31/12/17

Ντοκουμέντο: Τοιχογραφίες ἀρχαίων Ἑλλήνων συγγραφέων καὶ φιλοσόφων στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγάλου Μετεώρου ἀποδεικνύουν τὴν ἑνότητα Ὀρθοδοξίας καὶ Ἑλληνισμοῦ

Ἀφιερώνεται σὲ πολλοὺς καὶ διάφορους, ποῦ προσπαθοῦν νὰ μᾶς πείσουν πῶς οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ καὶ ἰδιαίτερα οἱ ἱερωμένοι καὶ μοναχοὶ μισοῦν τὸν Ἑλληνισμὸ καὶ τὴν κλασικὴ ἀρχαιότητα.
Οἱ τοιχογραφίες βρίσκονται στὸν προαύλιο χῶρο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου. Εἰκονίζονται ὁ Σόλωνας, ἡ Σίβυλλα, ὁ Σωκράτης, ὁ Πυθαγόρας, ὁ Ὅμηρος, ὁ Θουκυδιδης, ὁ Ἀριστοτέλης, ὁ Πλάτωνας, ὁ Πλούταρχος καὶ δίπλα τους ὁ Ἅγιος Ἰουστίνος ὁ φιλόσοφος καὶ μάρτυρας τοῦ 2ου αἰνώνα μ.Χ.
Ἀντίστοιχες τοιχογραφίες ὑπάρχουν σὲ πολλὲς Μονὲς τοῦ Ἁγίου Ὅρους (π.χ. Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθὼς καὶ σὲ Μονὲς στὸ νησάκι τῶν Ἰωαννίνων.






http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/09/blog-post_104.html

21 σχόλια:

  1. Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει και πάμε από το κακό στο χειρότερο 2.000 χρόνια;;; Αυτές είναι οι αποδείξεις για τα εκατομμύρια σφαγές, από τους χριστιανούς στους Έλληνες;;;
    Διαβάστε και ακούστε επιτέλους τις κορόνες της ορθοδοξίας τι λένε για τους Έλληνες και τι γράφουν τα ευαγγέλια τους. Μην συνεχίζεται ένα διαχρονικό ολοκαύτωμα κατά των ελλήνων να το κουκουλώνεται. Μην γίνεστε γενίτσαροι, ίσως πολλοί και από άγνοια.
    Είμαι στην διάθεση αυτού που λέει ότι λέμε κατηγορίες για την ορθοδοξία, στην ιστοσελίδα ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ, σας περιμένω, με αποδείξεις και όχι με λάσπες στον ανεμιστήρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε καθρέφτη έχεις σπίτι; εσύ είσαι μέρος του κακού ή του χειρότερου; Τα τελευταία 2000 χρόνια ο ελληνισμός γνώρισε τον ανθρωπισμό, η γυναίκα στο Βυζάντιο απέκτησε δικαιώματα για πρώτη φορά στην ιστορία της δύσης να έχει ακόμα και τη δική της περιουσία, οι δούλοι νομικά αναγνωρίστηκαν ως άνθρωποι, και στην εκκλησία του Χριστού (όχι στην Εκκλησία του Δήμου) ακόμα και οι δούλοι αναγνωρίστηκαν ως αδερφοί. Μετά από αμέτρητες προσπάθειες, ξανά και ξανά, τελικά κατά τον 14ο αιώνα το φαινόμενο της δουλείας είχε καταργηθεί στην Ευρώπη πρακτικά λόγω του ΕλληνοΧριστιανισμού (ελληνική και χριστιανική γραμματεία), και επανήλθε τον 17ο αιώνα λόγω του της ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος και της χρήσης των δούλων ως "μηχανήματα".

      Μετά την Γαλλική Επανάσταση, το Corpus Juris Civilis ήταν η Σπονδυλική Στήλη του Ναπολεόντιου Κώδικα που κατάργησε τη φεουδαρχία και στηρίχθηκε στον βυζαντινό κώδικα του Ιουστινιανού. Έπρεπε να επαναστατήσουν οι Γάλλοι για να αντιγράψουν τον νομικό πολιτισμό του Βυζαντίου... με διαφορά φάσης.

      Οι πρόγονοί μας ήταν ένδοξοι.... αλλά.... στον ανθρωπισμό τους υπήρχαν τεράστια κενά. Να θυμίσω πως τόσο ο Αριστοτέλης όσο και αργότερα ο Ρωμαίος Σενέκας ανοιχτά δικαιολογούσαν την παιδοκτονία ως λογική πρακτική. Ο Σενέκας (όπως και πολλοί άλλοι) εξιστορεί πως σκότωναν τα παιδιά που θεωρούταν "ανώμαλα" μαζί με τα ανώμαλα σκυλιά και τα άλλα ανώμαλα ζώα, και δεν βλέπουμε κανέναν νεοπλατωνιστή να επαναστατεί. Ο Χριστιανικός ανθρωπισμός έκοψε μαχαίρι όλες αυτές τις "λογικές" και πρακτικές.

