22/11/19

Το νέο μεγάλο ψέμα - Χρειαζόμαστε φθηνούς εργάτες γης


Αναστάσιος Λαυρέντζος

Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;


 Το νέο μεγάλο ψέμα είναι ότι χρειαζόμαστε τους μετανάστες για εργάτες γης. Και αφού είχαμε τέτοιες ανάγκες γιατί δεν το είχαν προγραμματίσει νωρίτερα;

-Και ποιό μοντέλο γεωργικής ανάπτυξης έχουν υπ' όψιν τους;
-Δεν έχουν μάθει ότι η σύγχρονη γεωργία δεν στηρίζεται στους φθηνούς εργάτες, αλλά στην τεχνολογία και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας;

Ας μάθουν πρώτα γιατί το στρέμμα στην Ελλάδα έχει ετήσια απόδοση € 180 και στην Ολλανδία € 1700.

Θα έπρεπε να το ξέρουν και να είχαν κάνει κάτι για αυτό, αφού πασχίζουν επί δέκα χρόνια να σώσουν τη χώρα που οι ίδιοι χρεωκόπησαν.

21 σχόλια:

  1. Τό ΙΣΙΣ τό μετακομίζει ὁ Ἐρντογκάν στήν Ἑλλάδα ἐν μέσῳ ψευδοπροσφύγων καί δικῶν του μεταναστῶν,
    τά παιδά μας φεύγουνε στό ἐξωτερικό,
    καί χρειαζόμαστε ..."ἐργάτες γῆς";
    Σοβαρά "ἄθλια οἰκογένεια", ἀταυτοποίητων ΜΚΟ καί προδοτῶν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (επί το ορθόν)
      Εξαιρετικο σχολιο!

      ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΔΕΝ ΓΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ :
      1. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ , πράγμα που έχουν κάνει ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ
      2. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΚΟ.

      ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ .
      ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΛΥΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ .

      Δυστυχώς πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. Και απο την τροχιά που έχουν πάρει τα κράτη των Βαλκανίων και εμείς θεωρώ ότι οι κυβερνώντες Αλβανίας ,Σκοπίων , Βουλγαρίας είναι ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (τα κράτη τους λίγο ή πολύ βελτιώνονται ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ).

      ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΑΥΡΟ σαν αυτο που έφαγε το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ βρουν ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟΥΣ πάρει στο πολιτικό δυναμικό του.
      ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΘΟΥΝ . ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      Διαγραφή
  2. Ο κύριος Λαυρέντζος, ως συνήθως, έχει δίκιο. Και θα συμπληρώσω το εξής. Όποιος θέλει φθηνούς εργάτες, τους φέρνει ΝΟΜΙΜΑ. Αυτό που κάνει η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, είναι η εισαγωγή, φθηνών σκλάβων, που όμως βολεύει τους πάντες.

    Τα σοβαρά κράτη, λύνουν το πρόβλημα των αγροτικών χεριών, με τον τρόπο που είχα γράψει από τον περασμένο Ιούλιο, εδώ:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/07/blog-post_456.html#comment-form

    Είχα μιλήσει και με Ελλάδα τον περασμένο καιρό και μου είπε χωριανός ότι "λείπουν οι Αλβανοί, δεν έχουμε στα χωράφια".

    ΝΑΙ, γιατί τους παίρνουν οι σοβαρές χώρες, με τον τρόπο που ανέφερα! Με προσυμφωνημένο μέσω ίντερνετ μεροκάματο, στέγη, ένσημα και εποχική άδεια παραμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξ όσων διάβασα από το άρθρο του κύριου Λαυρέντζου στο κείμενο του καυτηριάζει τα δήθεν φτηνά χέρια που είναι χρειαζούμενα και περισσότερο εστιάζει στις σύγχρονες μεθόδους αγροτικής παραγωγής και όχι στο εργατικό δυναμικό.

      Επίσης αγαπητέ @Oraculum, να κλείσω με το εξής: Η Ελλάδα στο παρελθόν χωρίς να έχει ούτε ένα ζευγάρι ξένα χέρια για τις γεωργικές εργασίες που γίνονταν αλλά και με υλικοτεχνικές συνθήκες παραγωγής πολύ υποδεέστερες της σημερινής εποχής (χωρίς τρακτέρ και χωρίς γεωργικά φάρμακα και με πολύ λιγότερη επιστημονική βοήθεια από γεωπόνους κ.ά.), είχε τουναντίον πολλαπλάσια αγροτική παραγωγή από ότι έχει σήμερα. Αυτό πρέπει να πείτε στο χωρικό σας όταν σας λέει ότι θέλει φτηνότερα εργατικά χέρια... αλλά που ενδεχομένως ο ίδιος επιθυμεί περισσότερα εισοδήματα για να διάγει βίο πλουσιότερο και κάπως ευκολότερο.

