27/12/09

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Στη Συνάντηση συμμετείχαν 9 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚΕ, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Εργατικό Κόμμα (EMEP) Τουρκίας.



Αντιιμπεριαλιστικό, αντιΝΑΤΟικό και μαζικό εργατικό κίνημα η απάντησή μας
Σε κοινή ανακοίνωση κατέληξαν τα κόμματα που συμμετείχαν στη Συνάντηση της Θεσσαλονίκης ενώ εκδόθηκαν ψήφισμα ενάντια στον αντικομμουνισμό και ανακοίνωση ενάντια στην προκλητική ενέργεια της γεωργιανής κυβέρνησης να κατεδαφίσει αντιφασιστικό μνημείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων, με θέμα: «Η οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στα Βαλκάνια».

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, η Συνάντηση για μια ακόμη φορά συνέβαλε στην ισχυροποίηση των δεσμών των κομμάτων και στην κοινή δράση ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενώ ανέδειξε την ανάγκη του ακόμη καλύτερου συντονισμού τους.

Στη Συνάντηση συμμετείχαν 9 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα: Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, Κόμμα των Βουλγάρων Κομμουνιστών, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚΕ, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Μακεδονίας (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Εργατικό Κόμμα (EMEP) Τουρκίας.

Από το ΚΚΕ συμμετείχε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Θεσσαλονίκης. Στις εργασίες της Συνάντησης παραβρέθηκαν οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Κώστας Αβραμόπουλος, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και πολλά ακόμα στελέχη του Κόμματος των Οργανώσεων Περιοχών Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο της Κοινής Ανακοίνωσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των Βαλκανίων:

«Στις 19 Δεκέμβρη 2009 στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε Συνάντηση 9 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων από 7 χώρες των Βαλκανίων και συγκεκριμένα από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Η Συνάντηση συνέβαλε στην ενίσχυση των προσπαθειών για την ισχυροποίηση των σχέσεων και της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων της Βαλκανικής.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μας, ιδιαίτερα σε συνθήκες διεθνούς συγχρονισμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Εκτιμήθηκε πως η πραγματική αιτία της κρίσης είναι η όξυνση της βασικής αντίθεσης του καπιταλισμού, της αντίθεσης ανάμεσα στον κοινωνικό χαρακτήρα της παραγωγής και στην καπιταλιστική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της, γιατί τα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Βαλκανικών Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων συζητήθηκαν οι εμπειρίες των κομμάτων στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την υπεράσπιση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Η αντεπανάσταση ύψωσε τείχη στους λαούς
Οι μετέχοντες διαπίστωσαν ότι 20 χρόνια μετά τη νίκη της αντεπανάστασης, υψώθηκαν πολλά τείχη μπροστά στους λαούς. Η ελευθερία που ήρθε είναι αυτή των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των καπιταλιστών, να επιτίθενται από καλύτερες θέσεις στα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, να διεξάγουν άδικους πολέμους, διαμελισμούς κρατών, να επιδίδονται στο δουλεμπόριο εκατομμυρίων ανθρώπων, να θωρακίζουν τις δυνάμεις καταστολής, να καταστρέφουν το περιβάλλον.

Οι πανηγυρισμοί των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων, δήθεν περί "νίκης της δημοκρατίας" στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, είναι 100% υποκριτικές και ψεύτικες.

Συνεχίζεται και εντείνεται η εκστρατεία του διεθνούς ιμπεριαλισμού να αμαυρώσει τη μεγάλη προσφορά στους λαούς του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Παράλληλα, καταβάλλονται επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες, από τις κυβερνήσεις και το σύνολο των αστικών κομμάτων, να εμφανίσουν τον καπιταλισμό ως σύστημα αιώνιο, ως σύστημα που εξασφαλίζει την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά και ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η ΕΕ ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και δημιουργεί νέους, θεσμοθετεί την αστυνομική και δικαστική συνεργασία, εντείνει τον αντικομμουνισμό, για να χτυπηθεί η πρωτοπορία του εργατικού κινήματος, τα ΚΚ και οι ριζοσπαστικές συσπειρώσεις γύρω από αυτά, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις που γεννάει η ενιαία πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης με περικοπή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης στα κράτη - μέλη της.

