20/6/10

Γερμανία: «Μεγάλο λάθος εξωτερικής πολιτικής από το Ισραήλ»

Έκπληκτο δηλώνει το Ισραήλ για τη γερμανική αντίδραση.
Το Ισραήλ αντέδρασε σήμερα με έκπληξη στην κριτική που δέχτηκε από τον Γερμανό υπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας, Ντερκ Νίμπελ, ο οποίος είπε ότι το Ισραήλ διέπραξε ένα «μεγάλο λάθος εξωτερικής πολιτικής» με το να μην του επιτρέψει να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας.
«Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική», είπε αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. «Έχουμε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο ξένων πολιτικών στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι το Ισραήλ φοβήθηκε ότι το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που διοικεί την περιοχή, θα εκμεταλλευόταν τις επισκέψεις ξένων πολιτικών για λόγους προπαγάνδας. Αυτό παράλληλα θα αποδυνάμωνε την μετριοπαθή κυβέρνηση του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εδρεύει στη Δυτική Οχθη, είπε ο ίδιος. Πρόσθεσε επίσης ότι το Ισραήλ δεν έχει πρόβλημα να επισκέπτονται την περιοχή ξένοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι που επιθυμούν να επιθεωρήσουν τα αναπτυξιακά έργα ή εκπρόσωποι οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Νίμπελ είχε προγραμματίσει χθες (Σάββατο) να επισκεφθεί μία μονάδα του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης που έχει χρηματοδοτηθεί από το γερμανικό κράτος.Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβέλε, ήταν εξίσου επικριτικός απέναντι στη στάση του Ισραήλ με σημερινές του δηλώσεις. «Καταδικάζω την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να αρνηθεί στον υπουργό Νίμπελ να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει ο Βέστερβέλε σε ανακοίνωσή του με την οποία καλεί το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαγορεύτηκε η πρόσβασή του στη Λωρίδα της Γάζας
Μπλόκο του Ισραήλ στο Γερμανό υπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας

Απορεί για την κριτική που του ασκείται το Ισραήλ

Το Ισραήλ δεν επέτρεψε στον Γερμανό υπουργό Αναπτυξιακής Βοήθειας, Ντερκ Νίμπελ, στελέχους του φιλελεύθερου κόμματος FDP, να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο Γερμανός υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας ήθελε να επιθεωρήσει μία μονάδα του δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης, που έχει χρηματοδοτηθεί από το γερμανικό κράτος.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF, ο Ντερκ Νίμπελ εξέφρασε την οργή του, επειδή οι Ισραηλινοί δεν του επέτρεψαν να μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη. "Ήλπιζα ότι οι Ισραηλινοί θα έστελναν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα για διαφάνεια", δήλωσε."Ορισμένες φορές η ισραηλινή κυβέρνηση δεν διευκολύνει τους φίλους της να εξηγήσουν γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο", είπε και πρόσθεσε ότι το "Ισραήλ διέπραξε ένα μεγάλο λάθος εξωτερικής πολιτικής".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βέστερβέλε, ήταν εξίσου επικριτικός απέναντι στη στάση του Ισραήλ με σημερινές του δηλώσεις. " Καταδικάζω την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να αρνηθεί στον υπουργό Νίμπελ να επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας", αναφέρει ο Βέστερβέλε σε ανακοίνωσή του με την οποία καλεί το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Από την πλευρά του το Ισραήλ αντέδρασε με έκπληξη στην κριτική που δέχτηκε από το Ντερκ Νίμπελ, λέγοντας πως" υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική". "Εχουμε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο ξένων πολιτικών στη Λωρίδα της Γάζας" δήλωσε ισραηλινός αξιωματούχος στο Γερμανικό πρακτορείο, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διευκρινίζοντας ότι το Ισραήλ φοβήθηκε πως το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, που διοικεί την περιοχή, θα εκμεταλλευόταν τις επισκέψεις ξένων πολιτικών για λόγους προπαγάνδας. "Αυτό παράλληλα θα αποδυνάμωνε την μετριοπαθή κυβέρνηση του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εδρεύει στη Δυτική Οχθη", είπε ο ίδιος και επεσήμανε ότι το Ισραήλ δεν έχει πρόβλημα να επισκέπτονται την περιοχή ξένοι εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι που επιθυμούν να επιθεωρήσουν τα αναπτυξιακά έργα ή εκπρόσωποι οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Εθνη.

