29/12/09

Τι κρύβει η επίθεση στην κ. Δραγώνα;

Το διέπραξε και πάλι στη Βουλή ο αρχηγός του ΛΑΟΣ (που κλίνεται: ο ΛΑΟΣ, του ΛΑΟΥ!) και επανέφερε την αίθουσα στην εποχή του homo erectus. Τα έβαλε, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, με την καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα, Ειδική Γραμματέα Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Κουνώντας με το γνωστό απειλητικό ύφος ένα χαρτί, απέδωσε στην καθηγήτρια Δραγώνα εκτιμήσεις για τη σχέση της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας με την οθωμανική που μπορούν να ξεσηκώσουν τους γνωστούς υστερικούς ελληναράδες.

Το πρόβλημα δεν ήταν αυτό και θα εξηγήσω το γιατί. Το πρόβλημα ήταν ότι στα βλακώδη αναμασήματα κάποιων αποστράτων σε βάρος της κ. Δραγώνα, δεν αντέδρασε επί της ουσίας η κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος που πήρε τον λόγο αλλά απέφυγε να μπει στην ουσία, ο κ. Βενιζέλος που απέφυγε να απαντήσει στην πρόκληση Καρατζαφέρη, ρωτώντας έστω ποιοι είναι αυτοί οι απόστρατοι και ποιο το παρελθόν τους. Φοβούμαι ότι αυτή η συμπεριφορά προαναγγέλλει και την αποπομπή της άξιας εκπαιδευτικού από την κρισιμότατη αυτή ειδική γραμματεία.

Για όσους το αγνοούν, η κ. Δραγώνα έχει αφιερώσει χρόνια από τη ζωή της για την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων στη Θράκη, με ειδικά πρωτοποριακά προγράμματα τα οποία η επηρεαζόμενη από την Άγκυρα μουσουλμανική ηγεσία κάθε άλλο παρά αγκάλιασε. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης που δίνουν τον αγώνα για άνοδο του γενικού επιπέδου της; μειονότητας και το γνωρίζουν και το βεβαιώνουν.

Και καλά, ο Καρατζαφέρης (όπως κατά σύμπτωση και το τουρκικό εθνικιστικό μπλοκ) προφανώς και προτιμά αγράμματα και φοβισμένα τα μουσουλμανόπαιδα για να βρίσκει ευήκοα ώτα ο ρατσισμός που προωθεί. Και μήπως για να τα εκμεταλλεύονται οικονομικά πιο άνετα οι ντόπιοι ελληναράδες. Οι προύχοντες του ΠΑΣΟΚ τι πράττουν; Θα πάρουν έστω και τώρα θέση ή θα έχουμε επανάληψη της φάρσας με την αποπομπή όσων τολμούν να βλέπουν στη Θράκη και άλλες λύσεις εκτός από αυτές που υποδείκνυαν τα τσακάλια της ΚΥΠ (ή ΕΥΠ, δεν άλλαξε και τίποτα)

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ*

* Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης είναι δημοσιογράφος

31 σχόλια:

  1. Ουδέν σχόλιο,τα βρήκε όλα ο άνθρωπος.Τι κρίμα που αν φύγει η καθηγήτρια κ.Δραγώνα θα μείνουν απαίδευτοι οι μουσουλμάνοι.Είναι η μονάδική <>(οχι που την αλοιφε με λάδι)που μπορεί να τους τη προσφέρει.ΒΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Ο κ. Τσαουσίδης είναι δημοσιογράφος.Αλλά το κέιμενο που δημοσιεύθηκε; Που δουλεύει ο κ. Τσαουσίδης; Κατά τα άλλα ο κ. Τσαουσίδης οφειλε (ως δημοσιογράφος(;)να μας ενημερώσει αν τα όσα επικαλέστηκε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ ανταποκρίνονται στην αληθεια. Αν δηλαδή η κ. Δραγώνα θεωρεί ότι οι Ελληνες δεν είναι Ελληνες κλπ.Επισης ο κ. Τσαουσίδης όφειλε να διευκρινήσει ποιες είναι "οι αλλες λύσεις εκτός από αυτές που υποδεικνύουν τα τσακάια της ΕΥΠ". Για να μη μπλέξουμε με το ζωικό βασίλειο, τσακάλια από τη μια, ύαινες, κοράκια, φίδια και όρνια από την άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωπάτε καλέ κε Τσαουσίδη...

