11/6/10

Το Ισραήλ και η Τουρκία μπορούν να οικοδομήσουν και πάλι τις σχέσεις τους, δηλώνει πρώην επικεφαλής της Μοσάντ.


Μπορεί να χρειαστούν μήνες έντονης εργασίας, αλλά τόσο το Ισραήλ όσο και η Τουρκία έχουν κεκτημένο δικαίωμα να ανοικοδομήσουν τις σχέσεις τους μετά την επίθεση στον στολίσκο που μετέφερε βοήθεια στην Γάζα, δήλωσε σήμερα ένας πρώην επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών.

Ο Εφρέμ Χαλεβί, διευθυντής της Μοσάντ την περίοδο 1998-2002, και πρώην ανώτερος σύμβουλος σε μια διαδοχή ισραηλινών πρωθυπουργών, δήλωσε ότι η επίθεση στον στολίσκο, κατά την οποία εννέα Τούρκοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, έχουν σοβαρά πλήξει τις σχέσεις των δυο χωρών.

Δήλωσε όμως ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες δεν οικονομήθηκαν μόνο πάνω στο συναίσθημα, και ότι και οι δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα, αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν, ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος και σκληρή διπλωματία για την επίτευξή του.

"Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ έχουν δει πολλά, πολλά χρόνια πολύ ειλικρινούς και πολύ βαθιάς συνεργασίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Χαλεβί, όπου μιλούσε για τις τρομοκρατικές απειλές στην Ευρώπη.
Είπε ακόμη ότι υπάρχει "μια βαθιά κατανόηση" στο Ισραήλ για σημασία της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.

"Υπάρχει μια προσπάθεια, μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, αλλά μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει και από τις δύο πλευρές--θα έλεγα επίσης στην δική μας πλευρά, στην ισραηλινή πλευρά--να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει αυτές τις σχέσεις τις οποίες υπηρέτησαν οι δύο χώρες μας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα", σημείωσε.

58 σχόλια:

  1. Ε βέβαια, για χαλιφάτο πάει η Τουρκία, χαλιφάτο είναι και το μέλλον του Ισραήλ αν κρατήσει τους Τούρκους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε τελικά;
    Το αίμα νερό δεν γίνεται!

    Gallia, Gallia είσαι εδώ;

    Οι "φίλοι" μας οι Ισραηλινοί θέλουν να τα ξαναβρούν με τα προαιώνια φιλαράκια τους.
    Ε, τώρα φταίω εγώ να σε χαρακτηρίσω Οθωμανολάγνα και ανθελληνίδα;

    "Δήλωσε όμως ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες δεν οικονομήθηκαν μόνο πάνω στο συναίσθημα, και ότι και οι δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα, αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν..."

    "Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ έχουν δει πολλά, πολλά χρόνια πολύ ειλικρινούς και πολύ βαθιάς συνεργασίας".

    Αλήθεια λέει ο άνθρωπος,το 1974 στην Κύπρο συνεργάστηκαν άψογα. Τα δύο κράτη δολοφόνοι θα ξανασμίξουν στις παλιές τους συνήθειες.
    Τι θα γίνει τελικά με τον στολίσκο της "ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ" στην Κύπρο; Με όλα αυτά τα παραμύθια που μας πουλάγατε για την αναγκαιότητα της συμμαχίας με το Ισραήλ;

    Κάντε πίσω στις αναρτήσεις για να διαβάσετε αυτά που μας γράφατε και για να ντραπείτε, αν έχετε τσίπα και φιλότιμο.

    Πόσο αφελείς μπορεί να είναι κάποιοι Έλληνες που τσίμπησαν με την ελληνοισραηλινή συμμαχία;

    Κανείς από τους δύο δεν πιάνεται φίλος. Έχουν "κοινά συμφέροντα" οι κακοποιοί. Σίγουρα και εναντίον μας.
    Ξεβρακωθήκατε Εβραιολάγνοι!


    Σαλόμμμμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο συνήθως λαλίστατος κ. Σιδηρούντιος, έγινε ξαφνικά αποφθεγματικά λακωνικός.....

    χαχαχαχα!

    Θα σου περάσει.....Οθωμανολάγνε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά
    παρακαλώ να αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς και να αρκεστούμε να παραθέτουμε τις θέσεις μας.
    Κανείς μας δεν τα ξέρει όλα και κυρίως κανείς δεν κατέχει την πάσα αλήθεια, για να μην πω 'τα πάντα όλα', όπως λέει και ο Αλέφαντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνοι κ. Σάββα. Ωστόσο γιατί θεωρείτε ως βαρείς τους χαρακτηρισμούς αυτούς;

    Τους ίδιους χαρακτηρισμούς (Οθωμανολάγνος) χρησιμοποίησαν κατά κόρον πρώτοι εναντίον εμού και άλλων, χωρίς να προκαλέσω και χωρίς κάποιος από το ιστολόγιο να με υπερασπισθεί, όπως κάνετε εσείς τώρα.
    Δεν υποννοώ τίποτα, απλά θεωρώ ότι είναι δικαίωμα μου να ανταποδώσω τις "φιλοφρονήσεις" που μου έκαναν.
    Και πάλι φίλοι είμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απελλή μου φωστήρα, με κατάλαβες. Μου έβγαλες την καλύτερη ακτινογραφία. Σήμερα, αν και Παρασκευή, αμάρτησα για να γράφω εδώ και δεν πήγα για προσευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για όποιον γνωρίζει ιστορία, Χαλιφάτο σημαίνει ηγεσία του Ισλάμ.

    Για Χαλιφάτο λοιπόν πάει η Τουρκία,και ο δρόμος του Ισλαμισμού είναι,πιστευώ,μη αναστρέψιμος,αν μη τι άλλο,για εσωτερικούς κοινονικοοικονομικούς λόγους. Ασχετο αν προσωρινά επανέλθουν στην εξουσία οι Κεμαλικοί.

    Για τον λόγο αυτό,και το διαζύγιο Τουρκίας-Ισραήλ είναι επίσης μή αναστρέψιμο.


    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα τι χες Γιάννη τι είχα πάντα ...
    ΘΑ πρότεινα να εξαφανιστούν και τα δυο κράτη από τον παγκόσμιο χάρτη να ηρεμίσουμε λίγο.
    Λες και δεν ξέρουμε τι θέλουν που αποσκοπούν .....
    Μια σχέση μίσους και πάθους Τουρκία Ισραήλ. Λες και ο κόσμος είναι δικός τους και πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἡ ἑλληνικὴ διπλωματία καλὸ εἶναι νὰ δημιουργεῖ καὶ γεγονότα. Ἂς βάλουμε λοιπὸν τὸ χεράκι μας νὰ διαλυθῆ ἡ ἀμαρτωλὴ συμμαχία, ἂν καὶ πιστεύω ὅτι θὰ διαλυθῆ ἀπὸ μόνη της.
    Ἀπὸ κεῖ καὶ πέρα ἀσχέτως τοῦ τί κάνει ἡ Τουρκία μὲ τὸ κάθε Ἰσραὴλ, θὰ δοῦμε τί πρέπει νὰ κάνουμε καὶ ἐμεῖς μὲ τὸ κάθε Ἰσραήλ.
    Μὴν ξεχνᾶμε ὅτι ἡ Β. Κύπρος εἶναι ἀνεγνωρισμένο κράτος γιὰ πολλὲς μουσουλμανικὲς χῶρες.
    Τέλος ἐὰν ἡ διπλωματία δὲν βασίζεται σὲ κοινὰ συμφέροντα καὶ βασίζεται στὸ πολιτικῶς ὀρθὸν καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΕΛΛΗΣ 11 Ιουνίου 2010 11:51 π.μ.:

    "Δήλωσε όμως ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες δεν οικονομήθηκαν μόνο πάνω στο συναίσθημα, και ότι και οι δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα, αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν..."

    Δεν σας ανησυχεί που αυτό δυστυχώς δεν ισχύει για την Ελλάδα και κάποια άλλη χώρα; Ότι ακόμα η Ελλάδα λειτουργεί ψευτοσυναισθηματικά, σπασμωδικά, τυχοδιωκτικά, σαν φτερό στον άνεμο;

    Αντί να σκεφτούμε την ουσία της παραπάνω φράσης και το τί μπορούμε να κερδήσουμε εμείς από αυτό που είπε ο κύριος αυτός, είτε σκεφτόμαστε πώς να διαλύσουμε τη συμμαχία των άλλων ("αρκεί να κάνει η κατσίκα του γείτονά μου λιγότερο γάλα") είτε προσευχόμαστε για να εξαφανιστούν και οι δύο από τον πλανήτη είτε τρώμε ο ένας με τον άλλο...

    Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτα τα ειπε καποιος 'πρωην'.Το τι εγινε τοτε στην Κυπρο,στη Σμυρνη και τωρα στο Κανδηλ με ενα απλο σχολιο δεν λεγεται,οσο και να το παλεψεις.Αυριο θα τρεξει αλλα η επικαιροτητα.Εμεις τι πρεπει?Να φορεσουμε ζουρλομανδια ή να σκοτωθουμε μεταξυ μας?Ελεος,μην πυροβολειτε τον πιανιστα!
    Αυτος ο Χαλεβι δε βλεπει οτι η Τουρκια με προτεργατες Ερντογαν-Νταβουτ. τους σκαβει το Λακκο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ουτως η αλλως οι τελευταιοι που κατειχαν το Χαλιφατο ηταν οι Τουρκοι και στην συνεχεια το καταργησε ο Κεμαλ.Στις ναυμαχιες της Ελλης και της Λημνου-α βαλκανικος πολεμος- η Τουρκικη ναυαρχιδα Χαϊρεντιν Μπαρμπαροσα εφερε την σημαια του χαλιφατου που ηταν μια τεραστια πρασινη σημαια με σουρες απο το κορανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κε Σαββα δεν τολμουσε καποιος να εκφερει μια διαφορετικη αποψη και οι εν λογω κυριοι και κυριες του επιτιθεντο με χαρακτηρισμους οπως γιουσουφακι κλπ.Η μηπως την περιοδο που συνεβαιναν ολα αυτα εσεις λειπατε διακοπες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ. Σιδηρούντιε μου, τσ-τσ-τσ-τσ!

    Είστε άνθρωπος που περνάει από το ένα άκρο στο άλλο.
    Σας είπα οθωμανολάγνο και εσείς το πιστέψατε...μέχρι και την προσευχή της Παρασκευής επικαλεστήκατε!

    Αύριο είναι Σάββατο όμως. Σάββατο που μπαίνουν τα σκουφάκια στα κεφαλάκια. Ε, αυτή την προσευχή σίγουρα δεν θα την χάσετε....

    Ρε κάτι γέλια στην χαρούμενη παρέα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι της γνώμης ότι η ρήξη είναι οριστική και αμετάκλητη, διότι δεν είναι συμβατή η σχέση του Ισραήλ με την νέα τουρκική εξωτερική πολιτική. Εν άλλοις λόγοις, το Ισραήλ δεν χωρά μέσα στα νεοοθωμανικά σχέδια του Νταούτογλου (έτσι δεν προφέρεται το όνομα στα τουρκικά;). Διαβάστε και το προχθεσινό άρθρο του Μ. Ιγνατίου στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", το οποίο νομίζω ότι αναρτήθηκε κι εδώ.

    @ skal - 11:56 π.μ.

    Παρά το ότι έχω θέσει ένα ερώτημα πολλές φορές, τόσο σε σένα όσο και στους διαχειριστές, απάντηση δεν έχω πάρει. Το θέτω ακόμη μία φορά, με την ελπίδα ότι τούτη την φορά θα υπάρξει κάποια απάντηση:

    Γιατί δεν διαγράφονται τα σχόλια που περιέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς, χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην συζήτηση; Αντιθέτως, αποθαρρύνουν τον ελεύθερο διάλογο και μόνο καλές υπηρεσίες που δεν προσφέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απελλή και λοιποί φίλοι
    ήδη ο έλεγχος των 300-400 σχολίων καθημερινά μας τρώει αρκετές ώρες.
    Μερικές φορές, ίσως πολλές, ξεφεύγουν σχόλια και ζητούμε συνγώμη γι΄ αυτό.
    Όμως έστω και αν κάποιος προβοκάτορας, με την κλασσική έννοια ή εξ αντικειμένου, πετάει κανέναν χαρακτηρισμό, παρακαλώ να τον αντιπαρερχόμεθα, για να κρατήσουμε το επίπεδο υψηλό.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Χριστινα:
    (11 Ιουνίου 2010 12:47 μ.μ.)
    Προσεχε τα λοφια σου γιατι "οι ειδικοι" θα σου προσαψουν οσα προσαπτουν στον Περση Αχμαντινεζαντ.
    Νεος Χιτλερ, Νεο-Ναζι, Ισλαμοφασιστας, Φασιστας, Μασιστας, Μπατιστας και δεν συμμαζευεται.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιοκαθαρματα Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 11 Ιουνίου 2010 1:41 μ.μ.

    "Νταούτογλου (έτσι δεν προφέρεται το όνομα στα τουρκικά;)"

    Ναι, αγαπητέ φίλε, έτσι προφέρεται. Το ζήτημα όμως είναι ότι "τρώνε" το V και το γράμμα αυτό έχει μεγάλη σημασία για την κατανόηση του ονόματος.

    Γιατί δεν είναι Νταούτ-ογλού, αλλά Νταβούτ-ογλού.
    Τουτέστιν Δαβίδ-ογλού= Το παιδί του Δαβίδ!!!!

    Τα συμπεράσματα δικά σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απελλή, πότε σε είπα Οθωμανολάγνο και γιατι; Για θύμησέ μου παρακαλώ, διότι κανένα αρχείο δεν κρατάω.
    Όσο περι Σαββάτου και Παρασκευής και Κυριακής, κάθε τέτοια άγια μέρα πάω και άλλο ναό. Είμαι Πολύθρησκος, και φανατικός σε όλες τις θρησκέιες που πιστεύω. Μέσα στο ίδιο μου το σπίτι έχω και ένα είδωλο της θεάς Δήμητρας και το προσκυνώ, και θυμιατίζω και κάτι βουδιστικά και ινδουϊστικά ειδώλια. Στις πανσελλήνους κάνω και σατανιστικές τελετές, και αλλάζω σε λυκάνθρωπο που κυνηγάει ελάφια. Σε άλλα σχόλια άλλος μου λέει οτι είμαι πεντηκοστιανός. Αλλού Μασόνος. Τα έχω ακούσει όλα. Μένω έκπληκτος πως ανώνυμοι σχολιαστές γνωρίζουν όλες τις πτυχές της ζωής μου, ακόμα και τις ποιό κρυφές και σκοτεινές.
    Κύριε Καλεντερίδη, μήπως και εσείς αληθινά για προβοκάτορα με έχετε; Αν ναι, τότε να τα ομολογήσω όλα και να σας πω ποιοί είναι τα σκοτεινά αφεντικά μου και ποιοί με βάζουν εδώ να γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιατι αποκρυπτετε το σχολιο μου εδω;
    Ποιος ο λογος;


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιοκαθαρματα Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο ανώνυμε 11 Ιουνίου 2010 12:47 μ.μ.. Προσωπικά θα ήθελα αυτό το διαζύγιο, να είναι οριστικό. Έχω μιά μαύρη σκέψη όμως ότι, όλα αυτά με τουρκία και ισραήλ είναι στημένα και σκοπό έχουν την Κύπρο μας. Μακάρι να βγω ψεύτης και ηλίθος, μακάρι. Έχω την ιστορία να με διδάσκει.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το αίμα νερό δεν γίνεται. Στην ίδια συνομοταξία ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Μέσα στο ίδιο μου το σπίτι έχω και ένα είδωλο της θεάς Δήμητρας και το προσκυνώ, και θυμιατίζω και κάτι βουδιστικά και ινδουϊστικά ειδώλια. Στις πανσελλήνους κάνω και σατανιστικές τελετές, και αλλάζω σε λυκάνθρωπο που κυνηγάει ελάφια"

    Αχ, κύριε Σιδηρούντιε μου, συγκρατήσου λίγο, είσαι πολύ μπερδεμένος.

    Διάβασε τι γράφεις και μετά πες μου:

    ποιός είναι αυτός τελικά που παίρνει "παραθρησκευτικό ανατολίτικο χασίσι";

    Ξέρεις εσύ...

    Η πρώτη μας "γνωριμία" ήταν με ένα κείμενο που είχες γράψει για την Οθωμανολαγνεία. Σου είναι πολύ προσφιλής ο συγκεκριμένος όρος.

    Βεβαίως ούτε εγώ κρατάω αρχεία, κρατάει όμως ο Ινφογνώμων.
    Δεν έχεις παρά να ανατρέξεις στις προηγούμενες αναρτήσεις για να δεις ότι θέλεις και να σου λυθεί η απορία....

    Αν θέλεις λύσε και μια δική μου: Το βυζαντινότροπο όνομα σου είναι ψευδώνυμο ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτά που λέει ο Halevy είναι θεωρητικά. Με τον καινούργιο επικεφαλής στην ΜΙΤ, πρέπει και το Ισραήλ αλλά και στην Ελλάδα να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα.

    Ο Σιδηρούντιος δεν είπε ποτέ κανέναν οθωμανολάγνο. Εγώ έχω αποκαλέσει κατά καιρούς γιουσουφάκια και ισλαμολάγνους κάποιους πολιτικούς.

