29/12/17

Γιατί οι ξένοι στηρίζουν τόσο αυτή την κυβέρνηση;

Αλέξης Τσίπρας. Ο άνθρωπος που τα παίζει όλα.
 
Υπάρχει κανείς που να διερωτάται ακόμη γιατί οι ξένοι εξακολουθούν να στηρίζουν σε τέτοιο βαθμό τον κύριο Τσίπρα; Νομίζω κανείς. Πλην όμως για τους λάθος λόγους. Γιατί, λέει, τους τα περνάει όλα... Γιατί δεν ανοίγει μύτη στη χώρα... Γιατί αν έπαιρνε τα μέτρα αυτά η ΝΔ, τότε θα καιγόταν το Σύνταγμα... Τον πραγματικό λόγο, τον μάθαμε τις μέρες αυτές. Για ορισμένους από εμάς, που τα λέμε εδώ και καιρό, απλώς τον επιβεβαιώσαμε. Οι ξένοι θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία για να μας οδηγήσει αυτός εκτός Μνημονίου.
Πώς μάθαμε κάτι τέτοιο; Από την αντίδραση του ίδιου του κ. Τσίπρα από τις Βρυξέλλες στις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι περί ενδεχόμενου νέου προγράμματος για την Ελλάδα, εάν το ζητούσε η ίδια. «Να λείπει το βύσσινο», δήλωσε ο ίδιος ότι απάντησε στον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη. Αυτά γίνανε στις 14 και 15 Δεκεμβρίου.