    Τρόμαξα προς στιγμή ότι η "επίθεση" του ΛΑΟΣ προς τη καλή αυτή κυρία που μας καλεί να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο του Οθωμανισμού, πέρασε χωρίς την αντίδραση των "προοδευτικών" σαν και του λόγου σας.
    Ξεχάσατε ότι για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κάψατε την Αθήνα πολλάκις; Η Δραγώνα που λέτε, του δικού μας του Υπουργείου ντε, έχει πτυχίο DEREEE, του ιδιωτικού κολλεγίου ή όπως αλλιώς τα λένε. Αυτηνής της "αναγνωρίστηκε" το πτυχίο και διδάσκει σε Ελληνικό πανεπιστήμιο;
    Σε βλάκες ή σε Θθωμανούς απευθύνεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ πατώντας στο σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ* σε παραπέμπει στο άρθρο της Εφημερίδας που είναι η ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Τσαυσίδη,

    Προφανῶς θεωρεῖται εκ προοιμίου καθε ἀποστρατο ὡς "ἰδιώτη" μή δυνάμενο να παρακολουθήσει τό δικό σας λαμπρό και φωτισμένο πνεῦμα.

    Καί ποιός σας εἶπε ὃτι ἡ κ. Δραγώνα εἶναι ἡ μόνη φωτισμένη Ἑλληνίδα πού πιστεύει στήν μόρφωση τῶν μουσουλμάνων τῆς Θράκης. Αὐτό ἒχει ξεκινήσει ἀπό τήν ἐποχή τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ. Δέν τό ἐφηῦρε καμμία κ. Δραγώνα. Καί βέβαια ἐπειδή θεωρεῖ κάτι σωστό δέν μπορεῖ αὐτό να ξεπλένει ὃλη τήν ἀνθελληνική καί νεοταξική θεώρησή της γιά τόν Ἑλληνισμό.

    Ἡ συγκεκριμένη κυρία, εἶναι πανελληνίως γνωστή ἀνθελληνίστρια, πού χλευάζει καθετί ἑλληνικό, καί ἀσφαλῶς εἶναι τό κατοπτρικό εἲδωλο τῆς κ. Ρεπούση στό Ὑπουργεῖο (Ἐθνικῆς) Παιδείας.

    Δέν μπορῶ να φανταστῶ λοιπόν γιατί παραδίδεται στην νεοταξική χλεὐη ὃλους ὃσους πιστεὐουν στήν "Ἑλλάδα που ἀγαπήσαμε", παραδίδοντας στόν ἑαυτό σας τόν ρόλο τοῦ μεταπράτη τῆς νέας τάξεως στήν αἰματοβαμμένη πατρίδα μας καί θέτοντάς τον ἒτσι στἠν τάξη τῶν ντόπιων ἀνθελλήνων Ταλιμπάν;
    ΗΛΙΑΣ Π ΠΑΝΤΕΛΊΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλακώδη αναμασήματα είναι αυτά που λέει βλακωδώς ο συντάκτης αυτού του κατάπτυστου κειμένου.Η κ. Δραγώνα, έσκαψε μόνης της το λάκκο...
    Όσο για τους απόστρατους, που με χροιά περιφρόνησης αναφέρει ο "δημοσιογράφος" τουλάχιστον αυτοί έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη πατρίδα και για να είναι απόστρατοι έχουν 35 χρόνια ενεργούς παρουσίας στην άμυνα αυτής της Χώρας.Ο κ. δημοσιογράφος, τι έχει προσφέρει στη πατρίδα για να δικαιούται να ομιλεί και μάλιστα να σχολιάζει τους αποστράτους;
    Η απάντηση δική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >>"Αλλά το κέιμενο που δημοσιεύθηκε; Που δουλεύει ο κ. Τσαουσίδης;"<<


