3/7/19

Yeni Safak: Να συμφωνήσουν Τουρκία με Λιβύη για την ΑΟΖ – Στο στόχαστρο Ελλάδα και Κύπρος



Επειγόντως συμφωνία Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης (Λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας) για την ΑΟΖ, αγνοώντας τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, προτείνει ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου Κύπρου. Μάλιστα ο Γκιουρντενίρ υποστηρίζει ότι «τα 39 τ. χλμ που έκλεψε η Ελλάδα από τον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν από την Τουρκία».
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ο εν αποστρατεία υποστράτηγος Τζεμ Γκιουρντενίρ οι χώρες που βρίσκονται πίσω από τον Χάφτερ της Λιβύης αυξάνουν την πίεση τους εναντίον της Τουρκίας καθημερινώς.

Ο Τούρκος υποστράτηγος ανέφερε ότι μετά την πτώση Καντάφι η Λιβύη οδηγήθηκε σε χάος. «Το 2014 η Ελλάδα είδαμε ότι έκλεψε από τα θαλάσσια χωρικά ύδατα της Λιβύης 39 τ. χλμ. εκμεταλλευόμενη την λεγόμενη υφαλοκρηπίδα της Κρήτης. Με βάση το διεθνές δίκαιο είναι αδύνατο η Κρήτη να πάρει τέτοιο θαλάσσιο χώρο από τη Λιβύη», ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα.

Ο Τούρκος εν αποστρατεία υποστράτηγος υποστηρίζει ότι «ασφαλώς σήμερα η Λιβύη δεν ζητά λογαριασμό γι αυτό. Γιατί; Επειδή δεν έχουν πολεμικό ναυτικό. Η χώρα είναι κατακερματισμένη», σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου Κύπρου.

Ο Τζεμ Γκιουρντενίρ αναφέρει ότι επειγόντως πρέπει να συναφθεί μεταξύ Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων «επειδή πρέπει να πούμε ότι τα 39 τ. χλμ που κλάπηκαν από τη Λιβύη στην πραγματικότητα περιέχουν και περιοχές που κλάπηκαν και από την Τουρκία».

«Η σύναψη συμφωνίας με την Λιβύη θα είναι μια τόσο σημαντική εξέλιξη ώστε να προκαλέσει ‘σεισμό’ στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα είναι εφιάλτης. Γι αυτό η στήριξη της κυβέρνησης της Τρίπολης η οποία είναι ενάντια στο καθεστώς Χάφτερ πιόνι των ΗΠΑ δεν αποτελεί μόνο υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης που αναγνωρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη αλλά ταυτόχρονα και μια κίνηση που θα προστατεύσει το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Τούρκος εν αποστρατεία υποστράτηγος υποστηρίζει ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ πρέπει να αναζητήσει όλους τους τρόπους για να συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση της Τρίπολης σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟ, προσθέτοντας πως αν γίνει κάτι τέτοιο ο άξονας Κύπρου - Ελλάδας εναντίον Τουρκίας θα καταρριφθεί.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

3 σχόλια:

  1. It is hillarious that Turkey is defending International Law when it is the first one who does NOT respect it. However, in the case of Libya and the situation it is in "money talks" and Turkey knows that. Hence we owe it to ourselves to keep our eyes open and prevent something like this instead of trying to reverse it later.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικες συμβουλες..ανευ ..θειου και φωσφορου..και κινδυνου επιγνωση. Ειμαστε στην καταπληκτικη φαση των αμοιβαιων συμβουλων...χωρις ακροατηριο..χωρις διαθεση...χωρις σφαιρικη κριση..και ιδιως χωρις ενεργεια.Ψυχικες τακτοποιησεις περι του δεοντος..κατι σαν ευχες και δεησεις..Εμεις ολοι....τα λεμε παντως...οποτε οκ με τους Θεους..Θα μας αμοιψουν....καποτε..οταν....αν...ισως...ΝΔ> 36%...Συριζα = 28%...Αποκαιδια.= 8%...
      Οταν ο Χαρβευ ανακαλυψε την επαναστατικη τοτε κυκλοφορια του αιματος στον ανθρωπο..συνεβει το εξης : ουδεις γιατρος ανω των 40 ετων...δεχτηκε την αληθεια...κι ουδεις ανω των 40 ..πολιτης το ιδιο.Μαλιστα εφυγαν ολοι οι πελατες του !! ΤΟΣΟ επιδεχεται αλλαγων ο ανθρωπος μετα καποια ηλικια...εστω κι αν υποφερει..Διοτι σου λεει ..βασανιστης αλλα τον ξερω.Το αγνωστο ομως ..οχι.Προτιμα την "γνωριμη" φυλακη..ακομη κι αν αφησεις την πορτα της ..ανοιχτη !!! Καθεται μεσα απο μονος.

      Διαγραφή
  2. Για να κανει κατι τετοιο η Τουρκια προφανως θα συμμφερει τους συμμαχους μας. Μιλια ο ΠΑΙΑΤ παντως αν και ολος ο καλος κοσμος συναγελαζεται μετ' αυτου δια τον εορτασμον της 4ης Ιουλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.