4/7/19

Η σημασία της 4ης Ιουλίου

Σήμερα ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ζει σχετικά ελεύθερα απολαμβάνοντας αρκετές ελευθερίες και ανέσεις. Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τον μέσο άνθρωπο, ιδιαίτερα στις φιλελεύθερες δημοκρατίες της δύσης και της ανατολής, δεν συνέβη νομοτελειακά ούτε ήταν απαραίτητη. 

Η επικράτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας ως το πολίτευμα που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία του ατόμου και των δικαιωμάτων του έπαιξε σίγουρα καθοριστικό ρόλο ώστε δισεκατομμύρια άνθρωποι σήμερα να απολαμβάνουν ένα βιοτικό επίπεδο που πριν μερικούς αιώνες θα έμοιαζε με άπιαστο όνειρο. Ο σημαντικότερος σταθμός στην εξέλιξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας ως το μέτρο σύγκρισης βάση του οποίου κρίνονται όλα τα υπόλοιπα συστήματα, υπήρξε αναμφίβολα το πολίτευμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η πορεία της χώρας αυτής προς την ελευθερία ξεκίνησε επισήμως στις 4 Ιουλίου του 1776, όταν η Αμερικανική συνέλευση υιοθετεί την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των 13 (τότε) πολιτειών από την Βρετανική Αυτοκρατορία. 

Η μέρα εκείνη δεν αποτελεί μόνο την αφετηρία μίας νέας ανεξάρτητης χώρας αλλά ένα νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα. Ξαφνικά, μία μικρή ομάδα επαναστατών ξεσηκώνεται κατά της μεγαλύτερης και ισχυρότερης αυτοκρατορίας με κύριο αίτημα την ίδρυση μιας πολιτείας που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος. 


Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.