24/9/10

"Δένει κάβο" στο Αιγαίο η Τουρκία...

του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πέρασαν τρεις μήνες από την δέσμευση του Γιάννη Μανιάτη, υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής πως "…ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους" και η ελληνική πλευρά κρατά επτασφράγιστα κλειστά τα χαρτιά της.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία και καθιστά ξεκάθαρες τις προθέσεις της και "τρέχει" στην διαδικασία παραχώρησης για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο. Το θέμα είχε αναδειχθεί παλιότερα και από τις σελίδες του Μετόχου αλλά και "ηλεκτρονικά" μέσω του euro2day.

Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος-Αυγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαικοί όμιλοι στο Αιγαίο. Πρακτικά με βάση τα όσα ισχύουν διεθνώς κάτι τέτοιο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Οι γείτονες σπεύδουν ταχύτατα καθώς στις 10 Αυγούστου έληξε η προθεσμία του διεθνούς διαγωνισμού για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών (τριών διαστάσεων) σε θαλάσσια περιοχή 1.100 χλμ, μεγάλο μέρος της οποίας φέρεται να καλύπτει και την περιφέρεια του Καστελόριζου.

Ο κρατικών συμφερόντων πετρελαικός όμιλος ΤΡΑΟ (από τους μετόχους της είναι και το Τουρκικό Ταμείο Στρατού) πέτυχε να ολοκληρώσει μέσα στον Ιούλιο τη σχετική διαδικασία για τη χαρτογράφηση του βυθού αφού νωρίτερα είχε διερευνήσει περιοχές του Αιγαίου, όπου σύμφωνα με μελέτες διεθνών οργανισμών φέρεται να περικλείονται "πετρελαικές λεκάνες" .
http://www.euro2day.gr/

7 σχόλια:

