοίωμα MiG-29K σε φυσικό μέγεθος βάρους 12 τόνων για τις πρώτες δοκιμές. Σε πρώτη φάση θα δοκιμαστεί ο μηχανισμός συγκράτησης του αεροσκάφους, ο οποίος χρησιμοποιείται όταν το μαχητικό ετοιμάζεται να απογειωθεί και θέτει τους κινητήρες του σε πλήρης ώση με το μηχανισμό να συγκρατεί το αεροσκάφος μέχρις ότου το απελευθερώσει και αυτό απογειωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο για την αγορά και την αναβάθμιση του αεροπλανοφόρου υπογράφηκε το 2004, οκτώ χρόνια μετά την απόσυρση του πλοίου από την ενεργό δράση ως αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού Admiral Gorshkov. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2004 περιελάμβανε την αγορά 16 μαχητικών MiG-29K καθώς και ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού αγώνα Ka-31 και Ka-27. Η συνολικά αξία του αρχικού συμβολαίου ήταν 974 εκατ. δολάρια.

    Η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος οδήγησε την ινδική κυβέρνηση στην διακοπή των πληρωμών το 2007 όταν είχαν καταβληθεί 458 εκατ. δολάρια από το αρχικό ποσό, δηλαδή σχεδόν τα ήμισυ. Το Μάρτιο του 2010 οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναδιαμόρφωση του προγράμματος το οποίο έφτασε τα 2,33 δις δολάρια ενώ η παράδοση του πλοίου στο ινδικό Ναυτικό ορίστηκε για το Δεκέμβριο του 2012.

    Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο η Ινδία θα αγοράσει 29 επιπρόσθετα μαχητικά MiG-29K συνολικής αξίας 1,46 δις δολαρίων ανεβάζοντας έτσι το κόστος των πτητικών μέσων του αεροπλανοφόρου στα 1,99 δις δολάρια με την επισκευή του πλοίου να φτάνει τα 1,8 δις δολάρια.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-Ουκρανίας με χώρο αρμοδιότητας την Μαύρη Θάλασσα! Εκτύπωση E-mail
    29-06-2010 11:28:32
    ImageΜία νέα στρατιωτική συμμαχία αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία, η Τουρκία, και η Ουκρανία! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», επικαλούμενη το εβδομαδιαίο ρωσικό έντυπο «Nasha Versiya». «Οι τρεις χώρες δημιουργούν συμμαχία με την ονομασία “Συμφωνία Άμυνας της Μαύρης Θάλασσας”» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μεταβεί τον Ιούλιο στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα υπογραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τη «Nasha Versiya».

    Η συζήτηση για αυτή τη στρατιωτική συμφωνία έχει ξεκινήσει από το 2003- αλλά σταμάτησε το 2005, όταν ήταν στην εξουσία της Ουκρανίας ο Βίκτορ Γιουσένκο.

    Ωστόσο, τώρα, με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς «στο τιμόνι» της χώρας από τον Φεβρουάριο, επανελήφθησαν οι συνομιλίες.

    Επισημαίνεται ότι δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειιών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα κρίσιμα στρατηγικά λάθη της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας των τελευταίων δύο ετών φαίνεται ότι εξελίσσονται σε πληγές που θα χαίνουν για καιρό.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολιτική δολοφονία συγκλονίζει το Μεξικό Εκτύπωση E-mail
    29-06-2010 12:19:04

    Ο πόλεμος των συμμοριών που χρηματοδοτούν τα μεγάλα καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό συνεχίζεται, με τον κίνδυνο να πάρει τη μορφή γενικευμένης σύρραξης, και το πιο πρόσφατο επεισόδιο αφορά τη δολοφονία του υποψήφιου για τη θέση του κυβερνήτη στην βόρεια πολιτεία της Tamaulipas.

    Πιο συγκεκριμένα ο Rodolfo Torre επικεφαλής του κόμματος IRP (Institutional Revolutionary Party) δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από ομάδα τεσσάρων ενόπλων οι οποίοι έστησαν ενέδρα στον μεξικανό πολιτικό ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν προς την πόλη Valle Hermoso για προεκλογική συγκέντρωση. Εκτός του Rodolfo Torre ο οποίος σκοτώθηκε επι τόπου σκοτώθηκαν ακόμη άλλα τέσσερα άτομα από τη συνοδεία του.

    Η επίθεση στον Torres ήταν η υψηλότερη πολιτική δολοφονία που έχει συμβεί στο Μεξικό εδώ και 16 χρόνια. Ο Πρόεδρος της χώρας Felipe Calderon καταδίκασε την δολοφονία χαρακτηρίζοντας την ως άνανδρη πράξη των καρτέλ των ναρκωτικών στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα όλο το πολιτικό φάσμα στο Μεξικό να σταθεί ενωμένο και αντιμέτωπο απέναντι στους βαρόνους των ναρκωτικών.