      Άστε λοιπόν τα φούμαρα και τις μεταξωτές κορδέλες από τους αγράμματους νεοπαγανιστές, τους οποίους παρασέρνουν τοπικές πρεσβείες και μασονικές στοές και έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με ιστοσελίδες με αντιχριστιανικη προπαγάνδα. Ότι δεν κατάφερε ο κομμουνισμός από την αριστερή πόρτα, προσπαθεί ο εθνοπροδοτικός νεοπαγανισμός από την δεξιά πόρτα. Ο Χίτλερ πήγαινε με τον "αγκυλωτό" σταυρό στο χέρι, σύμβολο γεννημένο στην νεοπαγανιστική και αντιχριστιανική οργάνωση της Θούλης. Σε εποχές κρίσης ο παράλογος νεοπαγανισμός και ο αντιχριστιανικός εθνικισμός αυξάνεται.... το έχουμε ξαναδει το έργο.....

      Και για να μην ξεχνιόμαστε... «μόνο ο Δαυλός προτιμούσε να είναι και να ονομάζεται το κρατίδιο των Σκοπίων «Μακεδονικό». (Περιοδικό «Δαυλός», τεύχος 134). Αυτά για να θυμόμαστε τι γράφουν οι ελλαδέμποροι εθνικιστές.

      Διαγραφή
    2. Οἱ Χριστιανοὶ ΔΕΝ ἦταν ἀπαραιτήτως Ἕλληνες.

      Ἄν δὲν θέλης νὰ εἶσαι χριστιανὸς ὀρθόδοξος,δικαίωμά σου,ἀλλὰ ἀνακρίβειες νὰ μὴ λὲς καὶ νὰ ξεχνᾶς ὅτι μέσα σὲ αὐτὰ τὰ 2000 χρόνια ὑπῆρξε μιὰ Ἑλληνικὴ Αὐτοκρατορία 1000 ἑτῶν,μὲ τὴν ὁποία δὲν ἔπαιζε κανείς.

      Ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο πήγαμε:
      1ον,Μετὰ τὸν Πελοποννησιακὸ,
      2ον.Μετὰ τὸν θάνατο τοῦ Ἀλεξάνδρου,
      3ον,Τὴν ἀλληλοφαγωμάρα τῶν Ἐπιγόνων,καὶ πολλὲς ἄλλες φαγωμάρες,
      Καὶ δὲν εἴμαστε χριστιανοὶ τότε.

      Ἀντί νὰ μιλᾶς γιὰ σφαγὲς Ἑλλήνων ἀπὸ Χριστιανοὺς,γράψε μας γιὰ τὶς σφαγὲς στὴν Ἤπειρο ἀπὸ τοὺς Ρωμαίους,τὶς σφαγὲς στὴν Κυρηναϊκὴ καὶ Αἴγυπτο ἀπὸ τοὺς Ἰουδαίους.

      Ἀντί νὰ πηγαίνεις πίσω 2000 χρόνια ἔλα πιὸ κοντὰ καὶ διάβασε τὰ ἀπομνημονευματα τοῦ Φωτάκου γιὰ νὰ καταλάβης μερικὰ πράγματα.

      Υ.Γ

      Μὴ μοῦ φέρεις παράδειγμα τὴν Ὑπατία διότι ὁ θάνατὸς της ἦταν πολιτικὸς καὶ ὄχι θρησκευτικὸς.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε 6:04 μ.μ. όπως τα γράφεις είναι. Όσον αφορά την Υπατία, για την οποία έχει γεμίσει το διαδίκτυο με αισχρή προπαγάνδα, ας πούμε δυο λέξεις.

      Η πιο αξιόπιστη πηγή για τον θάνατό της είναι από τον Σωκράτη τον Σχολαστικό, που έγραψε γι’ αυτήν 25 περίπου χρόνια αργότερα. Δηλαδή χριστιανός ιστορικός του 5ου αιώνα ήταν η ιστορική πηγή που καταδικάζει την μισαλλοδοξία και την ακρότητα που μπορούν να οδηγηθούν οι μάζες. Βέβαια αν δούμε προσεκτικά την ιστορία της περιοχής, παρατηρούμε πως οι Αλεξανδρινοί Εθνικοί είχαν λιντζάρει και δολοφονήσει αμέτρητους χριστιανούς. Ο χριστιανικός κόσμος ζούσε σε καθεστώς τρομοκρατίας για αιώνες. Οι Χριστιανοί μαρτυρούσαν στις αρένες και με φρικτά βασανιστήρια όχι απλά επειδή είχαν μια διαφορετική θρησκευτική πίστη, αλλά επειδή σε αυτή την πίστη κάποιος λεγόμενος Χριστός τον οποίο οι πιστοί λάτρευαν ως Θεό, αμφισβητούσε την πνευματική και συμβολική και εξουσία του αυτοκράτορα που είχε διατηρήσει για τον εαυτό του τον τίτλο "Υιός του Θεού".

