27/12/17

Δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν παράνομη πώληση πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα

Δορυφόροι των ΗΠΑ εντόπισαν παράνομη πώληση πετρελαίου από την Κίνα στη Βόρειο Κορέα
Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι των ΗΠΑ έχουν φωτογράφισαν περίπου 30 παράνομες συναλλαγές που αφορούν κινεζικά πλοία που πωλούν πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα στη Δυτική Θάλασσα τον Οκτώβριο του 2017. 

Οι φωτογραφίες έδειξαν ότι μεγάλα κινεζικά τροφοδότησαν με μεγάλες ποσότητες πετρελαίου βορειοκορεατικά πλοία στο τμήμα της Δυτικής Θάλασσας πλησιέστερα στην Κίνα από τη Νότια Κορέα. 
Οι δορυφορικές εικόνες έδειξαν ακόμη και τα ονόματα των πλοίων.
Μια κυβερνητική πηγή στη Σεούλ είπε ότι "πρέπει να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι το παράνομο εμπόριο ξεκίνησε μετά από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 2017 που επέβαλε δραστικά ανώτατα όρια στις εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων στη Βόρεια Κορέα".
Στα χαρτιά το εμπόριο της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα πρόσφατα κατέρρευσε καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump εξέδωσε νέες κυρώσεις τον Σεπτέμβριο του 2017, στοχεύοντας στις εισαγωγές διυλισμένων πετρελαϊκών προϊόντων της Βόρειας Κορέας.


Για τη συνέχεια BankingNews

3 σχόλια:

  1. Και γιατί να μην τους δίνουν πετρέλαιο με αγωγό που δεν είναι και παρατηρήσιμη εγκατασταση;

    Μυρίζει fake news η αποκάλυψη των Αμερικανών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί οι κωλοδορυφοροι δείχνουν εντέλει ότι να ναι, δεν είδαν ποιος φουστης έδινε όπλα, φορτηγακια τογιοτα στους ψυχανωμαλους του DAES, ούτε που στα κομμάτια πήγε τόσο πετρέλαιο στους Τούρκους.... Μηχανήματα του εξαποδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αγωγός (αν υπάρχει) είναι σταθερός, δηλαδή αν τον εντοπίσεις μία φορά τότε τον ‘παρατηρείς’ όποτε θέλεις. Ενώ τα πλοία μπορούν και πλέουν και έχουν κάποια πιθανότητα να αποφύγουν τους δορυφόρους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.