30/5/13

Κατατέθηκε η πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για τον ρατσισμό

Κατατέθηκε από τις Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η πρόταση νόμου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».
Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ, στόχος είναι «να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατό στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής».
Η κατάθεση πρότασης νόμου, βασισμένης στο υπάρχον αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, είχε προαναγγελθεί προ ημερών από το Κίνημα.

Η πρωτοβουλία των δύο ελάσσονων κυβερνητικών εταίρων ήλθε μετά από την άρνηση του Μαξίμου να φέρει στη Βουλή το ν/σ του Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κρίνουν ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση των ρατσιστικών φαινομένων είναι επαρκές. Δεδομένη θεωρείται επίσης η καταψήφιση της πρότασης νόμου από τη Ν.Δ..
Το ζήτημα έχει προκαλέσει σοβαρές ενδοκυβερνητικές τριβές το τελευταίο διάστημα, με τον Φώτη Κουβέλη πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστικός ως προς τη συνοχή του συνασπισμού.
Σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις στο Mega, o πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι το επίμαχο θέμα «δεν είναι απαρχή ρηγμάτωσης της κυβέρνησης», εξέφρασε πάντως τη δυσαρέσκειά του για τις πρόσφατες εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς αρχικά είχε συμφωνήσει και έκανε λόγο για στροφή λόγω τακτικών υπολογισμών από πλευράς Ν.Δ., εκτιμώντας πως θεώρησε ότι θα δημιουργείτο πρόβλημα από τα δεξιά της.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να κινδυνεύσει η σταθερότητα της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πάντως πως διεκδικεί να αναζητείται ο κοινός πολιτικός τόπος κάθε φορά.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.