30/12/09

Οξύνονται οι σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ

Όσο παραμένω Υπουργός Εξωτερικών και το κόμμα μου μετέχει στην κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει διαμεσολάβηση της Τουρκίας στις διαφορές Συρίας-Ισραήλ". Αυτά δήλωσε ο Ισραηλίτης Υπουργός Εξωτερικών Λίπερμαν, ενδεικτικό των κακών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Ισραηλίτης Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε φαντασιώσεις τις φήμες ότι η Τουρκία θα επανέλθει ως μεσολαβητής στις συρο-ισραηλιτικές διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επισκεπτόμενος την Πρεσβεία της Παλαιστινιακής Αρχής στην Άγκυρα, δήλωσε ότι η Γάζα αποτελεί νάρκη στη Μέση Ανατολή και αποτελεί καθεστώς ανοικτής φυλακής, επικρίνοντας το Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Νταβούτογλου ζήτησε την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ώστε να ανοίξει ο δρόμος σε ειρηνευτική διαδικασία. Ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ισραηλίτη ομολόγου του.

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ δεν πρόκειται να βελτιωθούν και θα παραμείνουν αμφιλεγόμενες και κατά το 2010, εκτός και εάν το Ισραήλ κάνει κίνηση καλής θέλησης για τη Γάζα.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

5 σχόλια:

  1. Ισραηλιτης ή Ισραηλινος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισραηλίτης = Πιστός του Ισραήλ, της ιουδαϊκής θρησκείας.

    Ισραηλινός = Υπήκοος του κράτους του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγιαουδιτης (υποκοσμιτης)

    χιουτεκουτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε κάθε περίπτωση όπως και αν λέγεται το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για το περισσότερο κόσμο ....Κυρίαρχος του παιχνιδιού στο χρήμα και ως επί το πλείστον πίσω απο όλα ....πια όλα ο καθένας ας αναλογιστεί.

    Οσο για τις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ είναι κάτι σαν πεθερά και νύφη ....πάντα μαζί και πάντα χώρια ανάλογα το συμφέρον τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αυτος ο Μολδαβος γκανγκστερ (πρωην φουσκωτος μπραβος σε νυχτερινα κεντρα διασκεδασης) τι ειναι;
    Ααααα ξεχασα! Ο Yπουργος Εξωτερικων της "μικρης σκατενιας χωρας"!!!

    "THAT shitty little country"..

    Barbara Amiel, a leading columnist for the London Daily Telegraph, revealed that during a reception at her house, the ambassador of “a major EU country” told guests that the world’s current troubles were all the fault of “that shitty little country Israel.” “Why,” he asked, “should the world be in danger of World War Three because of those people?”
    The ambassador was quickly identified by others as Daniel Bernard, France’s man in London and one of President Chirac’s closest confidants.


    Sayan apo Loutraki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.