29/12/09

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου θα ζητήσει πίσω η Τουρκία

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου των Μύρων της Λυκίας, που οι Τούρκοι αποκαλούν Αη Βασίλη, θα ζητήσει πίσω η Τουρκία από την Ιταλία, σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτογρούλ Γκιουνάι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, ο κ. Γκιουνάι είπε ότι θα ζητήσουν τα κλεμμένα, όπως ανέφερε οστά του Αγίου, για να εκτεθούν στον τόπο όπου γεννήθηκε. Οι δηλώσεις του έγιναν κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντεμρέ της Αντάλιας, με αφορμή την 25η επέτειο της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσογείου και όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του καθηγητή αρχαιολογίας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Μεσογείου, Νεβζάτ Τσεβίκ, ο οποίος διενεργεί ανασκαφές στην περιοχή των Μύρων, πως τα οστά του Αγίου Νικολάου που κλάπηκαν το 1087 και μεταφέρθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας πρέπει να επιστραφούν και να τοποθετηθούν στον τάφο του στα Μύρα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι προσπαθούν να έχουν την κυριότητα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και το δίκαιο αυτής της απαίτησης προσπαθούν να το δείξουν σε όλο τον κόσμο.

Το πότε θα ζητήσουν τα οστά του Αγίου Νικολάου, κατ' αυτούς Αη Βασίλη, ο κ. Γκιουνάι ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσει με τους επιστήμονες και πως ''στα χέρια μας δεν υπάρχει έτοιμο κάποιο χρονοδιάγραμμα''.
romfea.gr

4 σχόλια:

  1. Τα οστά εκλάπησαν από την Ορθόδοξη Ανατολή και θα επιστρέψουν μόνο αν η περιοχή θα ξαναγίνει Ορθόδοξη.
    Το πότε «άλλοι» θα το ορίσουν .
    Το θέμα είναι αν η στιγμή έφτασε.

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κράτος λαϊκό, όπως την Τουρκία, γιατί ασχολείται με οστά αγίων και δή χριστιανών; Αποβλέπει στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού; Μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι αν τα πάρουν, σφύριξε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Neraida

    Ας τους μάθει κάποιος θρησκευτικά! Αλλος ο αγιος Βασίλειος, άλλος ο άγιος Νικόλαος και κάτω τα ξερά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.