27/12/17

Μέσω... Brexit η επόμενη ημέρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εκτιμά ότι αν υπάρξει «έξυπνη» συμφωνία για το Brexit, αυτή θα μπορούσε να είναι πρόκριμα για την επόμενη ημέρα στις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και την Ουκρανία. «Κλειδί» η ευελιξία.


O Zίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, δήλωσε ότι μια«έξυπνη» συμφωνία για το Brexit, ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να γίνει πρότυπο για το πώς το μπλοκ διαχειρίζεται τις σχέσεις του με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Τουρκίας και της Ουκρανίας.
«Αν πετύχουμε μια 'έξυπνη' συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία, που θα ρυθμίζει τη σχέση με την Ευρώπη μετά το Brexit, αυτή θα μπορούσε να είναι προσχέδιο και για άλλες χώρες: την Ουκρανία και την Τουρκία», είπε ο κ. Γκάμπριελ, πρώην πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, στο συγκρότημα μέσων ενημέρωσης Funke, το οποίο εκδίδει περιφερειακές εφημερίδες της Γερμανίας.
Τα σχόλια του ανώτερου Γερμανού πολιτικού φαίνεται να δείχνουν ετοιμότητα από το Βερολίνο για ευέλικτη προσέγγιση στις συνομιλίες του Brexit. Δείχνουν επίσης ότι είναι πρόθυμο να είναι δημιουργικό για την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης των σχέσεων με την Άγκυρα, μετά την ένταση με την ΕΕ, εν μέσω «κολλημένων» συνομιλιών ένταξης και ανησυχιών ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται όλο και πιο αυταρχικός.

για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.