29/12/09

Γερμανός αξιωματούχος κατηγορεί την Τουρκία ότι επεμβαίνει σε υποθέσεις της Γερμανίας

"If multiculturalism means that it's OK for 30,000 Turks to live in a certain quarter of Berlin, and never leave, and live like they're still in deepest Turkey, then the term is now discredited"
Nikolaus Blome
Die Welt newspaper
Ένας αξιωματούχος της γερμανικής πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι επεμβαίνει στις υποθέσεις της Γερμανίας.
Οι άνθρωποι τουρκικής εθνικότητας αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων πολιτών της Γερμανίας και αριθμούν 1,7 εκατομμύριο.

"Σε μερικούς τομείς της ενσωμάτωσης έχουμε προβλήματα επειδή το τουρκικό κράτος θεωρεί πως είναι πολιτικά υπεύθυνο για τους Τούρκους στη Γερμανία και επεμβαίνει", λέει ο Έρχαρτ Κέρτινγκ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπερλίνερ Μόργκενποστ".

Η επίσημη γερμανική πολιτική είναι αυτή της ενσωμάτωσης των μεταναστών στη γερμανική κουλτούρα. Ο συνολικός πληθυσμός της Γερμανίας είναι 80 εκατομμύρια.

Ο Κέρτινγκ ανέφερε ότι παράδειγμα μιας τέτοιας επέμβασης ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να επιθεωρήσει τον τόπο μιας πυρκαγιάς που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα τούρκους κατοίκους της νότιας γερμανικής πόλης Λούντβιχσχάφεν.

"Το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι οι μετανάστες του εξακολουθούν να είναι πολίτες της χώρας. Αυτό δεν είναι σωστό", τόνισε ο Κέρτινγκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πολλοί μετανάστες από την Τουρκία έχουν ενσωματωθεί στη Γερμανία. Μόνο στο Βερολίνο, 80.000 έχουν παραιτηθεί από την τουρκική υπηκοότητα για να πολιτογραφηθούν Γερμανοί. Άλλοι 140.000 κάτοικοι της πόλης παραμένουν τούρκοι πολίτες και αντιμετωπίζονται από την πόλη ως ξένοι.
express.gr

15 σχόλια:

  1. οι τουρκοι στη γερμανια ειναι επισημως 4,5 εκ.
    2,5 εκ. εχουν παρει γερμανικη υπηκοοτητα και θεωρουνται γερμανοι- χωρις να ειναι βεβαια- και αλα 2 εκ. παρεμειναν τουρκοι.
    ανεπισημα ειναι πανω απο 7 εκ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρεις παρατηρήσεις – απορίες.

    Αν αύριο υπάρξει νομική πρόβλεψη για νομιμοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες τούρκων πολιτών και τους αποδοθεί ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια. Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει προαπαιτούμενη αποποίηση υπηκοότητας αλλά προτιμηθεί για λόγους ανθρωπισμού η αρχή της διπλής υπηκοότητας δεν θα δικαιολογείται η επέμβαση του τουρκικού κράτους στο εσωτερικό του ελληνικού κράτους αν υπάρξει διατάραξη της εσωτερικής ασφάλειας του ελληνικού κράτους και συνακόλουθος κίνδυνος της ζωής πολιτών διπλής υπηκοότητας εντός της ελληνικής επικράτειας με δεδομένη την αδυναμία προστασίας των ζωών αυτών των ανθρώπων; Ποια νομική πρόβλεψη της κυβέρνησης θα απέτρεπε μια τέτοια μελλοντική ίσως σκοπούμενη εκτροπή που βάζει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας; Δεν διακρίνουν οι κυβερνώντες τον κίνδυνο;

    Το γερμανικό μεταναστευτικό δίκαιο προβλέπει την αποποίηση υπηκοότητας προκειμένου να αποδοθεί η γερμανική υπηκοότητα; Και αν ναι εδώ τι γίνεται; Θα καθιερωθούν πολιτικοί όρκοι στα εθνικά σύμβολα και ένα μίνιμουμ ένορκης απόδοσης τιμής σε αυτά ώστε να γίνει αποδεκτή η αίτηση πολιτογράφησης του αιτούντος ή όχι;