  1. Ηταν απόλυτα αναμενόμενη η κίνηση της Τουρκίας.Στη γειτονική χώρα οι άνθρωποι έχουν σύστημα σοβαρότητα και κυρίως εργάζωνται για την εργασία που τους έχει ανατεθεί. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι κατέστησαν ανίκανους τους πολιτικούς της χώρας μας να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν στον Ελληνικό λαό είτε δωροδοκώντας τους είτε κάνωντας τους κατάλήλους χειρισμούς απο το υπουργείο εξωτερικών τους.Εφτασαν εκεί που ακριβώς ήθελαν δίχως να κοπιάσουν και κυρίως δίχως νομικά να τους ανήκει σχεδόν τίποτα. Κι επειδή στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει σωστό και λάθοος ,δίκαιο και άδικο, ή πατρίδα μας ώς συνήθως ε΄μεινε πίσω στις εξελίξεις και μετά απο χρόνια η ιστορία θα διδάσκει στις επόμενες γεννιές στα σχολεία ότι οι κακοί Τούρκοιμας κλέψαν το Αιγαίο μας. Ο σιμήτης ,ο καραμανλής και ο φλούφλης θα χαρακτηριστούν ώς μεγάλοι ηγέτες και περαστικά μας. Οφείλω να πω ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα και δίκαια βρίσκεται σε αυτη τη θέση που είναι σήμερα.Επίσης ότι ο Ερντογάν είναι μία μεγάλη φυσιογνωμία ,απο τους καλύτερους παίκτες στη γή σήμερα και δίκαια τον τοποθετούν δίπλα στον Κεμάλ.
    Μπράβο τους.Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα και με την κατάντια μας.Εχουμε την τύχη να έχουμε την πιο ευλογημένη χώρα στον κόσμο. Θα μπορούσαμε τα προιόντα μας να εξάγωνται σε όλη την υφήλιο, να έρχωνται τουρίστες απο παντού όλο το χρόνο, να εκμεταλευτούμε τον ορυκτό πλούτο μας και ο εμπορικός στόλος μας να οργώνει τους ωκεανούς.Αντ'αυτών,οι αγρότες μας προτιμούν να βάζουν φωτοβολταικά αντι να οργώνουν τη γη, την χώρα μας την προτιμούν κάποιοι βρωμοάγγλοι χούλιγκανς παρά αξιοπρεπείς άθρωποι την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί το υπουργείο ναυτηλίας. Νομίζω ότι το μέλλον μας, ανήκει στην Τουρκία και η Ελληνική φυλή έχει τόσο εκφυλιστεί που μας αξίζει ο αφανισμός.
    ευχαριστω για τη φιλοξενια
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν απόλυτα αναμενόμενη η κίνηση της Τουρκίας.Στη γειτονική χώρα οι άνθρωποι έχουν σύστημα σοβαρότητα και κυρίως εργάζωνται για την εργασία που τους έχει ανατεθεί. Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι κατέστησαν ανίκανους τους πολιτικούς της χώρας μας να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν στον Ελληνικό λαό είτε δωροδοκώντας τους είτε κάνωντας τους κατάλήλους χειρισμούς απο το υπουργείο εξωτερικών τους.Εφτασαν εκεί που ακριβώς ήθελαν δίχως να κοπιάσουν και κυρίως δίχως νομικά να τους ανήκει σχεδόν τίποτα. Κι επειδή στο διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει σωστό και λάθοος ,δίκαιο και άδικο, ή πατρίδα μας ώς συνήθως ε΄μεινε πίσω στις εξελίξεις και μετά απο χρόνια η ιστορία θα διδάσκει στις επόμενες γεννιές στα σχολεία ότι οι κακοί Τούρκοιμας κλέψαν το Αιγαίο μας. Ο σιμήτης ,ο καραμανλής και ο φλούφλης θα χαρακτηριστούν ώς μεγάλοι ηγέτες και περαστικά μας. Οφείλω να πω ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα και δίκαια βρίσκεται σε αυτη τη θέση που είναι σήμερα.Επίσης ότι ο Ερντογάν είναι μία μεγάλη φυσιογνωμία ,απο τους καλύτερους παίκτες στη γή σήμερα και δίκαια τον τοποθετούν δίπλα στον Κεμάλ.
    Μπράβο τους.Ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα και με την κατάντια μας.Εχουμε την τύχη να έχουμε την πιο ευλογημένη χώρα στον κόσμο. Θα μπορούσαμε τα προιόντα μας να εξάγωνται σε όλη την υφήλιο, να έρχωνται τουρίστες απο παντού όλο το χρόνο, να εκμεταλευτούμε τον ορυκτό πλούτο μας και ο εμπορικός στόλος μας να οργώνει τους ωκεανούς.Αντ'αυτών,οι αγρότες μας προτιμούν να βάζουν φωτοβολταικά αντι να οργώνουν τη γη, την χώρα μας την προτιμούν κάποιοι βρωμοάγγλοι χούλιγκανς παρά αξιοπρεπείς άθρωποι την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί το υπουργείο ναυτηλίας. Νομίζω ότι το μέλλον μας, ανήκει στην Τουρκία και η Ελληνική φυλή έχει τόσο εκφυλιστεί που μας αξίζει ο αφανισμός.
    ευχαριστω για τη φιλοξενια
    Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο υπονοεί ότι το Αιγαίο είναι κοινής χρήσης απο Ελλάδα και Τουρκία και θα κερδίσει κάποια κούρσα για τα πετρέλαια όποιος ολοκληρώσει πιο γρήγορα τις σχετικές έρευνες;
    Άσχετα με τους τουρκικούς τραμπουκισμούς και τις δήθεν γκρίζες ζώνες κλπ υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και η Τουρκία όσο και να "γαβγίζει" δεν μπορεί να τα αλλάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανθρωπος που πιστευευει οτι του ανηκει στο μελλον ο αφανισμος ειναι απαισιοδοξος, μαλλον ναι και οτι θεωρει τον ευατο του υποδεεστερο εναντι των εξ ανατολας γειτονων μαλλον ναι ε με αυτα τα λιγα ενας τετοιος ανθρωπος ας κοιταξει να βρει πρωτα τον πλουτο να εισαι πρωτα ανθρωπος ασ αφησει για λιγο αργοτερα το πλουτο του να εισαι χρηστος και στο τελος ας αφησει το μεγαλειο του τι θα πει να εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ, μετα απο ολα αυτα ισως καταλαβει για ποιο πλουτο επικεινται η εξ ανατολων χωρα και δεν θα γενικευει το ατομικο του κοσμο. ευχαριστω Ι.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 3.26
    Μάλλον δεν κατάλαβες τά γραφόμενά μου.Δέν εξέφρασα ούτε τα πολιτικά πιστεύω μου ούτε τα πρωσωπικά.Ανέφερα πραγματικά γεγονότα και τέλος πάντων το τι πιστεύω εγω και ο καθένας ξεχωριστά δεν έχει καμία απολύτως σημασία .Σημασία έχει η καθημερηνότητα όλων μας συνολικά και τα παραπάνω που διάβασες έχουν να κάνουν με αυτή.Ειναι γεγονός ότι πληρώνεις για μα μάθει το παιδί σου γράμματα αλλά το ίδιο το σχολείο δημιουργεί όντα δίχως σκέψη και κρίση.Οπως επίσης είναι γεγονός ότι πληρώνεις για ασφάλεια και σύνταξη και δεν έχεις ούτε περίθαλψη και το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχεις ούτε σύνταξη.Γεγονός είναι επίσης ότι πληρώνεις δημοτικά τέλη και ο δρόμος μπροστά απο το σπίτι σου είναι βρώμικος και οι κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια.Με λίγα λόγια οι παροχές που πληρώνεις κάθε μήνα απο το υστέρημά σου είναι παροχές δήθεν.Και απο τη στιγμή που οι παροχές ενός κράτους είναι δήθεν, είναι δήθεν και το ίδιο το κράτος.Οπως δήθεν είναι και οι πολίτες του και όλο το σύστημα γύρω απο αυτό.Εάν εσύ είσαι ευχαριστημένος και δεν νιώθεις απογοήτευση με όλο αυτό το πράγμα δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο.Δεν είναι κακό να βλέπουμε τις αδυναμίες μας και τα σφάλματά μας ,είναι ο μόνος τρόπος για να γινόμαστε καλύτεροικαι να διορθωνόμαστε.Οσο για το μεγαλείο του Ελληνα συμφωνώ μαζί σου , μόνο που το μεγαλείο αυτό ανήκει στο παρελθόν και στην ιστορία.Σήμερα στον Ελληνα ανήκουν κάποιοι χαρακτηρισμοί όπως καλοπερασάκηδες, τεμπέληδες, κλέφτες, φυγόπονοι, μπουζουκόβιοι,και κάτσε να πιούμε φραπέ.
    ευχαριστω
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Όσο και να προσπαθείς δεν τον πείθεις τον ληστή. Ή μόνος του ή με σμπίρους βαλτούς θα προσπαθήσει να μας πάρει κάθε Γη. Οι πολιτισμοί που σας έμαθαν οι Δασκαλοτσούσιδες να προσκυνάτε μπρούμυτα, Σας καμπανίζουν κατάμουτρα με άγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ. Και είναι ανήθικο και άσκοπο και το να σας δώσουν και το να δεχθείτε τι. Και να σας το δώσουν αν είσθε σάπιοι, ο πρώτος δυνατός θα σας το πάρη. Το ηθικό είναι αν είσθε σάπιοι, να σας εξοντώσουν και να καθαρίσουν την Γη.

