12/3/10

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΙΓΑΙΟ


Υπό τον τίτλο «Να μην πετούν τα πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο» η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι, ενώ συζητούνται στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομική κρίση, τα χρήματα που διατίθενται για τον εξοπλισμό και για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη Θάλασσα του Αιγαίου,ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης, Εκρέμ Ντεμιρτάς, είπε ότι οι οικονομικές συνθήκες έδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημασία της ειρήνης στο Αιγαίο:

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα άνοιξαν προς συζήτηση οι δαπάνες εξοπλισμού δείχνει το πόσο σωστή είναι η εκστρατεία μας ως Επιμελητηρίου ‘να μην πετούν πολεμικά αεροσκάφη στο Αιγαίο και αντί για τον ήχο των πολεμικών αεροσκαφών να ακούμε τη φωνή των γλάρων’». ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σε συνέντευξη του ο Ekrem Demirtaş στην Χουρριέτ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο εξωτερικό χρέος των 300 δισ. ευρώ της Ελλάδας, στο 10% ποσοστό ανεργίας της, στο τελευταίο δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ που έχει φτάσει στο 12% του ποσοστό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της και στο σημαντικό όφελος απο την μόνιμη ειρήνη και ασφάλεια στο Αιγαίο.

Επισημαίνει παράλληλα ότι το κόστος των αερομαχιών αγγίζει τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ και ότι το κόστος πτήσης του κάθε F-16 ανα ώρα είναι 10 χιλιάδες ευρώ.

Αναφέρει τέλος ότι δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για την άμυνα Ελλάδας και Τουρκίας και ότι το κόστος των δαπανών αυτών προκαλεί μείωση του ρυθμού ανάπτυξης κατά του 0,5%.

Έμμεσα τέλος η Χουρριέτ αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας σχετικά με τον 25 Μεσημβρινό

14 σχόλια:

  1. Να μην πετάνε πολεμικά πάνω απο το Αιγαίο;Για τα δικά μας μιλάνε;
    Θα θεωρηθεί άλλη μια πράσινη επιτυχία η παραχώρηση του μισου Αιγαίου σε λίγο καιρό;
    Θέλουν τα μογγολοειδή να ακούνε τους γλάρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Thessalos) ξαναστείλε το σχόλιο σου με πιο κόσμιες εκφράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καυκάσιε είσαι λάθος ! Το ελληνικό ήθος και η αισθητική μοιάζουν με εκείνα που έχουν οι άλλοι λαοί της Μεσογείου περισσότε, παρά με την κοινωνική πειθάρχιση και την έννοια της "ορθότητα των βόρειων, ή τα σαχλά των δικών μας χουνταίων. Ακόμη και τους πολιτικούς που εκτίθενται για το συμφέρον τους δικαιούμαστε να βρίζουμε, αλλά όχι σκέτο βρισίδι. Μόνο μέσα σε περιεχόμενο ανάλογο είναι αισθητικά ανεκτό. Γενικά είναι μια περίπλοκη διαδικασία η λογοκρισία, κάτι σα σοφία χρειάζεται για τη μετάβαση απ΄'το υποκειμενικό σε αντικειμενική οπτική γενικά σεβαστη ! ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η neotera ξέρεις τι έγραφε το σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο καιρό θα περιμένουμε για την ανακοίνωση της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο; Θα μας βγάλουν την ψυχή μέχρι να το ανακοινώσουν....

    Τόσα χρόνια το παιδεύουν με σχέδια, απειλές, οράματα και εκλάμψεις...Επιτέλους ας σταματήσουν και τις πτήσεις των μαχητικών (τα UAV περιλαμβάνονται;;;;) αλλά και των stealth γλάρων...