    Αν το γερμανικό δίκαιο προβλέπει αυτές τις δικλείδες ασφαλείας ως προς το θέμα της πολιτογράφησης ξένων και δια αυτού του τρόπου προστατεύει την Ελλάδα από τυχών ακραία εθνικιστικά στοιχεία που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Γερμανία ως βάση εναντίων της. Γιατί η Ελλάδα με περισσότερο χαλαρό θεσμικό πλαίσιο νομιμοποίησης να μην παρέχει την ίδια ασφάλεια στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας έναντι της Γερμανίας από εξωτερικές απειλές; Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα. Εξ’ αυτού του γεγονότος οι όποιες διαδικασίες νομιμοποίησης προβλέπονται από το ελληνικό εθνικό δίκαιο αφορούν και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Νομίζω πως υπάρχουν ξεκάθαρες νομικές δυνατότητες για αναγωγή της επιχειρούμενης αλλαγής μεταναστευτικού πλαισίου από εθνικό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα ενδιαφερόμενα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να εξετάσουν το θέμα υπό αυτό το πρίσμα που θα τους δώσει επιπλέον επιχειρήματα;

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eno oi dytikes dinameis den epemvainoun sta esoterika tis Tourkias (akoma kai me paranomo tropo)ELEOS...
    FUCK GERMANY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ Τουρκία ὑπερεξαπλώνεται καὶ στὸ τέλος θὰ τὸ πληρώση ἀκριβά.
    Δὲν μπορεῖ νὰ τσιγκλᾶς τοὺς πάντες καὶ τὰ πάντα χωρὶς κόστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικά δεν θα λείψει και ο κλασσικος έλληνας μ... μάλιστα Dr στο είδος. Επειδή οι δυτικές δυνάμεις περεμβαίνουν συστηματικά στα εσωτερικά της Τουρκίας, αυτή νομιμοποιείται να παρεμβαίνει όπως παρεμβαίνει στη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ε.Β.

    >Το γερμανικό μεταναστευτικό δίκαιο προβλέπει την αποποίηση υπηκοότητας προκειμένου να αποδοθεί η γερμανική υπηκοότητα; Και αν ναι εδώ τι γίνεται; Θα καθιερωθούν πολιτικοί όρκοι στα εθνικά σύμβολα και ένα μίνιμουμ ένορκης απόδοσης τιμής σε αυτά ώστε να γίνει αποδεκτή η αίτηση πολιτογράφησης του αιτούντος ή όχι;<

    Δεν την προβλέπει, αλλά και να την προέβλεπε τι μ' αυτό; Τι κι αν δώσεις όρκους (τσάμπα είναι) και αποδώσεις τιμές στα σύμβολα; Το αίμα νερό δεν γίνεται. Η Ελλάδα μας είναι ένα κράτος εθνικό (έχει αυτή την ευλογία, διότι σαν τέτοια την βλέπω εγώ) και δεν υπάρχει απολύτως κανείς λόγος να αλλάξει. Στην Γερμανία πήγαν οικονομικοί μετανάστες (νόμιμοι, δηλαδή) και δεν ξέρω τι προέβλεπαν η διμερείς συμφωνίες για τα παιδιά τους που θα γεννιόταν εκεί.

    Εμάς τι μας ενδιαφέρει αυτό; Εμείς δεν καλέσαμε κανέναν. Εισέβαλαν στην χώρα λάθρα κι έχουν δημιουργήσει ένα σωρό προβλήματα. Θα νομιμοποιήσουμε την λαθρομετανάστευση; Θέλεις την νομιμοποίηση του "ΑΤΤΙΛΑ" στην Κύπρο;
    Τουλάχιστον οι Τούρκοι στρατιώτες φορούν στολές και τους διακρίνεις. Στολές φορούσαν και οι Γερμανοί. Τούτους τους εισβολείς δεν τους διακρίνεις, δεν τους ξέρεις, πώς να τους πολεμήσεις;