Λίγες ημέρες μετά, στις 21 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του στον Πρόεδρο της Βουλής και έκανε λόγο για στήριξη της χώρας μετά το πέρας του γ’ Μνημονίου με κάποιο πρόγραμμα, που θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Με άλλα λόγια, ο Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε λίγο-πολύ αυτό που εννοούσε ο κ. Ντράγκι στις 14 Δεκεμβρίου, όταν δήλωνε ότι εναπόκειτο στην Ελλάδα –εάν το έκρινε σκόπιμο– να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα, που θα του επέτρεπε, λέμε εμείς, να συνεχίσει να λαμβάνει, ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Ξέσπασε τότε μια (ακόμα) βίαιη αντίδραση της κυβέρνησης και του φιλικού της Τύπου κατά του διοικητή της ΤτΕ, ότι δήθεν υπονομεύει την «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018.
Διότι, για την κυβέρνηση, η έξοδος αυτή είναι το πολιτικό οξυγόνο με το οποίο είναι διασωληνωμένη από τη στιγμή που το πήρε απόφαση ότι δεν μπορούσε παρά να εφαρμόσει κι αυτή Μνημόνιο. Είναι αυτό που της επιτρέπει να λέει πως ό,τι κάνει το κάνει για να βγάλει την Ελλάδα από το Μνημόνιο (στο οποίο αυτή την έβαλε, αλλά αυτό για τους σανοφάγους είναι μια λεπτομέρεια…), και με μια τέτοια προοπτική να υπόσχεται (ξανά) λαγούς με πετραχήλια (ήδη άρχισε), εις τρόπον ώστε, μετά τον Αύγουστο του 2018, να εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού λέγοντας πως αυτή έβγαλε την Ελλάδα απ’ το Μνημόνιο, ώστε με αυτό το επίτευγμα να πάει στις εκλογές, υποσχόμενη από ’κεί και πέρα τη Γη της Επαγγελίας (ήδη το κάνει).
Αντιπαρατιθέμενος δε με τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους σανοφάγους του και τους λέει: Θέλετε να πάει η χώρα πίσω; Ο Μητσοτάκης θα μειώσει τις συντάξεις! Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τις μειώσεις, αλλά στον Μητσοτάκη θα τις φορτώσει, δείχνοντας από τώρα πώς σκοπεύει να αντιπολιτευθεί. Ο Μητσοτάκης, λέει, θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους για να μη φορολογούνται οι πλούσιοι φίλοι του, που έχουν offshoreσε φορολογικούς παραδείσους. Ενώ εμείς, σου λέει, φορολογήσαμε τον πλούτο και μοιράσαμε κοινωνικό μέρισμα για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.
Πιστεύει έτσι ότι ο έλληνας ψηφοφόρος, ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι σε θέση να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες σανό ημερησίως χωρίς να παθαίνει τίποτε, μπορεί και να του δώσει μια τρίτη ευκαιρία και σε κάθε περίπτωση να στερήσει από τον Κυριάκο την αυτοδυναμία, ίσως δε και το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να του επιτρέψει να παίξει τα παιγνίδια του με τον Λαλιώτη και τ’ άλλα παιδιά της Φώφης, ανασταίνοντας εφιάλτες και δαίμονες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, που το πήρε και το σήκωσε το ποτάμι το οποίο δήθεν δεν γύριζε πίσω και άλλα τέτοια. Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με σανό στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας θα πειραματιζόταν;
Αυτό, λοιπόν, είναι το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και του κυρίου Τσίπρα προσωπικά και αυτό το ξέρουν καλά οι ξένοι, γι’ αυτό τον θέλουν στην εξουσία. Γιατί δεν θέλουν με τίποτε να μας δώσουν πιστοληπτική γραμμή. Το είπε ο κ. Βίζερ από νωρίς, το αποφάσισε το Eurogroup επιμένοντας να κτίσουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας ως υποκατάστατο της πιστοληπτικής γραμμής και το εφαρμόζει κατά γράμμα ο κ. Ρέγκλινγκ που θα μας έδινε την πιστοληπτική γραμμή εάν τα κράτη αποφάσιζαν να μας την παραχωρήσουν.
Τα κράτη, λοιπόν, έχουν αποφασίσει να μας ωθήσουν με όποιο κόστος στην «καθαρή» έξοδο, μόνο πού και πού η ανεξάρτητη Κομισιόν ψελλίζει κάτι αντίθετο (βλέπε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κοστέλο) – και βεβαίως η ανεξάρτητη ΕΚΤ και ο επίσης ανεξάρτητος κ. Στουρνάρας, που βλέπουν το πρόβλημα με το οποίο κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξόδου. Πλην όμως, ούτε η Κομισιόν ούτε η ΕΚΤ αποφασίζουν για την πιστοληπτική γραμμή. Αυτή την αποφασίζουν τα κράτη στο πλαίσιο του Eurogroupκαι την εκτελεί ο ESM. Μόνο που, εδώ, και το Eurogroup και ο ESM αντιτίθενται στην πιστοληπτική γραμμή και παίζουν το σενάριο της «καθαρής» εξόδου.
Στο παιγνίδι αυτό, καλύτερο σύμμαχο από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση (η οποία πρέπει να ζητήσει την πιστοληπτική γραμμή) δεν θα μπορούσαν να βρουν ούτε στο όνειρό τους. Γιατί, λοιπόν, να την ωθήσουν στην προκήρυξη εκλογών; Για να έρθει ο Κυριάκος, στον οποίο θα υποχρεωθούν (ομοϊδεάτες του είναι) να δώσουν χώρο και χρόνο για να γυρίσει το παιγνίδι και να καταφέρει να οδηγήσει πράγματι την Ελλάδα στην έξοδο από τα Μνημόνια το 2020;
Δεν είναι απορίας άξιο γιατί στηρίζουν έναν Τσίπρα, τη στιγμή που ξέρουν ότι δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη στη χώρα; Πώς και τον στηρίζουν, τη στιγμή που δυο χρόνια τώρα ξαναέβαλε την Ελλάδα στην ύφεση και τον τρίτο χρόνο που κυβερνά (το 2017) μόλις και μετά βίας θα φέρει 1% ανάπτυξη, επιβεβαιώνοντας το σενάριο του ΔΝΤ για τη χώρα; Αν θέλανε να διαψεύσουν πράγματι το ΔΝΤ, με το οποίο υποτίθεται πως διαφωνούν, γιατί κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Γιατί δεν αφήνουν τον Κυριάκο να πάει το Χρηματιστληριο στις 2.000 μονάδες και την ανάπτυξη στο 5%; Τότε δεν θα μπορούσαμε να βγούμε με σιγουριά στις αγορές, αφού μας αναβάθμιζαν και οι οίκοι αξιολόγησης σε επενδυτική βαθμίδα; Τώρα δεν προλαβαίνουν να το κάνουν μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Και δεν προλαβαίνουμε ούτε εμείς να εξυγιάνουμε τις τράπεζες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Δεν θα ‘ταν καλύτερα, λοιπόν, να αφήναμε την «καθαρή» έξοδο για το 2020 με τον Κυριάκο στη διακυβέρνηση της χώρας; Κι ας μην έλυναν ώς τότε το πρόβλημα του χρέους, ούτως ή άλλως δεν θα ‘χουμε σοβαρές υποχρεώσεις ν’ αντιμετωπίσουμε αυτό το διάστημα.
Η απάντηση των δανειστών είναι, προφανώς, «όχι». Και η απάντηση αυτή θα πρέπει να μας προβληματίσει εάν θέλουν πράγματι να μας βγάλουν από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Ή μήπως θέλουν κάτι άλλο; Διότι, στο άλλο σενάριο, το κακό, αν αυτό επιλέξουν τελικά για μας, είναι σαφές ότι ο Κυριάκος δεν παίζει και το ξέρουν. Ενώ ο άλλος παίζει. Διότι, ως γνωστόν, όλα τα παίζει ο άλλος…

17 σχόλια:

  1. Ταϋγέτη.