    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=500184

    Που αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!
    Ερώτηση: Από ποια πανεπιστημιακή σχολή έχει αποφοιτήσει η κα. Θάλεια Δραγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ) ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός είναι αυτός ο Τσαουσίδης. Τέτοιο σκυλοδημοσίευμα δεν έχω ξαναδιαβάσει! Που δημοσιεύτηκε; Που θα τον βρούμε και πως μπορούμε να του ρίξουμε τα "στολίσματά" μας σ΄αυτόν τον σκύλο; Γιατί καταργήθηκε η γκιλοτίνα και το σχοινί της κρεμάλας; Άλλος ένας ξεφτίλας προδότης ο άνθρωπος όπως τόσοι και τόσοι προσκυνημένοι που πρόδωσαν την ίδια τους τη φυλή και έθνος, το ίδιο τους το αίμα! Μόνο ο θάνατος τους αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην πράξη ο Τσαουσίδης (και Η ΑΥΓΗ) ζητούν από τον ΥΠΕΘΑ να έχει φακελωμένους τους αποστράτους και να παρέχει στοιχεία όταν του ζητούν. Τι σου είναι το DNA - οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις "δημοκρατικές πρακτικές" στις οποίες είναι εθισμένοι δεκαετίες...
    Είναι οι ίδιοι που ζητούν την αποδόμηση του κράτους, την αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας, κλπ. (Η ΑΥΓΗ 27/3/09 στο http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=444989).
    Βεβαίως γαι την κ. Δραγώνα μπορούν να ενημερωθούν και από έναν άλλον απόστρατο, τον Μίκη Θεοδωράκη!!!
    Καλή Χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν καποιος μενει χωρις επιχειρηματα, το μονο που απομενει ειναι η συκοφαντια, καταφευγοντας στο "υστερικοι ελληναραδες"...

    Ελληνικη δημοσιογραφια...

    Ευτυχως που υπαρχει και η κα Δραγωνα και δεν εχουμε πια να ανησυχουμε για μειονοτικο στη Θρακη! Εχει καταφερει να πεισει ολους εκει πανω να εγκαταλειψουν τον εθνικισμο και να μη γινονται πιονια της Αγκυρας. Να, η κυρια Καραχασαν για παραδειγμα. Προτυπο Πομακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ η άμοιρη η νεολαία μας .
    Τι θα γίνουμε τώρα χωρίς την κ Δραγωνα!
    Και μπορεί η μουσουλμανική μειονότητα να μην
    αγκάλιασε τα προγράμματα.
    Μη φοβάσαι όμως κ Κλέαρχε!
    Τα αγκάλιασε η καθηγήτρια μας.
    Και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς για όλους μας.
    Τώρα για τους απόστρατους!
    Εδώ έχεις δίκιο!
    Βουνό!
    Λέω να τους μαζέψει ο Βαγγελης να τους στείλει όλους στη Γυάρο να ησυχάσει και η καθηγήτρια μας από αυτούς και η φουκαριάρα η δημοκρατία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρικώδες άρθρο!

    (βέβαια από μια κοπροφυλλάδα δεν μπορεί κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο)

    Όσο και αν προδίδεται από το "homo erectus" ύφος του, από την έλλειψη επιχειρημάτων, και από την φθηνή απαξιωτική ρητορεία ("ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" - ναί ρε φίλε, είμαστε και γούστο μας και μαγκιά μας), δεν παύει να υπηρετεί σχέδια που σήμερα πια γίνονται περισσότερο από φανερά. Σχέδια για την εθνική γενοκτονία του Ελληνισμού. Φυσικά και θα υπερασπιστεί την Θάλεια. Στο ίδιο στρατόπεδο βρίσκονται.

