31/12/17

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στους ισχυρισμούς του τουρκικού ΥΠΕΞπερί απόφασης με πολιτικά κριτήρια για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016. Τονίζεται πως η πίστη της Ελλάδας στις δημοκρατικές αρχές αποτελεί δύναμη και όχι αδυναμία.
«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επισημαίνεται: «Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν.
»Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

3 σχόλια:

  1. Οι Δημοκρατιες δεν απειλουν ουτε απειλουνται σχολιασε το ΥΠΕΞ εννοοντας βεβαια τις Δημοκρατιες των αλλων χωρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντυπωσιακη η σειρα που ...ταβαλε το υπουργειο...δεν ειχε ουτε αυτον τον κωλο που θα ταβαζε με αναποδη σειρα...τοσο τρομαλεοι....μαχητες ...μεγαλων μαχων...που οπως λενε...δινουν ολη μερα παντου για..το ...καλο μας...βεβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δημοκρατίες δεν απειλούνται,απλά συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις και υποβάλουν αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.