30/12/09

Το ανέκδοτο της ημέρας από την Άννα Διαμαντοπούλου

«Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει σχολεία στη Θράκη». Η σωστή φράση κυρία Διαμαντοπούλου είναι η εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να ζητάει σχολεία στη Θράκη γιατί πολύ απλά η κυβέρνησή σας φροντίζει να κάνει όλα όσα ζητάει η Τουρκία πριν καν αυτή προλάβει να τα ζητήσει».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

Για τα δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία και την εν γένει Παιδεία

Ήταν μόλις πριν ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου όταν ύστερα από την πολύ τιμητική για μένα πρόσκληση του δήμου Ασπροπύργου, βρέθηκα στο πνευματικό του κέντρο ως ο κεντρικός ομιλητής σε μια εκδήλωσης με θέμα: «Οι πιέσεις που δέχονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης προκειμένου να αποδεχτούν την τουρκική ταυτότητα και η αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας». Σε κάποιο σημείο της ομιλίας μου, αναφερόμενος στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης, εξέφρασα το φόβο ότι μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον μόνο στα χαρτιά Έλληνα Γιώργο Παπανδρέου, τα ελληνόφωνα για την ώρα νηπιαγωγεία στους μουσουλμανικούς οικισμούς της περιοχής θα μετατραπούν σε δίγλωσσα, αφού πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας και κατά συνέπεια και των μειονοτικών βουλευτών της νέας κυβέρνησης.

Είναι κάτι που δε θέλει και πολύ σκέψη, όλοι ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μειονοτικό ζήτημα της Θράκης, δε θα τη μάθουμε τώρα.

Τους φόβους μου αυτούς λοιπόν ήρθε να επιβεβαιώσει πολύ γρήγορα η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η οποία κατά την επίσκεψη της στην Κομοτηνή την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, μίλησε καθαρά για προσπάθειες εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία που φοιτούν μουσουλμανόπαιδα.

Δεν κατάλαβα μόνο γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου μέσα στις δηλώσεις της, αποφάσισε να μας πει και το ανέκδοτο της ημέρας, ότι δηλαδή: «Η Τουρκία δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει σχολεία στη Θράκη». Η σωστή φράση κυρία Διαμαντοπούλου είναι η εξής: «Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να ζητάει σχολεία στη Θράκη γιατί πολύ απλά η κυβέρνησή σας φροντίζει να κάνει όλα όσα ζητάει η Τουρκία πριν καν αυτή προλάβει να τα ζητήσει».

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου τόνιζε και ξανατόνιζε πως βασική προϋπόθεση για αν μάθει ένα μουσουλμανόπαιδο την ελληνική γλώσσα, είναι να διδαχτεί σωστά τη μητρική του γλώσσα. Μήπως ξεχνά η κυρία Διαμαντοπούλου πως με ευθύνη των κυβερνήσεων του κόμματός της, ορισμένοι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν είναι σε θέση να διδαχτούν τη μητρική τους γλώσσα; Ή μήπως η κυρία αυτή που την έκαναν και υπουργό είναι τόσο άσχετη με το θέμα, ώστε να μη γνωρίζει ότι στη Θράκη δεν είναι η τουρκική, μητρική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων;

Γιατί δε μας ξεκαθάρισε αν μαζί με τα δίγλωσσα αυτά νηπιαγωγεία θα εξακολουθούν να λειτουργούν και τα ελληνόφωνα ώστε, όπως άλλωστε ορίζουν και οι κανόνες της δημοκρατίας, ο κάθε μουσουλμάνος γονέας να έχει το δικαίωμα της επιλογής, του κατά τη γνώμη του καλύτερου σχολείου για το παιδί του; Γιατί δεν είπε ούτε λέξη για το δικαίωμα των μουσουλμάνων να έχουν και ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία; Μέχρι εκείνη φτάνουν οι ευαισθησίες της κυρίας υπουργού για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Ποιος της είπε της κυρίας Διαμαντοπούλου πως όλοι οι μουσουλμάνοι θέλουν την τουρκική γλώσσα στα σχολεία των παιδιών τους; Ποιος φωστήρας της είπε πως ένα παιδί που μέχρι τα 6 του χρόνια μιλάει μόνο την πομάκικη γλώσαα, μπορεί να διδαχτεί και να μάθει τέλεια δύο ξένες γι’ αυτό γλώσσες, την ελληνική και την τουρκική;

Με τέτοιους υπουργούς Παιδείας θα πάει μπροστά η μειονότητα και γενικότερα η χώρα μας; Γιατί η κυρία υπουργός απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αναφερθεί στα ήδη υπάρχοντα τέσσερα (4) ιδρυθέντα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε αν σκοπεύει να τα λειτουργήσει ή όχι; Μήπως δεν ήθελε να διαταράξει την ηρεμία του τουρκικού προξενείου; Αν είναι αυτό, το καταλαβαίνω απόλυτα, 17.000 ψήφοι είναι αυτοί, δε μπορεί να τις πετάξει έτσι εύκολα.

