26/6/19

Τσίπρας εναντίον Βαρουφάκη

Της Νίκης Ζορμπά
Επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και σε όσα ΜΜΕ τον προωθούν εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "Star". 
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευθέως ότι το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη "διαφημίζεται" συστημικά ως ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ. 
"Αυτό που με έχει εκπλήξει είναι το συστημικό πουσάρισμα που γίνεται στον κ.Βαρουφάκη. Ο Βελόπουλος έχει εξαφανιστεί επειδή κόβει από τη Νέα Δημοκρατία" είπε και πρόσθεσε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια να αναδειχθεί μια δύναμη - ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας μάλιστα την φράση του πρώην υπουργού Οικονομικών, ότι είναι χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ , μίλησε για αλαζονεία.
Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, η συστημική "ώθηση" που δέχεται ο Βαρουφάκης είναι γιατί αποτελεί όχημα ανακοπής της πολιτικής ανατροπής" σημειώνοντας πως όσο μας κατέστρεψε,  μας χρέωσε πόσα εκατομμύρια, τώρα τον παρουσιάζουν ως "σαγηνευτικό πολιτικό". 
Επίθεση σε Κουτσούμπα για ντιμπέιτ
Επιμένοντας ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των αρχηγών, κυρίως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά αλλά κυρίως στον Δημήτρη Κουτσούμπα για τη ματαίωση του ντιμπέιτ τον οποίο μάλιστα παρομοίασε με τον γνωστό παράγοντα του Εδεσσαϊκού.
"Έχω εκπλαγεί το πώς διαχειρίστηκαν σε συνεννόηση προφανώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μια αδυναμία που είχα εγώ ανθρώπινη διότι έπρεπε να είμαι στη Σύνοδο Κορυφής.  Άρχισαν να παίζουν ένα γαϊτανάκι για να ρίξουν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και είπα να έρθω κατευθείαν άγρυπνος. Και τότε έβγαλε το φίδι από την τρύπα  το ΚΚΕ και είπε εγώ δεν έρχομαι γιατί δεν μπορώ να αλλάξω το πρόγραμμα. Μου θύμισε εκείνον τον παράγοντα του Εδεσσαϊκού".
Μεταξύ άλλων είπε για:
Εκλογές- Ν.Δ
*Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα εάν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε επί Σαμαρά όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια αβεβαιότητα.  
*Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο την προγραμματική αντιπαράθεση. Αποκρουστικές είναι αυτές οι πολιτικές που υλοποίησε ο Μητσοτάκης ως κορυφαίος υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά. 
*Έχω ευθύνη ως πρωθυπουργός να αναδεικνύω τις προγραμματικές διαφορές και τους κινδύνους. Δεν επικαλούμαι κανέναν φόβο αλλά τη λογική και η λογική λέει ότι αυτοί που λεηλάτησαν τη μεσαία τάξη δεν μπορούν να παρουσιάζονται σήμερα ως λυτρωτές. 
*Το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών είναι ότι αποκάλυψε πως δεν πρόκειται να κάνει καμία φοροελάφρυνση το 2019 αλλά το 2020. 
Γεννηματά- ΚΙΝΑΛ
* Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αυτοπροσδιοριστεί. Εγώ πηγαίνω στην Ευρώπη, βλέπω ότι όλη η σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Γεννηματά αγκαλιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
*Λέει ότι θα καταργήσει την απλή αναλογική, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τι λόγο εχει ένα κόμμα του 6%- 7 % να καταργήσει την απλή αναλογική. Τι λογικη μπορεί να έχει αυτός ο αυτοχειριασμός ή η αυτοκαταστροφική θέση 
*Απευθύνομαι στην καρδιά του απλού κόσμου του ΠΑΣΟΚ που μεγάλωσε και έζησε με τη μνήμη για το τι σημαίνει αυτή η δεξιά που θέλει να ξανακυβερνήσει.
*Το κόμμα της Γεννηματά γίνεται υποστύλωμα της δεξιάς.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.