    ΥΓ: Αφού τόοοσο καίγεται για την εκπαίδευση των "μουσουλμανοπαίδων", τότε γιατί καμιά αναφορά στην Χαρά Νικοπούλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μερικά τσογλάνια που ονομάζονται δημοσιογράφοι, και κάθε τι το αριστερό και αλλήθωρο πολιτικά, στην Ελλάδα, εργάζεται για τον αφανισμό των Ελλήνων, και οτι δεν κατάφεραν οι βάρβαροι με τις επιδρομές τους, θα το καταφέρουν οι ανθέλληνες εκ των έσω. Γι αυτούς τους Έλληνες/ες έπρεπε να λειτουργεί ακόμα η Αντίκυρα, εκεί που "εισέπραξε" ο εφιάλτης την "αμοιβή" του απο τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ δεν είμαι ούτε «απόστρατος» ούτε «ελληναράς» ούτε «ανθελληναράς». Αυτοί οι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν αυτούς που τους χρησιμοποιούν. Αλήθεια όλα τα φούμαρα και οι μεταξωτές κορδέλες της πάλε ποτέ ευρωκεντρικής αριστεράς που υπηρετεί και ο κύριος δημοσιογράφος περιορίζονται σε γηπεδικού τύπου αναλύσεις; Αυτή είναι η ευρωκεντρική αριστερά που μέσα στην απελπισία της από έλλειψη πολιτικών οραμάτων αναλαμβάνει άκριτα τον ρόλο του τιμητή κάποιου που δεν κατηγορείται κατ’ αρχήν για τις απόψεις του αλλά για το ότι οι απόψεις του επιδοτούνται απ’ το παγκόσμιο «πρυτανείο». Εγώ έχω πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο το απέκτησα μόνο με διάβασμα και προσπάθεια. Κάνω δουλειά άσχετη με το πτυχίο μου και υπηρέτησα 19 μήνες άμισθος στρατιώτης αυτή την χώρα. Αποδίδω όλους τους φόρους μου με δουλειά που κάνω στην ελεύθερη αγορά ως υπάλληλος. Η κυρία αυτή λοιπόν σε αντίθεση με μένα. Επί σειρά ετών σιτίσθηκε πλουσιοπάροχα απ’ το «πρυτανείο» με κύριο προτέρημα το πτυχίο της που δεν ήταν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως εκ τούτου χρησιμοποιήθηκε «διασταλτική» ερμηνεία του νόμου για να αναγνωριστεί χαριστικά ως τέτοιο και αυτό έγινε μόνο διότι η κυρία διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με τον κύριο Παπανδρέου. Αν όλα αυτά τα παραγράφει ο τίτλος του «ανθελληναρά» ο οποίος είναι τίτλος τιμής απ’ ότι φαίνεται για την Αριστερά. Ε! τότε να την βράσω και την Αριστερά και τους τίτλους τιμής της. Ποιο σάπιο κρατικοδίαιτο τμήμα δεν υπάρχει στην ελληνική κοινωνία συν τις άλλης με αντικρατικές ονειρώξεις. Πρέπει να τελειώνει αυτή η σχιζοφρένεια. Αφού έχουν τέτοιο μένος εναντίων του ελληνικού κράτους, ας βγουν στην ελεύθερη αγορά και ας μας αφήσουν ήσυχους. Δεν θα μας σώσουν αυτοί οι της «ευρύτερης κρατικοδίαιτης αριστεράς» που έχει εκλεκτικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και νέμεται την εξουσία και τα προγράμματά της επί τριάντα συναπτά έτη μόνο και μόνο για να χτυπάει ιδεολογικά το κράτος που την συντηρεί και μάλιστα με απίστευτες ανοησίες. Η δουλειά μου, μου έχει μάθει κάτι: Αν θέλεις να σε προσέξουν πρέπει να σοκάρεις. Αυτοί οι κύριοι και κυρίες που βρίσκουν ιδεολογικό αποκούμπι σ’ αυτό το άκρο του πολιτικού φάσματος έχουν μάθει καλά αυτό το εργαλείο προσωπικής ανέλιξης και το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Φτιάχνουν ασυνάρτητα ιδεολογικά «τοτέμ» αρκεί να βρίσκονται σε αντίθεση με την κύρια γραμμή της κοινωνίας και τα υπερασπίζονται με μένος για να τα επιβάλλουν έστω και αν το ιδεολογικό υπόβαθρο είναι καταφανέστατα γελοίο. Αυτά τα τρωκτικά