Σημειώθηκε πως η παραπέρα διεύρυνση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΝΑΤΟ με νέες χώρες των Βαλκανίων και της πρώην ΕΣΣΔ, η εμφάνιση στην περιοχή των Βαλκανίων νέων στρατιωτικών βάσεων και ξένων στρατιωτικών σωμάτων, η δημιουργία προτεκτοράτων στην περιοχή μας, με την ενεργό συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και η προσπάθεια ανακίνησης από τους ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ) υπαρκτών ή και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης της Βαλκανικής, προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την ειρήνη και δίνουν έδαφος για την παραπέρα όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Σημειώθηκε, από εκπροσώπους των κομμάτων, η ανάγκη αποφασιστικής ανάπτυξης του κομμουνιστικού κι εργατικού κινήματος στην περιοχή και ενίσχυσης του συντονισμού του. Καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη ενός πολύμορφου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος όπως και των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα της περιοχής.

Κοινές πρωτοβουλίες
Οι συμμετέχοντες θα ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες ενάντια στον εθνικισμό, στη διαίρεση και το μίσος των λαών, ενάντια στη διαμόρφωση προτεκτοράτων, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στην πρόσδεση των χωρών στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα προωθήσουν τον αγώνα για τα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων της Βαλκανικής, τον απεγκλωβισμό των χωρών από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κι οργανώσεις, την αναζωογόνηση των σοσιαλιστικών - κομμουνιστικών ιδανικών στα Βαλκάνια.

Σημειώθηκε πως η χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων στα Βαλκάνια, η ενίσχυση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τα μέτρα καταστολής κατά των κομμουνιστών και του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που λαμβάνονται σε όλη πλέον την Ευρώπη, αυξάνουν και την ανάγκη τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα να δράσουμε καλύτερα, πιο οργανωμένα και συντονισμένα μέσα στο αντιιμπεριαλιστικό, αντιΝΑΤΟικό και μαζικό, εργατικό κίνημα.

Στη Συνάντηση των ΚΚ εκφράστηκε η κοινή διάθεση για να ενισχυθούν και να πυκνώσουν οι κοινές πρωτοβουλίες, ο συντονισμός και η κοινή δράση των κομμάτων μας, αλλά και οι ευρύτερες αντιιμπεριαλιστικές δράσεις. Οπως:

Να αναπτυχθούν και πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους εργατικούς και άλλους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες που γίνονται στη Βαλκανική.
Τα ΚΚ μπορούν καλύτερα να συμβάλουν στην ενίσχυση και διεύρυνση του φιλειρηνικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου, ώστε:
-- Να δυναμώσει παραπέρα η πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική παρουσία στα Βαλκάνια, στις ξένες βάσεις και τα στρατεύματα, ενάντια στη λεγόμενη Βαλκανική Ταξιαρχία και τη συμμετοχή των στρατιωτικών σωμάτων από βαλκανικές χώρες σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε άλλες χώρες, όπως Αφγανιστάν, Ιράκ, στον Περσικό και αλλού.

-- Να επιστρέψουν τα στρατεύματα από βαλκανικές χώρες, που βρίσκονται σήμερα εκτός συνόρων.

-- Καμιά εμπλοκή των χωρών μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στον Καύκασο και στις απειλές που εκτοξεύονται κατά του λαού του Ιράν, της Συρίας, όπως και κατά άλλων λαών.