Ελευθεροτυπια

10 σχόλια:

  1. «Έχουμε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο ξένων πολιτικών στη Λωρίδα της Γάζας»

    Είναι κράτος κυρίαρχο και το δείχνει.

    Μπορούμε εμείς να πούμε ότι δεν επιτρέπουμε την επίσκεψη π.χ. Τούρκων πολιτικών στην Θράκη; Μπορούμε να διώξουμε το προξενείο της συμφοράς απ' εκεί; Όχι. Άρα δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος.

    Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε καλά τους λαθρομετανάστες, που συνεχίζουν τον εποικισμό της χώρας μας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιωργάκη περί λήψεως δραστικών μέτρων και την συμφωνία που υπέγραψε με τον Ένρτογαν για επαναπροώθησή τους.

    Όχι, δεν είμαστε κυρίαρχο κράτος και γι αυτό μας ξενίζει η συμεριφορά ενός, το οποίο είναι.

    Πώς έφτασε το πλοίο στην Ρόδο. Κοιμάται η ΕΥΠ, ή έχει τέτοιες διαταγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρετώ τους καλοπροαίρετους αναγνώστες. Είναι εκνευριστικό να διαβάζει κανείς αβανταδόρικα σχόλια για το πόσο ικανό είναι το εγκληματικό Ισραήλ, τι μεγάλο λάθος κάνει η Ελλάδα που δεν συντάσσεται με αυτό.
    Μια και έξω. Το Ισραήλ, οι Εβραίοι και το ιουδαικό συνοθύλευμα είναι ότι χειρότερο και βρωμερό μπρορεί να υπάρχει σε αυτή την γή. Ο περαιτέρω εναγκαλιασμός της Ελλάδος με αυτούς μόνο δεινά φέρνει. Οσο αφορά τις αδυναμίες του Ελληνικού κράτους να περιφρουρίσει την Εθνική κυριαρχεία οφείλετε κατά την ταπεινή μου γνώμη στο ότι η χώρα είναι υπό κατοχή. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Κυβερνάει την χώρα και μας πιπιλιζει το μυαλό με τις εφημερίδες, ΤV, ΜΚΟ και κυβερνηση. Ξεφτιλισμένοι επιχειρηματίες και "ελιτ" προωθούν ιδεολογικά μοντέλα αφελληνισμού και διαστροφής. Το αριστερό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ "η Ελλαδα στους Ελληνες" και "Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία" σήμερα ακούγετε μόνο από τους Εθνικιστές και τους Χρυσαυγίτες. Εκει εχομε φθάσει αγαπητοί Ελληνες. Οχι στον ραγιαδισμο και την ευδαιμονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Είναι κράτος κυρίαρχο και το δείχνει".

    Σιγα ρε θα σου πεσει κανα σεκελ απ' τη πρεμουρα σου.
    Και 'γω που αναρωτιωμουνα που ειναι εκεινος ο βωμολοχος σαγιαν;
    Τωρα βλεπω σχολιαζει και ανωνυμα.
    Κοιταξτε (20 Ιουνίου 2010 7:35 μ.μ.) πως φαινεται ο εβραιοσκουφος του.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ο σημερινος κ. Dirk Niebel Αλεξιπτωτιστης λογαγος εφεδρειας παρατραβηξει το''κορδονι''κριτικης κατα του Ισραηλ.
    To 2002 ενας αλλος δημοφιλης πολιτικος τηςFDP Jürgen Möllemann
    εκανε σκληρη κριτικη στην εξωτερικη πολιτικη του Ariel Scharon
    και του τοτε αντιπροεδρου του κεντρικου Συμβουλιου των Ισραηλινων στη Γερμανια
    Michel Friedman.
    Ο Jürgen Möllemann ηταν εμπαθης αλεξιπτωτιστής οπου και εμφανιζοταν στη προεκλογικη εκστρατεια με τον αριθμο (18) ''αριθμος tabu στην Γερμανια''