πρέπει να αποκαλυφθούν και αν έχουν πρόβλημα με αυτό το κράτος ας πουλήσουν ιδεολογία σε όποιο άλλο κράτος θέλουν αλλά όχι στο δικό μας που το πληρώνουμε από το υστέρημα μας. Αρκετά τους ανεχτήκαμε και ναι εφόσον πληρώνουμε εδώ τους φόρους μας θα έχουμε άποψη για την ιδεολογία του κράτους αλλά και για τους λειτουργούς που πληρώνονται από εμάς και διαμορφώνουν την κρατική ιδεολογία. Έχουμε δικαίωμα στην άποψη και εμείς και όχι μόνο αυτοί που πουλούν αριστεροσύνη σ’ αυτό τον τόπο.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ. Το κριτήριο της αριστεροσύνης εκτός από την δημοσιογραφία ήταν και βασικό προτέρημα νομής των επιδοτήσεων της ευρωπαϊκής ένωσης για μια κάστα μανδαρίνων που έκανε καριέρα καταστρέφοντας την όποια «παλιά» κοινωνική συνοχή στο όνομα μιας δήθεν «νέας» κοινωνικής συνοχής. Είναι αυτή που με επιδέξιο τρόπο έκανε περιουσίες από την νομή των κοινοτικών κονδυλίων που δόθηκαν για ανάπτυξη. Αλλά ο καιρός του λογαριασμού έχει φτάσει και τα ταμπού είναι για να καταρρίπτονται. Ας μην ελπίζουν ότι όλα θα είναι ίδια με την δεκαετία του ’80 και του ’90, αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί. Η ιδεολογική τους ηγεμονία γκρεμίστηκε μαζί με την ανοησία της ιδεολογικής τους πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κρίμα Κλέαρχε.Που είσαι και μάλλον συνομήλικος(54)και Θεσσαλονικιός.Οι αριστεροί αγωνίστηκαν πάντα για την ελευθερία της πατρίδας κι όχι για τα σχέδια των Αμερικάνων,Ισραηλινών και Νέας Τάξης.Εσύ δεν είσαι αριστερός,είσαι αναθεωρητής και άπατρης όπως και η Θ.Δραγώνα(το λεέι αυτο ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ)Διάβασε την επιστολή του ανυπέρβλητου Μίκη Θεοδωράκη προς τον Στέφανο Ληναίο,να δείς πως είναι οι αληθινοί αριστεροί πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δυστυχώς, αδέρφια, η πατρίδα μας είχε πάντα τους ΕΦΙΑΛΤΕΣ της. Ένας τέτοιος είναι και ο συντάκτης αυτού του κατάπτυστου κειμένου. Και μόνο ο τρόπος με τον οποίο αναφέρεται στους αποστράτους, δείχνει ολοκάθαρα ποιούς άνομους σκοπούς εξυπηρετεί αυτός ο άθλιος αρθρογράφος.
    Χρήστος, από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. H κ. Δραγώνα, που δούλεψε για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης, ξόδευε λεφτά του πατέρα της ή δικά της;
    Μήπως διαχειρίστηκε δισεκατομμύρια, μαζί με αλλα "λουλούδια" του εθνομηδενισμού;
    Και εν πάση περιπτώσει, έχει τίς όποιες απόψεις για την οθωμανική σκλαβιά και για το ελληνικό έθνος.
    Να τις έχει και να τις μοιράζεται με τους ομοίους της.
    Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού διαφωνεί και είναι εξοργισμένη.
    Νομίζω ότι είναι ενός είδους φασισμός να προσπαθούν οι λίγοι να επιβάλλουν τις ιδέες τους στους πολλούς.
    Και ο ελληνικός λαός δεν αντέχει το φασισμό, έστω και να έχει επένδυση ΑΥΓΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΗΜΙΤΗ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ κλπ.
    Όχι στο φασισμό των αδιαφανών μηχανισμών της Δραγώνα, της Ρεπούση, του Λιάκου, του Θεοδωρίδη, του Τσαουσίδη κλπ.
    Ας το αντιληφθούν επιτέλους ότι είναι μια ισχνότατη μειοψηφία και ότι τις ιδέες τους και τις πρακτικές τους τις έχει καταδικάσει επανειλλημένα ο ελληνικός λαός.