      Και μη σκεφτεί κάποιος ότι λιγόστεψαν οι μεσαίοι και μεγάλοι αγρότες και για αυτό συμβαίνει αυτό, διότι απλούστατα και έτσι να συμβαίνει και πάλι λόγω ευκολίας και καλοπέρασης λιγόστεψαν αυτοί σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες.

      Διαγραφή
    2. Ας μην παραβλέπομε το γεγονός ότι οι νέοι μας σήμερα δεν πάνε να δουλέψουν στα χωράφια και προτιμούν να κάθονται άνεργοι στις καφετέριες. Ιδίως αν έχουν τελειώσει το λύκειο. Την ευθύνη φέρουν οι γονείς των, που τούς δίνουν λεφτά και πληρώνουν μετανάστες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες. Έτσι, μετά από κάποια χρόνια και ιδίως όταν αρρωστήσει ή πεθάνει ο γονέας, ο βλαστός του νοικιάζει και στην συνέχεια πουλά το αγροτεμάχιο στον μετανάστη, ο οποίος δεν αποκλείεται να τού έχει δανείσει και λεφτά. Είμαι από αγροτική περιοχή και ξέρω τι λέω.

      Διαγραφή
  3. The "chep labor" receives over €2,500 per month. To get them to work the land it would cost 8 times what a Greek worker would charge.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είπε την αρλούμπα για εργάτες γης; Η Μπακογιάννη, η γνωστή λαθρομεταναστομάνα, που δεν έχει ποτέ δουλέψει στην ζωή της. Γιατί ασχολείστε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν η ξαδέρφη της κ. Αντιγονη Λυμπεράκη. Προσφάτως διευθύνουσα ΜΚΟ.
      Είναι πολλά τα λεφτά και ο ντόρος για το ποιος θα μασήσει. Την Ελλάδα θα σκεφτούν.

      Διαγραφή
    2. Όχι, δεν το είπε η Λυμπεράκη. Η Μπακογιάννη το είπε, εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  5. Αν κάποιος είναι πορφυρογέννητος νομίζει πως τα μήλα και τα πορτοκάλια πάνε μόνα τους στον πάγκο του μανάβη. Που να σκεφτεί πως αφού η δουλειά σήμερα γίνεται χωρίς τους απρόσκλητους φιλοξενούμενους αν θα τους σπρώξεις αυτούς όλους στην αγορά απλά θα ρίξεις τα μεροκάματα. Μεροκάματα συμπολιτών μας που συνήθως κάνουν αυτή την δουλειά γιατί δεν μπορούν να κάνουν άλλη. Λογική παρτάκια πολιτικού που το μόνο που τον νοιάζει μη τυχόν και χάσει την βόλεψή του. Θυμηθείτε τους στις εκλογές.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο.
      Κάποιο παιδάκι αγαπούσε παραπολύ τα κεράσια. Ο μπαμπάς το έπαιρνε μαζί του στον μανάβη γιά να ψωνίσουν κεράσια. Κάποτε, σε ηλικια περίπου 10 ετών, ο μικρός σε σχολική εκδρομή αντίκρυσε κερασιές γεμάτες κεράσια και ρώτησε το δάσκαλο: Κύριε ποιός πήρε κεράσια από το μανάβη και τα κρέμασε στα δέντρα;!!!

      Διαγραφή
    2. Μεχρι τις εκλογες δεν θαχει μεινει τιποτε..

      Διαγραφή
  6. Ο κύριος Λαυρέντζος, πολύ σωστά το λέει. Και σεις, πολύ σωστά το λέτε. Εγώ συμπληρώνω το τελευταίο κομμάτι του παζλ, γιατί κάποιος μπορεί να αντιτάξει, ότι εν μέσω κρίσης, δεν είναι εύκολο να επενδύσει τώρα ο Έλληνας γεωργός σε νέες μεθόδους αγροτικής παραγωγής, που μάλλον θα θέλουν νέα μηχανήματα και απαντάει και στο συνεχές, χρόνιο επιχείρημα των Ελλήνων πολιτικών, ότι χρειάζεται η λαθρομετανάστευση, γιατί αλλιώς δεν υπάρχουν αγροτικά χέρια.

