28/12/09

Σενάρια κατασκοπίας με τουρκική σκηνοθεσία

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ... ΕΔΙΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Τρία άτομα συνελήφθησαν παραμονή Χριστουγέννων στη Σμύρνη και το Μπόντρουμ της Τουρκίας με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Ελλάδας.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι είχαν επαφή με την ΕΥΠ, στην οποία διοχέτευαν πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό γύρω από τις τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή του Αιγαίου. Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι η Αγκυρα πρόσφατα ζήτησε από την Αθήνα την ανάκληση διπλωμάτη στο ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη για κατασκοπευτική δράση, πράγμα που έγινε αποδεκτό. Την επιχείρηση σχετικά με τους τρεις πραγματοποίησε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της τουρκικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, οι τρεις ύποπτοι κατά τις καταθέσεις τους συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές. Τις πληροφορίες που συγκέντρωναν, διοχέτευαν στην ΕΥΠ όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, αλλά με τα μονοήμερα ταξίδια που έκαναν συχνά προς τα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ΜΙΤ παρακολουθούσε εδώ και ένα χρόνο τους τρεις ύποπτους, οι οποίοι συγκέντρωναν πληροφορίες και φωτογραφίες από τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο, καθώς επίσης και γενικά από την τουρκική στρατιωτική κίνηση στην ίδια περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι «έχει εξακριβωθεί πως οι τρεις κατάσκοποι συγκέντρωσαν λεπτομερείς πληροφορίες για τη φετινή στρατιωτική άσκηση "Εφες" και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στον ναύσταθμο Τσακάμπεϊ και τις διοχέτευσαν σε πράκτορες της ΕΥΠ». Ενας από αυτούς μάλιστα «φέρεται να ήταν σε περιοχή κοντινή προς τον χώρο της φετινής άσκησης "Εφες" και μετέφερε πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική δύναμη και τον οπλισμό».
Η «Χουριέτ» το περασμένο Σάββατο έγραψε ότι οι τουρκικές αρχές παρακολουθούσαν επί έξι μήνες Ελληνα διπλωμάτη στη Σμύρνη και παρουσίασαν στην Αθήνα τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να ανακληθεί ο Ελληνας διπλωμάτης.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ο Ελληνας αξιωματικός Σάββας Καλεντερίδης που είχε διοριστεί στο ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη στις αρχές της δεκαετίας του '90, είχε συλληφθεί από τη ΜΙΤ, ενώ ανέπτυσσε μυστική δραστηριότητα». «Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών, αλλά μετά από συμφωνία απελάθηκε» τονίζει η εφημερίδα και αναφέρει ότι ο Καλεντερίδης εμφανίστηκε στη συνέχεια το 1999 στην υπόθεση Οτζαλάν στην Κένυα. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Σε μια περίοδο που ο κάθε έλληνας προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι πιο χάη από τον άλλο, σε ένα χρονικό σημείο που αντί για συγκέντρωση συγγενών και φίλων, όλοι πάνε για διακοπές στις πιο χάη και όχι στις πιο όμορφες περιοχές και κανένας δεν ασχολείται με την εθνική ασφάλεια και για την ελλάδα γενικότερα, κάποιοι δουλεύουν για το κακό μας. Έτσι όσο εμείς γιορτάζαμε και ξεκουραζόνταν όλοι από τον προυπολογισμμό, οι Τούρκοι δημιουργούσαν προπαγανδα. δεν είναι τυχαίο ότι για τρεις μέρες συνεχίζονται τα δημοσιεύματα και κανένας έλληνας δεν έχει βγει να πει κάτι ή να αντιδράσει κανείς (όλοι κοιμούνται). Είναι ένα μια καλά σχεδιασμένη προπαγάνδα. Τελικά κατάφεραν να πετύχουν:
    1) Να ισοφαρίσουν για τους τούρκους που πιάσαμε επ αυτοφόρο να τραβάνε φοτογραφίες
    2) Να μας ενοχοποιήσουν στον λαό ακόμα και στην αγγλία (κοινή γνώμη)
    3) Να δουν τις αντιδράσεις μας (ακόμα κοιμόμαστε)
    4) Βρήκαν όλά τα νέα κινητά τηλέφωνα για να μπορούν να τα παρακολουθούν
    5) Για να παρακολουθήσουν διάφορα δίκτυα επικοινωνιών και να ξεχωρίσουν τις γραμμές επικοινωνίας.
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!
    Σιγά η πατρίδα κοιμάται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε τους αφιλότιμους...πώς πλέκουν έτσι τις υποθέσεις....εκπληκτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι οι ισχυρισμοί των Τούρκων να απηχούσαν πραγματικά γεγονότα... θα αισθανόμουν περισσότερο ασφαλής από την, έστω και αποτυχημένη, δραστηριότητα των υπηρεσιών μας... φίλε μου μην ανυσηχείς... η πατρίδα έχει πέσει σε λήθαργο εδώ και χρόνια και δεν ξυπνάει με τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 29/06/1998 - Αλήθεια, τι απέγινε ο Στέφανος Βαρδαλίδης; Ζει; Μακάρι ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πλήρως τα "παιχνίδια κατασκόπων" που διάφοροι κύκλοι σχεδιάζουν. Πάντως η ΕΥΠ πρέπει να αλλάξει ριζικά. Από τα πολύ απλά μέχρι τα πολύ σύνθετα. Για παράδειγμα: 1) Γίνεται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ έλεγχος για τυχόν διαρροές εγγράφων σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή κατά την είσοδο και έξοδο των εργαζομένων στο κτήριο της Υπηρεσίας; 2) Με ποιούς τρόπους διασφαλίζεται η ηλεκτρονική θωράκιση των server και τερματικών που βρίσκονται στο δίκτυο της Υπηρεσίας; 3) Κατά πόσο ελέγχεται το "βοηθητικό προσωπικό" της Υπηρεσίας; (Αποτελεί μια εν δυνάμει ασύμετρη απειλή). 4)Η Υπηρεσία αναγκάζεται να μοιράζεται "πόρους" (γραφεία, Η/Υ και άλλο υλικό) και με άλλες κρατικές υπηρεσίες; Γιατί; 5) Μπορεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να αντιγράψει αρχεία από Η/Υ που βρίσκει ανοικτό εντός των γραφείων της Υπηρεσίας; Να στείλει μηνύματα ηλ. ταχυδρομείου με επισυναπτόμενα; 6) Τα συνεργεία/υπηρεσία καθαρισμού του κτηρίου ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ; 7) Με το πέρας της όποιας εργασίας τους, τα στελέχη της Υπηρεσίας μεριμνουν ώστε να φυλλάσουν επαρκώς τα όποια έγγραφα συντάσουν/χρησιμοποιούν; 8)Τα τζάμια των εγκαταστάσεων είναι διπλά; 9) Υπάρχει ηλεκτομαγνητική θωράκιση του κτηρίου ή επιμέρους χώρων αυτού με σύγχρονες μεθόδους ή υλικά; και τέλος... 10) Εξετάζεται το ενδεχόμενο η Υπηρεσία και όλες οι "σαλαμοποιημένες"....υπηρεσίες της να μετεγκατασταθούν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ, σύγχρονο κτηριακό συγκρότημα; Ας ξεκινήσουν απο αυτά και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.