27/6/10

Το μεγάλο πρόβλημα αρχών και αξιών της ελληνικής κοινωνίας

http://www.newstime.gr/resources/2010-03/fakelaki-thumb-large.jpg
του Σάββα Καλεντερίδη
Διαβάσαμε στο Τρωκτικό καταγγελία που αναδημοσιεύθηκε από το ιστολόγιο newschios της όμορφης Χίου για τον τρόπο που διοικεί το νοσοκομείο ο απόστρατος συνταγματάρχης Ελευθέριος Παπαϊωάννου. Η υποτιθέμενη καταγγελία, με εξαίρεση τις προσβλητικές φράσεις που φέρεται να χρησιμοποιεί για τους γιατρούς ο διοικητής, στην ουσία είναι ένας ύμνος στον καταγγελόμενο, ενώ ταυτόχρονα καταδεικνύει την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.
Ο λαϊκισμός, ο κομματισμός, ο παραγοντισμός, ο καταχραστικός συνδικαλισμός, η κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας και υπευθυνότητας στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, η διαστρέβλωση της έννοιας της καταγγελίας από καταγγέλοντες και δημοσιεύοντες, αποτελούν το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και όχι το δημόσιο χρέος αυτό καθαυτό.
Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί όσο ο λαός δεν δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να 'χαράξει μια νέα πορεία' που θα ξεκολήσει τη χώρα από το βούρκο και τη στασιμότητα, όσο τα φαινόμενα εκφυλισμού, παρακμής και ασυδοσίας που, με βάση το δημοσίευμα, επιδιώκει να πατάξει ο διοικητής του νοσοκομείου, παρουσιάζονται από καταγγέλοντες και ΜΜΕ ως 'καταγγελίες' εις βάρος εκείνου που επιδιώκει την διασφάλιση του κοινού συμφέροντος, η χώρα δεν θα βρει τις δυνάμεις που απαιτούνται για ξεκολήσει από την κρίση, το βούρκο και τη διαφθορά, δεν θα βρει τη δύναμη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και να νικήσει το πρόβλημα του χρέους.
Αν δε αποκαλυφθεί ότι πίσω από την 'καταγγελία' βρίσκονται κάποιοι που θίγονται από μέτρα που έλαβε ο απόστρατος συνταγματάρχης για να σταματήσει το 'πάρτυ' των προμηθειών στο νοσοκοκείο της Χίου, τότε συμπληρώνεται για τα καλά το κάδρο της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας.
Όσο δε για τη ρατσιστική επίκληση και προβολή της προέλευσης του διοικητή από το τιμημένο σώμα των αξιωματικών, αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα του προοδευτισμού και του πνεύματος της γενιάς του Πολυτεχνείου, που οδήγησε τη χώρα στο βάραθρο της διαφθοράς και της καταστροφής.

12 σχόλια:

  1. απορω κ καλεντεριδη πως βγαλατε το συμπερασμα οτι ειναι υμνος στον καταγγελομενο..ελεος.. απ την αλλη στηριζεται το κειμενο σας σε μια υποθεση ¨ αν δε αποκαλυφθει..΄΄..
    καθιστε να αποδειχθει πρωτα και μετα κρινετε... εσεις προσπαθειτε να τον δικαιολογησετε με το ζορι και με υποθεσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΠΑΙΡΝΟΓΛΟΥ;;;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 27 Ιουνίου 2010 11:36 π.μ.
    Από το δημοσίευμα-καταγγελία προκύπτει ότι ο διοικητής πάει να βάλει τάξη.
    Ίσως να υπερβάλλει, όμως είναι φανερό ότι προσπαθεί να βάλει τάξη.
    Και μην ξεχνάμε ότι τα νοσοκομεία είναι τα μεγάλα διαφθορεία.
    Έχεις ακούσει πολλούς γιατρούς να καταγέλουν το 'πάρτυ' που γίνεται στα νοσοκομεία, και αφού τελειώσουμε με τους άθλιους που παίρνουν φακελάκια και υπερτιμολογούν μέχρι 1000% υπηρεσίες και φάρμακα, τότε να περιλάβουμε και εκείνους που προσπαθούν να βάλουν τάξη, έστω και καθ' υπερβολήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μόνο να κάτσουμε να σκεφτούμε σε ποιό τομέα του κράτους ΔΕΝ υπάρχει εκτεταμένη διαφθορά,τα αποτελέσματα της σκέψης αυτής είναι απελπιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο διοικητής του νοσοκομείου σας φταίει ρε λαμόγια και σεις;;;
    Αυτοί που έχουν γονατίσει τους Έλληνες με τα φακελάκια, είναι οι άγιοι;
    Ή έχετε πληροφορίες ότι ο διοικητής έχει στοχοποιήσει τους τίμιους και όχι τους φακελάκηδες;
    Η ιδεολογία της ΑΡΠΑΧΤΗΣ τελικά έχει διαποτίσει ακόμα και τα θύματα της διαφθοράς.
    Από τα πολλά χρόνια που γίνεται συστηματικά, έχουν νομίσει ότι ΕΤΣΙ είναι το ...σωστό!
    Και με την πρώτη ευκαιρία, τα θύματα σπέυδουν να δικαιολογήσουν τους θύτες.
    Κάπως λέγεται αυτό στην ψυχολογία-ψυχιατρική, αλλά τώρα μου διαφεύγει. Το σύνδρομο όπου ο φυλακισμένος ερωτεύεται τον δεσμώτη του.
    Μαζί με τα τσιφτετέλια έχουν υιοθετήσει από τους οθωμανούς και τον ...πολιτισμό του μπαχτσίς.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ καλεντεριδη τι σχεση εχει το αν ειναι αξυριστος ο γιατρος και τον αν δηλωνει το που θα παει διακοπες?? αυτο δηλαδη εσεις το ονομαζετε υπερβολη στην προσπαθεια του να επιβαλλει την ταξη???
    εγω το ονομαζω οτι ο κυριος αυτος νομιζει ειναι ακομα στο στρατο και δυστυχως απο τα καταγγελομενα συμπεριφερεται αναλογα..
    και τι σχεση εχουν αυτα που καταγγελουν οι ιατροι με μιζες, προμηθειες και φακελακια??
    δηλ μηπως για καθαρισει τυχον παρανομιες πρεπει να επιβαλει και πρωινη αναφορα και εγερτηριο???

