28/12/17

Η Ρωσία Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι Εκπαιδεύουν Πρώην Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία


Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εκπαιδεύουν πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, σε μία προσπάθεια να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Οι ισχυρισμοί του στρατηγού Valery Gerasimov επικεντρώνονται σε μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Tanf, ένα στρατηγικής σημασίας συνοριακό πέρασμα μεταξύ Συρίας και Ιράκ.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η αμερικανική βάση είναι παράνομη και ότι η περιοχή γύρω από αυτή έχει γίνει μία «μαύρη τρύπα», όπου οι μαχητές λειτουργούν ανεμπόδιστα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε φέτος σχεδόν όλα τα εδάφη που έλεγχε στη Συρία και το Ιράκ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι το κύριο μέρος της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έληξε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ότι η βάση στο Tanf είναι μια προσωρινή βάση που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των συμμάχων των ΗΠΑ που μάχονται έναντι του Ισλαμικού Κράτους. Η Ουάσινγκτον έχει απορρίψει στο παρελθόν παρόμοιους ισχυρισμούς εκ μέρους της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι εξακολουθεί να είναι προσηλωμένη στην διάλυση του Ισλαμικού Κράτους και στη μη παροχή ασφαλών καταφυγίων στους μαχητές του.
Ωστόσο, ο Gerasimov δήλωσε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαιδεύουν ενόπλους που ήταν πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πλέον αυτοαποκαλούνται «Νέος Συριακός Στρατός» ή χρησιμοποιούν άλλα ονόματα.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι δορυφόροι και αεροσκάφη της Ρωσίας έχουν εντοπίσει στρατιωτικές ομάδες στη βάση των ΗΠΑ.
«Στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται εκεί», δήλωσε ο Gerasimov, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν επίσης πολλοί ένοπλοι και πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Shadadi, όπου , σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει επίσης βάση των ΗΠΑ.
«Επί της ουσίας είναι το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος. Αλλά αφού έχουν εκπαιδευτεί, αλλάζουν τα προπύργιά τους και υιοθετούν ένα άλλο όνομα. Αποστολή τους είναι να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή».
Η Ρωσία έχει εν μέρει αποσυρθεί από τη Συρία, αλλά ο Gerasimov υποστήριξε ότι το γεγονός ότι η Μόσχα διατηρούσε στην περιοχή μια αεροπορική και μία ναυτική βάση σήμαινε ότι ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τους θύλακες αστάθειας, εάν και όποτε προέκυπταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.