28/5/13

ΥΠΕΞ – γενοκτονία Ποντίων: Περασμένα… ξεχασμένα;

Στον παραδοσιακό «χαρτοπόλεμο» επιδόθηκαν για ακόμα μία φορά τα υπουργεία Εξωτερικών Τουρκίας και Ελλάδας αναφορικά με την επέτειο της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Μουσταφά Κεμάλ αλλά και από το Οθωμανικό κράτος γενικότερα με μία όμως διαφορά.

Σε απάντηση της τουρκικής ανακοίνωσης με την οποία διαμαρτύρεται για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις απανταχού τον πλανήτη κοινότητες των Ελλήνων και για την υποστήριξη όλων αυτών από το ελληνικό κράτος, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας αναφέρει τα εξής… όμορφα:
«Η ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται.
Σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά τη μνήμη και την θυσία των Ποντίων.
Ωστόσο, άλλο η Ιστορία και άλλο το παρελθόν, το οποίο δεν πρέπει να σκιάζει την αμοιβαία βούληση να δημιουργήσουμε ένα μέλλον συνεργασίας, φιλίας, σταθερότητας και αμοιβαίου σεβασμού για τους δύο λαούς».
Δηλαδή τι ακριβώς υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και την ομιχλώδη διαπίστωση ότι άλλο η «ιστορία» και άλλο το «παρελθόν»; Από την διατύπωση της απάντησης καθίσταται σαφές και στον πλέον αδαή με τα της ελληνικής γλώσσας, ότι το ΥΠΕΞ στην ουσία λέει ότι «μπορεί να μας αφανίσατε στο παρελθόν, κάτι το οποίο έχει καταγραφεί στην ιστορία, αλλά βρε αδερφέ, καλή καρδιά, τώρα έχουμε να πούμε άλλα».
Όσο γι’ αυτή την «αμοιβαία βούληση», ούτε λόγος!
Εάν το ΥΠΕΞ δεν προβεί σε διευκρινιστική δήλωση για τη συγκεκριμένη απάντηση εκτιμούμε ότι θα υπάρξει αντίδραση, αφού στην ουσία και για ακόμα μία φορά προσπαθεί να «κατευνάσει» τους γείτονες μέσω μίας επετείου η οποία δεν σηκώνει το παραμικρό σχόλιο αναφορικά με τη σημασία της αλλά και μαθήματα που μας έχει διδάξει και όχι να περνάει το μήνυμα «περασμένα ξεχασμένα».
Ούτε «περασμένα» είναι, ούτε «ξεχασμένα», διότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο τότε κινδυνεύουμε να βιώσουμε εθνικές τραγωδίες ξανά και τότε τι ακριβώς θα μας λένε από τη Βασιλίσσης Σοφίας; «Εντάξει δεν πειράζει… θα τα βρούμε»;
Σκεφτείτε δηλαδή να έλεγαν το ίδιο οι Ισραηλινοί, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι! Και μετά θέλουμε να κάνουμε πολιτική στη περιοχή…

DEFENCEPOINT 



Τουρκική προσβολή στην Ποντιακή Γενοκτονία


Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ
Σε μια πρωτοφανή ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωση το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επικρίνει την Ελλάδα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές πρωτοβουλίες» ενώ την ίδια στιγμή τουρκική πυραυλάκατος αλώνισε τις Κυκλάδες φθάνοντας μέχρι το Σούνιο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, κάνει λόγο για «διαστρέβλωση της κοινής ιστορίας Ελλήνων και Τούρκων» που «δηλητηριάζει» την ελληνοτουρκική φιλία.

Επίσης, εκφράζει την ελπίδα ότι «ειρηνικές και στην ορθή κατεύθυνση προσπάθειες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν αυτές τις εχθρικές κινήσεις και θα αναχαιτίσουν ρατσιστικές πρωτοβουλίες που αποσκοπούν να δημιουργήσουν εχθροπάθεια από την ιστορία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο (νέος) εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας σε δήλωση του επεσήμανε ότι «η Ιστορία είναι αλήθειες και γεγονότα που ούτε ξεχνιούνται ούτε παραγράφονται και σύσσωμος ο Ελληνισμός τιμά την μνήμη και την θυσία των Ποντίων» προσθέτοντας ότι η ιστορία και το παρελθόν δεν πρέπει να «σκιάζουν την αμοιβαία βούληση» για βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών.
Μετά τις χαμηλές πτήσεις των τουρκικών ελικοπτέρων πάνω από τις ελληνικές ακτές του Ανατολικού Αιγαίου και τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου επί ένα τριήμερο, χτες είχαμε και παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική πυραυλάκατο «ATAK» η οποία αφού πέρασε από την Μύκονο έφτασε μέχρι το Σούνιο !

Στις 26 Μαΐου στις 7 το πρωί η τουρκική πυραυλάκατος “ΑΤΑΚ” που είχε βγει από το λιμάνι της Σμύρνης μπήκε στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ Σίφνου και Σερίφου, με Βορειοανατολική πορεία, μεταξύ Κέας και Κύθνου και αφού αγνάντευε το Σούνιο στις 14:25 το μεσημέρι βγήκε από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Άνδρου στο στενό Καφηρέα…
Καθ΄ όλη την διάρκεια που η τουρκική πυραυλάκατος έκανε την προκλητική βόλτα στην καρδιά του Αιγαίου το παρακολουθούσαν πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ιστολόγιο του Μιχάλη Ιγνατίου 

7 σχόλια:

  1. Make it another holocaust industry if we must, but Turkey has to pay. Now or in the future, they have to pay for their crimes. They are asking Israel for a billion dollars, imagine the price we should put

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. For TEN turkish terorist they asking 1 billion dollar from Israel your right they forgot thr masssss killing of Asirian Armenian Greek kurdish people ap until now dont forget the Cypriot too

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός δίνει γραμμή στο ΥΠΕΞ; Ας δεχτούμε ότι ο Αβραμόπουλος κάνει του κεφαλιού του. Ο Πράιμ Μίνιστερ πού είναι; Στην Κίνα; Θα βγει διορθωτική ανακοίνωση έστω και για εμάς τους ιθαγενείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο ΥΠΕΞ βγαίνουν συστηματικά τραγικά διατυπωμένες ανακοινώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στὸ ΥΠ.ΕΞ. ὁ παχυλὸς μισθὸς πέφτει κάθε μῆνα, αὐτὸ τοὺς νοιάζει.
    Γιὰ μάθετε πῶς ἔχει διορισθεῖ ὁ καθεὶς καὶ ἡ καθεμία στὸ ΥΠ.ΕΞ. καὶ τότε τὰ ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μέλλον, αν σβήσεις το παρελθόν, είναι λειψό.
    Και οι υποκρισίες ή συγκαλύψεις, αργά ή γρήγορα γυρίζουν μπούμεραγκ, κυρίως γι΄αυτόν που τις ανέχεται.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΞ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.