      Σήμερα έχουμε γεμίσει με ιστολόγια και τρολ που ΔΕΝ είναι ούτε Πλατωνιστές ούτε Νεοπλατωνιστές αφού δεν έχουν ούτε το νοητικό ούτε το γλωσσικό υπόβαθρο να μελετήσουν την κλασσική γραμματεία. Είναι νεοπαγανιστές και αντιχριστιανοί που λειτουργούν ως έσχατη πέμπτη φάλαγγα από τη μεριά της δεξιάς. Εγκάθετοι και παπαγαλάκια συγκεκριμένων στοών, εναλλακτικών μίντια και εκδοτικών οίκων. Είναι μαριονέτες, συνήθως χαμηλού νοητικου επιπέδου (πχ. ακόλουθοι Σώρρα) απόλυτα ελεγχόμενοι που αναπαράγουν τα ίδια σκονάκια. Αν μελετήσει κάποιος την ιστορία της Θούλης και το παγανιστικό περιβάλλον στο οποίο εκκολάφθηκε ο Ναζισμός, βλέπουμε καθαρά τι παιχνίδι προσπαθούν να παίξουν και στην κατεχόμενη Ελλάδα. Βλέπουμε έντονο συμβολισμό Εωσφορισμού (βλ. σατανικά ποιήματα Μιχαλολιάκου ή σχετικές δηλώσεις Σώρρα) με περιτύλιγμα παγανισμού, και έντονα συνθήματα εθνικισμού.

      Η σύγκλιση μεταξύ του κλασσικού ελληνισμού και της διδασκαλίας της αγάπης του Χριστού ήταν η πορεία που διάλεξαν οι σοφότεροι, οι συνετότεροι. Να θυμίσουμε πως ο πρώτος αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης ήταν διακεκριμένος μαθητής της Υπατίας και φυσικά τίμησε τη μνήμη της.

      Διαγραφή
    4. @ Alector
      Για πες μας λίγο σε ποιό κείμενο του ο Αριστοτέλης υποστηρίζει την παιδοκτονια, γιατί θα μας τρελάνεις τελείως μου φαίνεται. Και εγω διαφωνώ με την πολεμική κατά του ακρατη νιτσεικη χριστιανισμου. Όμως η ιστορία είναι ιστορία. Όποιος ανατρέξει στις πηγές και διαβάσει αμερόληπτα όλες τις πλευρές θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Το πνεύμα των Ελλήνων φιλοσοφων (εθνικών αν θελατε) είναι κατά πολύ ανώτερο των αντίστοιχων χριστιανών θεολόγων. Ο δε θρησκευτικός φανατισμός της ύστερης αρχαιότητας επέφερε μεγάλα πλήγματα στον ελληνικό πολιτισμό, χωρίς να είναι ο μόνος και ο κυριότερος. Μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνισμός ήταν λόγω της διχόνοιας των επιγόνων υπό ρωμαϊκή κατοχή από αιώνες. Όσο η ρωμαϊκή άρχουσα τάξη ήταν ευνοϊκή προς τον ελληνισμό αυτός ανθούσε. Όταν έπεσε σε δυσμένεια όπως την εποχή του Τίτου αλλά και των πρώτων χριστιανών αυτοκρατόρων ο Ελληνισμός άρχισε να παρακμάζει.

      Διαγραφή
    5. Πέτρακα,

      αυτό που έγραψα δεν είναι κάτι καινούριο. Μεταφράζω το αντίστοιχο λήμμα της αγγλικής wikipedia:

      "Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν βάρβαρη την θυσία ενήλικων και παιδιών, ωστόσο η έκθεση νεογέννητων [σε τέτοια βαρβαρότητα] ήταν ευρέως διαδεδομένη στην αρχαία Ελλάδα, υποστηρίχθηκε ακόμη και από τον Αριστοτέλη σε περίπτωση συγγενικής παραμόρφωσης - "Όσον αφορά την έκθεση των παιδιών, θα πρέπει να υπάρχει νόμος που δεν θα επιτρέπει να ζει κανένα παραμορφωμένο παιδί."
      https://en.wikipedia.org/wiki/Infanticide

      Εδώ δεν φαίνεται φυσικά ο Αριστοτέλης να προτρέπει γενικά και αόριστα την παιδοκτονία, αλλά μάλλον την τετράγωνη λογική της ευγονικής.

      Είναι ιστορικό γεγονός πως η ανθρώπινη ζωή δεν είχε στον αρχαίο κόσμο την αξία που απέκτησε με την διδασκαλία του Χριστού. Στην πρώτη εγκυκλοπαιδεια ο άθεος Ντιντερό αναγνωρίζει, στο λήμμα περί "δουλείας" ότι λόγω του φιλάνθρωπου αισθήματος του χριστιανισμού, η δουλεία κατά τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη είχε πρακτικά καταργηθεί. Τόσο στην Μ. Βρετανία όσο και στην Γαλλία ήταν παράνομο να έχεις δούλους (στην Γαλλία επανήλθε το 1685). Η φιλάνθρωπη και ανθρωπιστική δύναμη του Χριστιανισμού αναγνωρίζεται στην πρώτη εγκυκλοπαίδεια του διαφωτισμού (και στο Πνεύμα των Νόμων του Μοντεσκιέ), μια εγκυκλοπαίδεια που γράφτηκε από άθεο! Γιατί αυτό έχει αφαιρεθεί από τα σχολικά βιβλία; Για να έχει ζωτικό χώρο ο αντιχριστιανισμός, με βάση τον σκοταδισμό και την άγνοια.

