27/12/17

Τελετή απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους του πρωτοποριακού μεταπτυχιακού προγράμματος "Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας" του ΑΠΘ

Οι απόφοιτοι του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας», που προσφέρεται από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ, έγινε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 η απονομή των διπλωμάτων στους πρώτους 35 αποφοίτους του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του ΑΠΘ «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, και τον Πρόεδρο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Καθηγητή Παναγιώτη Πρίνο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά φέτος, είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, με έντονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα, που προσφέρεται από τη Νομική Σχολή και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το παρακολουθούν απόφοιτοι Νομικών και Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας και συνδυάζει εξειδικευμένες γνώσεις νομικής και μηχανικής στο διεπιστημονικό αντικείμενο της Ενέργειας.
Την εκδήλωση της απονομής των διπλωμάτων άνοιξε ο τιμώμενος ομιλητής Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος, σε μια εμπεριστατωμένη διάλεξη, παρουσίασε τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τις επιπτώσεις τους στην αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η Ελλάδα δικαιούται ένα όραμα», κατέληξε ο κ. Καλεντερίδης με αφορμή τις τεράστιες προοπτικές που προσδίδει στη χώρα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της.
Ο τιμώμενος ομιλητής Σάββας Καλεντερίδης
Το διεπιστημονικό μεταπτυχιακό στηρίζεται και στην πολύτιμη τεχνογνωσία που του παρέχουν στελέχη της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΔΕΣΦΑ, του TAP, της ΑΚΤΩΡ, της Archirodon, της Vattenfall, της Energean, της Βορειοελλαδικής Αειφορίας ΑΒΕΕ, της PROMAS Α.Ε., της Θερμοκήπια Σαββίδη Α.Ε., του Greek Energy Forum, των δικηγορικών εταιρειών «Ποταμίτης Βεκρής» και «Ρόκκας και Συνεργάτες», και, φυσικά, των ΕΛΠΕ. 
Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτισε τους αποφοίτους εκ μέρους των ΕΛΠΕ η Διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου, Λιάνα Γούτα. 
Το ΑΠΘ υπέγραψε σύμφωνο επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας με τα ΕΛΠΕ στις 22 Νοεμβρίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του ΑΠΘ στους συνδέσμους: https://lengen.gr και https://www.youtube.com/watch?v=ZSqrFw5NCS4 
Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τηλ. 2310 997158, e-mail: press@auth.gr
Κτίριο Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» Α.Π.Θ., Τ.Κ. 541 24, Θεσσαλονίκη 

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας», Αν. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Γκλαβίνης, τηλ. 6974954934

2 σχόλια:

  1. Καλή σταδιοδρομία να έχουν τα παιδιά ....

    Και να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

    Μπορούν και τα δικά μας παιδιά να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Οι απόγονοι των οικογενειών με τα πολιτικά επώνυμα απέτυχαν.

    Μια και σήμερα τα παιδιά μας έχουν σπουδές ίσες ή και καλύτερες από αυτές των απογόνων της άχρηστης πολιτικής ελίτ που κυβερνάει την χώρα κληρονομικά το τελευταίο αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.