    ελεος δηλαδη...η προπαγανδα υπερ του στρατιωτικου τροπου ζωης και σκεψης ξεπερνα καθε προηγουμενο...
    αν θελει να καθαρισει το τοπιο ας το κανει με λογικο τροπο..ουτε με υπρβολες που στο τελος μπορει να συνιστουν και προσβολη για τους αλλους ιατρους...

    υσ. ολα αυτα με βαση τα οσα του αποδισουν οι ιατροι του νοσοκομειου στην καταγγελια τους..χωρις να κανω υποθεσεις οπως εσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε Σάββα,

    Η γενιά του Πολυτεχνείου, δεν είναι κάποιοι σαν την κόρη του Ταξίαρχου της Χωροφυλακής επί χούντας στην Κρήτη, την εκφωνήτρια της τελευταίας στιγμής που ανακάλυψε το ΚΚΕ το 1974, γιατί δεν είχε κανένα άλλον να παρουσιάσει, δεν είναι όλοι αυτοί που εμπορεύτηκαν τις ελπίδες και τα οράματα μιας γενιάς.

    Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι όλοι αυτοί που δουλεύουν ακόμη στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, και στην έρευνα για να βελτιώσουν τη ζωή των συμπολιτών μας, μακριά από την λατρεία για εξουσία, αυτοπροβολή και πλουτισμό, συμπεριφορές που δυστυχώς χαρακτηρίζει μερικούς τυχάρπαστους της γενιάς μας που ανέδειξαν τα ΜΜΕ.

    Μένουμε ακόμη πιστοί στον όρκο που δώσαμε τότε ….

    ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ
    ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ
    ΝΑ ΤΟΥ ΦΕΡΩ ΚΑΝΩ ΟΡΚΟ
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ.

    Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε, έχουμε παχύνει, (τότε είμαστε τόσο αδύνατοι που περνάγαμε μέσα από τα κάγκελα!) αλλά η ψυχή μας παραμένει ίδια.


    Κώστας Σταματάκης, Ph.D.
    Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
    Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ

    ΣΑΒΒΑ: Αν κρίνουμε από τις προϋποθέσεις και τους όρους με τους οποίους επιλέγονται οι διάφοροι κρατικοί λειτουργοί και ιδιαίτερα διευθυντές νοσοκομείων για το φίλο μας το Λευτεράκη ισχύει "τα θελες και τα παθες".
    Δεν ήξερε που πάει να μπλέξει;
    Και μη μου πείς ότι αξίζει να πολεμήσεις για την κάθαρση κλπ γιατί θα σου απαντήσω ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
    Στις μέρες της γενικευμένης διαφθοράς δεν είναι εύκολες ατομικές προσπάθειές εξυγίανσης.
    Άσε που αν κρίνουμε από τους όρους και τα κριτήρια επιλογής στις θέσεις αυτές οι "επιλεγμένοι" πάνε για να παράγουν κομματικό έργο(κουκούλωμα) και πάντα υπάρχουν κάποιοι "δυσαρεστημένοι".
    Τίμιος άνθρωπος που αποστρατεύεται αν θέλει να διατηρήσει την τιμιότητα του και να μη γίνει ενεργούμενο κάποιου κόμματος δύσκολα επανέρχεται στον δημόσιο τομέα.
    Θα έχεις παραδείγματα από τους εκάστοτε επανελθόντες στο χώρο των ΕΔ.
    Πως γύρισαν, γιατί γύρισαν κλπ.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τους κάθε λογής σωτήρες (από ΕΥΠ βουλευτές κλπ)
    Στην εποχή μας τη εποχή της γενικής παρακμής πρέπει να ισχύει το "λάθε βιώσας" του Επίκουρου.
    Τα άλλα είναι "προφάσεις εν αμαρτίαις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Σταματάκη, αυτά που γράφετε σαν προσφορά της γενιάς του πολυτεχνείου τα προσφέρουν όλες οι γενιές των Ελλήνων.
    Όλοι εργάζονται σαν επιστήμονες, εργάτες, τεχνίτες, αγρότες κλπ δεν καταλαβαίνω τι διαφέρει αυτή η γενιά από την αντίστοιχη του 1-1-4, του 40, της αντίστασης ή τη σημερινή των 500 ευρό της οποίας αν θέλεις είμαστε οι δημιουργοί, βιολογικά και ηθικά.
    Τώρα για το ...επαναστατικό φρόνημα της γενιάς του πολυτεχνείου για το οποίο επαίρεσθε το συζητάμε...
    Αν και εδώ δεν είναι και ο ιδανικότερος χώρος όπως καταλαβαίνετε (δεν αφήνει ο Σάββας να εισαχθούν καινά δαιμόνια στον ινφο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΣΕΙΣ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΨΑΤΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τους πολλούς και πομπώδεις τίτλους σου τι μας τους παρέθεσες; Για να μας ψαρώσεις;
    Κι εμείς έχουμε πτυχία αλλά δεν κάνουμε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΕΤΣΙ!ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.