-- Να μην τηρηθούν οποιεσδήποτε "συμβατικές υποχρεώσεις" που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκουν τις χώρες μας.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κούβας και να δυναμώσουμε την πάλη μας για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ.
Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα των Βαλκανίων επιβεβαίωσαν τη θέλησή τους να εργαστούν από κοινού σε διμερή και πολυμερή βάση για τον καλύτερο συντονισμό και δράση για όλα τα παραπάνω. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να εργαστούν ώστε ο συντονισμός των κομμάτων μας να αποκτήσει στην πορεία πιο μόνιμα και σταθερά χαρακτηριστικά».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

10 σχόλια:

  1. Συναντηση βρυκολακων....
    Δεν εχουν καταλαβει κατι πολυ απλο, ταξικη κοινωνια ειναι η κοινωνια με ταξικα στεγανα και τετοια δεν υπαρχουν στον δυτικο κοσμο..Ο πρωτος γινεται εσχατος και το αναποδο..Οταν προσπαθεις να οδηγησεις τις κοινωνιες, τοτε μοιραια λειτουργεις κατα των νομοτελειων που τις κατευθυνουν, και οι νομοτελειες αυτες ειναι συμπαντικες..Οι μονες δυναμεις που εξελισσουν την αθρωποτητα ειναι η φιλοσοφια και η επιστημη..Με την δευτερη εχομε την ευτυχια να απολαμβανομε τον σοσιαλισμο της γνωσης, της απελευθερωσης των κοινωνικων και ατομικων δυναμεων μας, που σπρωχνυν ολο και περισσοτερο την ανθρωποτητα προς την πραγματικη ελευθερια εξω απο δογματα..Η τεραστια παραγωγικοτητα που ολοένα αυξανει, μοιραια μας οδηγει στην καθιερωση (λογω νομοτελειας) κοινωνικου κρατους και κατ'επεκταση στην απελευθερωση απο την μηχανιστικη εργασια..Ο σοσιαλισμος κατακτιεται και δεν επιβαλλεται..Τα εμποδια που αντιμετωπιζει αυτη η αυθορμητη φυσιολογικη διαδικασια, τα δημιουργουν οι διαφοροι αυτοκλειτοι σωτηρες τυπου κομμουνιστικου κινηματος ή και εγω δεν ξερω τι...Στην πραγματικοτητα προοδευτικη πραξη ειναι η αντισταση σε οτιδηποτε εμποδιζει την εξελιξη της επιστημης και της τεχνολογιας..Φανταστειτε τι δυνατοτητες εχει αποκτησει τα τελευταια 15χρονια ο απλος ανθρωπος..Δυνατοτητες που δεν ειχε ουτε κατα φαντασια ο ισχυροτερος της γης το 1960, ας πουμε..Σε λιγο θα κανουμε copy-paste σε αντικειμενα οχι σε εικονες..Θα κανομε copy σε ενα καρβελι ψωμι και θα κανομε 30 αντιγραφα, με ενα κλικ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για συνάντηση ΚΚ)Μου φαίνεται πολύ διασκεδαστική η αντικατάσταση του Χριστού από την τεχνολογία για τον πολλαπλασιασμό του ψωμιού. Αλλά και στα υπόλοιπα ο ανώνυμος 10.17 έχει οίστρο. Κατάργησε τις τάξεις στον δυτικό κόσμο (στον υπόλοιπο;)κάτι που βέβαια το έχουν διαπράξει χρόνια πριν πολλοί άλλοι. Δεν ξέρει καν ότι ο Αλέξανδρος, ο Ναπολέων, ο πόλεμος γενικώς, αλλάζει τον κόσμο περισσότερο και ταχύτερα από τον Πλάτωνα ή τον ΚΟμφούκιο αν και οι φιλόσοφοι βάζουν κι αυτοί το χεράκι τους. Όσο αυτόκλητοι είναι οι "σωτήρες του κομμουνιστικού κινήματος" ακριβώς τόσο ΄΄ηταν και οι ηγέτες της αστικής γαλλικής επανάστασης ή ο Κρόμγουελ. Οι ηγέτες επαναστάσεων είναι αυτόκλητοι πάντα γίατί προκύπτουν απότομα και εκτός συστήματος. Υπάρχουν κι άλλα αλλά θα πηγαινε μακριά η κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σε λιγο θα κανουμε copy-paste σε αντικειμενα οχι σε εικονες..Θα κανομε copy σε ενα καρβελι ψωμι και θα κανομε 30 αντιγραφα, με ενα κλικ.."



