27/12/09

Νεκροί οι τρεις Έλληνες ναυτικοί

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις Ελληνες ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού ελληνικού πλοίου "Aegean Wind" το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας [Βλέπε άρθρο] .
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο 23 χρόνων, τον γ' μηχανικό 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο 55 χρόνων.
Νεκροί εντοπίστηκαν και οι συνολικά έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου που αγνοούνταν.
Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον της Αμερικής, αποτελείτο από 15 Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς.
Νωρίτερα χθες, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ABN της Βενεζουέλας, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο είχαν μεταδώσει ότι εννέα ναυτικοί βρήκαν το θάνατο και πέντε τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Aegean Wind.
Επικαλούμενο το ναύαρχο Κάρλος Μάξιμο Ανιάσι, το ABN μετέδωσε ότι οι εννέα ναυτικοί βρέθηκαν νεκροί κατά τις έρευνες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σκάφος στα ανοικτά της νήσου Λα Μπλανκίγια.
Η φωτιά στο ελληνικό πλοίο έχει σβήσει και αναμένετο ρυμουλκό, προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Βενεζουέλα, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των Ναυτικών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών και την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειές τους».

Aπό την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Β΄Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ κ.Αντώνη Σαμαρά και ολόκληρης της Νέας Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για τον άδικο χαμό των τριών ναυτικών μας, καθώς και των ξένων συναδέλφων τους, στη διάρκεια της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε σε Ελληνικό πλοίο, ανοιχτά της Βενεζουέλας.
Συλλυπούμεθα τις οικογένειές τους, καθώς και τη μεγάλη ναυτική οικογένεια της Πατρίδας μας, για την τραγική αυτή απώλεια
».

Tη θλίψη του και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των νεκρών ναυτεργατών του Aegean Wind, εξέφρασε και το ΚΚΕ επισημαίνοντας πως «δυστυχώς μεγαλώνει ο κατάλογος των εργαζομένων που άδικα έχασαν της ζωή τους θυσία στο βωμό της αύξησης των κερδών εφοπλιστών και βιομηχάνων».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «είναι απαράδεκτο πριν διενεργηθεί οποιαδήποτε έρευνα η κυβέρνηση, με τις δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού, ουσιαστικά να αθωώνει την εταιρεία, χρεώνοντας τον θάνατο τόσων εργαζομένων στην κακιά ώρα, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των εργοδοτικών εγκλημάτων σε στεριά και θάλασσα. Η πολιτική που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, εκτός από τη μείωση των μισθών και την περικοπή στοιχειωδών δικαιωμάτων, διαμορφώνει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, αποδεικνύεται άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τη ζωή και την ακεραιότητα των εργαζομένων».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αϊβαλιώτης, ανέφερε τα εξής:
«Ο ΛΑ.Ο.Σ εκφράζει την συντριβή του για τον χαμό των ναυτικών στην Βενεζουέλα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες τους και συμμετέχουμε στην οδύνη της ελληνικής ναυτικής οικογένειας. Ζητούμε από την πολιτεία να παρακολουθήσει από κοντά την διαδικασία διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας που οδήγησε στον χαμό τόσων ανθρώπινων ψυχών».
Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.