      Για να δούμε ποιες ήταν οι κυρίαρχες ιδέες την εποχή που εξαπλώθηκε ο Χριστιανισμός. Κορυφαίος εκφραστής της λογικής του Στωικισμού ήταν ο Σενέκας. Ανάμεσα στις απόψεις του διαβάζουμε:

      "Βαράμε τα τρελά σκυλιά στο κεφάλι, σκοτώνουμε άγριους ταύρους και καταδικάζουμε τα πρόβατα στο μαχαίρι [...] πνίγουμε τα παιδιά μας αν γεννηθούν ασθενή ή ανώμαλα, για να ξεχωρίσουμε το άχρηστο από το χρήσιμο, όχι από θυμό, αλλά από ΛΟΓΙΚΗ"
      Seneca, Of Anger/Book Ι/XV https://en.wikisource.org/wiki/Of_Anger/Book_I

      Δεν υποτιμώ την σοφία του Στωικισμού, τον οποίο θαυμάζω. Απλά βλέπουμε ένα δείγμα από την σκληρή λογική εξέφραζαν οι πιο πολιτισμένοι ανάμεσα σε τελείως βάρβαρους. Μας πήρε 2000 χρόνια ελληνοχριστιανικής θεολογίας και θησκευτικού βιώματος που γέννησε την λογική του θεόπνευστου ανθρωπισμού. Στο μεταξύ αμέτρητοι μάρτυρες και θυσίες για να γίνουμε άνθρωποι (όσο γίναμε άνθρωποι).

      Διαγραφή
    6. @ Alector
      Σε ρώτησα που διάβασες περί παιδοκτονια στον Αριστοτέλη και μου απαντάς αόριστα ότι το διάβασες στο Wikipedia. Δεν θέλω να σε προσβάλω ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Όταν πιάνεις στο στόμα σου τον Αριστοτέλη (ο οποίος δεν θεωρω ότι ήταν αλανθαστος) να επικαλείσαι πρωτογενείς πηγές αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά σοβαροί άνθρωποι. Το λοιπό θρησκευτικό σου παραλήρημα με αφήνει αδιάφορο. Επειδή έχω διαβάσει αρκετά Αριστοτέλη και ελληνική πατρολογια πίστεψέ με από τα λεγόμενα σου συμπερανω ότι είτε δεν έχεις μελετήσει αρκετά σχετικα. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να σκέφτονται εκεί που αρχίζουν να φοβούνται. Φιλικά Καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή
    7. Πέτρακα,.
      Ιδού η πρωτογενής πηγή που αναφέρεται με σαφήνεια το ρηθέν του Αριστοτέλη Politics VII, 1335b20 http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.01.0057%3Abook%3D7%3Asection%3D1335b

      Και επειδή δεν γεννηθήκαμε χθες, το κολπάκι γνωστό:

      - Αν σου ανέφερα κατευθείαν την πρωτογενή πηγή θα μου έλεγες ότι δεν κατανόησα το πλαίσιο που γράφτηκε, ότι βγάζω δικά μου συμπεράσματα κλπ.
      - Αν σου ανέφερα δευτερογενή πηγή θα μου ανέφερες μια άλλη δευτερογενή πηγή που γράφει το αντίθετο,
      - και αν σου αναφέρω μια δημοφηλή πηγή και προσιτή σε όλους (πχ. wikipedia) θα πεις .... το γνωστό... ότι το διαβασα στην wikipedia.

      Ξεκίνησα κατευθείαν με την δημοφιλή πηγή προκειμένου να δείξω πως ο κόσμος το έχει τούμπανο, και οι ελλαδέμποροι κρυφό καμάρι.

      Για να σοβαρευτούμε, η σύγκιση Κλασσικού Ελληνισμού με Χριστιανισμού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει όχι μόνο αυτό που έχουμε στη φαντασία μας για την αρχαία Ελλάδα στα συννεφάκια του μυαλού μας, αλλά με βάση τα ντοκουμέντα όπως:
      - η σχολή του Πυθαγόρα κάηκε από αρχαίους ελλαδέμπορους, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος που διατύπωσε το ηλικοκεντρικό μοντέλο κατηγορήθηκε για θρησκευτική ασέβεια κλπ.
      - Ο Σωκράτης δολοφονήθηκε με νόμους θρησκευτικού τύπου Ιεράς Εξέτασης. Μια απλή αναφορά δημόσια στο περιεχόμενο των Ιερών Μυστηρίων σε έστελνε στην "γκιλοτίνα". Φαντάσου ο χριστιανισμός να εφάρμοζε τέτοιους νόμους τι θα ακούγαμε....Φαντάσου η Ορθοδοξία να είχα κάψει ζωντανούς μαθητές του Πυθαγόρα! Φαντάσου ο Χριστιανισμός να είχε καταστρέψει τα σημαντικότερα Ιερά της Δοδώνης και των Δελφών (όπως έκαναν άλλοι παγανιστές!!!).
      - Ξεχνάμε πως ο Όμηρος περιγράφει τον Απόλλωνα απ'τις πρώτες ραψωδίες με μια ιδιότητα: στυγνό δολοφόνο που απλά σκοτώνει Αχαιούς. Οι Δελφοί επιβίωσαν με 4 Ιερούς Πολέμους για να επικρατήσουν, σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό που εξαπλώθηκε υπό καθεστώς δίωξης, και έγινε πλειοψηφία χωρίς βία. Ξεχνάμε πως την εποχή που γεννήθηκε ο Θεοδόσιος σύμφωνα με τα ιστορικά ντοκουμέντα και τα μαθηματικά μοντέλα που έχουν φτιαχτεί, ο Χριστιανισμός ήταν ήδη πλειοψηφία (πάνω από 50% του πλυθυσμού) ενώ η Ακαδημία Αθηνών, σκιά του εαυτού της, δίδακσε συστήματα μαγικής σκέψης ασύμβατα με οποιοδήποτε σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτά για να σοβαρευτούμε. Δεν θα δώσω πηγές για κάθε λεπτομέρεια, ας το ψάξει κάποιος να βρει τι παίζει.

      Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για το τεράστιο βαθμό άγνοιας, αναχρονισμού και γραμμικής σκέψης πάνω στον οποίο εκδηλώνεται η αρχαιολατρία και ο αντιχριστιανισμός.

      Ακόμα και η Καθολική Εκκλησία, σε όλη την υποκρισία της, όχι μόνο χρηματοδότησε τον Κοπέρνικο όταν μελετούσε το Ηλιοκεντρικό Μοντέλο, όχι μόνο του παρήχε όλες τις ιστορικές πηγές, όχι μόνο ο Πάπας ήταν ενήμερος για την προσπάθεια αλλά και με επιστολές του Καρδηνάλιος τον ενθάρρυνε επίσημα να μην φοβηθεί να τα δημοσιεύσει όλα. Η πραγματική ιστορία του Κοπέρνικου είναι τελείως αντίθετη από την ιστορία που διαδίδεται στα TED talks και στους κύκλους των σύγχρονων λογίων, ως δήθεν ένα κίνημα κατά του χριστιανικού δογματισμού. Ο Κοπέρνικος σύμφωνα με πολλούς ερευνητές δεν φοβόταν τους χριστιανούς δογματικούς, αλλά τους επιστήμονες δογματικούς. Πχ. ακόμα και ο εξαιρετικός Francis Bacon (θεμελιωτής της επιστημονικής μεθόδου) δεν δεχόταν τον ηλιοκεντρικό μοντέλο!

      Κάποια στιγμή θα πρέπει να βάζουμε ίσα μέτρα και ίσα σταθμά στην αφήγηση της ιστορίας και να σταματήσουμε να διαδίδουμε λαϊκά παραμύθια. Ο δυτικός πολιτισμός ανανεώθηκε ριζικά και γνώρισε τον ανθρωπισμό μέσα από τον Χριστιανισμό. Ο Όμηρος είναι σπουδαίος ΜΟΝΟ αν μελετηθεί από το πρίσμα του χριστιανικού ανθρωπισμού (ξεχνάμε πόσο αίμα και ξεκοίλιασμα έχει ο Όμηρος αλλά και ότι ο ίδιος ο Πλάτωνας άσκησε κριτική). Ακόμα και στον μεσαίωνα, στον χώρο του Βυζαντίου ο πιο γνωστός αρχαιομαθης ήταν ο Πλήθων Γεμιστός που υποστήριζε να έρθει στο Βυζάντιο (α) η αρχαιολατρία.... αλλά (β) και η θανατική καταδίκη στο ποινικό δίκαιο μέσω πυράς! Πολλοί νεοπαγανιστές στα διάφορα ιστολόγια θυμούνται το (α) και ξεχνούν το (β).

      Διαγραφή
    8. @ Alector
      Πρώτον μιλάς κάτι για κολπάκια, που δήθεν χρησιμοποιώ, μάλλον βλέπεις φαντάσματα, όπως συμβαίνει άλλωστε με τους περισσότερους φανατικούς ανθρώπους. Δεύτερον εγώ δεν περιέγραψα τον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων ως αγγελικά πλασμένο, δεν έχω αυταπάτες έχω όμως σεβασμό προς όλους τους προγόνους μου όμως των ιστορικών περιόδων, αντίθετα εσύ εξιδανικεύεις την περίοδο της επικράτησης του χριστιανισμού. Τρίτον, όπως και να το κάνουμε μετά την επικράτηση του χριστιανισμού ο πολιτισμός έκανε καμπή στον ελληνικό κόσμο, αν προσέχες το έγραφα θα έβλεπες ότι δεν θεωρώ γι αυτόν κύρια αιτία την επικράτηση του χριστιανισμού αλλά δευτερεύον. Τέταρτον, χωρις να αποδέχομαι δογματικά τρέφω σεβασμό στο χριστιανισμό και στην ορθοδοξία και δεν θεωρώ ότι θα έκανε καλό στο έθνος μας η αφαίρεση του ως συνεκτικό συστατικο αυτού. Τέλος, δεν μπορώ να θυμάμαι όλα τα Πολιτικά του Αριστοτέλη απ εξω, όμως Σ αυτά ο Αριστοτέλης περιγράφει τι συνέβαινε σε διάφορες πολιτεύματα χωρίς να περνεπερνει θέση υπέρ η κατα αυτού. Επισης δεν προκύπτει από πουθενά ότι οι αρχαίοι Έλληνες ως πολιτισμός επικροτουσαν την παιδοκτονια το αντίθετο μάλιστα, συγκριτικά και με το τι ανάγραφεται στην Παλαιά Διαθήκη. Εγώ δεν αγωνιω να αποδείξω την τελειότητα κανενός ανθρώπινου πολιτισμού και συστήματος ΕΣΥ έχεις τέτοια αγωνία και πολεμική.