    Έπειτα, αν πολιτογραφηθούν, όπως και με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε "κράχτες". Θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι. Θα βάλουμε ταφόπλακα στον Ελληνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως η Γερμανία από πέρυσι ή πρόπερσι με νόμο,δίνει υπηκοότητα σε μετανάστες αν αποποιηθείς την προηγούμενή σου (δηλαδή να έχεις μία στο τέλος).Κι αυτό προβλέφθηκε λόγω του "τουρκικού προβλήματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζω από τη γέννησή μου στη Γερμανία και αποφάσισα μετά από 39 χρόνια να πάρω τη Γερμανική υπηκοότητα. Και εδώ η πλάκα. Ζητάνε απόδειξη ομιλίας της γερμανικής γλώσσας , ισχύουν μόνο γερμανικά σχολεία, και απόδειξη γνώσης γερμανικής πατριδογνωσίας!! αλλιώς πρέπει να κάνεις εξετάσεις για τη πατριδογνωσία. Και βέβαια χαρτί από τον εργοδότη σου η από την εφορία όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν είσαι άνεργος ξέχασε την υπηκοότητα.
    Η Ελλάδα τη θα ζητήσει από τους μετανάστες που θα πάρουν την υπηκοότητα. Πως θα αποδείξουν ότι είναι ενσωματωμένοι στην ελληνική κοινωνία και θα τη δέχονται με τα καλά της και τα στραβά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Dr πάντως και αυτών(των Τούρκων)δεν μπορείς να πεις,μια χαρά τους τρώει ο κωλαρινος τους συνέχεια..

    @Ανώνυμος 6:29 μ.μ
    Ναι αλλα ο Dr έθιξε το θέμα των δυτικών σε σχέση με την Τουρκία και οχι τα Ελληνοτουρκικά,οπότε μάλλον αλλος κατέχει το διδακτορικό..


    @Ανώνυμος 9:36μμ
    να θεωρήσω οτι στην πατριδογνωσία τουε δεν περιλαμβάνεται η ιστορία ετσι; Ειδικα αυτη του Β' παγκοσμίου...Όσους γνώρισα και τους πήγα την κουβέντα εκει,κανείς δεν γνώριζε(λέγαν)τίποτα για τον Β' παγκόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κάθε πολίτης ο οποίος επιλέγει να μεταναστεύει και γίνετε αποδεκτός από το κράτος το οποίο πήγε καλό θα είναι να αποδεχέται τα δεδομένα που βρήκε και να μη προσπαθεί να επιβάλει τα δικά του αλλιώς ας γυρίσει πίσω.
    Το κακό με τους Τούρκους είναι ότι θεωρούν ότι όλοι είναι τυφλοί και αυτοί ανοιχτομάτηδες παράλληλα έχουν και ένα καθεστώς στην Τουρκία που εκμεταλλεύεται το παραμικρό για να κερδίσει αυτά τα οποίο θέλει.
    Μέχρι τώρα αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι η υπηκοότητα δεν σε κάνει να αλλάζεις και συνείδηση πόσο μάλλον όταν μιλάμε γι αυτόν το λαό που στο πλείστον του είναι φανατικός.

    Τέλος αλλό ο μετανάστης ο νόμιμος που άφορά την Γερμανία στη πλειοψηφία και άλλο ο λαθραίος που αφορά την Ελλάδα.
    Ο παράνομος προσωπικά πιστεύω ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει την υπηκοότητα εκτός αν είναι πολιτικό το άσυλο κάτι το οποίο μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει γνωστό...Αλλά και πολιτικό να είναι θα πρέπει να διερευνηθεί λεπτομερώς αν και εφόσον είναι σκόπιμο να πάρει την υπηκοότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς διευκρίνηση. Η γερμανική νομοθεσία προβλέπει πως, για να αποκτήσει κάποιος την γερμανική υπηκοότητα θα πρέπει να αποποιηθεί την ήδη υπάρχουσα. Εξαίρεση γίνεται για πολίτες χώρων όπως η Ελλάδα ή το Ιράν, των οποίων η νομοθεσία δεν προβλέπει την αποποίηση της υπηκοότητας τους. Μετά το 2005-06 η εξαίρεση αυτή έχει επεκταθεί και για τους πολίτες χωρών της ΕΕ, οι οποίες δεν απαιτούν από γερμανούς πολίτες να παραιτηθούν από την υπηκοότητα τους, πχ. η Ελλάδα, για την λήψη της «άλλης». Σχετικά με τους λοιπούς νόμιμους μετανάστες, πχ. τους Τούρκους, η γερμανική νομοθεσία προβλέπει, εφόσον γεννηθούν στη Γερμανία, να λαμβάνουν αυτόματα «και» την γερμανική υπηκοότητα μέχρι την πλήρωση του 18ου έτους, όπου και θα πρέπει να αποφασίσουν πια θα διατηρήσουν.