    Και αν θέλετε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα από τις τουρκικές εξελίξεις. Εγώ πέρσι το φθινόπωρο σας έλεγα ότι πάμε για σοβαρή επιδείνωση τουρκο-ισραηλινών σχέσεων και εσείς δεν με πιστεύατε.
    Κακώς, βέβαια, γιατί εγώ δεν έλεγα κάτι καινούργιο. Άσχετα, με τί λένε κάποιοι επαγγελματίες ψεύτες, ο Ένρτογαν από το 1993 έχει διακηρύξει ότι ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ και το ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΑ. Δείτε με τα ματάκια σας (και μόνο αυτά να πιστεύετε) εδώ:

    http://www.youtube.com/watch?v=5OdYYch1Tn0

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν δεν φτύσουν οι ισραηλινοί την Τουρκία και εαν οι Χριστιανοί δεν ξυπνήσουν ενάντια στον ισλαμοφασισμό, τα Βαλκάνια σε λίγες δεκαετίες θα είναι Ισλαμικό επίκεντρο. Έτσι νομίζω. Οθωμανολάγνοι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχουν και στην Ευρώπη και στην Αμερική, και πολλοί στο Ισραήλ. Νομίζουν ότι μπορούν να ζήσουν μαζί με Τούρκους και άλλους μουσουλμάνους όλοι μαζί, ειρηνικά. Αυτό κατα την άποψή μου δεν μπορεί να γίνει. Το Κοράνιο μόνο στην εποχή μας γίνεται πολύ γνωστό στον Ισλαμικό κόσμο, διότι μόνο στην εποχή μας υπάρχει η τυπογραφία και το φθηνό βιβλίο. Το Κοράνιο είναι κατηγορηματικό για τους Εραίους, ζητά τον αφανισμό τους, όπως συχνά μιλάει εναντίον των Χριστιανών και εναντίον αιρετικών Μουσουλμάνων. Το Ισλάμ έχει μπει σε μία εποχή των άκρων. Μόνο από πολύ μεγάλη ήττα και καταστροφή θα ηρεμήσει, που θα την εκλάβει ως Θεϊκή τιμωρία. Τίποτα άλλο δεν νομίζω να το σταματήσει. Τη γνώμη μου λέω και μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απελλή, καλύτερο το Εβραϊκό καπελάκι παρά το Οθωμανικό σαρίκι. Αν με έβαζες να διαλέξω ανάμεσα στις δύο θρησκείες θα προτιμούσα τον Εβραϊσμό για χίλιους λόγους. Και κάτι άλλο, όσοι το παίζουν μονοθεϊστές καλά θα κάνουν να ακουν τι έχουν να που οι Εβραϊοι επι του θέματος, διότι αυτοί είναι οι πρώτοι που έφτιαξαν τον ένα Θεό. Ο Χριστιανισμός έχει πολύ Ελληνική, Περσική και άλλες μυθολογίες.
    Χριστίνα, πολύ δυναμική σε ακούω. Καλά οι Τούρκοι, μπορούν να έχουν σφάξει την οικογένειά σου, τους προγόνους σου, όμως οι Εβραίοι τι κακό σου έχουν κάνει; Μη μου πεις ότι όλο αυτό το μίσος το έχεις επειδή συμμάχησαν με τους Τούρκους. Εμείς δηλαδή τι κάναμε επι αιώνες; Το Πατριαρχείο μας δικό τους τσιράκι δεν ήταν; Έλληνες δεν είχαν στο ναυτικό τους; Έλληνες δεν πολέμησαν στο πλευρό του Μωάμεθ για να πέσει η Πόλη; Βάλε λοιπόν και εμάς μέσα στην κατάρρα σου, να εξαφανιστούμε και εμείς μαζί με τους Τούρκους και τους Εβραίους, να ησυχάσει ο κόσμος, αν θες να είσαι δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Galia,

    Όντως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα λόγω του καινούργιου επικεφαλής στην ΜΙΤ, όχι για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά για το γεγονός ότι για να φτάσει το βαθύ κράτος να βάλει έναν 42χρονο επικεφαλής σημαίνει ότι ακόμα και αυτό έχει ξυπνήσει - ενώ αλλού πέφτει ύπνος βαθύς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η κυρία Gallia πήρε τη τσαντούλα της και κατέβηκε πάλι στο παζάρι....

    Την κάνατε "γαργαρίτσα" στην προηγούμενη ανάρτηση κυρία μου...ματαίως περίμενα μια αντίδραση, μια απάντηση, κάτι τις.
    Επιλέξατε να κάνετε τον ψόφιο κοριό; Αν θέλετε γυρίστε να διαβάσετε...που έχετε διαβάσει δηλαδή...

    Δύο πραγματάκια:

    α) "Εγώ έχω αποκαλέσει κατά καιρούς γιουσουφάκια και ισλαμολάγνους κάποιους πολιτικούς"

    Δεν είμαι δικηγόρος του Τζίμυ, ούτε τον ξέρω, αλλά τον "στόλισες" μια χαρά, όπως και πολλούς άλλους ms fanatic.

    β) " ο Ένρτογαν από το 1993 έχει διακηρύξει ότι ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ και το ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΑ"

    Α, για αυτό έχει ΥΠΕΞ Εβραίο; Φαντάσου και να τους αγάπαγε!

    κ. Σιδηρούντιε μου λες:

    " όπως συχνά μιλάει εναντίον των Χριστιανών και εναντίον αιρετικών Μουσουλμάνων"

    Μιλάει κυρίως εναντίον των χριστιανών, όχι απλώς συχνά.
    Αυτό το στρογγύλεμα που κάνεις συνεχώς σε ότι αφορά το Ισραήλ, είναι που με φέρνει σε αντίθεση μαζί σου.
    Να σου πω ότι συμφωνώ με όλο το υπόλοιπο κείμενο σου; Το ξέρεις, ή το έχεις καταλάβει. Ας μην παρεξηγούμαστε, λοιπόν, δεν μας αρέσει το Ισλάμ και ο Οθωμανισμός και των δύο. Ούτε αμφισβητώ ότι έχεις πατριωτικά αισθήματα όπως κι εγώ.
    Η Τουρκία μας ενώνει και το Ισαραήλ μας χωρίζει, παράξενο δεν είναι; Χώρο στο διάλογο, λοιπόν, κ. Σιδηρουντιέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 11 Ιουνίου 2010 2:27 μ.μ.

    >Τα συμπεράσματα δικά σας..<

    Δαβίδογλου, δηλαδή, ε; Εμ γι αυτό είναι τέτοια ατσίδα!! Κατανοητό. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απελλή, διάβασε και τον δεύτερό μου λόγο ενάντια στην Οθωμανολαγνία σε παρακαλώ, αν δεν έχεις χρόνο να χάσεις. Από εκεί θα καταλάβεις σε τι αίρεση είμαι, σε τι Θεό πιστεύω και τι καπνό ακριβώς φουμάρω. Θα βρεις τον δεύτερο στο ellinikesaxies.blogspot.com
    Το όνομά μου είναι αληθινό και προέρχεται από ένα μέρος στην Ελλάδα όπου με γνωρίζουν όχι μόνο όλοι άνθρωποι αλλά και οι πέτρες ακόμα, μία προς μία. Απελλή, εάν έρθει ποτέ το Ισραήλ σε σοβαρή σύγκρουση με την Τουρκία, θα αγοράσω μία Ισραηλινή σημαία και θα την βάλω σπίτι μου, και θα πάρω και εβραϊκό καπελάκι να φοράω και εσύ να έρθεις να με φωτογραφίζεις.

    Κ. Γκάλια, έχω πει Οθωμανολάγνο τον κ. Γιανναρά, ο οποίος έιναι σαφώς υπερ του τουρκοφακιολίου. Εάν ο Απελλής είναι ο ίδιος ο κ. Γιανναράς, τότε έχει δίκιο. Αν δεν είναι και το έχω πει, ζητάω συγνώμη. Δεν θυμάμε και δεν ψάχνω. Συγνώμη ακόμα και αν έτσι τον έκανα να αισθανθεί χωρίς να το έχω πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ 11 Ιουνίου 2010 6:36 μ.μ.

    (-.Και κάτι άλλο, όσοι το παίζουν μονοθεϊστές καλά θα κάνουν να ακουν τι έχουν να που οι Εβραϊοι επι του θέματος, διότι αυτοί είναι οι πρώτοι που έφτιαξαν τον ένα Θεό.-)

    Έχεις Σιδηροδέσμιε εβραιολάγνε ακούσει τίποτε για "Τω Αγνώστω Θεό";


    Σωκράτης
    Υπερπέραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κ. Σιδηρούντιε,
    δεν είχα σκοπό να ξαναγράψω, αλλά διάβασα το νέο σου σχόλιο και απόρησα πως είναι δυνατόν να εμφανίζεσαι ιστορικά ανιστόρητος.

    Γράφεις, μάλλον, επαναλαμβάνεις την κατεστημένη και λανθασμένη άποψη περί Εβραϊκού Μονοθεϊσμού. Διάβασε και ψάξτο από μόνος σου. Μια Αγία Γραφή θα την έχεις.