    Αυτο θυμιζει "star treck" και μονον ο mr Spock λειπει!Δεν παυει ομως να ειναι μια διαφορετική προσεγγιση οσον αφορα την δημιουργια των "αταξικων" κοινωνιων,εφοσον τα αγαθα θα σου τα παρεχει πλεον η μηχανη και δεν θα χρειαζεται να δουλευεις σαν μαυρος για να τα αποκτησεις.Το θεμα ειναι αν αυτη η μηχανη θα γινει αγαθο ευρειας καταναλωσης η θα την εχουν μονον οι "ολιγοι και εκλεκτοι"!
    Ο Αρθουρ Κλαρκ ειχε προσεγγισει στο παρελθον το θεμα του αυτοματισμού της παραγωγής, λεγοντας οτι "στα εργοστάσια του μελλοντος οι μονοι που θα εργαζονται θα ειναι ενας ανθρωπος και ενας σκυλος.Ο σκύλος θα προστατευει τα μηχνηματα και ο ανθρωπος θα ταϊζει τον σκυλο".Για να φτασουμε όμως σε τετοιες φουτουριστικές καταστασεις, θα προηγηθουν τεραστιες κοινωνικες εκρήξεις,εφοσον ο αυτοματισμος της παραγωγης προϋποθετει και θηριώδη ανεργία(εχοντας υπ'οψιν τα σημερινα δεδομενα εξαρτησης της παραγωγης απο την εργασια)!Και στην προκειμενη περιπτωση οι ασταθμιτοι παραγοντες που θα προκυψουν θα ειναι πολλοι και διαφοροι και δεν γνωρίζουμε προς τα που θα οδηγήσουν τις κοινωνίες.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ'αρεσει η διαθεση για συζητηση...
    Θα το πω αλλιως..στον πλανητη υπαρχουν ανθρωποι τριων κατηγοριων..στην πρωτη ειναι αυτοι που εργαζονται, στην δευτερη αυτοι που δουλευουν και στην τριτη αυτοι που μας δουλευουν, οι μεσσιες, οι σωτηρες μας...Στην πρωτη κατηγορια ανηκουν γνωστοι και αγνωστοι ηρωες της καθημερινοτητας μας..Ποιος ανακαλυψε την οδοντοβουρτσα ας πουμε ή την οδοντογλυφιδα, ποιος σκεφθηκε το συστημα εμφιαλωσης των πλαστικων μπουκαλιων; ποιος ανακαλυψε το κοινο ψαλιδι και τοσες αλλες χιλιαδες μικρα αλλα σημαντικα πραγματα της καθημερινοτητας μας; ουτε τους ξερουμε και ουτε θα τους μαθουμε...Ειναι οι ημιθεοι που μας εδωσαν το δωρο τους και εφυγαν σεμνα και ταπεινα..Στην δευτερη κατηγορια ειναι οι ανθρωποι του μοχθου, που πασχιζουν για τον επιουσιο. Εδω θα συναντησομε ανθρωπους οι οποιοι εχουν ηθος, αυτοθυσια και προσφορα..Στην τριτη κατηγορια θα συναντησομε ολο τον κατω κοσμο...Απατεωνες, μαυραγοριτες, κουκουλοφοροι, αποβρασματα, ελεεινοι, σκατανθρωποι των τζιπ με τα φιμε τζαμια, κυνικοι, τομαρια, δολοφονοι, παιδεραστες, και οτι αλλο βαλει ο νους σας ειναι στην κατηγορια αυτη..Η πρωτη κατηγορια ανθρωπων, βρισκεται σε εναν συνεχη (μη συνειδητοποιημενο) πολεμο με την τριτη κατηγορια..Οι ανθρωποι του φωτος και οι ανθρωποι του σκοτους..Οι πρωτοι με συνεχη προσπαθεια για την γνωση και την δημιουργια, και οι δευτεροι με την συνεχη προσπαθεια για να διατηρησουν τον σκοταδισμο, την αμαθεια, την μοιρολατρια, την δαιμονοποιηση, την στατικοτητα, τον δογματισμο κλπ κλπ..Ειναι ο συνεχης πολεμος μεταξυ φωτος και σκοτους..Στις μερες μας, ο πολεμος κορυφωνεται, Το φως εχει χαραξει και πανικοβλητα τα ζομπι καλλιεργουν την μισαλλοδοξια και δαιμονοποιουν το νεο που ερχεται..αλλα πεφτουν σε αντιφασεις, την στιγμη που μας λενε οτι ο υπολογιστης ειναι του σατανα, την ιδια στιγμη ξημερωβραδιαζονται μπροστα του, το ιδιο με το κινητο τηλ, το ιδιο με την καρτα του atm, το ιδιο με το αυτοκινητο,το ιδιο με τουτο και με 'κεινο...Εχομε πλεον φτασει στο σημειο εκεινο οπου ο δημιουργος ανθρωπος, εχει φτασει στο σημειο να δημιουργει συνθηκες καταργησης χωρικων και χρονικων περιορισμων, αποδεικνυει οτι ειναι μερος του ολου με ολες τις ιδιοτητες του..θεος εν θεω...αυτο ειναι το επικινδυνο, διοτι ολοι αυτο το διαχρονικο αληταριο της τριτης κατηγοριας, στριμωγμενο στην γωνια δεν ξερομε πως θα αντιδρασει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα που μάζεψα στη ζωή μου ήταν για τους κλέφτης!