    Και στην Ιταλία πριν δεκαετίες, δεν είχαν ανάγκη ξένα αγροτικά χέρια. Αλλά όπως και στην Ελλάδα, οι νέοι, δε θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του πατέρα αγρότη 1:1 και είναι και πιο καλομαθημένοι. Εξ ου και η ανάγκη για ξένα χέρια. Απλά, υπάρχει το κράτος που προσποιείται πως αυτά μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω λαθρομετανάστευσης και αυτό που αποδεικνύει το αντίθετο.

    Οι καιροί αλλάζουν, μαζί τους αλλάζουν και οι λύσεις. Σε 50 χρόνια, πιθανόν να μαζεύουν τις σοδειές ρομπότ. Στο μεταξύ, αν δεν έχεις λεφτά για επένδυση σε νέα μηχανήματα (γιατί γεωπόνους έχει η Ελλάδα νομίζω, οπότε οι συμβουλές στους γεωργούς δε θα λείπουν), μπορείς να βρεις χέρια και χωρίς λαθρομετανάστες. Με νόμιμους εποχικούς εργάτες, αρκεί να θέλει και το κράτος και εσύ, ως εργοδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο οι ηλιθιοι προσπαθουν να κερδισουν απο του φθηνους εργατες ,οι επαγγελματιες προσπαθουν να κερδισουν προσφεροντας ανωτερης ποιοτητας προιοντα και υπηρεσιες ενω παραλληλα χρησιμοποιουν τις νεες τεχνολογιες με σκοπο το χαμηλοτερο κοστος παραγωγης , οι φθηνοι εργατες παρασυρουν και τους υπολοιπους εργατες μιας χωρας να εργασθουν φθηνα , η , να μεινουν ανεργοι , ας μας εξηγησουν οι πολιτικοι φωστηρες πως θα επιβιωσει μια καταναλωτικη κοινωνια με φτωχους και ανεργους καταναλωτες η μηπως ο στοχος ειναι να μην επιβιωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτη η Μπακογιαννη ειναι το μοντελο του " δολου"...και του τσιγκου.Η γιαγια μου ειχε μεγαλυτερη αξια επι 40. Απορω ποιοι την ψηφιζουν και αν υπαρχει ενας λογικος λογος γιαυτο.Πιο κστω απ αυτην ειναι ολοι αυτοι ? Που στην ευχη κατω ?? Σε ορυχειο χαλκου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σκαι στο ...κεντρικο δελτιο τωρα ..διαφημιζει με βιντεο οικογενεια Αφγανων που βρηκε την καλη της μοιρα και προκοψε..αθωα στην Ελλαδα ..με σπιτι δωρεαν και δουλεια στον...Ερυθρο Σταυρο.Για να βλεπουν ολοι οι Αφγανοι στο...Αφγανισταν τα κοροιδα που δεν ξεκινησαν ακομη προς τα εδω.Και φυσικα να δουν οι Ελληνες τις "υπερτατες" νομοτελειες της φυσης...που κατεχει ο Αλαφουζος και καμμια πενηνταρια αλλοι ιδιοφυεις ιδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή ασχολούμαι και με τα αγροτικά θα ήθελα να πω πως όλα αυτά είναι μια καλοστημένη παγίδα στον Έλληνα που δυστυχώς καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν ικανή να κυβέρνηση αυτόν τον τόπο !!
    Η ανικανότητα των κυβερνήσεων θα φέρει τα πάνω κάτω! !!!
    Ο εχθρός των Ελλήνων είναι εντός των τειχών !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτα από όλα μην πειράζετε την Ντόρα μας γιατί αυτή θα μας ξαναδεί γ***** τώρα βέβαια που έχει και τον Κούλη πρωθυπουργό τώρα θα μας γ****** καλύτερα. Κανείς δεν έγραψε για οργάνωση. Δεν είναι δυνατόν να εισάγουμε ντομάτες από την Ολλανδία. Είναι και θέμα οικονομικό η ολλανδική ντομάτα είναι πιο φθηνή από την Ελληνική και καμία σχέση από νοστιμιά και άρωμα της Ελληνικής ντομάτας. Για τα πορτοκάλια και τα λεμόνια γιατί να πέφτουν από τα δέντρα και να σαπίζουν στο χώμα εφόσον θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν χυμό αν είχαμε κάποια οργάνωση. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι το εξής το ελληνικό κράτος και όχι η Ελλάδα όχι μόνο δεν μας ελκύει εμάς τους ξενιτεμένους δεύτερης και τρίτης γενιάς να έρθουμε στην Ελλάδα να εργαστούμε αλλά πράττει το αντίθετο μην τυχόν και έρθετε σε αυτό το χάος κράτος. Και το χειρότερο διώχνει κι άλλους Έλληνες και έτσι χανόμαστε σιγά-σιγά αλλά σταθερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.