    Ένας απλός έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήπως έχει κανείς καμία λίστα με τα ονόματα των ..ξενοπληρωμένων δημοσιογράφων και καθηγητών?

    πχ
    Ηρακλείδης , δραγωνα κτλ

    Θα μπορούσε να γίνει μια,με ταξινόμιση που ανα πάσα στιγμή να ελέγχουμε το πυών του κάθε ..ξενοταισμένου αρθρογράφου και να έχουμε γνώση.

    ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ena megalo Bravo kat arxin ston Eleftherio B, o opoios analyei katastaseis me adiasysti epixeirimatologia, xoris empathia kai ybreis.

    H aksiologisi gia tin katallilotita diorismou se mia thesi stin Geniki Grammateia tou Ypourgeiou ETHNIKIS Paideias tha eprepe na ginetai me gnomona ta prosonta ypopsifion,pou
    eksypiretoun kata kyrion logo tin proypothesi beltioseos tis ELLINIKIS paideias, kai kata defteron kapoias meionotitos.

    Oi akros anthellinikes kai aparadektes theseis pou exei ekthesei peri Ellinon sto syggramma tis i k. Dragona , arkoun gia na apokleisthei apo opoiodipote posto ellinikis dimosias theseos.

    Einai kairos i Kybernisi na anagnorisei to lathos tis kai na apomakrynei parauta tin k. Dragona apo tin stratigiki afti thesi sto elliniko Ypourgeio Ethnikis (kai oxi mousoulmanikis i kapoias allis) Paideias.

    Einai adynaton os Ellinas na diavaseis tin k. Dragona xoris na anatrixiaseis i na kaneis emmeto.

    Oi goneis mou, pou polemisan ston Balto tous Kommitatzides gia na meinei i makedonia elliniki kai pou meta egkateleipsan oikeiothelos tin terastia periousia tous stin Gevgeli, giati dothike stin Yugoslavia, kai ilthan me adeia xeria stin Ellada,gia na parameinou Ellines, eitan "Ellines" kata tin k. Dragona kat efymismon;

    Kai i mitera mou me tous yperilikes goneis tis, pou egkateleipse to 1922 ta panta stin Sylibria tis Thrakis giati san Ellines tha tous esfazan oi eperxomenes tourkikes ordes tou Kemal, eitan kai aftoi "Ellines" tou typou Dragona ; ;;

    Ean o Prothypourgos exei esto kai ixnos ellinikou aimates stis flebes tou, tha apomakryne parafta tin k. Dragona mazi me tin armodia ypourgo kai me olo to apaisio synothylevma Anthellinon, pou peristixizoun to simerino Ypourgeio Paideias.

    Alla kai monon i osonoupo katargisi, os proti kybernitiki praksi, tou "Ethikis" apo to onoma tou en logo Yporfeiou deixnei kathara poson "elliniko" einai pleon simera to Yporgeio afto.

    Aisxos !!!!

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα πράγμα που θα πρέπει να διερευνηθεί και να εξιχνιαστεί, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει ποσοστά 60, 70, 80 ακόμα και 90% σε διάφορα πανεπιστήμια, στο διαδκικό προσωπικό.
    Είναι λογικό να παίρνει στην κοινωνία 3%, στις φοιτητικές εκλογές 5% και στις εκλογές των καθηγητών τέτοια σταλινικά ποσοστά;
    Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο;
    Μήπως κάποιοι σημάδεψαν την "τράπουλα" και με αντιδημοκρατικές-φασιστικές διαδικασίες εξέλεξαν τους "δικούς" τους στα πανεπιστήμια;
    Τί γίνεται με τον Λιάκο, που λέγεται ότι χρόνια τώρα μεθοδεύει την επιλογή όλων των λεκτόρων στα τμήματα Ιστορίας, εμ αποτέλεσμα να γεμίσουμε με κλώνους της Ρεπούση και σε λίγα χρόνια οι ιστορικοί που θα αποφοιτούν από τα πανεπιστήμιά μας, να αναπαράγουν τις απόψεις του Λιάκου, της Ρεπούση και της Δραγώνα;
    Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τί είναι;