    Σήμερα οι άγγελοι "εδώ".....μου διδάσκουν:

    Όλα τα “αριστερά” είναι ένα παρακλάδι του μαύρου χιούμορ.

    Με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η νίκη της δημοκρατίας και του σοβιετικού κομμουνισμού ταυτόχρονα. Η ήττα του σοβιετικού κομμουνισμού....δεν έχει έρθει κανένα πόλεμο. Να καταστρέψει μια κομμουνιστική χώρα.....αφήσετε να παραμένει κομμουνιστής.....

    Η κομμουνιστική πολιτική του Στάλιν.....να κλέψει τρόφιμα από την χωρικοί, δεν λειτούργησε επειδή όταν είδαν τη ληστεία, οι αγρότες άρχισαν να παράγουν πολύ λιγότερο. Με Ανάγκη τα χρήματα, ο τύραννος αποφάσισε να πουλήσει τους πίνακες του Μουσείου Ερμιτάζ του Λένινγκραντ. Για λιγότερο από επτά εκατομμύρια δολάρια, ένας Αμερικανός αγόρασε ένα μάτσο εικόνες συμπεριλαμβανομένων πέντε Ρέμπραντ, ένα Βελάσκεθ, ένα Boticceli και ένα Rubens.....

    Το μόνο που oι εργαζόμενοι θέλουν είναι να ζήσουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σταματήσει να είναι “εργαζόμενος”. Το μεγάλο θύμα του καπιταλιστικού συστήματος είναι η μονοτονία.

    Φυτεύετε Κομμουνισμός και....θα λάβετε μιζέρια!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το μόνο που oι εργαζόμενοι θέλουν είναι να ζήσουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σταματήσει να είναι “εργαζόμενος”."