    Φυλάτε τη Γη σας και την τιμή της μόνο με το σπαθί.

    Πάψτε Σαπιοδιδάσκαλοι και Σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε την φυλή. Πάψτε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το ΣΠΑΘΙ. Τα πάντα στη ζωή - Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το ΣΠΑΘΙ. Και έτσι είναι και μόνο έτσι ΠΡΕΠΕΙ να είναι.»

    Περικλής Γιαννόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σπαθί είναι όπλο μόνο εάν είναι προέκταση της καρδιάς και του χεριού,στήν αντίθετη περίπτωση είναι ένα ακόμα μπιμπελό για το σύνθετο στο σπίτι σου αγαπητέ και φίλτατε Περικλή.Ολα ξεκινάν απο την κεφαλή.Οταν η κεφαλή διακατέχεται απο σύνεση και σοφία το υπόλοιπο σώμα γυρνάει τον κόσμο ανάποδα .Στην αντίθετη περίπτωση γίνεται μια τρύπα στο νερό. Ολες οι μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των λαών ξεκίνησαν κάτω απο την παρότρυνση, οδηγίες και φλόγα του Ενός.Οπου υπάρχουν πολλές κεφαλές μαζί η αποτυχία και αναρχία ακολουθούσε.Επίσης φίλτατε Περικλή μάθε ότι καμία φυλή δεν μπορεί να την εξευτελίσει κανένας ψέυτης. Εάν το κάνει, ο ψευτορήτορας είναι αληθινός και η φυλή ψέυτικη.
    Στη Φύση επιβίώνει πάντα ο πιο δυνατός. Εχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιός είναι πιό δυνατός, ο ελέφαντας ή το φίδι?
    Καλό βράδυ.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.