    ΥΓ
    Δεν γνωρίζω που ο φίλος «Ανώνυμος 29 Δεκεμβρίου 2009 3:47 μ.μ.» βρήκε τα στοιχεία που παραθέτει, απλά θέλω να τονίσω πως πρόκειται για αποκυήματα αχαλίνωτης φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 1:01 μ.μ

    Και τι γίνεται με άλλες χώρες, όπως π.χ. οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.ά., που δεν απαιτούν να αποποιηθείς την υπηκοότητά σου; Η Γερμανία απαιτεί από έναν Καναδό, για παράδειγμα, να αποποιηθεί την καναδική του υπηκοότητα, προκειμένου να πάρει την γερμανική, αφού ο Καναδάς δεν ζητά το ίδιο από έναν Γερμανό υπήκοο προκειμένου να γίνει Καναδός;

    Δεν γνωρίζω ποια από τα δυτικά κράτη ζητούν να αποποιηθεί κανείς την προηγούμενή του υπηκοότητα, προκειμένου να αποκτήσει την καινούρια, νομίζω ότι κανένα και πάντως η Γερμανία δεν συγκαταλέγεται σ' αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @30 Δεκεμβρίου 2009 5:27 μ.μ.

    Η ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου εσωτερικών, με θέμα την διπλή/πολλαπλή υπηκοότητα.

    http://www.bmi.bund.de/SharedDocs/FAQs/DE/Themen/Migration/Staatsang/Doppelte_Staatsangehoerigkeit_Mehrstaatigkeit.html?nn=107810#doc122568bodyText3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Ο Γερμανός βουλευτής διαμαρτύρεται γιατί οι Τούρκοι θεωρούν Τούρκους τους μετανάστες στην Γερμανία. 1)Να καταλάβουμε λοιπόν ότι αυτή είναι η πάγια πολιτικη της Τουρκίας "έναντι όλων για όλε ςτις χρήσεις"-και όχι μόνο εναντίον μας.2)Αν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση (χθές σήμερα αύριο)θα χρησιμοποιούσε αυτό γεγονός προς κάθε ευρωπαιο για ανεύρεση συμμάχων.3)Θα καταλάβαινε επίσης ότι η περίπτωση ενσωμάτωσης μόνο περιθωρειακά απότελέσματα μπορεί να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. I Germania ine sovari xora opos ke alles xores tis EOK.

    I austria zitai eksetasis se istoria. glosa ke apeti na apopiude i kenurgi ipikoi tis defteris ipikootitos tous.

    Eftixos pu iparxi to internet gia aftus pu katalavenune tulaxiston sosta aglika gia na enimeronomaste.

    I turkia ine mia xora pu tin kivernane pragmatiki patriotes ! I turki stin megali pliopsifia pu vriskode sto eksoteriko ine patriotes ke enimeronune tin kivernisi tous gia to ti ginete stis kinotites tous ke to kratos tus voithai.

    Ena sovaro lobby ixe i ellada stis US ke afto meta ta xastukia..opos...Siakovos..AHEPA..ke lipa..dialithike.....xima ipothesis !

    Afta tis germanias as ta di to elliniko kratos pu viazete na dosi ipikootites stus ksenus.

    Afti irthane..den tus kalesame emis !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.