31/5/13

Μιχάλης Κιούσης, ΟΒΕ: Πτώση -Ρεκόρ στις Πωλήσεις Υγρών Καυσίμων. Κίνδυνος για Άλλα 1500 «Λουκέτα» σε Βενζινάδικα


“ Ραγδαία η πτώση στις πωλήσεις υγρών καυσίμων” , όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (Ο.Β.Ε.), Μιχάλης Κιούσης “ έχει φτάσει ήδη στο 40% από τις αρχές του 2010, έως σήμερα, σε ότι αφορά τα καύσιμα κίνησης, ενώ η αντίστοιχη πτώση για το πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε φέτος στο ποσοστό ρεκόρ του 75%”.

Το γεγονός βεβαίως μας έχει προβληματίσει και έχει εντείνει τις ανησυχίες μας”, τονίζει ο κ. Κιούσης, ενώ τα στοιχεία, που δίνει είναι ομολογουμένως συντριπτικά:

“ Τα λουκέτα ήταν άνευ προηγουμένου. Μιλάμε για πάνω από 2.000 πρατήρια υγρών καυσίμων, που έκλεισαν σε ολόκληρη την Ελλάδα, κατά τη διετία 2009-2011. Το φαινόμενο συνεχίστηκε σταθερά κατά το 2012 και εξακολουθεί αμείωτο κατά τον χρόνο που διανύουμε. Αιτία, είναι σαφώς, το γεγονός, ότι η πτώση της κατανάλωσης, ήταν και συνεχίζει να είναι ραγδαία. Φαύλος κύκλος, καθώς για την ακρίβεια ευθύνεται ξεκάθαρα η επιβολή του παράλογα υψηλού, ειδικού φόρου κατανάλωσης”, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΒΕ και συνεχίζει με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας:


“Έχουμε φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο, που δεν διεκδικούμε απλώς, αλλά απαιτούμε την άμεση μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, την αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα κίνησης και την επαναφορά του χαμηλού συντελεστή ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα, που ήταν το 2011 με προοπτική μηδενισμού του. Αλλιώς οι προβλέψεις μας, είναι σαφέστατα δυσοίωνες : Αν ο ΕΦΚ παραμείνει στο ύψος, που είναι σήμερα, είναι βέβαιο, ότι θα κλείσουν 1.500 ακόμη πρατήρια, ενώ παράλληλα θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο καταναλωτικό κοινό, ότι δεν μας αφήνει αδιάφορους η οικονομική δυσπραγία όλων ημών. Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι. Να δωθούν λύσεις προς την κατεύθυνση της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης. Ως πότε; Πρέπει η αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο από την κρίση, επιτέλους να αρχίσει...”


Επίσης αίτημα της ΟΒΕ σε ότι αφορά τα συστήματα ελέγχου εισροών εκροών, -όπως αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη γενική της συνέλευση-, είναι η εγκατάστασή τους να γίνει σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και όχι μόνο στα πρατήρια, καθώς και να επιδοτηθεί το κόστος της εγκατάστασης κατά 100%.

ENERGIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.