    Κατά αρχήν, οι περιπλανώμενοι Εβραίοι ήταν, όπως όλοι οι Σημίτες αδελφοί τους πολυθεϊστές και ανιμιστές, είχαν λίθους και πέτρινα είδωλα.
    Ο Αβράμ, μετέπειτα Αβραάμ, ήταν από τους πρώτους των Εβραίων, αν και ο Αβραάμ δεν θα πρέπει να θεωρείται Εβραίος, ούτε ο γιος του Ισαάκ που σημειωτέον είχε αδελφό τον Ισμαήλ τον γενάρχη των Αράβων, μια συγγενική φυλή δηλαδή, αλλά Εβραίοι αρχίζουν να θεωρούνται πια από τον Ιακώβ και μετά, τον επονομαζόμενο και Ισραέλ.
    Για αυτό, ο λόγος του θεού που ειπώθηκε στον Αβραάμ περί εκλεκτού λαού που θα κυριαρχήσει στην γη, κακώς μονοπωλήθηκε από τους Εβραίους, αφού ο Αβραάμ ο ίδιος δεν ήταν Εβραίος την στιγνή της υπόσχεσης, αλλά αφορούσε προφητικά την εξάπλωση του οικουμενικού χριστιανισμού. Του οποίου ιδρυτής ήταν ο Χριστός, Εβραίος μεν αλλά και πανανθρώπινος, "ερχόμενος" μέσα από το γενεαλογικό δέντρο του Αβραάμ.
    Ο Αβραάμ συνέλαβε ατελώς την έννοια του ενός θεού. Όμως ήρθαν ουσιαστικά σε επαφή με τον μονοθεϊσμό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αίγυπτο. Ο Μωϋσής αντιλήφθηκε ή τον μύησαν, πως πίσω από τον φαινομενικό πολυθεϊσμό των Αιγυπτίων που έκφραζε με τις πολλές μορφές των θεών τις διαφορετικές ενέργειες του Ενός και Ανωτέρου Όντος (Ρα-Ατόν-μονοθείσμός του Ακενατών περ. 1.500-1400 π.Χ.).
    Έτσι εξηγείται για ποιον λόγο ο Μωυσής παρουσίασε μετά την Έξοδο από την Αίγυπτο, την Δέλτο των 10 Εντολών, που αποτελούσε τρόπον τινά μια διακήρυξη, το "καταστατικό" της εβραϊκής θρησκείας και ταυτόχρονα μια πολιτική ίδρυση του νέου Έθνους των ελευθερωμένων πλέον Ισραηλιτών.
    Παρόλα αυτά συχνά επέστρεφαν στην αρχική τους πολυθεϊστική θρησκεία και ο θεός κάθε φορά τους τιμωρούσε.

    Τέλος, ο Μονοθεϊσμός, ως θρησκευτική αντίληψη ήταν επίσης διαδεδομένος κατά τα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας, που εκφράστηκε ανάμεσα σε πολύ σημαντικές προσωπικότητες και μύστες των Ελευσινίων Μυστηρίων, όπως ο Πλούταρχος, ο Πλάτωνας και ο Παυσανίας και σε πολλούς από εκείνους που πρέσβευαν τη θεϊκή αρχή. Είναι μια αντίληψη η οποία βλέπουμε να διαπνέει την διδασκαλία των αρχαίων Μυστηρίων, όπως είναι τα Ελευσίνια, τα Καβείρια, τα Διονυσιακά ή Βακχικά και τα Ορφικά, που όλα τους αποδείκνυαν την προϋπαρξη και την αθανασία της ψυχής. Οι Ορφικοί Ύμνοι π.χ, που αποκαλύπτουν τη διδαχή περί μονοθεϊσμού των Ελευσινίων Μυστηρίων λέγουν, «Είς Ζεύς, είς άδης, είς Ήλιος, είς Διόνυσος, είς Θεός εν πάντεσσι, τι σοι δίχα αγορεύω;». Η μονοθεϊστική αντίληψη εκφράστηκε ακόμα από εξέχοντες φολοσόφους. Ο Ξενοφάνης γράφει, «Εις θεός, εν τε θεοίσι και ανθρώποισι μέγιστος», ενώ ο Ηράκλειτος αναφέρει πως, «εξ των πάντων έν και εξ ενός πάντα» και αλλού ότι, «όλοι οι άνθρώπινοι νόμοι τρέφονται από τον ένα, τον θεϊκό». Ο Εμπεδοκλής (495-435 π.Χ) σε θεολογικό του χωρίο στο «Ποίημα περί Φύσεως», εκφράζει την πίστη σε «μια ιερή ανέκφραστη διάνοια» που αποτελεί συνέχεια της φιλοσοφικής σκέψης του Ξενοφάνη. Συμφωνεί με τον θεϊκό νόμο του Ηράκλειτου και φέρνει το «νόμο» σε ακόμη πιο στενή επαφή με τον κόσμο, ενώ υιοθετεί την Πυθαγόρεια αντίληψη της μετεμψύχωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Ξανακοίταξε καλύτερα, διότι η "γαργαρίτσα" είναι ακόμα στον μετριασμό...

    Ειλικρινά θα ήλπιζα να καταλαβαίνεις πόσο γελοίο είναι να λες ότι επειδή λέγεται Νταβούτογλου είναι και Εβραίος.
    Το όνομα Davud, Daut είναι 100% αραβικό.
    Κλεμένο μεν από τον Ιουδαϊσμό, αλλά πόσα ονόματα δεν έχουν πάρει από τους Εβραίους; και γενικά το Ισλάμ έχει κοπιάρει πάρα πολλά από τον Ιουδαϊσμό.

    Επίσης, εκτός από ανοησία, αυτός ο ισχυρισμός σου είναι και ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ:
    Με το δικό σου σκεπτικό,
    όλοι οι Έλληνες με επώνυμο σε κατάληξη "-ογλου" ή με επίθετα τουρκικής γλωσσολογικής προελεύσεως,
    είναι Τούρκοι!
    Ελπίζω να μη μας διαβάζει ο Ερντογάν και προσθέσει και νέες διεκδικήσεις για την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα!

    Ωραίες απόψεις έχεις και προπάντως ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ. Με τέτοιους πατριώτες επιπέδου ΑΠΕΛΛΗΣ, θα καταντήσουμε με ελληνικό κράτος στα όρια του Κολωνακίου.

    Όσο για τον τζιμη, έχεις δίκιο: ήμουν κάπως άγρια. Κανονικά πρέπει να φερόμαστε με στοργή και τρυφερότητα στους γιωτάδες, ειδικά όταν είναι ισλαμο-αριστεροί.

    @11 Ιουνίου 2010 7:38 μ.μ
    Ο Σωκράτης, φίλε μου, είναι πολύ πρόσφατος σε σχέση με τον Ιουδαϊσμό.
    Και κάτι τέτοια έλεγε και οι Αθηναίοι τον ανάγκασαν να πιεί το κώνειο. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί, τον τεράστιο πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων.
    Γιατί οι Έλληνες έκαναν Πολιτική, και ακόμα και η Θρησκεία τους ήταν μια μορφή Ευσέβειας, Μέτρου και μια Συλλογικότητας που διαμόρφωνε Πολίτες! Μιλάμε για ένα Πολιτισμό και ένα Πολίτευμα που αποτελεί ακόμα άπιαστο ιδανικό!
    Και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι Έλληνες έγιναν Χριστιανοί, όταν η αρχαία πλέον θρησκεία είχε εκφυλιστεί μέσω του συγκρητισμού με τους ανατολίτες ειδωλολάτρες, δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για να παραμένει ζωντανός ένας λαός είναι ο διαρκής επαναπροσδιορισμός και η βελτίωση μέσω της αυτεπίγνωσης.
    ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ!
    Εδώ ακριβώς πάσχουμε ως λαός σήμερα που για τα χάλια μας, ποτέ δεν φταίμε εμείς, μα πάντα οι άλλοι οι κακοί που μας επιβουλεύονται...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άνθρωπε απο το υπερπέραν, τι καιρό κάνει εκεί;
    Μη μου πεις ότι και η Γέννεση και όλη η Πεντάτευχος είναι έργα του Σωκράτη ; Αυτά είναι τα βιβλία που πρώτα μίλησαν για τον Θεό στο οποίο οι Χριστιανοί πιστεύουν.
    Ο Σωκράτης για αθεϊα κυρίως δικάστηκε, και για την αθεϊα του άδικα τον έφαγαν. Δεν ήταν θρησκόληπτος ο άνθρωπος, τι να κάνουμε, μην τον βάζεις μεσα στο παιχνίδι των θεών.
    Εσύ άνθρωπε από το υπερπέραν, φώτισέ μας με αυτά που εσύ γνωρίζεις και για τα οποία εμείς άγνοια έχουμε. Αν έχεις την καλοσύνη και τον χρόνο, αποκάλυψέ μας και άλλα σοφά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απελλή, ο Θεός δηλαδή των Εβραίων και των Χριστιανών πρώτα από Έλληνες φτιαχτηκε, αυτό θες να πεις; Τότε τι πρόβλημα έχεις με τους Εβραίους, αφού όπως λες σε έναν Έλληνα Θεό πιστεύουν.
    Βλέπω πολύ σε απασχολεί ο ένας Θεός. Εγώ τον γνωρίζω πρώτο χέρι. Είναι ένας φίλος μου. Μία μέρα τον πλησίασαν κάτι Ιεχωβάδες στον δρόμο "θέλουμε να σας μιλήσουμε για τον Θεό κύριε" του είπαν. Και αυτός απάντησε "τι να μου πείτε για τον Θεό, αφού εγώ είμαι ο ίδιος ο Θεός μπροστά σας". Να σου τον γνωρίσω αμα θες, παει και στην Αθήνα συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. >Αν με έβαζες να διαλέξω ανάμεσα στις δύο θρησκείες θα προτιμούσα τον Εβραϊσμό για χίλιους λόγους<


    Ετσι εισαστε εσεις οι Πεντηκοστιανοι.Απο την στιγμη που πιστευετε πραγματικα οτι ο Ισραηλ ειναι ο περιουσιος λαος του Θεου θελετε να τον πλησιασετε και να γινετε ενα με αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλώς την κυρία πονηρίδου!!

