28/12/17

Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στην κριτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις προεδρικές εκλογές

Photo via Twitter APE- MPE
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ως παρέμβαση τις δηλώσεις της Ουάσιγκτον σχετικά με τη συμμετοχή του Αλεξέι Ναβάλνι στις προεδρικές εκλογές, γράφει στην ιστοσελίδα του το κανάλι «Ντοζντ». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα έγραψε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης ότι «Και αυτοί οι άνθρωποι έναν ολόκληρο χρόνο δυσανασχετούσαν από την δήθεν παρέμβαση της Ρωσίας στην δική τους εκλογική διαδικασία! Αυτή η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία είμαι πεπεισμένη δεν θα είναι η μοναδική, συνιστά άμεση παρέμβαση στην διαδικασία των εκλογών αλλά και στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους».

Το κανάλι αναφέρεται στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κλέι Νοέλ, οποίος σχολιάζοντας της άρνηση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσίας να μην επιτρέψει στον Ναβάλνι να συμμετάσχει ως υποψήφιος είχε δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους σε σχέση με την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων εκ μέρους της ρωσικής κυβέρνησης σε σχέση με τις ανεξάρτητες φωνές, αρχίζοντας από τους δημοσιογράφους έως τους ακτιβιστές και από την κοινωνία των πολιτών έως τους πολιτικούς».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση «να διεξάγει αδιάβλητες εκλογές, που να είναι διαφανείς, δίκαιες και ελεύθερες».

Η Ζαχάροβα απαντώντας επεσήμανε ότι στην Μόσχα ασκούν κριτική «οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που μόλις πακέταραν το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT και το πρακτορείο Sputnik στην κατηγορία των πρακτόρων του εξωτερικού, δηλητηριάζουν όλα τα ρωσικά ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο και διαθέτουν τεράστια ποσά για να αντιμετωπίσουν την ρωσική προπαγάνδα».

Το ρωσικό κανάλι πάντως υπενθυμίζει ότι ο Ναβάλνι προτάθηκε από ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών ως υποψήφιος για την προεδρία, στην συνέχεια υπέβαλλε αίτηση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, η οποία με την σειρά της αρνήθηκε να δεχθεί την υποψηφιότητα εξαιτίας δικαστικής ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή: rain.tv
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.