    Ἄν παίξη μὲ τὸ ὄνομα τῆς Μακεδονίας ἐκεῖ θὰ δοῦμε ἄν θὰ σταθῆ καὶ ἐκεῖ θὰ φανῆ τὸ μέγεθος τοῦ ἀφελληνισμοῦ ἤ ἀντιθέτως τοῦ πατριωτισμοῦ τῶν Ἑλλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην έχεις καμία αμφιβολία με δαύτους, όλα θα τα ψηφίσουν. Οσο αφορά τον πατριωτισμό μας, έχουμε αρκεστεί στην λοταρία των ημερών μας.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      «Γιατί οι ξένοι στηρίζουν τόσο αυτή την κυβέρνηση;»

      Την απάντηση τη δίδει ο μεγάλος Μακιαβέλι:
      "When the nobility see that they are unable to resist the people, they unite in exalting one of their number and creating him prince, so as to be able to carry out their own designs under the shadow of his authority." Machiavelli, The Prince, ch. IX
      Δηλαδή:
      "Όταν η αριστοκρατία βλέπει ότι δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στο λαό, ενώνεται εκθειάζοντας έναν από τον λαό, μετατρέποντας τον σε «πρίγκιπα». Έτσι ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της κάτω από τη σκιά της εξουσίας του."
      Βέβαια αντί πρίγκιπα μας δημιούργησαν ως διεθνή «επαναστάτη» τον Αλέξη της, τον «πρίγκιπα» «μας».
      Δείτε και την σχετική εικονογραφημένη παράσταση;
      https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/37258445871/in/dateposted-public/

      Θα πει κάποιος. Καλά δεν τους κάνουν οι άλλοι κατοχικοί;;
      Απάντηση: Φανταστείτε αν «κυβερνούσαν» (με εισαγωγικά) οι άλλοι κατοχικοί, τους «αριστερούς» να είναι όλη μέρα στους δρόμους και να διαδηλώνουν!!!

      Ενώ σήμερα με την «αριστερή» κατοχή όλα μέλι γάλα. Με μόνον τους «δεξιούς» κατοχικούς να λένε ότι αυτοί θα ήταν καλύτεροι υπηρέτες της κατοχής!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αγνωστε
      Μπραβο τα ειπες ολα..Εμεις οι πολλοι ομως κοιταμε απαθεις σαν χανοι ολα αυτα..Δεν ειναι φυσιολογικο αυτο...Αμα βρισω την μανα καποιου θα με σκοτωσει...Εδω μας βριζουν ξαταμουτρα στα παντα και δεν κανει κιχ κανεις...Δεν ειναι φυσικο...

      Διαγραφή
  2. ΜΑΓΚΕΣ η στερηση της εξουσιας σας εχει καψει τον εγκεφαλο.
    Οταν παψετε την ακροδεξια προπαγανδα και οταν σκυψετε ταπεινα το κεφαλι και ζητησετε πραγματικη συγνωμη για οσα τραβα ο φτωχοκοσμος και η χωρα ΧΩΡΙΣ να ψαχνετε δικαιολογιες στρεφομενοι κατα τσιπρα τοτε ισως ξαναδειτε εξουσια.
    Μεχρι τοτε θα σας γλεντα το τσιπρακι επειδη ακριβως δεν εχετε καταλαβει γιατι ειστε στην απεξω.
    Καλα ξυπνητουρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ σε ποιο ονειρο βρισκεσαι, ακριβως;

      Διαγραφή
    2. Βαλε ολα τα εξαπτερυγα που γερνουν σαν τα υποβρυχια αριστερα...να ψαλλουν "" Ωσσανα""....και θαρθουν γονατιστοι ολοι να προσκυνησουν τον Μολωχ που αγαπας....κυριε Αχουρα Μασδα....νεοπαγανιστη....Προφανως ξερεις οτι το βολι σου αστοχησε πολυ...γιατι με το Παλομαρ στο ματι...ουτε μπεκατσα δεν ριχνεις...

