3/6/19

Παραίτηση-βόμβα του αντιστράτηγου επικεφαλής των συνομιλιών για τα ΜΟΕ με την Τουρκία


Σαν βόμβα έσκασε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης η παραίτηση του επικεφαλής της Γενικής Διευθύνσεως Πολιτικής Εθνικής Αμύνης και Δημοσίων Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), Αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης, επί πολλά χρόνια επικεφαλής των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της χώρας μας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είχε οριστεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας που συζητούσε με την αντίστοιχη Τουρκική, τη δυνατότητα νέων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.


Ο λόγος της παραίτησης ήταν η επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα για τη συνέχιση των συνομιλιών. Ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης ήταν της άποψης πως αυτή θα έπρεπε να αναβληθεί λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, θέση που δεν ασπάστηκε ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης.

Την είδηση αποκαλύπτει κατ’ αποκλειστικότητα το site lawandorder.gr, το οποίο μάλιστα επικοινώνησε με τον Στρατηγό, που επιβεβαίωσε την παραίτηση λέγοντας πως οι συνομιλίες με την Τουρκία θα έπρεπε να σταματήσουν προσωρινά μέχρι τη διενέργεια εκλογών, ώστε να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή- και από εκεί και μετά είτε να συνεχιστούν είτε να σταματήσουν.

Κατά τον κ. Ζαχαριάδη ο προϊστάμενός του Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, είχε αντίθετη άποψη, οπότε η παραίτηση ήταν μονόδρομος. «Όταν διαφωνείς με τον προϊστάμενό σου σε ένα κρίσιμο θέμα, μόνο μία λύση υπάρχει. Η παραίτηση του υφισταμένου. Αυτό ακριβώς και έκανα» είπε στο lawandorder.gr ο Στρατηγός.

7 σχόλια:

  1. Τα λένε τόσο απλά που νομίζω ότι δεν είναι έτσι !!!
    Μπας και είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα ή πιο σοβαρά και μας το κρύβουν ; Τόσο απλά .... αντε γεια σας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It seems Syriza is in a rush to finish another "deal" like the one with Skopja. We need to be extra careful for the netx 35 days until the clowns are gone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα συζητάει και εφαρμόζει ΜΟΕ με την Τουρκία, εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Ζαχαριάδης, όταν ανέλαβε πρόσφατα το πόστο αυτό, ήξερε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολλή ζωή δεν είχε. Νομίζω πως πολλά κρύβονται πίσω από τη λέξη "κρίσιμο". Μπορεί να μπήκε στο τραπέζι ένα ΜΟΕ που δεν είχαν δεχθεί να μπει άλλες κυβερνήσεις πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι πουλλημενοι ειναι πουλημενοι τελειωσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοι που ψηφιζουν ...τι ειναι ?? Σακατηδες καημενοι ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κατάλαβα καλά ο στρατηγός θεωρεί αυτονόητη την ενημέρωση της "νέας" κυβέρνησης . Καλά, στη σχολή πολέμου δεν τους μάθανε ότι οτι τα ΜΟΕ είναι εις γνώση όλου των πολιτικών κομμάτων απλά, η ευθύνη είναι μόνο του κυβερνώντος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.