      Διαγραφή
    9. Πετρακα ήμουν σαφέστατος. Δεν είπα ότι οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι γενικά και όριστα προέτρεπαν σε παιδοκτονία. Μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα τονίζω ότι υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία, τα οποία είναι ανατριχιαστικά, και τα οποία είναι κρυμμένα από το φως του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος.

      Πάνω σε αυτόν τον σκοταδισμό πατάει ο αντιχριστιανικός σκεπτικισμός και η ακραία προπαγάνδα στους νέους, ακόμα και σε λαμπρά μυαλά που σπουδάζουν θετικές σπουδές και δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν την ιστορία του πολιτισμού. Η άγνοια είναι τόσο μεγάλη (για την κλασσική γραμματεία) που πολλοί πλέον αρχίζουν να μιλούν για έναν νέο μεσαίωνα στη δύση, με τον ίδιο μάλιστα αρχικό ορισμό της λέξης "σκοταδισμός" όπως τον απέδωσε ο Πετράρχης για την λατινική Ευρώπη. Όρισε τον σκοταδισμό με βάση την άγνοια της γλώσσας και των ιδεών των ιστορικών πηγών (όχι με βάση την επικράτηση του χριστιανισμού).

      Αυτή τη φορά ο σκοταδισμός επιβάλλεται από την Ακαδημαϊκή Αθεϊα (βλ. Πανεπιστήμια) με καθηγητές αγράμματους (στις ΗΠΑ είναι αριστεροί:συντηριτικοί σε μια αναλογία 20 προς 1 κατά μέσο όρο ως και 60:1) και δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για την ιστορία, δεν μελετάνε πλέον συστηματικά ούτε ελληνικά ούτε λατινικά, ούτε έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον να μελετήσουν τις πηγές για να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

      Πάνω σε αυτό το πλαίσιο κάθε τι αντιχριστιανικό προωθείται ως "προοδευτικό", ενώ φέρνει ότι πιο οπισθοδρομικό, πρωτόγονο και βάρβαρο. Δεν ανακάλυψαν οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ για πρώτη φορά τον γκέι γάμο. Λαμπρούς γκέι γάμους έκανε και ο Νέρωνας όταν έσφαζε χριστιανούς. Ο Κωνσταντίνος ονομάστηκε Μέγας, γιατί μεταξύ άλλων έκλεισε ναούς στους οποίους εκδίδονταν τραβεστί... στο όνομα των Θεών! Κατάλαβες λοιπόν ποια είναι η δική μου αγωνία; Κατάλαβες που πάμε... ξανά... στο όνομα της αριστερής προόδου και της Εθνικής αρχαιολατρίας; Κοινός παρανομαστής: ο αντιχριστιανισμός.

      Διαγραφή
  2. It is time to ask for forgiveness and then embrace Neo-Platonism as the core of the religion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για 2000 χρόνια από το κακό στο χειρότερο!!!!
    Τελικά είμαστε ΑΘΑΝΑΤΟΙ...
    Λέτε για αυτό να βγήκε το: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Άγιος Βασίλειος ήταν που αντιστάθηκε απέναντι στον αυτοκράτορα, ο οποίος τότε αυτοκράτορας είχε δώσει εντολή να μην διδάσκονται η Ελληνική φιλοσοφία κλπ της προχριστιανικής εποχής, και ο Άγιος Βασίλειος με τον αγώνα του κατάφερε να περάσει το να διδάσκονται τα παιδιά και τα της προχριστιανικής θέματα για να μην μένουν στο σκοτάδι όπως ο ίδιος πίστευε, ενώ αντιθέτως ο αυτοκράτωρ πίστευε ότι πρέπει να μένουν μακρυά από αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταϋγέτη.

    Τέτοιες τυχογραφίες βρῆκα σὲ ἐκκλησάκι στὴν Καστοριὰ καὶ στὴν ἐκκλησία τοῦ Ἁγίου Βασιλείου στὸν Πειραιᾶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηγή: Αρκάς Ευάγγελος, περιοδικό Δαυλός, τεύχος 274, άρθρο «Μήπως οι Οθωμανοί δικαιούνται τις ευχαριστίες μας;», Σελ. 18137.

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΜΑΣ;

    Ἡ μετάβαση ἀπὸ τὴν Ρωμαϊκὴ στὴν Ὀθωμανικὴ ὑποδούλωση ὑπῆρξε μία ἀδιάφορη ἐξέλιξη γιὰ τοὺς χριστιανούς, ἀλλὰ μία ἀνακοπὴ ἀπὸ τὸν ἐξαφανισμὸ γιὰ τοὺς Ἕλληνες.

    Τὰ τετρακόσια χρόνια σκλαβιᾶς μὲ τοὺς Ὀθωμανοὺς μποροῦν νὰ χαρακτηρισθοῦν ὡς μιὰ ἀνασυγκρότηση τοῦ Ἐθνικοῦ μας αἰσθήματος (μὲ τὴν ἀποβολὴ τοῦ διαρκοῦς φόβου ἐξοντώσεως), ποὺ μας ὡδήγησε στὴν Ἐπανάσταση τοῦ 1821.