    Παρά τη δολοφονία του Μεξικανού πολιτικού οι εκλογές στην πολιτεία της Tamaulipas πρόκειται να διεξαχθούν κανονικά στις 4 Ιουλίου. Η κατάσταση πάντως με την αναμέτρηση κυβερνητικών δυνάμεων και συμμοριών ναρκωτικών στο Μεξικό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εδώ και τρία χρόνια από τότε που έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τα καρτέλ έχουν σκοτωθεί, μόνο στο Μεξικό 25.500 άτομα σε συμπλοκές που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Κύκλωσαν" την Κρήτη τουρκικές δυνάμεις - Τριήμερες ασκήσεις από την Κεφαλλονιά μέχρι την Ρόδο Εκτύπωση E-mail
    28-06-2010 15:30:01
    ImageΕπί τρεις ημέρες και μέχρι τις 14.00 ώρα Ελλάδος σήμερα, πέντε τουρκικές φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, ένα πετρελαιοφόρο, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και έξι μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν μικτά σενάρια αεροναυτικών και ανθυποβρυχιακών ασκήσεων σε μία περιοχή που ξεκινά 70 χλμ δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει με τα νότια της Ρόδου. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στις 26 και 27/06 συμμετείχαν στην άσκηση δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ένα αμερικανικό Ρ-3 Οrion κι ένα ιταλικό.

    To αμερικανικό συμμετείχε στην άσκηση και τις δύο ημέρες και το ιταλικό μόνο την πρώτη. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στο τουρκικό υποβρύχιο Birinci Inonu (S360) (το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod), να ασκηθεί σε περιβάλλον υψηλης ανθυποβρυχιακής απειλής, στο Ιόνιο, πολύ υψηλότερης από αυτή που αντιπροσωπεύουν τα υποβρύχια S-70 των τουρκικών φρεγατών.

    Οι τέσσερις τουρκικές φρεγάτες που αποτελούν και τα μέλη του Τask Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ και δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο "ΑΚΑΡ" με διοικητή τον ναύαρχο Mücahit Şişlioğlu, ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος της άσκησης στο Ιόνιο και σήμερα εκτέλεσαν το δεύτερο μέρος της άσκησης δυτικά της Κρήτης με την συμμετοχή 6 F-16 που πέταξαν νότια της Κρήτης και υπέπεσαν σε μία παράβαση του FIR Αθηνών και ενός CN-235 που υπέπεσε σε άλλη μία παράβαση.

    Ενώθηκαν με τον τουρκικό στόλο στα δυτικά της Κρήτης και εκτέλεσαν ΤASMO. Στο Ιόνιο και στα δυτικά της Κρήτης υπήρχε από ελληνικής πλευράς ένα ναρκαλιευτικό, ενώ μεταστάθμευσε και ένα Super Puma στην Πελοπόννησο για την περίπτωση που χρειαζόταν η εκτέλεση αποστολής έρευνας-διάσωσης.

    Επίσης, την ίδια ώρα που σήμερα ασκείτο η μοίρα του τουρκικού στόλου στα δυτικά της Κρήτης, μία άλλη τουρκική φρεγάτα η Zafer (F253), πρώην USS Thomas C Hart, κλάσης KNOX, που παραλήφθηκε στις 30/08/93, εκτελούσε άλλη άσκηση στα ανατολικά της Κρήτης στο ύψος της Ρόδου.

    Δηλαδή σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις είχαν «κυκλώσει» την Κρήτη από τα δυτικά τα ανατολικά και τα νότια με πέντε φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, έξι μαχητικά και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Και με την κύρια δύναμη να προέρχεται όχι από τα μικρασιατικά λιμάνια, αλλά από την Αλβανία!

    Η τουρκική μοίρα κατευθύνεται τώρα προς το λιμάνι της Αλεξάνδρειας και μετά θα πλεύσει κατά μήκος των ακτών του Ισραήλ επιστρέφοντας στην Τουρκία.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κι ο Μέτσος περιμένει τη σειρά του στη Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός είναι ο Μέτσος ρε παιδιά;
    Τόσο πίσω έχω μείνει;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι εβραίοι να δεις κατασκοπεία στις ΗΠΑ.
    Οι Ρώσσοι μπροστά τους ωχριούν.

    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συνάδελφος σου "τζιμη" αλλα αυτός έπαιρνε περισσότερα για πιο επικίνδυνες δουλειές απο διαδικτυακή προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μπάμπης
    Τόγραψα και πριν μέρες ότι 250 περίπου άτομα (Εβραίοι της Αμερικής και Ισραηλινοί) έχουν φυλακιστεί, ή καταζητούνται για κατασκοπεία εις βάρος των ΗΠΑ.
    Αντί να φιλούν το χέρι που τους τα'ί'ζει ώστε να υπάρχουν στην Μέση Ανατολή, το δαγκώνουν σαν τα φίδια...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 30 Ιουνίου 2010 12:24 μ.μ.
    Όχι Τζίμη.
    Κάνεις λάθος. Οι εβραίοι έχουν «ανοιχτό λογαριασμό» για κατασκοπεία στην Αμερική. Τους τσακώνουν για κανα δυο μέρες και μετά τους «αμολάνε» να πανε στη μαμά τους στο Ισραήλ μέχρις ότου ξεκινήσουν για την νέα αποστολή τους.
    http://atlanta.creativeloafing.com/2002-03-20/fishwrapper.html

    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.