    Ένας απλός έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Τσαουσίδης δεν είναι δημοσιογράφος ούτε αριστερός. Οι αριστεροί δημοσιογράφοι συνήθως ξέρουν γράμματα και αποφεύγουν την Αυγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμεινα άναυδος με τα επιχειρήματα του δημοσιοκάφρου.

    Κι είναι αστείο που θέλει να υπερασπιστεί ΑΥΤΟΣ και μάλιστα υποδεικνύει στους υπεύθυνους, όσα οι ίδιοι οι εκλεγμένοι πρασινοφρουροί αδιαφορούν να σχολιάσουνκαν.

    Γελάστε ή ξεράστε ελέυθερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eυτυχως απο τα λεγομενα της στηλης ο κ. Τσαουσιδης δεν πειθει ,ο Ελληνας εχει και γνωση και μνημη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κ. Τσαουσίδη πίσω από τις αντιδράσεις κατά των Ρεπουσηδο - Δραγώνων δεν είναι το ΛΑΟΣ αλλά η πλειοψηφία των ελλήνων που έχουν κουραστεί από τα ηλιθιωδώς κατευθυνόμενα πολυπολιτισμικά πειράματα που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά σε καμμία απολύτως χώρα του κόσμου και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά και στην Ελλάδα.

    Όλα τα πολυεθνικά κράτη έχουν διαλυθεί στα εξ ων είχαν συντεθεί. Ε.Σ.Σ.Δ., Γιουγκοσλαβία, Τσεχο-Σλοβακία, το Βέλγιο είναι στα πρόθυρα, το Ιράκ μόλις έφυγε ο Σαντάμ έγινε τουλάχιστον τριεθνές, η Τουρκία κλυδωνίζεται, ίσως αρχίσει και το Ιράν. Για ποιόν πολυπολιτισμό μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι; Τα μόνα πολυπολιτισμικά κράτη είναι αυτά που δημιουργήθηκαν από μετανάστες, Η.Π.Α., Καναδάς, Αυστραλία κλπ και σ' αυτά ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΕ κι ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ο ιθαγενής πληθυσμός πριν επέλθει ο "πολυπολιτισμός". Δεν νομίζω κανείς σώφρων λαός να θέλει να έχει την τύχη των ινδιάνων βόρειας και νότιας αμερικής, των αβορίγινων της αυστραλίας ή των μαορί της Ν. Ζηλανδίας.

    Οσο για την Αυγή δεν είναι εφημερίδα του ΣΥΝ αλλά του δημοσίου γιατί η έκδοσή της είναι δυνατή μόνον εξαιτίας της επιχορήγησης που λαμβάνει ο ΣΥΝ (μέση ημερήσια κυκλοφορία 1.700 φύλλα σε Αθήνα - Πειραιά) από τα λεφτά των φορολογουμένων και μέσα σ' αυτούς τους φορολογουμένους είναι και οι κατά τον κ. Τσαουσίδη, "ελληναράδες", "στρατιωτικοί", "υπάλληλοι της ΕΥΠ" κ.α.

    Επομένως λίγη περισσότερη ευπρέπεια προς τους αληθινούς εργοδότες σας κ. Τσαουσίδη δεν θα έβλαπτε.....