    Ἐπεκτείνοντας τ' ἀνωτέρω, λέγω, ὅτι ἐὰν τὸ Βυζάντιο δὲν ἔπεφτε, ὁ Ἕλλην καὶ ὁ Ἑλληνισμὸς θὰ εἶχαν εἰσαχθῆ στὰ ἐξαφανισθέντα εἴδη. Ἐπ’ αὐτῆς τῆς βάσεως δοξολογῶ τὴν διάσωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ καὶ τὴν ἀφάνιση τοῦ Βυζαντινοῦ σφαγέα.

    ∆ὲν ἀντιλέγω γιὰ τὸν ἀφανισμὸ Ἑλλήνων κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Τουρκοκρατίας, ἀλλὰ οἱ ἀριθμοὶ εἶναι κατὰ πολὺ μικρότεροι ἀπ’ αὐτοὺς τῶν Ἑλλήνων ποὺ οἱ χριστιανοὶ κατακερμάτισαν. Τὸ παράπαν δέ, ὁ μεγαλύτερος ἀριθμὸς τῶν θανατωθέντων κατὰ τὰ τετρακόσια χρόνια τοῦ Ὀθωμανικοῦ ζυγοῦ ἔγινε ἔμμεσα μὲ ὑποκίνηση τῆς Ἐκκλησίας.

    Ὁ Edward Gibbon (1737-1794) στὸ βιβλίο του «Ἡ Παρακμὴ καὶ Πτώση τῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας» ὑπολογίζει τοὺς φονευθέντες (ἀπὸ τοὺς Ρωμαίους, ὄχι τοὺς Ἕλληνες) χριστιανοὺς ὅτι δὲν ξεπερνοῦν τὶς 180 χιλιάδες.

    Τὰ ἕξι ἑκατομμύρια καὶ πλέον τῶν σφαγιασθέντων Ἑλλήνων δὲν χρήζουν μνείας ἐκ μέρους τῶν ταγῶν τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας; ∆ηλαδὴ δίκαια ἐθανάτωσαν οἱ χριστιανοὶ τοὺς Ἕλληνες; Οἱ θρησκευτικοί μας ἡγέτες δύνανται νὰ μᾶς ἀναφέρουν ὡρισμένους ἀπὸ τοὺς «ἅγιους» ποὺ θανατώθηκαν ἀπὸ Ἕλληνες; (Ἐὰν αὐτὸ εἶναι δυνατόν, τότε θὰ εἶναι μία πρωτιὰ γιὰ τοὺς τὸ σκότος σκορπίζοντας.)

    Ἔχω γνώση γιὰ τοὺς κληρικοὺς ποὺ ἦταν καὶ εἶναι κατὰ πρῶτον Ἕλληνες καὶ κατὰ δεύτερον ἱερωμένοι. Στοὺς ἀποβιώσαντες ἀποδίδω φόρο τιμῆς καὶ στοὺς ἐπιζῶντες τὸ σέβας μου. Τὸ λυπηρὸν εἶναι ὅτι ἦταν καὶ εἶναι πολὺ λίγοι. Ἡ δὲ φωνή τους πνιγόταν καὶ πνίγεται μέσα στὴν Ἰουδαϊκὴ χάβρα.

