31/12/17

Οι επιπτώσεις του νεοοθωμανισμού - Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό

Άγκυρα: Θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία

Λίγη ώρα μετά την οργίλη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
Επιθετική κίνηση θεωρεί η Άγκυρα την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ τούρκους στρατιωτικούς, απειλώντας με «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις, σε επίσημη ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d'etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το τουρρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Για την Άγκυρα «η Ελλάδα δεν έδειξε την απαιτούμενη και αναμενόμενη συνεργασία κατά των εγκλημάτων της τρομοκρατίας καθώς εμπόδισε την εκδίκαση στην Τουρκία όσων στόχευσαν το δημοκρατικό πολίτευμα και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες μας».
«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις και τις περιφερειακές συνεργασίες με την Ελλάδα», καταλήγει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Για την ύπαρξη έντονων αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας είχε προϊδεάσει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, επιμένοντας στο θέμα και ζητώντας δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναγκάστηκε πολλές φορές να επαναλάβει πως είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται πως, το πρωί του Σαββάτου, η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου παρείχε άσυλο στον τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι συνολικά οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα.
ΒΗΜΑ

9 σχόλια:

  1. Καλα να παθει ο σουλτανος αφου φερθηκε τοσο ευγενικα στα εδω γιουσουφακια του.
    Αντι να παρει το αεροπλανο και να προσγειωθει στο ΟΑΚΑ,αφου στο εκει αστ.τμημα κρατουνται οι εχθροι του,να τους βαλει μεσα και να αναχωρησει για τουρκια χωρις καν να χαιρετησει.
    Θα ειχε λυσει το προβλημα αφου δεν θα υπηρχαν πραξικοπηματιες για να δικαστουν.
    Την πατησες σουλτανε μου που εμπιστευτηκες την κυβερνηση.
    Δεν ηξερες,δεν ρωταγες ;.
    Καλη Χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Τι ήταν το σχέδιο Bαριοπούλα (ΒΑLYOZ)

    http://www.onalert.gr/stories/Ti_htan_to_sxedio_Bariopoyla__BALYOZ/18257

    Η "Επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
    Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα, αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο. Τα ντοκουμέντα, αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.
    Το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Βαριοπούλα», προέβλεπε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε τζαμί, την κατάρριψη αεροσκάφους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τον ισχυρισμό πως καταρρίφθηκε από την Ελλάδα με τελικό στόχο ελληνοτουρκικής έντασης. . Οι τούρκοι στρατηγοί είχαν καταστρώσει σχέδιο και της κατάληψης της περιοχής του Βόρειου Εβρου! Το τελικό στάδιο αυτού του σχεδίου προέβλεπε πως λόγω της μεγάλης αναταραχής αυτών των γεγονότων, θα ανατρέπονταν ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογά και η κυβέρνηση του που είχε έρθει στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002.

    2)«Ξέφυγαν» οι Τούρκοι και μιλούν για «ελληνική κατοχή νησιών» στο Αιγαίο
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2017 15:49 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12/12/2017

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5496381/toyrkikh-antipoliteysh-h-ellada-katexei-paranoma-18-nhsia/

    Επίθεση στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, κατηγορώντας τον για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ελλάδα.
    «Αντί ο Ερντογάν να ζητήσει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα, μίλησε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπολίτευσης.
    Σύμφωνα με τον ηγέτη του CHP, ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, άνοιξε το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης, χωρίς, να αναφερθεί στα 18 νησιά του Αιγαίου, που έχει «καταλάβει η Ελλάδα».
    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Yeniçağ Gazetesi, ο Κιλιντσάρογλου ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα έχει τοποθετήσει 5.000 στρατιώτες σε 18 νησιά του Αιγαίου που κατέχει παράνομα.
    Είναι η δεύτερη φορά που ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου θέτει ζήτημα παράνομης κατοχής από την Ελλάδα νησιών του Αιγαίου.

    3)Είναι προφανές ότι οι Κεμαλιστές και Γκιουλενιστές, προσπαθούν με κάθε τρόπο την ανατροπή του Ερντογάν, ακόμα και μέσω ενός Ελληνοτουρκικού πολέμου.
    Οι τούρκοι πραξικοπιματίες θα έπρεπε, ως ελάχιστο μέτρο, να παραμείνουν επ΄αόριστο έγκλειστοι στις Ελληνικές φυλακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η καινούργια νουβέλα του Μπάμπη έχει απ' όλα :
    Ναυτικό αποκλεισμό του Ακσαζ και των στενών.
    Βομβαρδισμός γεφυρών του Βοσπόρου,
    Αποφασιστική επίθεση κατάληψη του κάραγατς και εφόρμηση σφαγής στην Ανδιανούπολη,
    Σφυροκόπημα μέχρι ισοπέδωσης πάσει θυσία του ak seray και απόβαση σε Ίμβρο και Τένεδο.
    Ατυχηματική παραίτηση ενός ρουσφετόβιου διακοσμητικού tetra-pack ΠτΔ (βασικά εκπαραθύρωση του από τον τρίτο όροφο) και προκήρυξη εκλογών όπου επικρατεί το Δέλτα της Πηνελόπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καταλαβα καλα...η Παμπερς πουλησε χθες ολα τα μπειμπυ λινο στου Μαξιμου....ωωχ...παλι θα βουλωσει ο βοθρος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα πραγματα,ελεω τραμπα,ειναι πιο σοβαρα
    https://youtu.be/Qvs0srnH_IE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τό δημοκρατικό πολίτευμα, στίς μέρες μας,
    ἄλλοι τό στοχεύουν, ἄλλοι τό σκοτώνουν,
    ἄλλοι τό ἔχουν, ἄλλοι τό παινεύονται,
    ἄλλοι τό γεύονται, ἄλλοι τό ἐκμεταλλεύονται,
    ἄλλοι τό ὑπερασπίζονται, ἄλλοι τό θάβουν.

    Τό δημοκρατικό πολίτευμα, στίς μέρες μας,
    τό θάβουν, τάχα γιά νά τό σώσουν.

    Τό δημοκρατικό πολίτευμα, στίς μέρες μας,
    ὅσοι τό γιορτάζουν, δέν τό ζωντανεύουν,
    ἐνῶ ὅσοι τό μοιρολογοῦν, τό ἀνασταίνουν.

    Τό δημοκρατικό πολίτευμα, στίς μέρες μας,
    ὅποιος τό παραβιάζει, τό λησμονεῖ,
    καί ὅποιος τό σέβεται, τό νοσταλγεῖ.

    Τό δημοκρατικό πολίτευμα, στίς μέρες μας,
    δέν εἶναι ὅπως ἦταν, ἔχει ἰδιωτικοποιηθῆ.
    Ἄρα, ἔχουν ἰδιωτικοποιηθῆ καί τά πραξικοπήματα.

    Ὁ λαός ὅμως, οἱ πρόσφυγες, καί ὁ Θεός τῆς Δικαιοσύνης,
    δέν ἰδιωτικοποιοῦνται.

    ΥΓ. Κύριοι ἰσχυροί τῆς γῆς, καί κύριοι ὑποψήφιοι γιά ἰσχυροί τῆς γῆς, ἤτοι ἀξιότιμοι κ.κ. Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί καί Ὑπέξ, "Τί ὠφελήσει ἄνθρωπον, ἐάν τόν κόσμον ὅλον κερδίσῃ, τήν δέ ψυχήν αὐτοῦ ἀπωλέσει;".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωκρατη με συγκινησες...μπραβο...τα καταφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.