Αλήθεια, έχει ενημερωθεί η κυρία Διαμαντοπούλου για τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων που φοιτούν σε ελληνόφωνα δημόσια δημοτικά σχολεία της πόλης και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, διανύουν κάθε πρωί και μεσημέρι δεκάδες χιλιόμετρα, αφού κατοικούν σε οικισμούς της ορεινής Ξάνθης; Γιατί δε μας είπε τίποτα γι’ αυτό;

Τελικά, εκδηλώσεις όπως αυτή που προανέφερα για το δήμο Ασπροπύργου, στη θεματολογία τους δε θα έπρεπε να μιλάνε για αδιαφορία της ελληνικής Πολιτείας, αλλά για πόλεμο εναντίον εκείνων που με τόσες θυσίες αγωνίζονται να διασώσουν τη μητρική τους γλώσσα και τον πολιτισμό που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Ας τα δώσουμε λοιπόν όλα στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής κυρία Διαμαντοπούλου, ας θυμόμαστε ότι υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα μόνο γι’ αυτούς και ότι οι Πομάκοι της Θράκης εξαιρούνται από αυτά. Να σας χαίρονται αυτοί που σας ψήφισαν, να ξέρετε όμως ότι για τους αληθινούς Πομάκους της Θράκης είστε ανίκανη να διαχειριστείτε σωστά το θέμα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Εδώ μιλάμε για το μέλλον των παιδιών μας και εσάς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των μειονοτικών βουλευτών της παράταξης σας. Αν μια ολόκληρη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έτσι το θέμα της παιδείας και παίζει με τόση ευκολία με το μέλλον των παιδιών μας, τότε εγώ ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, αλλά παράλληλα καμαρώνω που όπως αποδεικνύεται, είμαι πολύ πιο Έλληνας από εσάς.

Σεμπαϊδήν Καραχότζα
ΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

11 σχόλια:

  1. Αυτή η ανάρτηση είναι πολύτιμη. Αυτή πρέπει να προωθηθεί στα ιστολόγια της ανοικτής διαβουλευσης και των γνωστών φυλλάδων της "τέχνης και των γραμμάτων" ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, κ.λ.π για να δούμε εάν θα πουν και για τον εν λόγω κύριο εάν είναι φασιστικό ή ακροδεξιό στοιχείο.
    Εδώ δεν μπορούν να χειριστούν τις υπάρχουσες μειονότητες και τις παραδίδουν στην αγκαλιά των μαντρόσκυλων του προξενείου, θα χειριστούν τις νέες μειονότητες που έρχονται εισαγόμενες;
    Ντροπή, ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Διαμαντοπούλου είχε προτείνει η αγγλική να γίνει δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους!! Η γυναίκα είναι ένα σκέτο ανέκδοτο η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως έχω πει και παλαιότερα συζητώντας με υπερ-έλληνες ανεγκέφαλους, αυτός ο εσμός, η ιδιόρυθμη αγέλη των υπερ-δεξιών που κρώζουν δήθεν διότι τους 'πονά' η Ελληνικότητα της Θράκης έχουν βρεί ένα θέμα, ένα πεδίο αν θέλετε, όπου η πόλωση και ο ανεύθυνα και υποκριτικά ακραίος υπερτονισμός των τοπικών προβλημάτων λειτουργεί ως πλατφόρμα που εξυπηρετεί την δική τους προβολή και 'διαιώνιση'.

    Οι ανεύθυνοι αυτοί ανθέλληνες που μιλούν προσβλητικά για τον Πρωθυπουργό της χώρας (ΟΠΟΙΟΣ και αν είναι αυτός!) καλά θα κάνουν να πάψουν και να μην καπηλεύονται προδοτικά το έθνος μας και τα προβλήματά του για ίδιον όφελος ! Φτάνει πιά !



