26/12/17

“Σας βλέπουμε” το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Αρχηγό

Από Π. Καρβουνόπουλο
Οι “απειλητικές δηλώσεις” πολιτικών της τουρκικής αντιπολίτευσης μπορεί να ΄χουν να κάνουν περισσότερο με το εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι στην γειτονική χώρα, αλλά δεν παύουν να δημιουργούν κλίμα βαρύ στις έτσι κι αλλιώς προβληματικές ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, το μύθευμα της “ελληνοτουρκικής φιλίας ναυάγησε οριστικά”, όπως είχε πει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr ο καθηγητής Γιάννης Μάζης. 

Είχαμε επισημάνει τη σημασία της συνάντησης που είχαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΕΔ ,Ελλάδας και Τουρκίας, τις ημέρες της επίσκεψης Ερντογάν στη χώρα μας. Αποστολάκης και Ακάρ βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ να θέτει στον Ακάρ ένα απλό ερώτημα: 
“Τι πιστεύετε ότι θα πετύχετε μ΄ όλα αυτά που κάνετε”; Το ερώτημα αφορούσε σ΄ όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα στο Αιγαίο και φυσικά ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ δεν το έκανε γιατί ανέμενε κάποια απάντηση. Έθεσε το ερώτημα για να απαντήσει μόνος του στον Ακάρ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στο Αιγαίο, όσες προκλήσεις κι αν κάνουν,όσες παραβιάσεις κι αν γίνουν σε αέρα και θάλασσα. 

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης είχε επισημάνει στον Τούρκο Αρχηγό ότι όπως θα ΄χει διαπιστώσει “είμαστε διαρκώς παντού κι αυτό δεν πρόκειται ν΄ αλλάξει”. Με δυο λόγια ο Αποστολάκης επανέλαβε στον Ακάρ ότι “βλέπουμε κάθε σας κίνηση και είμαστε πάντα εκεί που εμφανίζεστε”.
Η αλήθεια είναι πως μετά από την επίσκεψη Ερντογάν υπάρχει μια ύφεση των τουρκικών προκλήσεων. Κάτι που ήταν και αναμενόμενο. Ωστόσο το πολιτικό κλίμα που δημιουργείται στην Τουρκία με τους παραλογισμούς που εκφράζονται απο την αντιπολίτευση είναι βέβαιο ότι πιέζει το καθεστώς Ερντογάν. Πως θα αντιδράσει σ΄ αυτή την “εθνικιστική”  πίεση κανείς δεν το γνωρίζει.
Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Και να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Αυτό είναι δεδομένο και αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά από την απόλυτη και εκκωφαντική σιωπή των “συμμάχων και εταίρων” της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ένα μέλος της Συμμαχίας απειλείται ευθέως με πόλεμο από ένα άλλο μέλος σ΄ ότι αφορά στο ΝΑΤΟ κι ένα μέλος της λεγόμενης “ευρωπαϊκής οικογένειας”, απειλείται από μια χώρα που θεωρητικά τουλάχιστον θέλει να έχει σχέση μαζί της. Κανείς δεν έχει πει το παραμικρό.
Η φωτογραφία είναι από την Καλόλιμνο και μας την έστειλε αναγνώστης που υπηρέτησε τη θητεία του εκεί. Στο βάθος διακρίνονται τα Ίμια. Μια φωτογραφική επιβεβαίωση όσων είπε ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ στον Ακάρ. “Σας βλέπουμε,ότι κι αν πάτε να κάνετε”.

18 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ......ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ.....ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΑΧΗΣ.......Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΕΙΤΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΤΕ ΞΗΡΑΣ.....ΟΠΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ.......ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από λόγια έχουμε κουραστεί. Οι απέναντι δεν καταλαβαίνουν από λόγια κ αρχηγέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Γυναίκα! Τράβα να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ τα τέλη και την ασφάλεια, εγώ πάω πόλεμο!".... Ελπίζω να χει σοβαρούς επαγγελματίες στρατιωτικούς η χώρα διότι αν περιμένει απο τους έφεδρους, την πάτησε. Ουδείς υπερασπίζεται ένα διεφθαρμένο, εχθρικό, καταπιεστικό ληστρικό κράτος. Ας τα πάρουν οι Τούρκοι καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι σίγουρα τουρκοπράκτορας. Εάν θέλεις να παραστήσεις το γιουσουφάκι του σουλτάνου, πήγαινε απέναντι.

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο δεν μου άρεσε !! ( Ας τα πάρουν οι Τούρκοι καλύτερα. )
      Και εγώ είμαι σε εφεδρεία Υπολοχαγός , πες το καλύτερα .... << Μη μας καλέσετε στα όπλα γιατί εμείς τον μεγάλο εχθρό τον βλέπουμε μάσα στην χώρα και όχι έξω !!!!) Και βέβαια εννοώ τους πολιτικούς, αυτά τα γαϊδούρια που το μόνο που ξέρουν είναι να πίνουν το αίμα του λαού !!

