29/12/17

Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό, θα βουλιάξουμε όλοι μαζί


«Έχουμε μπροστά μας έναν άγριο μεγαλόσωμο σκύλο έτοιμο να μας κατασπαράξει και εμείς τον αντιμετωπίζουμε ως ένα άκακο ζωάκι». Αυτό αναφέρει ο οικονομολόγος και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πλάτων Τήνιος, σε συνέντευξή του στον «Φ» αναφερόμενος στο ασφαλιστικό. Σημειώνει επίσης ότι όσο συνεχίζουμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο και ζητάμε από την οικονομία να πληρώνει τις συντάξεις, δεν πρόκειται να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό. Πάει και ένα βήμα περισσότερο και αναφέρει ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα άμεσα θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Τέλος, επισημαίνει ότι μπαίνει φόρος στην εργασία, με τον ίδιο τρόπο που το κράτος φορολογεί το τσιγάρο για να αποτρέψει το κάπνισμα.
Συνέντευξη στον Θανάση Παπαδή
- Σύμφωνα με τα όσα έχετε δηλώσει κατ' επανάληψη, δεν είστε καθόλου αισιόδοξος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Το πρόβλημα των συντάξεων είναι μεγάλο και δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιηθεί από κανέναν. Το ασφαλιστικό ήταν το πρόβλημα το οποίο ευθύνεται που μπήκαμε στη χρεοκοπία και σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να βγούμε από αυτήν.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Στο ασφαλιστικό το πρόβλημα ειναι η απασχόληση και το output δηλαδή το ΑΕΠ.Δυστυχως τα μέτρα του Δ.Ν.Τ-ΕΕ-Ελληνικών κυβερνήσεων συνεργαζόμενων αντί να οδηγούν σε αύξηση της απασχόλησης και σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οδηγούν στο αντίθετο.Το πρόβλημα ειναι οτι η Ελλαδα εχει πολυ μορφωμένο δυναμικό που με τις μειώσεις των μισθών αντί να αναζητεί εργασια εντός φεύγει , και επίσης στηρίζεται στον τουρισμό όπου παρά τις μειώσεις των μισθών το προϊόν δε γινεται ανταγωνιστικό διότι έχουμε σκληρό νομισμα ενώ οι φόροι αυξάνουν.Με αλλά λόγια εφαρμόζεται συνταγή αποτυχίας χρονια τωρα ! Τα δε πλεονάσματα και οι αυξήσεις ΑΕΠ τς ελληνικής οικονομίας οφείλονται στις μειώσεις τιμών ,ειναι αυξήσεις πραγματικού ΑΕΠ και μειώσεις ονομαστικού ΑΕΠ λόγω μειώσεως των τιμών.Απο το 2008 το ονομαστικό ΑΕΠ πέφτει ! Που βλέπει ο Σαμαρας και ο Τσιπρας ανάπτυξη ειναι απο τα κωμικά της κρίσης....Γελάνε και τα τσιμέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.