27/12/17

Εγκλωβισμένοι στο «προχθές»

Στην Εσθονία! Εκεί ίδρυσε επιχείρηση σε μία ώρα παίρνοντας ψηφιακό κωδικό ένας νεαρός Ελληνας, όπως και χιλιάδες Ευρωπαίοι. Καθόλου τυχαίο. Αρχές του 2000 ο νεαρός τότε πρωθυπουργός της Εσθονίας μου έδειξε το τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου στο οποίο ήταν ενσωματωμένοι υπολογιστές στις θέσεις των υπουργών. 
«Οι υπουργοί είχαν δύο μήνες καιρό να μάθουν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον πρωθυπουργό μόνον ηλεκτρονικά».
 Αυτό σήμαινε ότι όλη η ιεραρχία της διοίκησης έπρεπε να προσαρμοσθεί ή να φύγει. 
Η χώρα είχε εθνικό στόχο να πρωτοπορήσει στην παιδεία και στην ψηφιακή εποχή. Μία μικρή χώρα, με παλαιού τύπου σοβιετικές δομές και κατεστραμμένη οικονομία, σήμερα αποτελεί πρότυπο στον ψηφιακό τομέα και είναι η τρίτη στην παγκόσμια εκπαιδευτική αξιολόγηση PISA.

Για τη συνέχεια Kathimerini

6 σχόλια:

  1. Αυτή η κυρία που πέρασε από τις θέσεις των υπουργών την εποχή που "δενανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα", ας μας πει πρωτα που πήγαν τα δις ευρώ για την μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών τα τελευταία 40 χρόνια, ποιό εκπαιδευτικό σύστημα εξασφαλίζει ένα κράτος από την ληστεία του δημοσίου χρήματος και κυρίως από κόμματοσκυλά-λαμογια που εξέθρεψε και το πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε με πάθος και τις υψηλες θεωρίες ας τις αφήσει για άλλους που δεν βαλανε το χέρι στο μέλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κυρία αυτή δεν ήταν υπουργος παιδείας όταν τα βιβλία στα σχολεία πήγαν το Γενάρη και έδωσαν τον Σεπτέμβρη στα παιδιά αντί για βιβλία ένα cd ? Την Εσθονία είχε στο νου της χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Η λογικη δεν μπορει να ελέγξει τη λογικη. Οπως και με την τεχνητη νοημοσυνη..τα ρομποτ δεν μπορει να γινουν εξυπνοτερα απο αυτον που τα προγραμματισε.

    Ετσι και τουτα τα αποβρασματα της 40ετιας δεν μπορουν να λυσουν το προβλημα της Ελλαδος διοτι οι ιδιοι ειναι το προβλημα. Το χρονοντουλαπο της ιστοριας δεν λεει να τους καταπιει, να τους χωνεψει και να τους αφοδευσει επιτελους.

    Το μονο που ξερουν ειναι public relations και διαπλοκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως έχετε ακούσει τι πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Εσθονία από την αδιάκριτη εφαρμογή των ηλεκτρονικών υπηρεσιών όταν κάποιοι κλέψανε τα στοιχεία μέρους των πολιτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.