    Της 05.Ιουνιου του 2003 στην τελευταια του πτηση αποσυνδεει το κυριο και εντελως ανοιγμενο αλεξιπτωτο! για ανηξηγητους λογους και δεν κανει χριση του εφεδρικου!
    Μεχρι και σημερα οι δεν εχει διευκρινηστει το πως και γιατι σηνεβη αυτο.

    info EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Έχουμε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο ξένων πολιτικών στη Λωρίδα της Γάζας
    ----------------
    Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να κάνουν τα εγκλήματα χωρίς να τους ελέγχει κανένας.
    Εάν είναι κράτος μέλος του ΟΗΕ οφείλει να έχει ανοιχτά τα σύνορά του στους διεθνής ελεγκτικούς μηχανισμούς.
    Αλλιώς ποιά διαφορά έχει με την Μιανμάρ ή με την Β. Κορέα;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Έχουμε εξηγήσει ότι δεν επιτρέπουμε την είσοδο ξένων πολιτικών στη Λωρίδα της Γάζας


    Κάτι σαν το ΚΚΕ μου θυμίζει που δεν επιτρέπει σε κανέναν-ούτε στον θεσμικά αρμόδιο εισαγγελέα-να κάνει έλεγχο στα έσοδα του κόμματος προκειμένου να ελεγχθούν οι πηγές χρηματοδότησης του.

    Τι θα πούμε, λοιπόν, ότι το ΚΚΕ είναι και γαμώ το κόμμα επειδή δεν επιτρέπει κάτι που υπαγορεύει η δημοκρατική νομιμότητα;

    Το Ισραήλ, ακόμη χειρότερα, φτύνει με τον πιο επονείδιστο τρόπο τους παγκόσμιους θεσμούς και τα εντεταλμένα όργανα τους, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και τις αξίες του ανθρωπισμού.

    Μπορεί και το κάνει μέσω της ισχύος που έχει αναπτύξει στους διεθνείς Οργανισμούς.

    Πως, λοιπόν, δικαιούται κάποιος να επιβραβεύει και να συγχαίρει το Ισραήλ για την παρανομία του αυτή;

    Οι "οπαδοί της Ισραηλιτικής ισχύος" έχουνε χάσει πλέον κάθε μέτρο και διολισθαίνουν σε θέσεις αντιδημοκρατικές και τυχοδιωκτικής βαρβαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελληνες φιλοι της Ιστοσελιδας "Ινφογνωμων".
    Το εχω πει και το εχω επαναλαβει στο παρελθον με την βοηθεια της μαρτυριας του δημοσιογραφου Τζοναθαν Κουκ ο οποιος ζει και εργαζεται στην Ναζαρετ της υποδουλομενης Παλαιστινης.
    Περιληπτικα σας ειχα ενημερωσει για το "Πως δουλευουν οι εβραιοι που υποστηριζουν με δοντια και νυχια τα εγκληματα και τις γενοκτονιες του ισραηλ τους"
    Αναλυτικα:
    Χρήστες του Διαδυκτίου, που πληρώνονται για να διαδίδουν καί να υποστηρίζουν την Ισραηλινή προπαγάνδα!!!!!
    Από τον Jonathan Cook.
    Η παθιασμένη υποστήριξη του Ισραήλ εκφραζόμενη στην αρχή' «αντιμίλησε τους» (Talkback) και τμήματα από σχόλια ιστοσελίδων, στο ίντερνετ σε blogs, σε συζητήσεις στο Facebook και αλλού μπορεί να μην είναι η πραγματικότητα όπως θέλουν (οι Εβραίοι) να φαίνεται.......κλπ. κλπ.

