18/6/19

Ιράν - πυρηνικά και μυστικές υπηρεσίες

Αλέξανδρος ΝίκλανΣύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας - IISCA Sec Group

Όλα δείχνουν ότι πάμε για νέο γύρο επιχειρήσεων κατά της δυνατότητας ενός ισλαμικού φανατικού Ιρανικού κράτους να μετατραπεί σε πυρηνική δύναμη στην ευρύτερη περιοχή.

To 2015 σε άρθρο μου για τη δυνατότητα του Ιράν σε πυρηνικό επίπεδο καθώς και για τη πιθανότητα διασποράς κτήσης τέτοιων όπλων στη περιοχή, είχα συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν από διεθνείς σχέσεις και είχα δεχτεί τις διαφωνίες τους όσον αφορά μια τέτοια εξέλιξη. 
Κατά ένα ποσοστό είχαν δίκιο, καθώς πολλά στοιχεία δεν τους ήταν γνωστά ή δεν είχαν αναλύσει σφαιρικά κάθε αναφορά και δελτίο πληροφορίας που μπορούσε να βρεθεί γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο είχε ξεκινήσει κάπου κοντά στο 2002. Ούτε φυσικά είχαν εικόνα της εμπλοκής χωρών και υπηρεσιών που είχαν συνεχή ροή πληροφοριών γύρω από το θέμα.
 Δηλαδή εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών από το τμήμα της QUDS του Ιράν, μέχρι και το ISI του Πακιστάν, τη Mossad του Ισραήλ, τη MI6 του ΗΒ, τη CIA των ΗΠΑ, μέχρι και τη BND της Γερμανίας αλλά και τη MIT της Τουρκίας.
Για τη συνέχεια HuffingtonPost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.