30/12/17

Δόθηκε άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και αφέθηκε ελεύθερος - Πανικός στην Κυβέρνηση

Παναγιώτης Τσιμπούκης
Ο Τούρκος συγκυβερνήτης αποχώρησε με δάκρυα από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού
Απασφαλισμένη χειροβομβίδα κρατάει στα χέρια της η κυβέρνηση λίγες ώρες πριν εισέλθει ο νέος χρόνος, καθώς χορηγήθηκε άσυλο και είναι ελεύθερος ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην πατρίδα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου  Ιουλίου στην γείτονα χώρα, ενώ αναμένονται οι απόφασης  και για τους υπόλοιπους επτά.
Η απόφαση αυτή, άλλα και οι αναμενόμενες άλλες επτά έχουν προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, που προσπαθεί από τη μία να μην γίνει γνωστή η επίμαχη απόφαση και από την άλλη αναζητά λύσεις για να την ανατρέψει. 
Κλαίγοντας από χαρά και με τα δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου που είχε προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου εξέδωσε απόφαση με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη  του ελικοπτέρου, με ένα σκληρό σκεπτικό σε βάρος της γείτονας χώρας.           
Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.        
Ακόμη, αναφέρει η απόφαση της επίμαχης Επιτροπής ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε  συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα».          
Παράλληλα, υπογραμμίζεται  στην απόφαση ότι για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».          
Η Κυβέρνηση αναζητά λύση και ήδη ετοιμάζεται πυρετώδης για καταθέσει άμεσα αίτηση ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.          
Πάντως, διοικητικοί δικαστές οι οποίοι για ευνόητους λόγους κρατούν την  ανωνυμία τους,  μιλώντας στο ΘΕΜΑ, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι σε όποιες  δικονομικές και δικαστικές ενέργειες και εάν προβεί η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανατροπή της απόφασης αυτής, καθώς μάλιστα ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί επί του θέματος αυτού οριστικά και αμετάκλητα.          
Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε  τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία. Οι οκτώ Τούρκοι είχαν λάβει εντολή στις 15 Ιουλίου 2016 να πετάξουν μαζί με άλλα διασωστικά ελικόπτερα στην Κωνσταντινούπολη για να μεταφέρουν τραυματίες από «τρομοκρατική επίθεση». Όταν έφτασαν στον προορισμό τους δέχτηκαν πυρά και κατέφυγαν στο στρατόπεδο Τόπκουλε. Τα ξημερώματα, βλέποντας εικόνες λιντσαρίσματος στρατιωτικών, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και προσγειώνονται με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.          
Τέλος, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν  ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου οι  υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.
Πρώτο Θέμα

13 σχόλια:

  1. Από που προκύπτει ρε μάστορα Τσιμπούκη ότι υπάρχει πανικός στην Κυβέρνηση.

    Ο Θέμος σου το είπε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε Νενεκε της κυβερνησης που ολο προκαλεις (αξιος ο μισθος σου) δεν
      το βουλωνεις επιτελους.
      Ρε συ μαστορα Dimitri από που προκυπτει ότι δεν υπαρχει πανικος στο
      τσιρκο που μας κυβερνα.
      Ο Καρανικας στο ειπε?

      Διαγραφή
  2. Αν ισχύει ότι ψάχνουν τρόπο ακύρωσεις του ασύλου καλύτερα να παραδώσουν τα κλειδιά στους Τούρκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δίκαια απόφαση και προσωπικώς το χάρηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελπίζω να το θυμάται όταν κάποτε επιστρέψει ...... το ότι εδώ δεν είμαστε ζώα .... καλύτερα να αυτοκτονούσε παρά να επέστρεφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανικός στην Κυβέρνηση!!!!!!!!! Αν δεν ασκήσει έφεση τότε θα μιλάμε για άλλη μία φορά για fake news από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και τα παπαγαλάκια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αιτήθηκε ακύρωση της απόφασης η κυβέρνηση..

      Διαγραφή
    2. όλοι καταγγέλλουμε τον λαϊκισμό αλλά δυστυχώς αυτός καλά κρατεί

      Διαγραφή
  6. Εγω παλι δεν καταλαβαινω: γιατι τοση σπουδη για το δικαιον του πραγματος που αφορα εχθρους μας;
    Ρε δε μπανα τους κρεμασει ο ερδο...τι δικαιοσυνη και μπουρδες;
    πηραν οι ανθρωποι μερος σε πραξικοπημα η οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει μόνο πανικός στην κυβέρνηση αλλά και (κυρίως) στα ΣυριζοΤΡΟΛ απο ότι μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας κάποια από τα ανωτέρω σχόλια..
    Ας πρόσεχε ο πολιτικός αρχιαπατεωνας όταν άνοιγε το αμόρφωτο στόμα του στον εκπρόσωπο μιας απολίτιστης χώρας...
    Θα έπρεπε κάποιος απο τους ακροαριστερους καμαράντ του να τον ενημερώσει οτι δεν πρόκειται για κάποια σχολική κατάληψη αλλα για συνάντηση κορυφής με τον εχθρικό γείτονα και ότι ο Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι κάποια Μπαζιάνα...αλλά τι να ψάχνουμε τώρα εδώ το σουργελο δεν ήξερε ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι το ίδιο νησί..
    Πανάξια φέρει τον τίτλο του πιο γελοίου, αμόρφωτου και επικίνδυνου πρωθυπουργού που είδε αυτή η χώρα. Το ΑΧΡΗΣΤΟΣ είναι μια περιορισμενης εμβέλειας λέξη να τον χαρακτηρίσει , ίσως πρέπει να εφεύρουμε μια καινούρια μόνο για αυτόν τον πολιτικό σαλτιμπάγκο, άλλωστε το αξίζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aλλη μια θεαματικη Κολοτουμπα του συριζα ! Χθες-προχθες "η Δικαιοσυνη θα αποφασισει ανεξαρτητη Συνθηκων και Περιστασεων" και σημερα -Ωπ- Αιτηση αναιρεσης της αποφασης !! Μα τι τσιρκο βρε παιδια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τους σχολιαστές
    Δείτε στο λεξικό δυο λήμματα
    Αυτοσεβασμός
    Αυτοεξευτελισμός

    Μην αυτοεξευτελίζεστε, σεβαστείτε τους εαυτούς σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμα ακουω αυτη τη λεξη ....λαικιζεις
    ...οπου ναναι...οτι ωρα ναναι
    ..οποιο ετος ναναι...σκεφτομαι εναν χιμπατζη..που ξυνεται...Δεν ξερω αν ..λαικιζει...αλλα σιγουρα πιθηκιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.