    Αυτο ομως θα επιτευχθει μετα απο μερικους αιωνες και με πολυ συγκεκριμενες συνθηκες οπως ανεφερα πιο πανω!Για την ωρα ειναι καταδικασμένοι να ζησουν την "επανάσταση" της μεταβασης της παραγωγης απο τα εργατικα χερια στις μηχανές.Και αυτο αν θελεις ειναι κατι που δεν το προεβλεψαν ουτε ο Μαρξ ουτε και οι μετα αυτου κοινωνιολογοι-πολιτιολογοι φιλοσοφοι.Και δυστυχως αυτο αποτελει μια ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ χωρις επιστροφη!Και δεν ειναι κατι που χαρακτηριζει μονο τις καπιταλιστικες κοινωνιες.'Η ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, Η ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ!Η μεταβαση ομως απο τηυν χειρονακτικη παραγωγη στην μηχανοποιημενη θα κοστίσει πολλές ανθρώπινες ζωες.


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Εμείς απαιτούμε ίσα δικαιώματα και ανθρωπιά για όλους τους μετανάστες και τα παιδιά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

    (Αλέκα Παπαρήγα)

    Ο λαϊκισμός και η αλλοπροσαλλοσύνη αυτών των καραγκιόζηδων δεν έχει όρια. Να φανταστεί κανείς ότι έχουν το θράσος να παριστάνουν τους προστάτες των Ελλήνων εργαζομένων.
    Ποτέ δεν άλλαξαν, όσες φορές κι αν αποπειράθηκαν να πείσουν γι αυτό. Είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν για την ήττα των "αστικοτσιφλικάδων ιμπεριαλιστών" στην Μ. Ασία το 1922, είναι οι ίδιοι που ήθελαν να δώσουν την Μακεδονία στους Βουλγάρους, είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν 5ετές αιματοκύλισμα με τον συμμοριτοπόλεμο.
    Μια ζωή προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παρτάλια της Ιστορίας, τα ληγμένα προϊόντα στο αραχνιασμένο ράφι ενός εδώ και χρόνια κλειστού και εγκαταλελειμμένου παντοπωλείου, από όπου οι πελάτες ψώνιζαν με κουπόνια, περιμένοντας με τις ώρες στη σειρά.
    Νομίζω αγαπητοί διαχειριστές του ιστολογίου ότι χάνετε τον καιρό σας ασχολούμενοι με γραφικότητες και επιεικώς αστεία πρόσωπα.
    Ας κάνουν πρώτα μια αυτοκριτική για τα εγκλήματα ες βάρος του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας, οι νοσταλγοί του τείχους και του Πατερούλη των γκούλαγκ και στη συνέχεια ας επιτεθούν στον ιμπεριαλισμό. Τρομάρα τους... Ξεφτίλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα που δεν υπάρχει συγκροτημένος αντίπαλος όπως η τότε Σοβιετική Ένωση στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, παρά μόνο η ταξική πάλη ανα τον κόσμο των συνδικαλιστικών λαϊκών κινημάτων .
    Τι συμβαίνει αλήθεια για τα με αίμα κατακτημένα δικαιώματα των σημερινών χωρών και λαών; Για 8ωρο εργασία, ασφάλιση, ελεύθερο χρόνο, κατοικία, εκπαίδευση κλπ;
    Τι κάνουν οι σημερινοί εκφραστές των δικαιωμάτων αυτών όπως η ΓΕΣΕΕ στην κατρακύλα με την Αμερικανικού τύπου Σοσιαλιστική; Διεθνή του Παπανδρέου;
    Υπάρχει άλλη ανοχή άλλη αφέλεια; Τις αγωνίες που μεταστοιχείωναν σε αγώνες οι πρόγονοί μας από αρχαιοτάτων χρόνων θα τις εκφράζουμε με όπλο το τηλεκοντρόλ λέγοντας και μερικά μπίπ….
    Είναι ή δεν είναι άκρως επίκαιρος ο αξιοπρεπής αγώνας του ταξικού παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που εμπιστεύθηκε το σημερινό της προεδρείο στη χώρα μας για διάσωση του μη χειρότερα αλλά και ανατροπή της επιδεικτικής ασυδοσίας του κεφαλαίου;

    ΕΡΡΏΣΘΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το οκταωρο και το ΙΚΑ το εφαρμοσε ο Ιωαννης Μεταξας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.