      Διαγραφή
    3. Αν νομιζεις οτι οποιος δεν γερνει αριστερα...γερνει δεξια...εξ ορισμου.....εχεις κι αλλου προβλημμα...οχι μονο στο ματι....

      Διαγραφή
    4. Αρνητη
      Οταν κανεις κουνια στο παρκο γιατι την κανεις ?? Υποπτευομαι για να κυκλοφορει ο αερας στο ...κενο αναμεσα στα ωττα σου...

      Διαγραφή
  3. Σοβαρά τώρα?
    Ανεξάρτητη κομισιον?
    Ανεξάρτητος Στουρναρας?
    Ανεξάρτητη ΕΚΤ-Ντραγκι?
    Αυτή αδερφέ δεν είναι η ΕΕ, είναι η 5η διεθνής..... πολύ ανεξαρτησία δικέ μου!!
    Καλό άρθρο για να τεσταρεις αν δουλεύουν καλά τα ηρεμιστικα που σου έγραψαν στο ΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπονοεί ο συντάκτης του άρθρου οτι ο Αλέξης θα βγάλει τη χώρα εκτός ευρω στο τέλος σε συνεννόηση με τους ξένους ενώ ο Κυριάκος δε θα μπορούσε να τη βγάλει.Το μέλλον θα δείξει αν εχει δίκιο.Παλαιοτερα ειχα γράψει οτι με υπουργό οικονομικών Αδωνι θα παμε σε δραχμη και θα σωθούμε χωρίς να θελουμε ! Αυτοί θέλουν να μα σ ξεφορτωθούν αφού περισώθηκε το οικοδόμημα τους(πολυ αμφιβάλλω ...) , εμείς δε θα υποφέρουμε ! Τουναντίον ! Αν εισαι σε ενα κρύο σπιτι τον Ιούλιο με καύσωνα με τέρμα το ερκοντισιον και παραπονιέσαι και αφού σε ξεγυμνώσουν σε πετάξουν έξω μαλλον καλύτερα ειναι έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί έχει υπογράψει τα πάντα. Όπως κάνανε κ οι προηγούμενοι. Όπως ετοιμάζονται να κάνουν κ οι επόμενοι. Για να διατηρούν τα τσιφλικια τους κ τα βιλαετια τους. Όπως κάνανε οι προυχοντες πριν το 21.Δε μπορεί αλλιώς να διατηρηθεί η ολιγαρχια στην εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν εχεις να κανεις με ενα ανιστορητο, λιαν επιεικως αγραμματο και ναρκισσικο πολιτικο τενεκε, τον αποδομεις και τον φτιαχνεις στη συνεχεια κατ' εικονα και καθ΄ομοιωσιν σου (των δανειστων εννοω). Γι αυτο τους αρεσει! Αυτο δεν θελει να το καταλαβει κανενας στη χωρα που ανθει η φαιδρα πορτοκαλεα και συνεχιζει να παιζει στο πολιτικο πιγκ-πογκ που εχει εκπονησει το Ταβιστοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τσιπρας φερνει μεταρρυθμισεις που εχει αναγκη ο τοπος, φερνει το καθε τι που του επιβαλουν οι ξενοι, και διοτι αυτο το καθε τι υπαρχει και στα αλλα ευρωπαικα η αμερικανικα κρατη και ευημερουν. Φυσικο ειναι να καταργησει το μονοπωλιο του καθε Ελληνα καταστροφεα συνδικαλιστη, του καθε απατεωνα εφοπλιστη και του καθε κλεφτη και λαμογιο της κατωτερης ταξης, πραγμα ποτ 35 χρονια μεταπολιτευσης μας εχει κατσει στο σβερκο. Φυσικο ειναι μετα να μην ξεχνα το τσιπρεικο και απο που κρατα η σκουφια του ενω βλεπουμε τις παραφωνιες των διαφορων αριστερων κουλτουριαριδων, αναρχικων και φασιστομαρξιστων και χανουμε το δασος.....Η ουσια ειναι οτι περνα μεταρρυθμισεις αψογα ωστε αυτο το σαραβαλο κρατος να αρχιζει να αποδιδει καποια μερα. Οι αλλοι απλα, ΝΔ και Πασοκ θελουν να σωθουν απο τον λαο που κατεστρεψαν η να κυβερνησουν ωστε να μην καταστραφουνε αυτοι τελειωτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΕ ΤΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΟΙ ΕΔΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.