    Edge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απαράδεκτα όλα αυτά...απαράδεκτα!
    Κάποιοι Σόρος, Αμερικανοί και δε συμμαζεύεται,θέλουν από εμάς να γίνουμε εντελώς πρωτοπόροι και να ξεπεράσουμε την οργάνωση του κράτους με βάση ένα κυρίαρχο έθνος,οι ίδιοι όμως είναι τόσο κοντόφθαλμα εθνικιστές που έχουν την εντύπωση πως παρεμβαίνουν στις άλλες χώρες και σώσουν, επιφυλάσσουν ρόλο ρυθμιστή για τον εαυτό τους.
    Δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι, ας δούμε και τους Γερμανούς ακόμα και τους Γάλλους, και φυσικά -εννοείται- και τους Ιταλούς!
    Γιατί ζητάνε όλοι αυτοί από εμάς την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας χωρίς να το πράττουν οι ίδιοι;
    Και δε λέω '΄οχι'στην εθνική αποδόμηση, λέω όχι στην ελληνική εθνική αποδόμηση γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα!
    Και μετά τίθεται το ερώτημα, για τους λαούς -ανάμεσά τους και οι Έλληνες- που όντως θα εφαρμόσουν την εθνική αποδόμηση, η έννοια του έθνους θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Τι θα είναι αυτό;
    (Σημειωτέον δε νομίζω ότι οι Δανόι και οι Σκανδιναβοί δενέχουν εθνική συνείδηση, απλώς δεν υπάρχει λόγος να την τρέφουν όσο εμείς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Είναι ν`απορεί κανείς με ορισμένους που επιμένουν να βλέπουν πάντα τη μία όψη του νομίσματος.
    Κάνουν τραγικό λάθος όσοι ισχυρίζονται πως, τάχα, όλοι οι αριστεροί ήταν πατριώτες και αγωνίστηκαν για το καλό της πατρίδας.
    Δεν τους είπαν όλη την αλήθεια οι "δάσκαλοί" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Προς Καυκάσιο: Τώρα τα κατάλαβα όλα. Ευχαριστώ. Προς πολλούς άλλους. Ασ μη ταυτίζουμε την Αριστερά και τύπους του είδους Τσαουσίδη ή Ρεπούση/Δραγώνα. Πχ ο Θεοδοωράκης τι σχέση έχει μ'αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η καταπτυστη φυλλαδα ΑΥΓΗ που γραφει ο ανθελληνας ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ ειναι αυτη που αναγνωριζει κρατος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=274663 ) που σκιζει τα ρουχα της και αναγνωριζει κρατος ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ( http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=298341 ) και καταδικαζει τον..... 'εθνικισμο' της ΚΥΠΡΟΥ που το εχει (το τουρκοκατεχομενο τμημα) αποκλεισμενο...

    ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?? και βεβαια η καθε ελεεινη καθηγητρια που φτυνει τον τοπο μας και τους κατοικους της ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΙΕΡΕΙΑ καθε γενιτσαρου ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ... αλιμονο..

    Εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε τοσο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ που αν ξαναγινοταν καποια χουντα οχι δεν θα την πολεμουσαμε (οπως καναμε οι περισσοτεροι) ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΑΔΟΛΑ αυτη τη φορα να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΚΟΠΡΙΑ.

    Εκει καταντησαμε δυστυχως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. τι? χρειαζεται σχολιασμό αυτό το άρθρο?
    αυτα μόνοι τους τα γραφουν μόνοι τους τα διαβάζουν, γιαυτό και παραλίγο να μην μπουν στην Βουλή!
    ξέρουν την αλήθεια αλλά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν αυτούς που δεν ξέρουν...
    επειδή το διαβασα το βιβνλίο της εν λόγω κυρίας, λέω στον άσχετο αυτό που το παίζει "δημοσιογραφος" ότι ναι μεν η δημοκρατία του παρέχει το δικαίωμα να λέει την γνώμη του αλλά δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να παραπληροφορεί! γιαυτό και τον θεωρώ κατάπτυστο!
    Μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί με το σχόλιο μου αλλά τον καλώ να διαβάσει το βιβλίο της και να μετά να που αποδείξει ότι είμαι άδικος στην κρίση μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.