    ... η μικρή αυτή παράγραφος αφιερώνεται στους 'ελληνόψυχους' (sic) κάπηλους καραχότζες και στις χρυσίζουσες αυγές του 'ΛΑΟΥτζίκου' που πάντα λειτούργησαν ως φυτώριο προδοτών και πάντα έφεραν δεινά στον τόπο μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΠΑΣΟΚ αρχιζει σιγα σιγα, να μας δειχνει το αληθινο του προσωπο..Ευτυχως δεν υπαρχει πλεον λουφές, και ετσι η ακραια ανθελληνικη παρεα που τοποθετησαν οι νταβατζηδες στο κεφαλι μας, να μη μπορει να μας παραπλανησει χρησιμοποιωντας το δημοσιο χρημα αντιπερισπατικα στην εθνοδιαλυτικη της πολιτικη.. Αυτοι εχουν τετοιο μενος κατα της πατριδας μας που δεν κρατιουνται..Με το καλημερα εξουσια, καταργουν, υπουργειο Βορειου Ελλαδος και Αιγαιου, ξεκινουν διαδικασια ισοπολιτειακων δικαιωματων στους λαθρομεταναστες, αμφισβητουν την ελληνικοτητα μας δια της κ. Δραγωνας, δημιουργουμαι ανησυχια στην Κυπρο δια του κ. Παγκαλου, Η κ. Διαμαντοπουλου θεωρει εκ προοιμιου τους μουσουλμανους της Θρακης Τουρκους σπρωχνοντας τους στην τουρκικη σαν μητρικη γλωσσα...Αυτη δεν ειναι εθνικη κυβερνηση ειναι εθνικη συμφορα...Εγω απλα θελω να πω την αποψη, οτι πρεπει να δημιουργηθει ενα blogg, το οποιο να παρεχει σφυγμομετρηση σε πραγματικο χρονο..Ετσι, για να ξερομε το ποσοστο που συμφωνει ή διαφωνει με ορισμενες κρισιμες κυβερνητικες επιλογες..Να μπορεις να ψηφιζεις αλλα και να αλλαζεις την ψηφο σου οποτε θελεις, αν αλλαξεις γνωμη...Δυσκολο αλλα αξιζει τον κοπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας έχει υποψη της η Κα Υπουργός Παιδείας την Κα Γιαννάκου και θα έχει την ίδια κατάληξη.
    Μπορεί να ξοφλάει γραμμάτια αλλά την περιμένουμε στη γωνία.Οπωσδήποτε δεν μπορεί να συγκριθεί στον πατριωτισμό με την πλειοψηφία των Ελληνόψηχων Πομάκων(οι πράκτορες του Προξενείου είναι μειοψηφία και τους οδηγεί εκεί πρακτική ορισμένων λαμογιών αξιοματούχων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σεμπεϊδήν έχει δίκαιο. Δυστυχώς είναι όπως τα λέει.
    Η λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την εκπαίδευση των Μουσουλμανοπαίδων και ειδικά των Πομάκων.
    Απεναντίας η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει, να συνεργαστεί και να υλοποιήσει τα αιτήματα των Ελλήνων Πομάκων. Πρέπει να ιδρύσει αμέσως Δημόσια ελληνικά δημοτικά σχολεία, ώστε να υπάρχει εναλλακτική λύση για τους γονείς που δεν αισθάνονται Τούρκοι. Σήμερα στα μειονοτικά σχολεία δεν προσφέρεται παιδεία και μόρφωση, προσφέρεται τουρκισμός και εθνικισμός. Είναι εγκληματικό.
    Και κάτι ακόμη. Η κα Δραγώνα και η κα Φραγκουδάκη είχαν πραγματοποιήσει προ ετών έρευνα στα μειονοτικά σχολεία και είχαν εκδώσει ένα βιβλίο (αναγνωστικό) για τα μουσουλμανόπαιδα των μειονοτικών σχολείων, το οποίο ποτέ δεν διδάχθηκε στα σχολεία αυτά, ύστερα από αντιδράσεις των τουρκόφιλων μειονοτικών. Τότε προτιμήθηκε να έρχονται βιβλία από την Τουρκία.
    Επίσης εγκληματικό.
    Προτείνω λοιπόν να εγκαταλειφθούν τα τούρκικα ανθελληνικά βιβλία και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να εισαχθεί το βιβλίο αυτό.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ grsail

    Bre foukara grsail, anti na prospathiseis na katanoiseis ti leei o Sempeidin kai ti englima diaprattei eis varos ton Pomakon kai ton Ellinon katoikon tis Ellinikis aakomi Thrakis h k. Ypourgos Paideias tou k. Prothypourgou sou, mas brizeis kai mas apokaleis Anthellines ;

    Kai esy eisai Ellinas ;;

    Afti einai i epixeimatologia sou sto megisto afto ethniko provlima anangastikou ektourkismou oxi monon meionotikoy (pomakikou) alla kai aftoxtnonou (ellinikou) plythismou apo to idio to Kratos tou, kai den epitrepeis kritiki gia ton Prothypourgo mias tetoias Kybernisis, pou epiballei tetoia metra;
    Siga na min ton matiaksoume ton Prothypourgo sou, "OPOIOS kai an einai aftos".

    Apo poia xora eisai ;

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος 4:48

    Εσύ προφανώς δεν είσαι φουκαράς αλλά ανυποψίαστος κρετίνος που δεν έκανες τον κόπο να ψάξεις ΛΙΓΟ για να δεις ΗΛΙΘΙΕ ποια είναι η υπερ-δεκαετής δουλειά του προσώπου στο οποίο καταφέρεσαι στην Θράκη και στα Πομακοχώρια !