    ∆ρ Εὐάγγελος Ἀρκὰς evan@arkas.org.uk
    Λονδῖνο, ΗΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ που ακούμε τις απόψεις τον επίδοξων ανθρωπιστών του μεσαιωνικού χριστιανισμού! Αλήθεια γιατί τόση κοινωνική διαπαιδαγώγηση από τον χριστιανισμό, που έδηξε την μεγάλη κοινωνικότητά του, με το να θάβει οτιδήποτε ελληνικό και ακόμα και σήμερα οτιδήποτε ελληνικό βγάζει η γη το θάβεται, ΓΙΑΤΙ Τι είναι αυτό που σας τρομάζει, κάνετε παν θρησκεία και την Ελληνική θρησκεία δεν την δέχεστε, αυτό και αν είναι θεόπνευστο, η πρώτη θρησκεία στην γη να διώκετε ακόμα, ΓΙΑΤΙ;;;; Τι φοβούσαστε;;;;;;; Όποιο εκκλησάκι και εκκλησία αν σκάψεις θα βρεις θαμμένο ή διαμελισμένο ενόν ναό των Ελλήνων, Γιατί αυτή η μεγαλύτερη βεβήλωση σε έναν λαό και τέτοια πανανθρώπινη ντροπή από τον θεόσταλτο χριστιανισμό, μέσο των Εβραίων, ΓΙΑΤΙ;;; Όπως προείπα εδω δεν μου επιτρέπεται να κάνω κάτι καλύτερο για να σας πληροφορήσω από δεοντολογία, ελάτε στον δικό μου χώρο να τραγουδήσουμε και να τιμήσουμε τα έργα του χριστιανισμού στο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα της ανθρωπότητας από τον θεάρεστο χριστιανισμό, να είσαστε καλά το 2018 και είναι κοντά που θα λάμψει η αλήθεια, τίποτα κρυφό από το ΦΩΣ!!! Και μην μου λέτε για περιόδους που ο Ελληνισμός διαμορφωνόταν μέσα από τις τριβές του, είναι γελοίες οι δικαιολογίες σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στον ορυμαγδό των φωνασκιών κατά του Χριστιανισμού παρασιωπούνται κάποιες βασικές αρχές. Ήτοι, οι Έλληνες -και άλλοι λαοί- της εποχής της Καινής Διαθήκης αποδέχθηκαν τον Χριστιανισμό χωρίς να πρώτα να ασπαστούν τον Ιουδαϊσμό και τον μεσσιανισμό του, καθότι η προσδοκία της ελεύσεως του ενανθρωπισμένου Θεού υπήρχε στην ελληνική και σε όλες τις αρχαίες θρησκείες και το κήρυγμα περί IC.XC. έγινε δεκτό μέσα στην δική τους προοπτική (γι' αυτό και ο όρος "ιουδαιοχριστιανισμός" είναι ιστορικά άκυρος). Η σποραδικές καταστροφές ειδωλολατρικών ναών ήταν φυσική αντίδραση των χριστιανών μετά από τρεις αιώνες διωγμών αίματος, σε τόπους όπου δολοφονούνταν Χριστιανοί και γινόταν διάφορα αίσχη, όπως διακορεύσεις παιδιών για τους ψευτο"θεούς". Οι λαοί πάντα καταστρέφουν τα σύμβολα των τυράννων τους, π.χ. Βαστίλη, ΕΑΤ-ΕΣΑ στα καθ' ημάς. Άλλωστε οι Χριστιανοί δεν ήταν εισβολείς από άλλη χώρα ή από άλλον... πλανήτη, κατοικούσαν στους τόπους τους από πάντα και αφού μετεστράφησαν στον Χριστιανισμό είχαν το δικαίωμα να κάνουν τους ναούς της πρώην θρησκείας τους ότι ήθελαν. Υπάρχει μια σκόπιμη σύγχυση ανάμεσα στον όρο "Ελληνισμός" ως εθνική καταγωγή και στο όρο "ελληνισμός" ως ειδωλολατρεία. Αν ο Χριστιανισμός ήταν διώκτης του Ελληνισμού (στην εθνική του διάσταση) όπως διατείνονται οι νεόκοποι ειδωλολάτρες, από αυτόν δεν θα είχε μείνει ούτε η ανάμνησή του. Τουναντίων ο Χριστιανισμός έσωσε τον Ελληνισμό από τον αφανισμό και την ιστορική λήθη (τα συγγράμματα των αρχαίων τα οποία είναι η "αγία γραφή" των νεοπαγανιστών τα μετέγραψαν και τα διάσωσαν οι Έλληνες Χριστιανοί)-τύχη την οποία δεν την είχαν αρχαιότερες κραταιές αυτοκρατορίες, η οποίες χάθηκαν και το μόνο που ξέρουμε από αυτές είναι ότι ανάσκαψε η αρχαιολογική σκαπάνη. Ας μελετάμε λοιπόν την ιστορία με ανοιχτό μυαλό χωρίς εμπάθειες και προκαταλήψεις, οι οποίες καταλήγουν πάντα σε ψυχοπαθολογικές νευρώσεις.

      Διαγραφή
  8. Και κάτι ακόμα τελευταίο από εδώ, να μας πείτε τι είναι ο χριστιανισμός θρησκευτικός δογματισμός η πολιτική εξάσκηση εξουσίας;;; Αν είναι πολιτικός φοβέρας, καλά κάνετε και αναφερόσαστε στον πελοποννησιακό πόλεμο, αν όχι έχετε μπερδέψει την γραβάτα με το σώβρακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Alector1 Ιανουαρίου 2018 - 5:01 μ.μ.

    Γράψτα χρυσόχειρε=πες τα Χρυσόστομε

    Μερικά δωδεκαθεϊστήρια με έχουν εδώ και καμια δεκαριά χρόνια πολύ έντονα επιτεθεί, επειδή δεν παραγράφω καμία περίοδο του διάβα του Ελληνισμού σε έναν ιστότοπο που τον διαχειρίζομαι εδώ και 10 χρόνια.
    Σ΄ευχαριστώ τα είπες όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να, σαι καλά. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους!!!
      Και στους συντελεστές του Ινφογνώμων Πολιτικά ας ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι δυναμικά, με υγεία.... άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει και το 2018!

      Διαγραφή
  10. Όλοι αυτοί που κατηγορούν τον Χριστιανισμό σαν τον καταστροφέα των Ελλήνων, αν δεν είναι αφελείς και παπαγάλια πρακτορικών προπαγάνδων για να μας βάλουν διχόνοια και μίσος και να αφαιρεθεί ένα τεράστιο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας σαν μη Ελληνικό, τότε είναι οι ίδιοι πράκτορες αποδόμησης της Ελληνικής ιστορίας με τα όλα της!

    Θα το πω απλά.
    Στην πολυθεϊστική περίοδο κυρίως, όταν μια Ελληνική πόλη κράτος μετά από πόλεμο νικούσε μια άλλη Ελληνική πόλη κράτος, την κατέστρεφε και την έκανε σκόνη χωρίς να σεβαστεί τίποτα.

    Η διάδοση-επικράτηση του Χριστιανισμού ήταν η μέγιστη επανάσταση στην ανθρωπότητα και από αυτό λογικό είναι, η νέα και ανατρεπτική κατάσταση έπρεπε να οικοδομηθεί και πάνω στο παλιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.