    "Επίσης, εκτός από ανοησία, αυτός ο ισχυρισμός σου είναι και ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ:
    Με το δικό σου σκεπτικό,
    όλοι οι Έλληνες με επώνυμο σε κατάληξη "-ογλου" ή με επίθετα τουρκικής γλωσσολογικής προελεύσεως,
    είναι Τούρκοι!"

    Λύσε μου μια απορία και εσύ. Το τέχνασμα το βλέπω,οφείλεται όμως στην γυναικεία πονηριά, ή στην εβραϊκή;

    Έχω ένα φίλο που τον λένε Χριστόγλου και δεν τον θεωρώ καθόλου Τούρκο, ούτε υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο. Η τεχνική είναι απλή, βάζεις στο στόμα κάποιου κουβέντες που δεν έχει πει, ή φωνάζεις κατά το γνωστό "Εβραιος έδερνε και φώναζε πως τον δέρνουν"

    "Ειλικρινά θα ήλπιζα να καταλαβαίνεις πόσο γελοίο είναι να λες ότι επειδή λέγεται Νταβούτογλου είναι και Εβραίος"

    Και το παιδί του τσακαλιού είναι τσακάλογλου στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Συγγνώμη για το δεύτερο κατά σειρά σχόλιο, αλλά υπάρχει τραγική ανακρίβεια στο σχόλιο του ΑΠΕΛΛΗ. Που έχει το θράσος να δίνει μαθήματα γνώσεων στον κύριο Σιδηρούντιο!!!
    Είδα, λοιπόν, ότι αναφέρει για Ορφικούς Ύμνους. Και γράφει:

    "Οι Ορφικοί Ύμνοι π.χ, που αποκαλύπτουν τη διδαχή περί μονοθεϊσμού των Ελευσινίων Μυστηρίων λέγουν, «Είς Ζεύς, είς άδης, είς Ήλιος, είς Διόνυσος, είς Θεός εν πάντεσσι, τι σοι δίχα αγορεύω;».

    Ο κωμικός νεο-έλλην, γράφει ΨΕΜΑΤΑ.

    Υπάρχει μόνο το εξής:
    "Εἷς Ζεὺς, εἷς Ἅιδης, εἷς Ἥλιος, εἷς Διόνυσος"

    Ανήκει στα λεγόμενα "Ορφικά Αποσπάσματα" που διεσώθησαν μέσω άλλων συγγραφέων.
    Το συγκεκριμένο μας έρχεται
    από τα Σατουρνάλια, του Μακρόβιου.
    Μιλάμε για έργο που έχει γραφτεί στις αρχές του 5ου αι. και για έναν Λατίνο, νεοπλατωνιστή, τυπικό Ρωμαίο αριστοκράτη της εποχής που προσπαθεί να υπερασπίσει την παλιά ειδωλολατρική του θρησκεία, που είχε αναβιώσει στη Ρώμη, ως Ετρουρία Τριάδα: Ceres, Liber, Libera.
    O Macrobius αναφέρεται στον Liber, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ο Διόνυσος. Και ο συγγραφέας, με αναφορές σε άλλους συγγραφείς προσπαθεί να τεκμηριώσει ότι ο Liber-Διόνυσος ταυτιζόταν με τον θεό Ήλιο και τον Απόλλωνα!
    Και ανέφερα η κακομοίρα πριν για την μίξη των θρησκειών, τον αχταρμά εκείνον, λες και ήξερα ότι θα πετάξει κάποιος την ΚΟΤΣΑΝΑ.

    Μάλιστα, από τον 4ο αι. οι Ρωμαίοι αριστοκράτες, είχαν γείρει μόνο στην λατρεία του Liber ως κορυφαίου των άλλων θεών, ως αντίβαρο για τον χριστιανισμό, προσπαθώντας να συνδιάσουν τον Αρχαίο Ελληνισμό με τις απαιτήσεις της εποχής.

    Εδώ είναι το απόσπασμα από τα Saturnalia, και φυσικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το "είς Θεός εν πάντεσσι, τι σοι δίχα αγορεύω;». Αντιγράφω:

    18 Solem Liberum esse manifeste pronuntiat Orpheus hoc versu:
    Ἥλιος ὃν Διόνυσον ἐπίκλησιν καλέουσιν.
    Et is quidem versus absolutior: ille vero eiusdem vatis operosior:
    Εἷς Ζεὺς, εἷς Ἅιδης, εἷς Ἥλιος, εἷς Διόνυσος.

    (Macrobii, Saturnalia, Liber I, XVIII, 18, p. 175)

    Και δείτε το με τα μάτια σας στο ίντερνετ, εδώ:
    http://penelope.uchicago.edu/Thayer/L/Roman/Texts/Macrobius/Saturnalia/1*.html
    και εδώ:
    http://www.monumenta.ch/latein/text.php?tabelle=Macrobius&rumpfid=Macrobius,%20Saturnalia,%201,%20%20%2018&level=4&domain=&lang=0&links=&inframe=1&hide_apparatus=1&PHPSESSID=a5d9ecc586a2a27adc77650ea425891f

    Δηλαδή, προωθεί αυτό που πιστεύει: ότι ο Liber-Διόνυσος ταυτίζεται με τον Ήλιο και τον Απόλλωνα. Δεν μιλάει για Έναν και Μοναδικό!

    Το υπόλοιπο που γράφει ο ΑΠΕΛΛΗΣ είναι ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Εννοείται ότι δεν είναι
    ούτε του Ορφέα, ούτε του Μακρόβιου.
    Ποιού είναι;
    Σκέφτηκα να ρίξω μια ματιά εδώ και όντως βρήκα την προσθήκη.
    Το βιβλίο είναι εδώ, και αυτό που θέλουμε είναι στην σελίδα 455
    http://books.google.com/books?id=i1oNAAAAYAAJ&printsec=frontcover&dq=Orphica&hl=el&cd=1#v=onepage&q&f=false

    Σας μεταφράζω αυτό που γράφει στα λατινικά, ειδικά για τον ΑΠΕΛΛΗ που δεν είναι ικανός ούτε για απόδοση της αρχαίας ελληνικής στα νέα ελληνικά:
    "τούτον επαινόντας ο Ιουστίνος ο Μ. , προσέθεσε και αυτόν (τον στίχο εννοεί)
    και αναφέρει το "εις θεός...αγορεύω".

    Οπότε, είναι προσθήκη του Ιουστίνου του Μ. Ο οποίος προφανώς είναι χριστιανός.

    Τώρα ποιός Ιουστίνος είναι αυτός; θα σας γελάσω! Ίσως να είναι ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας που είχε γράψει πολλά τέτοια. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, σε αυτό το πεδίο είμαι αμόρφωτη εντελώς...

    Λυπάμαι βαθύτατα για την κατάντια κάποιων. Δεν ξέρουν την τύφλα τους και όμως δεν έχουν καν την επίγνωση της φρικιαστικής άγνοιάς τους.
    Είναι κρίμα, γιατί υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες. Το βλέπω και εδώ. Καθημερινά. Και υπάρχουν και κάποιοι εξυπνάκηδες αμόρφωτοι που θεωρούν εαυτούς παντογνώστες και αποδομούν τα πάντα.

    Να διευκρινήσω ότι δεν έχω διαβάσει τί αναφέρει στη συνέχεια του σχολίου του ο ΑΠΕΛΛΗΣ. Εγώ άντεξα μέχρι τους δήθεν "Ορφικούς Ύμνους".

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σιδηρούντιε σταμάτα να προκαλείς τον ΑΠΕΛΗ γιατί δεν αντέχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Galia
    Έχω στο ημερολόγιό μου καταγράψει και τις 246 ΕΝΕΔΡΕΣ που έχω πάει στον Έβρο. Περιοχές Λαγηνά, Τυχερό, Κορνοφωλιά.
    Και να σκεφτείς ότι μπορούσα ως απόδημος, να πληρώσω και να μην πάω στρατό. Αλλά με παππού από την Σμύρνη τραυματία το '22 και με πατέρα στο βουνό κατά των Γερμανών, το θεώρησα ύψιστο χρέος μου να πάω.
    Γύρω στις 2.500 ώρες χειμώνα καλοκαίρι πάνω στο ανάχωμα. Νύχτα πάντα !!!