    Όλο το άρθρο εδώ:
    http://avragioz.blogspot.com/2009/10/blog-post_8553.html
    --------------------------------
    Τωρα εχουμε την προεκταση αυτης της πραγματικοτητας που μας περιεγραψε πριν μερικα χρονια ο κ. Κουκ.
    Διαβαστε κι ας μεταφρασει καποιος αγγλομαθης.
    Why do I need to report?
    GIYUS.ORG SPENDS A LOT OF EFFORT TRACKING DOWN ONLINE ARTICLES AND SURVEYS, THAT MEMBERS SHOULD SEE AND ACT UPON.
    After installing the Megaphone application, you will receive alerts on these articles so that you can voice your opinion on them.
    You can help even more! Report relevant articles and surveys to GIYUS.ORG and help Israel win the public opinion front.

    How can I report articles?

    Online Article Submission Form

    You can use the following form to submit relevant article links to GIYUS.ORG:

    Online Submission Form

    Or


    Web Browser GIYUS.ORG Report Button (recommended)

    Buttons (bookmarklets) are links you add to your browser's Bookmarks/Links Toolbar. They are an easy way to report an article to GIYUS.ORG.

    - Installation:

    Drag this link: Report To GIYUS.ORG up to your Links Toolbar (Firefox users - Bookmarks Toolbar)

    - Usage:

    When viewing a relevant article, simply click on your new Report To GIYUS.ORG button to automatically report the article to GIYUS.ORG

    - Troubleshooting:

    In some versions of Internet Explorer, the "drag button" approach may not work. If dragging the button image does not work, please use the following steps instead:

    1. Right-click on the report button above and select "Add to favorites" (Firefox - "Bookmark This Link").

    2. A general Security Alert may appear, click the "Yes" button to acknowledge.

    3. When the "Add Favorite" (Firefox - "Add Bookmark") window appears, click the "Create in" button and select the "Links" folder (Firefox - "Bookmarks Toolbar Folder"). Click "OK".

    4. The "Report To GIYUS.ORG" button should now appear on your browser's Links toolbar.




    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη


    ΥΓ.
    Τζιμη ετσι εξηγειται η "πολυμορφωση" των Galiaσμενων, με τα "χρωματοπιστολα" και αλλες μπαρουφες που μας εχουν φλομωσει.
    Η βιβλιοθηκη της "πρεσβειας τους" τους και του ΚΙΣ, τους παρεχει ολες τις πληροφοριες. Μην ξεχναμε βεβαια και τους ραβινους τους.
    Δουλευουν νυχθημερον οι απατρηδες και αβαφτιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ισραήλ έχει κwlo και το αποδεικνύει καθημερινά. Το Ισραήλ θέλει να ζήσει και θα ζήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ΔΤ
    Tι σημαινουν τα αρχικα ΔΤ;
    Διθνες (νομισματικο) Ταμειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *************Δουλευουν νυχθημερον οι απατρηδες και αβαφτιστοι. ********* Δλδ οι μουσουλμάνοι είναι βαφτισμένοι ;;; Απάτριδες ;;;μήπως δεν γνωρίζεις την έννοια της λέξης ;;;ή την χρησιμοποιείς όπως σε βολεύει.Και μάλλον ξεχνάς οτι το ισραήλ παλεύει για την "πατρίδα "του με ότι μέσα μπορεί,το ίδιο κάνουν και οι παλαιστίνιοι αλλά με πολύ μικρή ανταποδοτικότητα. Οι εβραίοι φταίνε αν οι άραβες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων ;;;Και πότε οι άραβες μας βοήθησαν ;; έστω και στα λόγια ;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.