18/6/10

Σύνοδος Αραβικών τραπεζών στην Κωνσταντινούπολη

Στη σύνοδο ο Μπαμπατζάν αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τουρκίας για την ειρήνη της περιοχής

Τουρκία-Οι Αραβικές Τράπεζες οι οποίες έχουν όγκο συναλλαγών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνήλθαν στην Κωνσταντινούπολη.Στη Διεθνής Αραβική Τραπεζική Σύνοδο θα τεθούν επί τάπητος οι δυνατότητες συνεργασίας στη μετάβαση από την κρίση στην οικονομική σταθερότητα.

Ο υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ali Babacan απευθυνόμενος σε όσους επικρίνουν τις προσπάθειες της Τουρκίας για την λύση των προβλημάτων που επικρατούν στην περιφέρεια της δήλωσε «Η Τουρκία κάνει αυτό που οφείλει να κάνει κάθε χώρα που σέβεται στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Ali Babacan στο συνέδριο με θέμα «Από την Κρίση προς την Οικονομική Σταθερότητα» αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Τουρκίας για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή της.Αφού έκανε νύξη στη σημασία των σχέσεων της Τουρκίας με την δύση και την ανατολή, ο Τούρκος υπουργός χαρακτήρισε την προσέγγιση μεταξύ της τουρκικής και αραβικής κοινωνίας ως μια φυσική πορεία.

«Έχουμε μια ξεκάθαρη στάση στην εξωτερική πολιτική» δήλωσε ο Babacan και διευκρίνισε ότι η Τουρκία στηρίζει την λύση των προβλημάτων μέσω διπλωματικής οδού.Αφού επισήμανε ότι οι βασικές αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα με την περίσταση δήλωσε «Επιμένουμε στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα».Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η στάση αυτή χαλάει το παιχνίδι μερικών και ότι μερικές δυτικές χώρες εφαρμόζουν πολιτική δυο σταθμών και δυο μέτρων.Ο Babacan προσέλκυσε την προσοχή στο ότι ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή της δεν απορρέει μόνο από τους ιστορικούς και τους πολιτιστικούς της δεσμούς αλλά είναι ταυτόχρονα ένα ανθρώπινο καθήκον και δήλωσε χαρακτηριστικά « Κάνουμε αυτό που οφείλει να κάνει κάθε χώρα που σέβεται στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Στο συνέδριο όπου οι συνομιλίες εστιάστηκαν στην σταθερότητα και τουρκική πολιτική και οικονομία έγινε νύξη ότι το εξωτερικό μερίδιο στον τραπεζικό τομέα ανήλθε στο 40%.Ενώ οι αραβικές τράπεζες υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας με την Τουρκία για την μείωση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Πηγή:TRTGreek
TURKISH GREEK NEWS

3 σχόλια:

  1. http://www.nytimes.com/2010/06/18/arts/18abroad.html?hp

    την βρήκαν την φόρμουλα τα μεμέτια. Λίγο έξτρα σοφτ τσόντα, λίγο αλαχου ακμπάρ, λίγο Φ16...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αςτους να λένε ...αφού όλες οι μεγάλες τράπεζες σε αυτόν τον κόσμο είναι εβραϊκών συμφερόντων, ακόμη και οι αραβικές....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο Ααρόν. Εβρα'ι'κό υποκατάστημα υπάρχει ακόμα και στην Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.