    Αλλά εσύ γιατί έχεις αφηνιάσει έτσι; Επειδή ο αρχηγός της Μοσάντ είπε να τα ξαναβρείτε με τους Τούρκους;
    Αφού είσαστε ένα και το αυτό, γιατί όχι;
    Προς το συμφέρον και των δύο σας είναι. Το είδατε ότι τόσα χρόνια δούλευε αφού υπήρχε άψογη συνεργασία στην Κύπρο, στον Οτσαλάν, στις ΗΠΑ και παντού αλλού!

    Είδατε να κάνω παράπονα για τους χαρακτηρισμούς που μου προσδίδετε;
    Όχι, διότι θέλω να υπάρχει η ελευθερία να κρίνω και να χαρακτηρίζω και εγώ απόψεις και συμπεριφορές.
    Πρόσφατα το είχα πει και στον Ομαδεόν με τον οποίο συμφωνώ σε πολλά.
    Όλοι να λένε την γνώμη τους και όχι σαν κάποιον ακατονόμαστο που ζητάει σήμερα την προστασία του διαχειριστή διότι δήθεν τον προσβάλλουν διάφοροι χαρακτηρισμοί.
    -------------------

    Σιδηρούντιε, σε είχα για κάτι προς σα'ι'ντεολογία ή τέτοιο πράγμα επειδή είμαι άσχετος με θρησκείες και δεν πολυπαρακολουθώ το ζήτημα.
    Αλλά είδα ρε φίλε σε φιλμάκι στο γιουτούμπι τον Τομ Κρουζ να μπινελικώνει τόσο άγρια κάτι εβραίους στην Αμερική και άλλαξα γνώμη. Όχι για τους σα'ι'εντολόγους, αλλά γιά σένα. Χθες και σήμερα έδωσες καθαρά το στίγμα σου. Προτιμάς σιωνισμό.
    Δεν σου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο κανένας ρε φίλε ώστε να χρειαστεί να το πεις.
    Μόνος σου το λές χωρίς πίεση.
    Είναι θέμα ...αισθητικής.
    Προτιμάς στο κεφάλι το μισό σουτιέν και όχι το σαρίκι. Συμφωνώ είναι πιό σεξουαλικό. Με γειά σου και χαρά σου. Και γω μαζί σου σ' αυτό.
    Και να σου πω και κάτι;
    Εκτιμώ πολύ την Γκάλια που τα λέει στα ίσια.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ 11 Ιουνίου 2010 8:06 μ.μ.
    "Εδώ ακριβώς πάσχουμε ως λαός σήμερα που για τα χάλια μας, ποτέ δεν φταίμε εμείς...,"

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για τα χάλια μας φταίνε οι εκάστοτε Galia μας. Που τα τελευταια 700 δισεκατομύρια χρονια, απο την υπαρξήν τους μας τάχουν ζαλίσει.


    Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΙ ΧΑΣΑΠΙΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΥΛΕΓΓΥΟΙ Κ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΘΑΝΑΙ Κ ΑΝ ΥΠΑΡΧΗ Κ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΙΓΗΣΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ..... ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Galia
    Ρε φιλενάδα έπαθα την πλάκα μου!
    Τέτοια μόρφωση πιά;
    Δικαίως τώρα, μετά από κυβερνητικός εκπρόσωπος των σιωνιστών, να γίνεις και ο ...Πεταλωτής των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έτσι, έτσι...

    Συνεχίστε να τσακώνεστε μεταξύ σας: είναι εθνικά πολύ δημιουργικό...

    Αυτά βλέπουν οι πολιτικοί και κάνουν ότι θλιβερό κάνουν, αυτά βλέπουν οι δημοσιογράφοι και λένε αυτά τα θλιβερά που λένε, αυτά βλέπουν οι επιχειρηματίες και περιμένουν να ρουφήξουν το αίμα του θλιβερού κράτους και να κλαφτούν μετά γιατί δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτά βλέπουν οι εργατοπατέρες και...

    Τώρα που το ανέφερα για τους εργατοπατέρες, θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: εκπρόσωποι από το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας κατά την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους (εργοδότες) του κλάδου είπαν:

    "Πρέπει να καταλάβετε οτι έρχεται κρίση: σας απαγορεύουμε να δώσετε αυξήσεις στους εργαζομένους, σας επιβάλλουμε να επενδύσετε το 20% των κερδών, σας ενημερώνουμε ότι θα δεχτούμε 10% απολύσεις αρκεί να επαναπροσληφθούν μετά την κρίση. Έχουμε κοινή ιστορία δεκαετιών και κοινό συμφέρον και, αν προσπαθήσουμε μαζί, θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και θα εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας."

    Σας θυμίζει τίποτα; "δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα, αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν, ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος και σκληρή διπλωματία για την επίτευξή του."

    Δυστυχώς έχουμε μάθει να τσακωνόμαστε για πράγματα, σημαντικά ή όχι, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.

    Μην επενδύετε το χρόνο σας σε άχρηστες διαμάχες: εδώ ο κόσμος καίγεται, και εσείς ακονίζετε τις χτένες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ 12 Ιουνίου 2010 9:10 π.μ.

    Φίλε,
    έχεις δίκιο. Αλλά και άδικο. Γιατί βάζεις τον κύριο Σιδηρούντιο και εμένα στο ίδιο τσουβάλι με αυτόν που κακοποιεί την Ελλάδα.
    Δηλαδή, πρέπει να ξεφτιλίσουμε, να κάψουμε, να σκίσουμε την αρχαία ελληνική γραμματεία, επειδή έτσι γουστάρει ο ΑΠΕΛΛΗΣ;

    Δηλαδή, να τον αφήνω να λέει ότι στους Ορφικούς Ύμνους υπάρχει ένα απόσπασμα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

    Δηλαδή, ζητάς να περνάνε για γνώσεις, η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ και η ΑΝΟΗΣΙΑ και εγώ να σιωπήσω για να μην τσακωνόμαστε;;;

    Δηλαδή, πρέπει να βουρλοποιηθούμε όλοι στην Ελλάδα για να είμαστε αγαπημένοι;

    Και βλέπεις ότι για τον Ιουδαϊσμό, που είναι θρησκευτικό ζήτημα και δεν αφορά κανέναν εδώ, δεν απάντησα καν. Διότι το να απαντούσα θα ήταν μια έμμεση μορφή θρησκευτικού προσηλυτισμού. Δηλ. καταδικαστέο.

    Αλλά, οι Αρχαίοι Έλληνες, υποτίθεται ότι είναι η κοινή μας κληρονομιά!
    Και για μένα το να τους ΥΒΡΙΖΕΙ κάποιος, είναι τόσο σημαντικό και άμεσο ζήτημα, όσο το να επιχειρήσει να με κλέψει.

    Και με χλευάζουν και από πάνω επειδή έχω διαβάσει στη ζωή μου. Δηλαδή, πάνε να περάσουν την ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ και την ΑΝΟΗΣΙΑ για ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

    Τελικά, έχετε ό,τι ακριβώς σας αξίζει. Ο Μακρυγιάννης δεν ανέχθηκε να ξεπουληθούν τα αρχαία αγάλματα. Και είπε:

    Γι’αυτά πολεμήσαμε

    Εσύ, φίλε, τα θεωρείς μηδαμινά θέματα. Αλλά λαός χωρίς Ιστορική Μνήμη και Ηθικό Ανάστημα είναι ήδη πεθαμένος

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σιγά ρε Σιδηρουργέ μη και κάτσει ο Γιανναράς να ασχοληθεί με την πάρτη σου επειδή τον είπες τουρκολάγνο.
    Και μάλιστα να σε ...φοβηθεί ώστε να χρησιμοποιήσει και ψευδώνυμο !!!

    Μακάρι να έμπαινε στο ιστολόγιο αυτό και να είχαμε διάλογο μαζί του.
    Θα γινόμασταν περισσότερο σοφοί και λιγότερο εγωκεντρικοί.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Εύγε, που περάσατε το χλευαστικό σχόλιο του Τζιμη επειδή έχω διαβάσει Αρχαίους Έλληνες,

    και κόβετε το δικό μου.

    Εύγε, που θεωρείτε την ΑΝΟΗΣΙΑ και την ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ως ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

    Και ούτε ένα συγγνώμη για τη βεβήλωση των Ορφικών Ύμνων.
    Κάποτε ο Μακρυγιάννης έλεγε ότι οι Έλληνες πολέμησαν για τα αρχαία αγάλματα.