      Διαγραφή
    3. @ Unknown26 Δεκεμβρίου 2017 - 7:49 μ.μ.,

      Έχεις φάει πολύ στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ήπιες και κανα δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί (αφού δεν το αντέχεις, τι το πίνεις καημένε;) και παραλογίζεσαι. Ακου φίλε, πιες μια σόδα, ρίξε έναν καλό υπνάκο να έρθεις στα ίσα σου, κι όταν συνέλθεις και κάνεις reboot τον εγκέφαλό σου, έλα να ξανασυζητήσουμε - με Λογική αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
    4. @ Unknown.
      Ελα πες μας τι σου εχουν ταξει.

      Διαγραφή
  4. Εάν κάποιος έχει σε υψηλή ανάλυση την «…φωτογραφία από την Καλόλιμνο που έστειλε αναγνώστης που υπηρέτησε τη θητεία του εκεί…» και μπορεί να δημοσιεύσει, θα βοηθούσε να δούμε τι ακριβώς σύμβολο εικονίζεται στο κέντρο του σταυρού της Σημαίας… δεν το πρόσεξε κανείς ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι εχει κατι που ουτε καν το ειχα προσεξει. Εκανα μεγεθυνση της φωτογραφιας αλλα δεν εχει καλη αναλυση κ η εικονα αλλοιωνετα. Μαλλον κατι γραμματα διακρινονται "ΠΛΝ" η "ΠΝ". Δυσκολα να πω με σιγουρια.

      Διαγραφή
    2. ΕΠΙΣΗΜΩΣ, το ΜΟΝΟ που μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο του σταυρού της Σημαίας, είναι ο Άη Γιώργης έφιππος, κι αυτό όσο αφορά τις Πολεμικές Σημαίες των σχηματισμών. Εφόσον το συγκεκριμένο ούτε για Άη Γιώργης μοιάζει, ούτε νομίζω οτι πρόκειται για Πολεμική Σημαία σχηματισμού (προφανώς πρόκειται για φυλάκιο), κι επειδή για λίγο χρυσαφί / κίτρινο σχήμα το βλέπω... αλλού πάει το μυαλό μου. Που ξέρεις, μπορεί ο «...αναγνώστης που υπηρέτησε τη θητεία του εκεί...» κι έστειλε τη φωτογραφία, να θέλει να δείξει κάτι πχ την συμπάθειά του στον θεσμό της μοναρχίας / βασιλείας ας πούμε. Δεν ξέρω... λέω! Αν δεν δω φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας, δεν μπορώ να είμαι βέβαιος για το τι εννοεί ΚΑΙ ο φωτογράφος ΚΑΙ ο Καρβουνο-συντάκτης του άρθρου (που εν γνώσει του συμπεριέλαβε την συγκεκριμένη φωτογραφία).

      Διαγραφή
    3. @ Pointman.
      Δεν εχει τιποτα περιεργο,απλως η επανω οριζοντια μπλε λωριδα ειναι λογω ανεμου λιγακι συμπιεσμενη με αποτελεσμα να 'συρικνωνει' και το επανω μερος του Σταυρου.

      Διαγραφή
  5. Unknown
    είσαι βλήμα της γραμμής ζουράρη. ΕΝΦΙΑ, τέλη, ασφάλειες φόροι είναι θέματα που τα λύνεις με κάποιο τρόπο. Το τίμημα όμως για να ξανακερδίσεις χαμένα κομμάτια της χώρας σου είναι το αίμα. Όσο δύσκολα κι αν τα φέρνουμε βόλτα άλλο το ένα κι άλλο το άλλο.
    Λένε οι Εβραίοι. Και με 2000% πληθωρισμό μπορώ να επιβιώσω. Χωρίς χώρα όμως, όχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει." (Μπάμπης Τσικληρόπουλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι για ποιά Ελλάδα πεθαίνεις και ποιά είναι η Ελλάδα που σε πεθαίνει.

      Διαγραφή
  7. Αυτος δεν ειναι αρχηγος ...ειναι το αστεροσκοπιο του Αρεσιμπο...που εδω και 70 χρονια ..κοντευει να ματιασει απ το κοιταγμα...ολα τα αστρα...για να δικαιωθει ο τυπος που ελεγε....αλλα τα ματια του λαγου...κι αλλα της κουκουβαγιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το νεο οπλο του ΠΝ Η βασκανια...σας βλεπουμε ειπε το κομαντο της πισινας και κρεμασαν χαντρες οι Τουρκοι στο πλωτο!!Το πλωτο γεωτρυπανο πρεπει να το σταματησουν πριν αρχισει να τρυπαει γιατι μετα θα ειναι αργα..η συγχυση που θα δημιουργησει θα συρει αναγκαστικα σε αναπροσαρμογη συμφωνιων ειδικα τωρα που η κατασταση στη Μ ανατολη ειναι ασταθης ..Νανοι πολιτικοι και στρατιωτικοι(ηγεσια)..δεν μπορεις να εχεις αποδεδειγμενα τοσο ορυκτο πλουτο και να εχεις ενα λαο στα συσσιτια..ραγιαδες εμεις,ραγιαδες και τα παιδια μας ραγιαδες και τα παιδια των παιδιων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. “Σας βλέπουμε” το μήνυμα του Α/ΓΕΕΘΑ στον Τούρκο Αρχηγό"

    Για να εμποδίσεις ή και για να χτυπήσεις(αν ποτέ χρειαστεί) κάτι, πρέπει να μπορείς πρώτα να το εντοπίσεις. Ξεκάθαρος ο κ.αρχηγός ως αξιωματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.