30/12/17

Ράκα: Εντοπίστηκαν δύο ομαδικοί τάφοι Σύρων στρατιωτικών που δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές

Δύο ομαδικοί τάφοι με δεκάδες πτώματα αμάχων και Σύρων στρατιωτικών που δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) βρέθηκαν την Παρασκευή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Η εκταφή των πτωμάτων άρχισε μετά από πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές κάτοικοι κοντά στην κοινότητα Ουάουι, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων», σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη συριακή Πολιτική Προστασία.
Το Ι.Κ. κατηγορείται για αναρίθμητες φρικαλεότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014: είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες ωμότητες.
Τον Δεκέμβριο του 2014, τα πτώματα 230 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από το ΙΚ βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία). Τον Ιούνιο του 2015, οι τζιχαντιστές είχαν δολοφονήσει μέσα σε τρεις ημέρες πάνω από 200 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στην πόλη Κομπάνι (βόρεια), πριν απωθηθούν από τις κουρδικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.