    Να μην πετάει τίποτα στο Αιγαίο, παρα μόνο πολιτικά αεροσκάφη (τα τέλη διέλευσης από μισά;;;;).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντι να τους πούμε σταματήστε να μπαίνετε γιατι πληρώνουμε 2 δις κι αν αρνηθούν,να τα ζητήσουμε απο την ΕΕ,τους λεμε να σταματήσουμε ολοι....Πω ρε μανα μου τι νουμερα....Γραικύλοι νέοραγιάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλουν οι Τούρκοι να δημιουργήσουν πάλι την Οθωμανική αυτοκρατορία.
    Οπως στην Κύπρο το 1974 περιμένουν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αρπάξουν Ελληνική γη.
    Θέλουν να μειώσει η Ελλάδα τις ένοπλες δυνάμεις, να αφοπλίσει τα νησιά, να μην πετάνε τα πολεμικά αεροπλάνα μας στο Αιγαίο, το ηθικό να είναι χαμηλό, να υπάρχει κοινωνική και οικονομική αναστάτωση κ.λπ.
    Οι υπεύθυνοι να προσέξουν να μην πάθουμε ότι πάθαμε στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως βέβαια καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για απαγόρευση πτήσεων ελληνικών αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Εκτός αν αυτοαναιρεθούμε και προσπαθήσουμε μόνοι μας να δημιουργήσουμε μια κατάσταση αντίστοιχη της Ταϊβάν με την Κίνα, χωρίς μάλιστα να είμαστε καν τούρκοι! (αν και αρκετοί εργάζονται υπομονετικά και γι' αυτό_._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά μεθοδεύονται έτσι τα πράγματα από την πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου, που στο τέλος, θα βρισκόμαστε σε τέτοιο επίπεδο εξαθλίωσης, ανίκανοι για οποιαδήποτε αντίδραση, οπότε τα υπόλοιπα θα έρθουν απόλυτα φυσιολογικά!
    Θα είμαστε και ευχαριστημένοι!
    Όπως σήμερα θεωρούμε εθνική επιτυχία τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη από τον πλανητάρχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η εκστρατια πρεπει να εντατικοποιηθει και να περιλαμβανει και τους γλαρους!Γιατι πρεπει οι γλαροι να πετανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν οι βάρβαροι απέσυραν και τα στρατεύματα κατοχής και έπαιρναν πίσω τις εκατοντάδες χιλιάδες μογγολοhomosapiens που έχουν εποικίσει στα κατεχόμενα, θα 'ταν ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτος ο ηλιθιος μηπως μπορει να μας πει το εξωτερικο χρεος της τουρκιας??????????μηπως ειναι σε πολυ τραγικη κατασταση και να κοιτα τα του οικου του που εαν γινει πολρεμος Ελλαδος τουρκιας η τουρκια δεν θα μπορουσε να αντεξει ουτε 3βδομαδες οικονομικα,αντε λοιπον πανε κανε νανακια να δεις κανα αλλο ονειρο!!!οσο για το αντι να ακουμε τα πολεμικα αεροπλανα στο αιγαιο και να ακουμε τα πουλια να του θυμησω οτι το αιγαιο ειναι ελληνικο και δεν χρειαζεται να ακουνε ετσι στο δικο μασ μερος απλα να αρκεστουνε στο δικο τους εκεινο το λιγο που τους αφησαμε ετσι εκει στις ακρες στα μικρασιατικα παραλια για να κανουν κανα μπανακι το καλοκαιρακι!!!βρε λαμπαδες επρεπε να μας αναβουν τους ελληνες τα μογγολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά για μια ακόμη φορά η προδοσία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ηθελα να πληροφορησω και τα μεμετια οσο και τους εγχωριους τουρκοπρωκτογλυφτες (Ελευθερορυπογραφοι κλπ) οτι το ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ εξακολουθει (σε πεισμα τοσων βαρβαρων) εδω και καποιες (πολλες..) χιλιαδες χρονια να ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.... και καλα θα κανουν και οι τουρκοι αλλα και τα εδω γιουσουφακια τους ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΣΑΕΙ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...

    Μπορει τις τελευταιες δεκαετιες να βρηκαν αρκετους δοσιλογους και ανθρωπους με μειωμενη εθνικη συνειδηση (η και εντελως ξενους..) να διοικουν (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) την χωρα αυτη και να κανουν τα κεφια του 'αφεντη' τουρκαλα ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΟΕΝ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα αργησει να ξεσπασει , και οταν ξεσπασει καλα θα κανουν να μην βρισκονται κοντα..

    Αν θελουν οι τουρκαλαδες 'ανακωχη' προτεινουμε να μην πετανε τα μαχητικα σκαφη στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ευξεινος ποντος) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.