    Δεν είσαι Έλληνας ανυποψίαστε, παρά βδέλυγμα γονιδιακών πειραματισμών που υποβαθμίζουν το είδος μας !

    Τουλάχιστον μάθε να γράφεις Ελληνικά ΤΕΜΠΕΛΑΡΕ και ύστερα να σχολιάζεις και να παίρνεις θέση για θέματα για τα οποία δεν αντιλαμβάνεσαι γρι ΖΩΟ ακατέργαστο !

    Οι Έλληνες από πάντα ήταν ΕΝΗΜΕΡΟΙ και ανοικτοί σε νέα πράγματα, εσείς φασιστίδια, αντιπροσωπεύετε το σκότος και είστε βουτηγμένοι μέσα στα σκατά από την γέννα σας ! Ντροπή για σας και την φύτρα σας όλη βρε !

    ΝΤΡΟΠΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ grsail

    Eisai oposdipote foukaras kai to apodknyeis me ton tropo kai to yfos pou ekfrazesai kai pou deixnei kathara pios einai to fasistidio. Eisai vlepo kai pseftodianooumenos, opos oloi tou eidous sou, gr(eek)sail="Ellinas" poulimenos. Tipote perissotero, foukara!

    Xenokrates apo Vienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος

    ... είμαι βέβαιος ότι σου μιλάω ακριβώς όπως σου πρέπει ! ... τώρα όμως που ξέσπασες επλίζω να αισθάνεσαι καλύτερα ...

    ... στην Χρυσή Αυγή (sic) άρχισαν οι εγγραφές ... τρέξε, προλαβαίνεις 'Ξενοκράτη' από 'Βιέννη' ... και άσε εμάς τους φουκαράδες από Αθήνα να κανονίζουμε τα του οίκου μας ...


    foukarades apo Athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τώρα που ξεμπέρδεψα με τα greeklish και τους ‘έλληνες’ από ‘βιέννη’ ήθελα να σημειώσω δυο τρεις σκέψεις :

    (α) Στην Θράκη και στους Πομάκους πράγματι υπάρχει πρόγραμμα
    (β) Στους τρεις νομούς της Ελληνικής Θράκης ο πληθυσμός είναι περίπου 300.000 εκ’ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον είναι Μουσουλμάνοι
    (γ) Στο ανατολικό μέρος της Θράκης (το Τουρκικό) ο πληθυσμός είναι περίπου 15.000.000
    (δ) Το εκπαιδευτικό πρόβλημα της περιοχής δεν οφείλεται στο σημερινό Υπουργείο ούτε βέβαια στην Ειδική Γραμματέα η οποία αγωνίστηκε επίμονα για την εκπαιδευτική αναβάθμιση της περιοχής
    (ε) Η εγκατάλειψη της περιοχής δυστυχώς βαρύνει όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας με σοβαρό όμως προβάδισμα των συντηρητικών (θυμηθείτε ποιος έριξε για πρώτη φορά τις μπάρες (ναι!) από τα χωριά των Πομάκων)
    (στ) Ως συμβολή στην παραστατική κατανόηση της κατάσταση αναφέρω ότι ο Ελληνικός Στρατός (και όχι το αρμόδιο Υπουργείο !!) πρόσφερε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο τοπικό πληθυσμό (ως να επρόκειτο για εμπόλεμη ή κατοχική περιοχή) ενώ το ελεγχόμενο από την Τουρκία στοιχείο ετοιμάζεται να ανεγείρει στην περιοχή Νοσοκομείο ! (ντροπή δική μας, όπως καταλαβαίνετε !)
    (ζ) Μόνο οι ανεγκέφαλοι προτείνουν το κλείσιμο του εκεί προξενείου που κλείνει σχεδόν 100 χρόνια παραμονής και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες (Λωζάνη κλπ), φανταστείτε τι θα γινόταν αν προχωρούσαμε μονομερώς σε μια τέτοια ενέργεια στην Πόλη στην Κύπρο και στο Αιγαίο αφού οι πουλημένες ανεξαίρετα κυβερνήσεις μας κατάφεραν να έχουμε πλέον χάσει την υπεροπλία ΠΑΝΤΟΥ !

    Όλες οι σχετικές ερωτήσεις και επερωτήσεις που κατατέθηκαν στην Ελληνική Βουλή από το 2004 έως σήμερα έμειναν αναπάντητες !

    Να μην τα βάζουμε λοιπόν με μια Ειδική Γραμματέα ή με τους Τούρκους (που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους!).

    Να τα βάζουμε με την πολιτεία μας και τους εαυτούς μας ! με αυτογνωσία και χωρίς εθνικιστικές κορώνες … μπουχτίσαμε πια απο αποβλακωμένους υπερ-έλληνες !

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.