28/12/17

Οι δημόσιες δηλώσεις της Ρωσίας και της Γαλλίας, παρόλο που έγιναν και πριν από την Πενταμερή Διάσκεψη της Ελβετίας αγνοήθηκαν από τον Νίκο Αναστασιάδη

Ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία Στανισλάβ Οσάτσι 
Η συνέντευξη του Ρώσου ΥΠΕΞ και του Ρώσου Πρέσβη που δημοσιεύονται σήμερα στον Κυπριακό Τύπο είναι πάρα πολύ σοβαρές και σημαντικές όσον αφορά την πρόθεση της Ρωσίας για εμπλοκή των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο πλαίσιο μιας Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό.
Θυμίζουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνεται κάτι τέτοιο από πλευράς Ρώσων αξιωματούχων. Παρόμοια δήλωση έχει γίνει και από πλευράς Γαλλίας. Τόσο οι δημόσιες δηλώσεις της Ρωσίας όσο και της Γαλλίας, παρόλο που έγιναν και πριν από την Πενταμερή Διάσκεψη της Ελβετίας του Ιανουαρίου και του Ιουνίου – Ιουλίου, αγνοήθηκαν από τον Νίκο Αναστασιάδη.
Η δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη για συμμετοχή και των 5 Μονίμων Μελών έγινε πολύ αργότερα και μάλιστα αφού ολοκληρώθηκε η αποτυχημένη Πενταμερής στην Ελβετία. Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ κατ’ επανάληψη στο Εθνικό Συμβούλιο είχε προτείνει την κατάθεση αιτήματος για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης με τη συμμετοχή και των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριπτε.
Θεωρούμε πως θα ήταν ορθό ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης να δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους που επικαλέστηκε για την απόρριψη και μάλιστα μετά από την αποτυχημένη εμπλοκή του σε μια Πενταμερή Διάσκεψη με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θεωρούμε πως οι όποιες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας περί συμμετοχής των 5 Μονίμων Μελών ενέχουν προεκλογική σκοπιμότητα και δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματική του πρόθεση. Ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να συνεχίσει να διατηρεί το Κυπριακό προσαρμοσμένο στο άρμα των Αμερικανοβρετανικών – Νατοϊκων κύκλων αποκλείοντας στην ουσία την εμπλοκή χωρών που παραδοσιακά στήριζαν την Κυπριακή Δημοκρατία όπως είναι η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία.
ΕΔΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.