    Εσείς οι γελοίοι νεο-μογγολο-έλληνες, έχετε τους αρχαίους για να αποπατείτε πάνω τους. Για αυτό και νομοτελειακά θα ΠΑΡΕΤΕ αυτό που σας αξίζει.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Και ευχαριστώ για το σημερινό ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ σας,
    που αφήσατε να με χλευάσει ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ. Και περάσατε και δεύτερο σχόλιο του ΑΜΟΡΦΩΤΟΥ που βρίζει και τον κύριο Σιδηρούντιο.

    Μόνο που πριν δείξετε τέτοιο κόμπλεξ και κακία, θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι αυτήν
    τη μόρφωση δεν την έκλεψα, αλλά την απέκτησα. Όταν εσείς στον ελεύθερό σας χρόνο κοπροσκυλιάζετε, εγώ διαβάζω.

    Και δεν σας έβλαψα, ούτε σας άρπαξα τον αέρα που αναπνέετε για να φέρεστε με τόσο ΜΙΣΟΣ.

    Θα έπρεπε να ζητήσετε μια συγγνώμη, και εσείς ως διαχειριστές, για την ανακρίβεια
    που γράφτηκε για τους Ορφικούς Ύμνους. Αν ήσασταν σωστοί.

    Αλλά προφανώς δεν είστε σωστοί.
    Συντάσσεστε με την Αμορφωσιά, την Ανοησία και με προσβάλετε επειδή κατέδειξα την Άγνοιά σας!

    Είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Καλεντερίδης λείπει εκτός.
    Αυτός έχει άλλου τύπου Παιδεία.
    Και ποτέ δεν θα επιβράβευε τον ΑΜΟΡΦΩΤΟ και ΥΒΡΙΣΤΗ τζιμη.

    Τουλάχιστον, κατάλαβα κάτι απόψε.
    Ότι δεν έχω καμιά θέση εδώ.
    Πως να συζητήσω εγώ μαζί σας, όταν εσείς υποκρίνεστε ότι έχετε διαβάσει Ορφικούς Ύμνους, ενώ ούτε τους έχετε ακουμπήσει στη ζωή σας;
    Και δεν μισείτε μόνο τους Εβραίους, αλλά μισείτε παθολογικά και τους Αρχαίους Έλληνες και για αυτό αποπατείτε χωρίς ντροπή πάνω τους.
    Δεν είστε παρά θλιβερά σκουλήκια που αποδομούν την Ελλάδα και τον Παγκόσμιο Πολιτισμό

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ολόκληρο σχόλιό μου κόπηκε. Κρίμα, έφαγα ώρα να βρω τις παραπομπές.

    Κύριε Τζίμη, τομαγμένος ο σύλλογος των σχολιαστών εδώ, όλο ψευδώνυμο δουλεύει. Όσο για το ίνδαλμά σας, ότι λάμπει δεν είναι κατ' ανάγκη χρυσός. Μπορεί κάλιστα να είναι και ένας καλογυαλισμένος ντενεκές που ξεγελάει τους ιθαγενείς.
    Μου φτάνει που εσείς κύριε Τζίμη με τιμάτε με τα σχόλιά σας. Αυτό είναι το κέρδος μου από εδώ. Τα δικά σας εύσημα είναι που έχουν αξία για 'μενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ Galia

    Μην ασχολείσαι με τον "τζίμη". Αυτό το παρτσακλό δεν είναι ούτε για φτύσιμο.

    Το πρόβλημα είναι ότι γράφουμε σε ένα ιστολόγιο με προβληματικούς διαχειριστές, οι οποίοι, αντί να κρατούν ίσες αποστάσεις, μεροληπτούν. Το χειρότερο δε όλων είναι, ότι μεροληπτούν υπέρ του χειρότερου και της αμορφωσιάς.

    Ναι, προφανώς λείπει ο κ. Καλεντερίδης, αν και δεν νομίζω ότι τον απασχολεί το θέμα ιδιαίτερα. Άλλωστε, ουδείς τον ενημερώνει για τέτοιου είδους σχόλια, διαφορετικά πιστεύω ότι θα είχε την ευγένεια και το φιλότιμο να επέμβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ούτως ή άλλως είναι ψυχοφθόρο να κάνεις τον μπαμπούλα, ειδικά όταν έχεις γυρίσει από ταξίδι 1200 χιλιομέτρων.
    Έλεος ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλά το κατάλαβα ότι έλειπες. Και δεν το κατάλαβα μόνον εγώ ("Είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Καλεντερίδης λείπει εκτός." Galia).

    Καλώς ήλθες και να είσαι καλά.
    Αναφέραμε το όνομά σου, διότι μερικά πράγματα είναι ... περίεργα εδώ μέσα. Το ποιος ευθύνεται γι αυτό, το ποιος και γιατί ενθαρρύνει φτηνούς υβριστές να βρωμίζουν το ιστολόγιο, βρες το με τους συνεργάτες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Σάββα, είναι κατανοητό πως κάποιοι προσπαθούν να σας εμπλέξουν χωρίς λόγο σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση, επικαλούμενοι υποκειμενικές και μόνο εκτιμήσεις τους.
    Δεν ήμουν ο πρώτος που απέδωσα χαρακτηρισμούς και παίρνω την ευθύνη μόνο για όσους ανταπέδωσα.
    Ούτε ζήτησα την προστασία σας, όπως λάθος κατάλαβε ένας φίλος αναγνώστης.
    Νομίζω ότι αυτό που τίθεται εν αμφιβόλω από κάποιους εδώ, είναι
    η ουσία της άποψης και όχι ο τρόπος έκφρασης της.
    Οι υποκειμενικές εκτιμήσεις αυτών των ανθρώπων, φτάνουν στο σημείο να θέλουν να ορίσουν ακόμη και το ιστορικά "ορθό" και αληθινό, σύμφωνα με την άποψη τους.
    Να διαλαλήσουν την δική τους τεράστια ΓΝΩΣΗ και να καταγγείλουν την ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ των άλλων.
    Να απειλούν ότι θα αποχωρήσουν;;!!!!
    Να κρίνουν και να καταδικάζουν με το αλάθητο της κρίσης τους, ποιοι είναι οι φτηνοί υβριστές που βρωμίζουν το ιστολόγιο, ποιοι είναι οι αμόρφωτοι, οι νεο-μογγολο-έλληνες, τα σκουλήκια και όλα τα ωραία κοσμητικά επίθετα που μας πρόσφερε απλόχερα η "υψηλή διανόηση" που καυχιέται για την πολυμάθεια της. Και να απαιτούν την έξωση όλων εκείνων που διαφωνούν σθεναρά μαζί τους, επειδή δήθεν τους υβρίζουν!!
    Αυτό είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας.
    Και δε βρέθηκε ένας να πεί, ότι ο σοφός που καυχιέται για τη σοφία του και για τα βιβλία που έχει διαβάσει, δεν είναι σοφός. Είναι ντενεκές ξεγάνωτος που κάνει περισσότερο θόρυβο πέφτωντας από ψηλά.

    Αν κατάλαβα καλά, θα πρέπει να πάω στην εξορία, επειδή έγραψα πως οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν αντιληφθεί με το πνεύμα τους, τη διάσταση του μονοθεϊσμού, ενώ στους Εβραίους φανερώθηκε εξ αποκαλύψεως.
    Και για αυτό το λόγο λοιπόν αποπατώ πάνω στους αρχαίους Έλληνες...;!
    Επειδή τους δείχνω πιο εξελιγμένους πνευματικά, από τους Εβραίους, αφού όχι εξ αποκαλύψεως όπως εκείνοι, αλλά μέσω της γνώσης οδηγήθηκαν στην μονοθειστική θεώρηση του κόσμου;

    Παρακαλώ, να σταματήσουν οι κλάψες και οι υστερίες για τους Ορφικούς Ύμνους. Το να κατεβάζετε ονόματα και μεταφράσεις και παραπομπές δε βοηθά σε τίποτα άλλο από το να προκαλέσετε εντυπώσεις.
    Πόσο μάλλον όταν δεν αμφισβητείτε την ορθότητα των στίχων που σας παρέθεσα, παρά μόνο ένα μέρος τους. Αυτό δηλαδή που αναφέρεται στο:
    "....είς Θεός εν πάντεσσι, τι σοι δίχα αγορεύω;».

    Άρα, με κατηγορείτε ως κωμικό-νεο-έλληνα, μόνο και μόνο επειδή ΕΣΕΙΣ νομίζετε, ότι αυτή η φράση δεν αποτελεί μέρος των Ορφικών Υμνων. Με κατηγορείτε δηλαδή μόνο για την πλεονάζουσα φράση την οποία δέχεσθε μεν ότι υπάρχει στους Ορφικούς Ύμνους αλλά την αποδίδετε στον Ιουστίνο. Τον οποίο επίσης αποκαλείτε ψεύτη και χριστιανό ως έχοντα συμφέρον να "νοθεύσει" τους Ύμνους.
    Και είμαι εγώ, όλα αυτά που με πριγράφετε, επειδή εσείς επιμένετε να κινείστε στον χώρο της προσωπικής ερμηνείας και όχι κατά ανάγκην της ιστορικής αλήθειας.
    Ωστόσο, δεν μπορείτε να αποδείξετε του λόγου σας το αληθές, παρά μόνο να εκφέρετε μια γνώμη. Σας διαψεύδει ο Ιουστίνος. Κυρίως δε σας διαψεύδουν οι Έλληνες, αυτός ο υπέροχος λαός που ήταν πνευματικά ώριμος,έχοντας επεξεργαστεί σε βάθος την ιδέα του μονοθεϊσμού, να δεχθεί ως έτοιμος από καιρό τον Χριστό.
    "Αληθώς λέγω υμίν, ότι ελήληθε η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου.." Είπε, όταν ζήτησαν να τον δουν οι Έλληνες.
    Τον ίδιο καιρό οι Εβραίοι του γύριζαν την πλάτη.

    Τέλος, ας γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν μεταφράσεις και αποσπάσματα αρχαίων κειμένων που διαφοροποιούνται σε φράσεις, χωρίς αυτό να οφείλεται πάντα σε σκοπιμότητα. Και είναι παιδιάστικο να θεωρείς τις δικές σου πηγές αυθεντικές ενώ των άλλων αναξιόπιστες, όταν τίποτα δεν μπορείς να αποδείξεις και μάλιστα να επικαλείσαι την παρέμβαση του διαχειριστή-μπαμπούλα.
    Ο δογματισμός είναι ίδιον του φανατικού και ο εγωϊσμός εμπόδιο στη σοφία.
    Προσωπικά, πήγα για μπανάκι το Σαββατοκύριακο, όταν εσύ άφριζες. Υποθέτω ότι θα εμπλούτιζες, διαβάζοντας, ακόμη περισσότερο την ήδη τεράστια ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ, χάριν της οποίας λοιδώρησες όλους εμάς ως αμόρφωτους και αμαθείς.

    Καλή εβδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. @ 13 Ιουνίου 2010 6:52 μ.μ.
    και
    13 Ιουνίου 2010 8:19 μ.μ.

    Aγαπητή/έ φίλη/ε,

    εγώ τέλειωσα με τα λασπόλουτρα και λέω να περάσω στα θαλάσσια μπάνια :)

    Και δεν μπορώ να φανταστώ για τελευταίο σχόλιό μου εδώ

    κάτι καλύτερο από το να σε ευχαριστήσω.

    Ειλικρινά και ολόψυχα.
    Θα σε παρακαλούσα να πάρεις το mail μου από τον κύριο Καλεντερίδη.

    Όπως και να έχει σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. "Kύριε Σάββα",

    ζητά και την συνδρομή σας ο αμόρφωτος βλαξ των 13 Ιουνίου 2010 11:37 μ.μ.

    Κύριε Καλεντερίδη, τί θα γίνει; Θα υφίσταμαι για πολύ τις ύβρεις του αμόρφωτου βλακός και συκοφάντη των Ορφικών Ύμνων;

    Πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι αυτό που αναφέρει δεν υπάρχει στους Ορφικούς Ύμνους;

    Αλλά στα Σατουρνάλια του Μακρόβιου, ο πρώτος στίχος και ο επόμενος είναι προσθήκη του Ιουστίνου.

    Σε προηγούμενο σχόλιό μου έχω και πλήρεις παραπομπές και παραθέσεις του συγκεκριμένου αποσπάσματος.

    Οι Ορφικοί Ύμνοι, κύριε Καλεντερίδη, είναι ίδιοι και αμετάβλητοι, εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια. Δεν θα τους "εμπλουτίσουμε" το 2010 επειδή το θέλει ένας ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, ΥΒΡΙΣΤΗΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΣ!

    Αφού ζητά λοιπόν, την συνδρομή σας θα τον διαφωτίσετε για να πάψει να λέει ανοησίες και ψέματα;

    Ή πιστεύετε και εσείς ότι το απόσπασμα ανήκει στους Ορφικούς Ύμνους;

    Αν ναι, αναφέρετε παρακαλώ σελίδα και έκδοση. ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ Σ Υ Γ Κ Ε Κ Ρ Ι Μ Ε Ν Α!!!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αγαπητή Galia,

    Δεν υπάρχει λόγος να με ευχαριστείς, διότι δεν έκανα τίποτε άλλο από το αυτονόητο, όπως το έχω πολλάκις κάνει. Απλώς επανέλαβα πράγματα που έχω ξαναγράψει.

    Είναι αλήθεια θλιβερό να βλέπει κανείς τον Αριστοφάνη επαληθευόμενο: "Το κάλπικο χρήμα διώχνει το καλό από την αγορά".

    Από την άλλη πλευρά, σε καταλαβαίνω. Δέχεσαι, όπως κι εγώ και άλλοι, χείμαρρο ύβρεων, χωρίς την παραμικρή προστασία εκ μέρους του ιστολογίου, οι διαχειριστές του οποίου αποδεικνύονται εντελώς ανίκανοι να επιβάλουν την τάξη, εκτός κι αν, όπως είπα και παραπάνω, στηρίζουν και ενθαρρύνουν τους υβριστές, εκείνους που με τον τσαμπουκά και τις προσωπικές επιθέσεις απύθμενου θράσους και ιταμότητας, προσπαθούν να φιμώσουν την αντίθετη άποψη.

    Η δικαιολογία του Σ. Καλεντερίδη ότι "ξεφεύγει" που και κανένα σχόλιο, μόνο σαν κοροϊδία ανάξιά του μπορεί να εκληφθεί, αφού υπάρχει η δυνατότητα να σβηστεί ένα υβριστικό, ακόμη και μόνο προσβλητικό σχόλιο, το οποίο "διέλαθε" (sic) της προσοχής του Sub-Kaykasios, ή άλλου διαχειριστού.

    Σ' ευχαριστώ που θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου και θα ζητήσω το mail σου από τον κ. Καλεντερίδη. Σ' ευχαριστώ θερμά, διότι μου έδωσες την δυνατότητα να συζητήσω μαζί σου και να μάθω πολλά από έναν άνθρωπο που φαίνεται η ποιότητα και το επίπεδό του. Όμως, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μην τα παρατήσεις, διότι η πατρίδα μας χρειάζεται άτομα και συνομιλητές σαν κι εσένα.

    Αγνόησε τους εμμανείς αντισημίτες και άλλους φανατικούς, οι οποίοι με τις παρωπίδες τους το μόνο που κάνουν είναι να προωθούν και σε τούτο τον ιστοχώρο τα συμφέροντα των ισλαμικών, διατεινόμενοι ότι είναι ... "πατριώτες (τρομάρα τους!). Συνέχισε να γράφεις, αν βέβαια αυτό δεν σου είναι επαχθές, ώστε να βλέπουν οι πολυάριθμοι αναγνώστες (των διαχειριστών -ίσως κυρίως αυτών- συμπεριλαμβανομένων) και την άλλη πλευρά του λόφου.

    Είναι θέμα ουσίας το να ακούγεται "η άλλη φωνή" και το να καταλάβουν οι διάφοροι "τζίμηδες", "μίνωες" "ομεδεόνες" και λοιπά τσουτσέκια, που συχναλλάζουν ταυτότητες και περσόνες ότι δεν ζούμε σε καθεστώς θεοκρατικό και ισλαμοφοβικό και ότι τέτοιου είδους τραμπουκισμοί δεν περνάνε. Σκέψου το ξανά και πάρε εν ψυχρώ και όχι εν θερμώ την απόφασή σου.

    Ελπίζω να μην κοπεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου το σχόλιό μου αυτό και να το διαβάσει και ο κ. Καλεντερίδης, ο οποίος καλά θα κάνει να προβληματιστεί και με τους διαχειριστές του και με τα σκουπίδια που γράφουν εδώ μέσα, αν θέλει πράγματι να διατηρήσει την σοβαρότητα του ιστολογίου του, το οποίο νομίζω ότι την αξίζει.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. >ισλαμοφοβικό<

    ισλαμοτρομοκρατικό, ήθελα να γράψω. Συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στο σχόλιό μου που κόπηκε ανέφερα ότι αυτό το χωρίο που έδωσε ο Απελλής βρίσκεται μέσα σε ένα κείμενο Χριστιανικό το οποίο για πολύ καιρό ήταν γνωστό ως έργο του Ιουστίνου του Μάρτυρα, αλλά δεν είναι αυτού τελικά, αλλά κάποιου ανώνυμου Χριστιανού άλλου, γνωστού στους εευνητές με το όνομα "Ψευδοϊουστίνος." Το κείμενο λοιπόν μιλάει για τα ορφικά, και δεν είναι κατ΄ανάγκη Ορφικό. Το χωρίο αυτό δεν υπάρχει στον πάπυρο του Δερβενίου. Λυπάμε που κόπηκε η παραπομπή για την οποία έφαγα πολύ ώρα να την βρω. Κάποιοι φανατικοί Χριστιανοί έχουν αλλάξει τα φώτα σε πολλά κείμενα. Δεν ήταν όμως όλοι οι Χριστιανοί φανατικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.